СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 20

• 33 505
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
Не, че е успокояващо, но и моята не дочита. На първия пробен в Междучасие един от въпросите беше 4 произведения и да се напише жанра им. Нашата недочела и гледа произведения, значи трябват авторите... Ако беше отговорила правилно на поставения въпрос, щеше да има над 90 точки.
Това с оценките е гадно. При толкова последвали петиците шестици...

# 376
Просто_майка, ако за това се убивахме, то до сега щеше да е настанал масов мор на родители на седмокласници и тинейджъри ..
Само се моля на самия изпит да е по-концентриран от ПИ Simple Smile
Вчера слиза и ме пита - не можах да реша една задача (не онази, за която питах) и започва да ми я чете .. Докато я чете се плясва по челото и тича обратно към втория етаж да я решава Simple Smile

# 377
  • софия
От днес имат уроци в google classroom  и о! Чудо! имат реални часове. След дъжд - качулка.

# 378
Последните дни нищо не е решавал. В събота бяхме с колелетата, вчера пешеходен туризъм и вечер заспиваше прав. Снощи един преразказ направи за училище. За днес уж съм приготвила тест с изричното указание да ги направи на свежа глава веднага след училище и тогава да излиза. Миналата седмица все късно вечер решаваше. Като отвързан е в момента.
В нашето училище като цяло, ако децата са между две оценки, им оставят по-висока за срок/година. Не знам обаче дали това важи за всички деца или само за моите. Моите и двамата са много активни в часовете и може и затова да ги подпират леко.

Звънче, чак сега ли се случват реалните часове? То годината вече я броя за свършила.

# 379
  • софия
Да, до сега имаха реални часове по математика, история, география. По физика госпожата им изпращаше видео уроци. По останалите предмети се изпращаха материали и домашни.
Госпожата по биология не се е справила с техниката и пак е изпратила материали и домашно (малко) в Школо.
Детето е доволно, харесва ѝ така, въпреки че, когато разбра мрънкаше.

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 12:36 от zvаnchе

# 380
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Здравейте, момичета! Възхищавам се на ученолюбивите ви деца и това, което споделяте. Влизам да споделя, с кой друг ако не с вас...
Звънях отново в Междучасие за резултата от 3тия пробен. Този път дори нямаше визия кога ще се върнат. Дори жената, с която говорих се опита да ми обясни, че не било толкова важно. Било важно децата да си учат... Наистина прекалиха този път. Г-жа Михайлова била много заета и това нас трябва да ни радва явно?!
Разочарована и бясна съм!

# 381
А пък аз не знам кога пак ще имат урок. Имаха проблеми миналия път, някакво включване, някой беше говорил глупости в часа. И после спряха достъпа до линковете в графика за уроците. Ще им пиша по-късно днес, ако все още нямам писмо с нови линкове. И ние си чакаме резултатите още. То дойде време за последния ПИ.

# 382
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
А пък аз не знам кога пак ще имат урок. Имаха проблеми миналия път, някакво включване, някой беше говорил глупости в часа. И после спряха достъпа до линковете в графика за уроците. Ще им пиша по-късно днес, ако все още нямам писмо с нови линкове. И ние си чакаме резултатите още. То дойде време за последния ПИ.

Това се опитах да обясня на госпожата, че смисълът на ПИ е да се ориентираме в нивото, да отработим грешки и т.н. Ако е за спорта само, ок... но не е това.
Моят син и без това е охлабил фронта с подготовката. На 2рия ПИ имаше по-нисък резултат от 1вия. Пълно лунно затъмнение.

Иска да учи в ТУЕС, но да видим как ще се справи...

Да и това с урока последния път...

# 383
При нас основно се смята средноаритметично. За първият срок имаме няколко човека с двойки по математика. Не ми е ясно какво се случва при 2-ка за годината, но да се оправят.

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 11:04 от rummi_pl

# 384
И аз съм обещала някакви такива неща за хиляди левове при подобни условия, но нямам опасения Joy

# 385
  • софия
И ние сме обещали, дори бяхме направили първа стъпка (билет с възможност за продажба), концерти, пътувания. ИП за сега ни спря. Иначе се надявам да ни накара да изхарчим тия пари.

# 386
  • София
Аз пък съм обещала да давам по още една стипендия на месец, ако се добере до такава Bowtie И той ме проверява отвреме навреме, да не би да забравя.
Почти съм сигурна, обаче, че няма да ми се наложи, поне не следващата година.

# 387
За годишните оценки няма правило. От опит - писала съм 5 3 3, 4 6 6, 2 4 4. За мен е важно втория срок ученикът какво прави. И , ако наистина виждам голяма положителна разлика, защо да не кача оценката. И обратното.

# 388
Clever, обаче това си ти, а при нас е всички( нашите) учители дийстват , както написа в предешншят пост. Не знам, дали е политика на учителите или нещо друго.

# 389
Аз знам, че няма изискване средноаритметично да се смятат срочните и годишните оценки. Набора обърна училищните оценки, по бел от 5 на 6, а по мат от 6 на 5. Надявам се да му пешат 6 за годината и по двата. Имат нова учителка и по английски, която не познават, нещо и там се прави на ербап, та ако му пише 5 ще е доста гадно, трябва ни за едното училище.
Нещо много се е размързеливил, излиза 2 седмици и заряза всичко, от днес вкъщи до 15 юни.
Най-лошата майка съм аз.......

Общи условия

Активация на акаунт