СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 20

• 33 374
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Сега видях, че 31-во са публикували да се подаде заявление за проверка на способностите. Задължително ли е да се яви на такъв изпит, ако желае да кандидатства в 31-во? Там май са основно езикови паралелки, защо е необходим изпит по изобразително, музика или физическо?
Предварително благодаря!
Това е за текущите ученици в 31-во, които трябва да се явят на такива изпити за кандидатстване след 7ми клас.
В нашето училище също спуснаха тази информация.

# 571
Аз вече съм в матрицата. Цяла нощ сънувам как съм на НВО по математика (не ме питайте защо по математика – сигурно, защото аз решавам задачи и задобрях за разлика от набора). С маска, шлем и ръкавици, а в стаята са само съученици на сина ми. И една геометрична задача (за конус) не ми се получаваше, но сметнах, че и без нея сигурно ще хвана 80 т. Направо изтрещях. Събудих се плувнала в пот от този кошмар…
А в класа на сина ми има карантинирано дете – добре че има почти месец до НВО и ще се оправи, но ето реален случай как може да се случат нещата.
В училище огромните домашни и тестове продължават по всички предмети. Не ги разбирам вече изобщо тези учители за какво е цялото това натягане и пред кого. Никакво време за подготовка за НВО и като чета това е масово при всички.
Боже, чета за масови страхотни резултати на ПИ в Междучасие. Браво на децата! Явно имаме доста знаещи тийнове в темата.

Аз сънувах, че си говоря с куче.

# 572
  • София
Здравейте,
следя ви някъде от 6-7-ма тема, но последно съм писала в бебешките отчетни теми, т.е. преди около 10 г. Simple Smile. Благодарение на вас, научих много полезни неща за НВО, но сигурно и много са ми убягнали.
Синът ни се е насочил към конкретни училища, които ще му бъдат в района в София, където евентуално предстои да се измести, ако го приемат - 138-мо, 31-во, Джон Атанасов, 119-то....  Силен е като ученик -  харесва и езици, и математика, и програмиране.
Сега видях, че 31-во са публикували да се подаде заявление за проверка на способностите. Задължително ли е да се яви на такъв изпит, ако желае да кандидатства в 31-во? Там май са основно езикови паралелки, защо е необходим изпит по изобразително, музика или физическо?
Приемам всякави съвети за подредба, никаква конкретна ориентация до момента. Беше се засилил към ТУЕС, но след посещение на място се отказа. За мен и за него най-важно е да попадне на добра среда и учители, което е и малко късмет.
Предварително благодаря!
Съученик на големия остана в 119то, защото си го познаваше и заради класната, но е разочаровано момчето и то основно от средата.

# 573
За Джон Атанасов съм чували добри отзиви като дисциплина и организация. Приятелка работи там. Питай каквото те интересува.

# 574
Аз вече съм в матрицата. Цяла нощ сънувам как съм на НВО по математика (не ме питайте защо по математика – сигурно, защото аз решавам задачи и задобрях за разлика от набора). С маска, шлем и ръкавици, а в стаята са само съученици на сина ми. И една геометрична задача (за конус) не ми се получаваше, но сметнах, че и без нея сигурно ще хвана 80 т. Направо изтрещях. Събудих се плувнала в пот от този кошмар…
Мони, знам ти диагнозата и лечението ти знам. Обърни конуса с широката част нагоре, отдолу трябва допълнително построение (столче) за да е стабилно. После отвори онзи шкаф и като обърнеш няколко конуса знаеш ли как перфектно ще решиш всички задачи.
Пробвай довечера и после да ми кажеш как си се справила.

# 575
  • София
Съжалявам, но ще изразя несъгласие - съдържанието на шкафа е от друга задача за цилиндри. Grinning

# 576
  • софия
Къде съм попаднала? Все математички, всичко ви е математика на вас.

# 577
Съжалявам, но ще изразя несъгласие - съдържанието на шкафа е от друга задача за цилиндри. Grinning
Що бе ако обърне конуса и го долее до горе😂

# 578
  • София
Айде от мен да мине, две в едно - конус + цилиндър. Simple Smile

Мария е виновна, тя даде тон за песен. Grinning

# 579
  • Отвъд алеята зад шкафа
Значи...от 2 години трупам в работата едни бутилки с вино, все подаръци от клиенти и така си стоят, не ги отварям, щото нали на работа съм все пак. Ама сега като започнахте от рано, се чудя дали да не подхвана някоя - кеф ти розе, кеф ти бяло, кеф ти червено, даже и едно шампанско се мъдри Stuck Out Tongue Closed Eyes И ми хрумва следната задача - по колко различни начини могат да се наредят на рафта 2 бутилки червено, 3 бутилки бяло и 1 розе?

# 580
  • софия
Шампанското от сутринта го пази за датите на ейч би о-то. Ще бъдеш съща Мерлин Монро.
Розе е добър избор, но изстудено.

# 581
  • София
Недейте така изкушаващо, на родителска среща съм от 18:30 все пак. Simple Smile

# 582
Ред, тамън ще си подготвена 😉.
А, при нас като не се чува нищо за родителска среща, не сънувам конуси и  вече май хич не ми пука и направо нямам повод😥.

# 583
  • София
In vino veritas са казали хората.

# 584
Като гледам и към химията се проявява интерес в темата. Joy

Общи условия

Активация на акаунт