СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 20

• 33 394
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не мога да се сдържа и да не споделя за един великолепен немски филм по темата - "Животът на другите".
Така се бях разчувствала, че след края му ревах половин час като магаре; а филмът свърши по свой начин хубаво.
Обаче е за по-големи деца; ще изчакам да порасне малко моята девойка.

По повод филми - "Животът е прекрасен" много се хареса на Ема. И тя рева като магаре поне половин час. Но много ярко запомни за лагерите и евреите. "Списъкът на Шиндлер" обаче й беше скучен, трябва на по друг акъл да го гледа.

Комунизмът й е много интересен като период, разбира го, за разлика от новата ни история с всички правителства на БЗНС и прочие. Ние вкъщи много сме й говорили за това време, спомени от детството ни...

# 556
Аз не знам как да определя моят хубостник какъв е... Сега на ДО не е така, но преди това, от мързел оставяше всичко за последния възможен момент, а после започваше едно притеснение, че не е достатъчно добре направено, едно тръшкане, как нямало как да отиде на училище без да е написал и подготвил всичко и т.н.
п.п. Само да кажа, че продължавам да мисля, че не е нормално за периода от 25 март до сега да имат за задачи 7 бр. презентации по изобразително изкуство. Не мисля, че не трябва да се учи, но защо не им дадат да нарисуват нещо, а само презентации отнемащи много време и висене отново на компютъра. Това определено е изхвърляне на учителя, а това, че детето ги прави е в задълженията му, щом е зададено като задължително, а не изхвърляне от негова страна.

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 12:46 от MollyBy

# 557
  • София
... Представям си го хлапето да се набърбука в някоя елитна гимназия с интензивно изучаване на език и с профилиращ предмет история, какъв интерес ще кипи...
Хуманитарен профил с история, БЕЛ, езици е мечтата на моя син Simple Smile Мат и СХН изобщо няма да има в заявлението. За всеки влак си има пътници, важното е да се качат на правилния. Пожелавам го на всички седмокласници.

# 558
Аз винаги съм харесвала историята и доста сме говорили на разни теми и колко енциклопедии има вкъщи, но ей на, нито единият от двамата не го влече.
Наборът обича да гледа филми за световните войни по Discovery, History. Интересно му е, но и филмите да увлекателни. Въпреки това не би се навил да прави презентации на тази тема.
За комунизма по-скоро аз съм му разказвала повечко, но основно мои лични преживявания. Например как исках да ми купят синьо балканче и като отидохме в магазина имаше наредени сигурно 20 сини балканчета и нито едно червено. Ей такива неща. На тях им е трудно да проумеят, че в магазините имаше два вида секции само, че съм участвала в блъсканица за маратонки Пирин, че съм имала един панталон и един анцуг. Блузите ми бяха повече, защото майка ми плетеше много. Или, че, за да отидеш някъде на почивка трябва да си вземеш карта, а докосването до тези карти хич не беше лесно. А пък изводи да си правят сами.

# 559
Бубчеее, не вярвам на очите си- ти се появи! Що така ни  изостави:)
Обаче ми се губят други момичета, дано всичко да е наред при тях!

# 560
  • Отвъд алеята зад шкафа
Като да не повярваш и аз да се разпиша.
На последния ПИ по БЕЛ от Междучасие има с 12т повече от предния, доволна съм. Яви се на този от Регалия, и аз и тя сме възхитени от организацията там и инструкциите. Крайно съм разочарована от Междучасие, 3ти ПИ по математика нямаше нищо общо с формата на НВО, питах и 4тия ли ще е така, казаха, ми че най-вероятно да, защото много се затруднявали с проверките. 4тия по БЕЛ най-вероятно ще има резултати по Коледа като им гледам скоростта.
Мина класното по БЕЛ, 6ца има, и по двата предмета втория срок се очертава за 6ци, но учителките също казаха, че ще има голяма тежест резултата от НВОто, та ще видим какво ще стане. Ина е с умерен успех по БЕЛ, по математика не й се получава, но не е изненада като си знам личните способности по математика.
Изобщо не й правя никакви проекти, домашни, тестове и т.н. Нито имам физическата възможност, нито виждам някаква полза. Да, важно й е НВО, но не намирам, че само БЕЛ и математика са важни, без училище няма да остане, наясно съм какви са й възможностите, първият ешалон не ми е цел, дори и по чудо да й стига бал, по-скоро не бих я записала там.
Обещала съм при стигане на даден бал гривна Пандора, не толкова задруго, а защото наистина се старае, отговорна е и е изпълнителна. Не е пропуснала час и домашно по който и да било предмет от началото на ДО, изпълнява си ангажиментите към Междучасие и към Фароса, освен това помага и на сестра й, защото двете са сами през деня, а второкласничката често има нужда от техническа помощ. Та в общи линии ако не стане някаква жестока издънка най-вероятно и да не стигне договорения бал, ще си получи гривната.
Считано от 15.06 до 04.07 има 5 изпита, включително и към Кембридж за сертификата по английски. Много й липсва ансамбъла и танците, но от 2 седмици позволявам виждания с приятелки и да излиза на разходка. Дете за затриване и психясване нямам Simple Smile
По план от 05.07 сме на море в Гърция, дълбоко се надявам да сме здрави и да е паднала карантината, защото след цялата тая няколкопластова истерия, всички имаме отчайваща нужда от релакс.
Благодаря за събраната и синтезирана информация, за темите и за всички усилия.

Оо, появи се в темата:))
И при нас същата работа - каката помага на второкласничката, че са сами вкъщи. И ние сме на море в Гърция от 06.07....😂

# 561
  • София
И ние Simple Smile
Все още треперя, дали няма да се провали нещо... Толкова да я чакаме тази почивка

# 562
  • София
Ние, надявам се, да летим за Португалия на 30.06.

# 563
  • София
Сама си говоря вече от 2 месеца с това пусто извънредно положение, 48 кила останах, направо не е истина. 95% от колегите са дистанционно и останалите хвърчим за всичко. Отделно вече сънувам линкове, срокове, виртуални стаи, зум и какво ли не още. Поне малката да приключва, че малко да живна! За всеки ден от края на май нататъка имам някакво напомняне в телефона за заявление, медицинско, консултации, изпити или нещо в тая сфера. Положението е трагично Grinning

# 564
  • Отвъд алеята зад шкафа
Бубче, абсолютно те разбирам, в същото положение съм и аз. За съжаление само за килограмите нямаме съвпадение, с удоволствие ги взимам твоите 48;)))

# 565
Аз не ща да й взимам 48-те кг, но мога да й дам 10 кг от моите и ще сме си кажи-речи еднакви. И без това се чудя как да се отърва от тях Simple Smile

# 566
  • София
Ама вечно на задачи по математика ви избива, ей! Joy

# 567
Ние, надявам се, да летим за Португалия на 30.06.

Приятно изкарване, може да ни зарадваш с някоя снимка Simple Smile
И на мен ми беше в листата, но ще почака.

# 568
Здравейте,
следя ви някъде от 6-7-ма тема, но последно съм писала в бебешките отчетни теми, т.е. преди около 10 г. Simple Smile. Благодарение на вас, научих много полезни неща за НВО, но сигурно и много са ми убягнали.
Синът ни се е насочил към конкретни училища, които ще му бъдат в района в София, където евентуално предстои да се измести, ако го приемат - 138-мо, 31-во, Джон Атанасов, 119-то....  Силен е като ученик -  харесва и езици, и математика, и програмиране.
Сега видях, че 31-во са публикували да се подаде заявление за проверка на способностите. Задължително ли е да се яви на такъв изпит, ако желае да кандидатства в 31-во? Там май са основно езикови паралелки, защо е необходим изпит по изобразително, музика или физическо?
Приемам всякави съвети за подредба, никаква конкретна ориентация до момента. Беше се засилил към ТУЕС, но след посещение на място се отказа. За мен и за него най-важно е да попадне на добра среда и учители, което е и малко късмет.
Предварително благодаря!

# 569
Аз й казах на Ема, че не ме интересуват оценките по другите предмети, само по МАТ, БЕЛ и английски. Въпреки това тя не може да не си прави проектите и домашните, например сега имаше проект по история - да интервюира възрастен човек от семейството за живота му по времето на комунизма, да го оформи като журналистическа статия, да напише съчинение към статията с нейни разсъждения за живота тогава и сега, да даде аргументи тя в кое време предпочита да живее...

Хаха, таткото се справи с интервюто, но трябваше аз да го набера на компа, че много дълго излезе. А за помощта - срам, не срам, признавам си, днес направих теста по руски. Тя е нервна, лоши резултати от тестове. Добре, че тръгна на плуване.

Общи условия

Активация на акаунт