Реших да започна новата тема, защото технически се водя с термин февруари, въпреки че е в самото начало на месеца (3.02.), а и съм с 1 седмица назад спрямо мамчетата с термин януари 2026г.

За тези от вас, с които успоредно вървим, как се чувствате?
За мен това е 4та по ред бременност. За съжаление само първата ми бременност беше успешна. Каката е родена през 2013. После през 2017 имаме неуспешен опит, през 2023 също и сега с огромен трепет чакаме прегледа в петък, да видим дали тази бременност ще успее да се развие както трябва и където трябва.
Аз научих, че съм бременна на 30 май, като още 2-3 дни преди това имах вече симптоми - спазми в корема, натежали и чувствителни гърди. На 2 юни обаче имах повод за страх - тръгна кървене със светла кръв, която после стана кафеникава и към края на деня спря. Според АГ е било имплантирането, защото като пусна ЧХГ беше в норма за срока (4г.с. и 5 дни), а спазмите били от овулиралия яйчник.
Тогава естествено на ултразвук нищо не се виждаше, затова и уговорихме час за тази седмица. Ако всичко е наред в петък би трябвало да видим поне околоплоден сак.
Понеже в ранни срокове ( 6г.с. и 10г.с.) загубих предните две бременности, сега всеки един симптом или липсата на такъв ме карат да съм нащрек.
Не спирам да тормозя търсачката с въпроси "Защо гърдите ми днес не са толкова чувствителни, колкото вчера?" или "Колко е нормално да са силни спазмите в корема при ранна бременност?"

Въпреки че имам опит с предишните пъти, заради стреса от загубата, всичко съм забравила. Имам само смътни спомени как съм се чувствала при първата бременност. Другите две просто са като в мъгла и помня само в края им как се чувствах.
Вие какви симптоми имате на този етап? Ако някоя от вас е ходила на първи преглед тази седмица, вече вижда ли се нещо?