Февруарски бебчета 2026г

• 23 369
  • 800
  •   1
Отговори
Добре дошли и честито на всички мами с термин през февруари 2026 година Hug !

Реших да започна новата тема, защото технически се водя с термин февруари, въпреки че е в самото начало на месеца (3.02.), а и съм с 1 седмица назад спрямо мамчетата с термин януари 2026г. Simple Smile

За тези от вас, с които успоредно вървим, как се чувствате?
За мен това е 4та по ред бременност. За съжаление само първата ми бременност беше успешна. Каката е родена през 2013. После през 2017 имаме неуспешен опит, през 2023 също и сега с огромен трепет чакаме прегледа в петък, да видим дали тази бременност ще успее да се развие както трябва и където трябва.

Аз научих, че съм бременна на 30 май, като още 2-3 дни преди това имах вече симптоми - спазми в корема, натежали и чувствителни гърди. На 2 юни обаче имах повод за страх - тръгна кървене със светла кръв, която после стана кафеникава и към края на деня спря. Според АГ е било имплантирането, защото като пусна ЧХГ беше в норма за срока (4г.с. и 5 дни), а спазмите били от овулиралия яйчник.

Тогава естествено на ултразвук нищо не се виждаше, затова и уговорихме час за тази седмица. Ако всичко е наред в петък би трябвало да видим поне околоплоден сак.

Понеже в ранни срокове ( 6г.с. и 10г.с.) загубих предните две бременности, сега всеки един симптом или липсата на такъв ме карат да съм нащрек.

Не спирам да тормозя търсачката с въпроси "Защо гърдите ми днес не са толкова чувствителни, колкото вчера?" или "Колко е нормално да са силни спазмите в корема при ранна бременност?" Joy
Въпреки че имам опит с предишните пъти, заради стреса от загубата, всичко съм забравила. Имам само смътни спомени как съм се чувствала при първата бременност. Другите две просто са като в мъгла и помня само в края им как се чувствах.

Вие какви симптоми имате на този етап? Ако някоя от вас е ходила на първи преглед тази седмица, вече вижда ли се нещо?

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 17:39 от Daisy2613

# 1
  • 🌊
Йей, наша тема. Първи положителен тест имах на 29.05.
Първа бременност ми е, за съжаление рискова. Имах болки в гърдите, които отшумяха, сега съм на вълна сухо гадене и общо състояние на парцал.
Бях на преглед  в 4с4д и въпреки високото ЧХГ се видя една бледа точица. Сега ще съм на преглед в 5с4д и се надявам на нещо повече.

# 2
Здравейте!

Благодаря за февруарската тема!

Записвам се плахо, тъй като съм с положително ЧХГ след ЗЕТ и с предполагаем термин 7 февруари (по калкулатор). Първият преглед ще ми е в четвъртък, в 5+5 г.с. и се надявам всичко да е наред и да остана с вас до края.

Имам една успешна бременност през Януари 2020, това ще е втора бременност за мен от първи опит инвитро.

Към момента като симптоми имам болезнени и натежали гърди, гадене - предимно сутрин и понякога следобед и ужасна умора.

# 3
Здравейте и от мен момичета!
На 28.05.2025г. получих леко зацапване, като на 27.05. по календар трябваше да ми дойде, на 31.05.2025г. видях така бленуваните 2 чертички, бях много щастлива.
Първите ми симптоми бяха: бяхме на гости на роднини в началото на мин. месец и в края пак бяхме с тях и ми бяха дали един парфюм да помириша и 2та пъти и за мен това бяха 2 напълно различни аромата и се чудех защо ме лъжат, че е един и същ. После дискомфорта долу ниско в корем и то не беше болка, а по скоро напрежение все едно се разтяга нещо в мен, подут корем. Хроничната умора и постоянно да ми се спи, а нощно време се събуждах през 30мин сигурно и запек. За сега само това усещам, ще видим по-натам как ще бъде.
Утре трябва да влизам в 6г.с. и в петък съм на първия си преглед, надявам се всичко да бъде наред и да се види околоплодно сакче, не знам за тонове дали ще е рано, но все пак стискам палци всичко да бъде наред.
Успех и леко бременеене желая на всички сладки мами и дано месеца на Любовта ни донесе най-голямата Любов на света! Heart

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 14:40 от cvetenceto90

# 4
Здравейте! Включвам се и аз с термин по калкулатор 03.02. Втора бременност, имам момченце на 4 години. Освен болезнените гърди и гаденето вечер, нямам и време да обърна внимание на други симптоми с тази вихрушка малка. Видя се сакче, в неделя се надявам да се види и пулс.

# 5
Добро утро,включвам се и аз-плахо! Още не съм ходила на лекар! Имам няколко + уринарни тестове и 2 кръвни през 48 часа (преди седмица), имам час за 20.06. 4та бременност ми е, имам 3 деца!По приложение ВТР ми е на 08.02. Понеже съм на 40 г. ще правя пренатален тест! Някоя от вас обмисля ли такъв?

# 6
  • 🌊
Аз абсолютно обмислям, проучих ги, говорих с Чебурашкин и чакам седмицата. Бяхме се спрели на точно определен, но акушерката ми  предложи друг, ще ги сравня, но ако няма невероятна разлика ще си останем на сегашния.
Проучих лекари за ФМ, но до София няма как да отида понеже ми забраниха летенето, а спални вагони заради сезона няма.

Утре ми е прегледа, много се надявам всичко да е наред и да се види нещо.

# 7
Ще споделите ли на кой се спряхте? Аз се колебая между Niptify и Nifty pro Simple Smile
Аз абсолютно обмислям, проучих ги, говорих с Чебурашкин и чакам седмицата. Бяхме се спрели на точно определен, но акушерката ми  предложи друг, ще ги сравня, но ако няма невероятна разлика ще си останем на сегашния.
Проучих лекари за ФМ, но до София няма как да отида понеже ми забраниха летенето, а спални вагони заради сезона няма.

Утре ми е прегледа, много се надявам всичко да е наред и да се види нещо.

# 8
  • 🌊
Ninalia Pro на Eurofins (т.нар. тест в Света Марина) - бройни нарушения по всички хромозоми + структурни дисбаланси по-големи от 7Mb + определяне на пола + отклонение по половите хромозоми.

Иначе се колебаех между него, пакета NIFTY Pro и Mono или Niptify (Celvia).

# 9
Здравейте момичета, реших и аз да се включа въпреки че още ми се струва рано. И аз по калкулатор би трябвало да съм с термин около 02-03.02. Аз съм също с четвърта бременност и три деца, тъкмо навършила 40. Като по- “зряла “ имам доста притеснения, но каквото е писано, това ще стане. Предишните ми три бремнности не бяха безпроблемни, вдигах кръвно към края на бременността и се налагаше секцио в началото на деветия месец. Cамо с второто издържахме по-близо до термин.

Засега нямам почти никакви симптоми, нетипично за мен. С всичките си бременности имах жестоко гадене. С първата - през цялата бременност с изключение на седмия месец. Сега имам леко напрегнати гърди, даже през последните дни се нормализираха и доста ми се спи, но време за спане през деня няма. Преди около 10 дни бях на преглед, но беше много рано и не се видя нищо. ЧХГ нараства добре според мен, но утре съм на преглед и ще видим какво е положението.

Късмет на всички!

# 10
1:1, но сега си стартирам с високо кръвно, аз съм и с много наднормено тегло! Направо БХС ще го пропусна, при мен късния донесе само тревоги! Сега не мисля да си го причинявам! Сега вечния въпрос за многодетните: от един баща ли са Simple Smile
Здравейте момичета, реших и аз да се включа въпреки че още ми се струва рано. И аз по калкулатор би трябвало да съм с термин около 02-03.02. Аз съм също с четвърта бременност и три деца, тъкмо навършила 40. Като по- “зряла “ имам доста притеснения, но каквото е писано, това ще стане. Предишните ми три бремнности не бяха безпроблемни, вдигах кръвно към края на бременността и се налагаше секцио в началото на деветия месец. Cамо с второто издържахме по-близо до термин.

Засега нямам почти никакви симптоми, нетипично за мен. С всичките си бременности имах жестоко гадене. С първата - през цялата бременност с изключение на седмия месец. Сега имам леко напрегнати гърди, даже през последните дни се нормализираха и доста ми се спи, но време за спане през деня няма. Преди около 10 дни бях на преглед, но беше много рано и не се видя нищо. ЧХГ нараства добре според мен, но утре съм на преглед и ще видим какво е положението.

Късмет на всички!

# 11
В средата на предната бременност и аз започнах прием на лекарства за високо кръвно, около 130-40 на 90, сега тази тема ми е на премисъл. Приемаш ли нещо от сега?
1:1, но сега си стартирам с високо кръвно, аз съм и с много наднормено тегло! Направо БХС ще го пропусна, при мен късния донесе само тревоги! Сега не мисля да си го причинявам! Сега вечния въпрос за многодетните: от един баща ли са Simple Smile

Късмет на всички!

# 12
Не, не приемам, организма ми приема високото кръвно за нормално и ще задържа на този етап! Дано всичко е наред!
В средата на предната бременност и аз започнах прием на лекарства за високо кръвно, около 130-40 на 90, сега тази тема ми е на премисъл. Приемаш ли нещо от сега?

Късмет на всички!

# 13
Включвам се и аз с термин 3ти февруари. Трета бременност ми е. С първите две съм имала малки премеждия накрая, но с две прекрасни дъщери всичко съм забравяла в мига, в който ги видях Simple Smile

# 14
Holy, един е бащата, горкият (в кръга на шегата). На теб колко ти е кръвното в момента, казваш че е високо? Аз ако имам проблем е все долната граница. Горната рядко надвишава 120, но долната в края на бременостите ми стигаше до 90/95. Сега от няколко месеца започнах да го следя и горе-долу по 1-2 в месеца се качва до над 85 (все за долна говоря). През останалото време е нормално. Сега от няколко дни пак е над 80/85. Ох, това ми е най-голямото притеснение, щом отсега така почвам. Отделно, че децата ме ядосват, лудница са понякога, та и това не помага.

Общи условия

Активация на акаунт