Февруарски бебчета 2026г

• 22 260
  • 800
  •   1
Отговори
# 30
Момичета, а как сте с кръвното? Звуча като баба на 70 Grinning, обаче при мен в последните 2 дни рязко пада и не успявам да го вдигна в нормални стойности.
Усещам го като започне да ми се вие свят. Старая се да ям редовно, но не обилно, защото иначе ми става тежко. Имам аларми да ме подсещат да пия вода, за да не се дехидратирам в жегата.
Най-ниското, което измерих беше онзи ден 90/50. Вчера бях горе-долу добре - 115/70. Днес обаче цял следобед ми се вие свят и варира между 110/60 и 100/50. Утре мисля да звънна на АГ.

# 31
Моето, тези дни беше нормално. Високото е по-опасно от ниското. Все пак и ниското не е приятно и може да се стигне до припадък.

Чебурашка, съчувтвам ти за гаденето. Знам какво е. При мен с предните бременности беше толкова силно, че си спомням за момент, в който си помислих “защо ми трябваше да си го причинявам?” Засега в това отношение съм добре. От вчера насам нещо се опитва да ми се гади, но е слабо засега. Усещам обаче страшна умора, постоянно ми се спи. Може и жегите да допринасят. При нас е непоносимо.

Следващият ми преглед е чак след десет дни, има да чакам още.

# 32
  • 🌊
Не знам защо ме почна още от 5-та седмица, не се смейте, но лайфхака, който намерих е да проспивам сутрините съответно и най-тежката част от гаденето😂
За кръвното го следя всеки ден, заради тромбогилията, даже мисля да почна да записвам всичко в един тефтер, защото приложението не ми ги визуализира добре, а хвърчащи снимки, не помагат. С уговорката, че по принцип съм с ниско, за сега е нормално (84/48, 85/47 преди ядене, 94/60, 99/50 малко след ядене)

# 33
Юху, доста ниско кръвно. Как се чувстваш с него? И аз следя и записвам кръвно, следя хранене, кръвна захар, натоварващо е, но няма как..

# 34
Здравейте, момичета ! Аз днес си пуснах ЧХГ по препоръка на лекаря ми и за мое лично успокоение и резултата ми е 7771.000   IU/L .. мисля, че е добре май

# 35
  • 🌊
Юху, доста ниско кръвно. Как се чувстваш с него? И аз следя и записвам кръвно, следя хранене, кръвна захар, натоварващо е, но няма как..
Прекрасно, при мен лошото почва когато мине 100-110, защото ми идва високо, не съм свикнала и трябва да легна. Вече съм 2 кг надолу, писах на АГ и все още съм в норма.

# 36
Здравейте, включвам се плахо със закъснение от 5 дни и един положителен тест от днес. Първа бременност ми е и ми е много нереално все още. По приложение ми излиза 4г.с. + 4д.. За кога според вас трябва да си запазя час за първи преглед?

# 37
Честито, Диди. Според мен преглед след поне седмица, за да се види нещо. Междувременно, ако искаш можеш да си пуснеш кръвен тест два пъти през 48 часа, за да видиш дали ЧХГ се удвоява. Досадно е с чакането, но няма как. Тъкмо мине първият преглед, ако всичко е наред чакаш до следващия, за да видиш дали пак всичко е наред…

Cvetenceto, границите за нормално са доста широки за всяка седмица, така че показател по-скоро е растежът на ЧХГ. Когато стигне до около 9-10 000 би трябвало да може да се види ембрион.

# 38
Здравейте и при мен се получава световъртеж,  предимно на обяд. Почнах да пия всяка сутрин  чаша айрян със сол, и от два дена съм по-добре. Попринцип съм с ниско кръвно , само при първата бременност след 7 м се вдигаше и получих преклампсия. Наистина ниското е по- добре от , високото . Малко се притеснявам дали всичко е наред , освен световъртеж и напрегнати гърди , нямам други оплаквания .  Майките с втора или трета бременност,  различно ли е при вас?. На мен сега ми е доста странно понеже с дъщеря ми само повръщах 5 месеца. Знам , че всяка бременност е индивидуална за себе си. Явно още не мога да свикна.

# 39
Здравейте, включвам се и аз в новата темичка с термин 07.02.2026 , но сигурно ще е по-раничко понеже ще е секцио, защото преди 2г. раждах така и сега за да няма усложнения, аз така съм решила да е пак секцио. Имах положителен тест за бременност доста раничко на 26.05.  т.е. 4 дни преди очакваната дата за МЦ. Ходих на преглед на 12.06. като тогава бях 5г.с. +5 дни и се видя само сакче със жълтъчно мехурче, но АГ ме увери, че всичко е наред и е още рано при мен да се види ембриончето. Следващият ми преглед е на 22.06. и нямам търпение, този път искам да се види☺️ тогава ще съм в 7г.с. точно и се надявам всичко да е наред и на вас пожелавам лека бременност и накрая пухкав финал за всички мами❤️

# 40
  • София
Тихичко и аз се записвам тук. След свеж трансфер миналия месец, днес на ехографа се видя малката ми точка и лекарката определи термин 20 февруари. Още е много рано и не знам дали мога да си зарадвам, но ще гледам положително. Кой знае какви симптоми нямам, момента боли стомахът и се чудя какво да пия, защото освен всичко си обичам да похапвам Simple Smile, а сега това е проблем. Гади ми се леко след всяко хранене, но изобщо не е непоносимо.
На преглед към чак след две седмици и може би тогава вече ще съм по-спокойна.

# 41
На мен ми преместиха прегледа от 20.06 за днес, дано всичко е наред (първи преглед ще е) в 6+3 г.с.съм по аменорея! Стискайте палци Simple Smile

# 42
Здравейте и при мен се получава световъртеж,  предимно на обяд. Почнах да пия всяка сутрин  чаша айрян със сол, и от два дена съм по-добре. Попринцип съм с ниско кръвно , само при първата бременност след 7 м се вдигаше и получих преклампсия. Наистина ниското е по- добре от , високото . Малко се притеснявам дали всичко е наред , освен световъртеж и напрегнати гърди , нямам други оплаквания .  Майките с втора или трета бременност,  различно ли е при вас?. На мен сега ми е доста странно понеже с дъщеря ми само повръщах 5 месеца. Знам , че всяка бременност е индивидуална за себе си. Явно още не мога да свикна.

При мен технически е 4та бременност, но само първата завърши успешно.
Понеже тя беше преди 11 години, си спомням откъслечно как съм се чувствала. Най-ясно си спомням, че от самото начало гърдите ми бяха ужасно чувствителни и болезнени. Помня, че имах гадене и повръщане до около 3тия месец, след това се чувствах доста добре. Редом с гаденето тогава се появи силна непоносимост към миризми. Не можех да понасям миризмата на мъжа ми Joy не че мирише лошо, милия, обаче като се приближеше към мен, започвах да повръщам. Също помня, че почти цялата бременност я изкарах с доста ниско кръвно, но не се чувствах зле от него. Иначе към края на осмия месец кръвното ми започна да се вдига и ме вкараха за 2 седмици в болницата заради прееклампсия. Накрая, слава богу, родих нормално и нямаше проблеми.

Понеже следващите две бременности приключиха в ранни срокове, не помня да съм имала силно изразени симптоми.
Сега различното е, че например гърдите въпреки че ме наболяват, на моменти даже са доста спокойни и се стряскам дали всичко е наред.
Гаденето засега не е настъпило с пълна сила, но ниското кръвно определено ми влияе. Започне ли за пада под 110/60, се чувствам все едно съм препила и светът се върти около мен. Чувствам се доста изморена, но на моменти рязко ми идва енергията.
И при първата, и при сегашната бременност запекът ми е "верен" спътник.

Като цяло мисля, че горе-долу нещата са еднакви, но сега ми се струва че ми е една идея по-тежко, отколкото при първата бременност. Предполагам, че възрастта си казва думата. Blush

# 43
При мен има сак в матката, "изостава" с 1 седмица,ембрион не се видя и сега се филмирах! След 2 седмици пак ще ходя

# 44
При мен има сак в матката, "изостава" с 1 седмица,ембрион не се видя и сега се филмирах! След 2 седмици пак ще ходя

Аз по "календар" се водех 6г.с. + 2 дни в деня на прегледа. Видяхме сакче и жълтъчно мехурче, а самия ембрион аз си мисля , че го виждам, но АГ не можа да потвърди със сигурност. Според размера на сакчето АГ определи възрастта на 5г.с. + 3 дни. Явно е по-късна овулация. Все пак телата не следват календарни дни и тези процеси не са с точен график. Освен това на този етап всичко е толкова миниатюрно, че особено ако апарата не е достатъчно чувствителен, може и да не се види плода или жълтъчното мехурче. Ако нямаш кървене, болки или друг повод за притеснение, опитай да си спокойна до следващия преглед и тогава ще се види. Blush

Знам, че не е лесно и е много досадно чакането от преглед до преглед, но както се казва хубавите неща стават бавно. Някой ден това чакане и притеснения ще ни се виждат много далечни когато гушкаме новородените бебчета Hug

Общи условия

Активация на акаунт