СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 20

• 33 359
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Нямам нерви вече да споря и да се обяснявам, защото в 90% от случаите завършваме в положение "А, вие защо биете негрите?!" Искаме просто да се свършва

# 631
  • София
Отивам да направя стрес-тест на чашите. Пардон на системата за родителски срещи. Joy
Ако се наложи, съвсем сериозно този път,  няма да е проблем да проведем подобно събитие.
Ако събитието няма да е наборно ограничено, брой го наложително! Sunglasses

# 632
Green,  при толкова електронни ресурси, които са предоставени на учителите, не разбирам защо е нужно  децата да се насочват към ,,уча се,,.
Остава и там да ги оценяват.

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 21:27 от Biserka_a

# 633
  • sofia
Леле, момичета, навън е много ваканционно! Излязохме  с мъжа ми, децата на възрастта на нашето навсякъде са на тумби и групички, карат колела и се веселят със зачервени от слънце бузки, кога са на училище! Мойто чадо се поти пред компютъра, тревожи се леко дали е разбрал правилно кога кое контролно е и чака да му донеса най- големия шоколад, който се продавал. Чувствам , че  малцина живеем в някаква измислена реалност и броим точки и се вълнуваме от процедурата на НВО. Почувствах се така, все едно е август, а ние живеем в друго измерение😓

# 634
Всички са потайни и са без камери. Stuck Out Tongue Winking Eye
Ама то много безумно е ДО явно.
На човек като му е скучно, ведна може да си превключи на нещо друго.
Ето, аз ви пиша тук например. Grinning

Докато не бях на работа и наглеждах ДО, редовно ловях набора да си чете нещо на лаптопа из прозорци различни от виртуална класна стая и текущи презентации. Отделно и по телефона ровичкаше. Многозадачност в действие за учебна част май не достигаше капацитет на процесора модел "7 клас".

Air, хубаво си направила, но бива ли един родител да е по наясно с наредбите от един директор.

# 635
  • у дома
Тези рс само с класните ли са или с всички учители?
При нас бяха директорката,класната и госпожата по математика.
Аз даже не искам и да коментирам...
Ще имаме още една след 1 юни-направо сме за завиждане...

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 21:40 от svetlaem

# 636
  • София, център
ААААА какво е това изнудване за плащане на Уча.се акаунт???
Предлагам услугите си безплатно за поправки на такива скриншотове и подобни поправки на снимков материал... за какво сме се събрали ,ако не за взаимопомощ!

# 637
  • Някъде в Европа...
Тези рс само с класните ли са или с всички учители?
При нас бяха директорката,класната и госпожата по математика.
Аз даже не искам и да коментирам...
Ще имаме още една след 1 юни-направо сме за завиждане...
Нашата РС беше за всички родители на седмокласници в училището ни, но имаше и родители, чиито деца искат да кандидатстват в нашето училище..Присъстваха над 160 човека - директор, двамата зам.-а, мярнах и класната..Много неактивни бяха родителите откъм въпроси...
Иначе РС за класа ни е другата седмица...

# 638
Направо си е извиване на ръце. Едно е да искаш да си направиш абонамент, защото ти така си решил и имаш нужда, и съвсем друго да те поставят пред свършен факт.

# 639
А я да ви питам, някой ходил ли е тези дни за да вади лична карта? Дали има големи опашки?

# 640
Яхнах метлата малко аз - наборът получил някакво домашно от уча.се. Ние нямаме абонамент, защото след един едногодишен такъв, който грам не беше ползван, реших да не го подновявам. Една позната ми даде достъп до нейния акаунт, за да направи детето домашното. Оказва се, обаче, че трябва да се снима номер на урок и съответно име... Та щем не щем сега сме с акаунт... И въпросът сега е защо не се ползват безплатните налични електронни ресурси, а се препраща към платени... Не ми се свидят парите, но някак си не мисля, че е редно...
Не е редно. Аз бих сигнализирала, където трябва. Едно писмо до директора, с копие до РУО. Това, че в някои училища е осигурен безплатен достъп на учителите до платен сайт, не означава, че имат право да задължават учениците да правят домашни работи, за които се заплаща. Ако преподавателят смята материала за особено важен, да намери начин да предостави задачите на учениците по адекватен начин - да ги скрийншотне, да ги препише, да ги изчука с длето на каменна плоча...Случаят демонстрира изключително неадекватно поведен и невероятен мързел. Направата на онлайн тест не е трудна, но предполага да положиш определени усилия. По-лесно е да ползваш чужд наготово, нищо че е някой друг трябва да плати за него. После естествено ще отчетеш, че си работил и ще си получиш заплатата.

# 641
  • София
Ех, изчетох ви. 😊Правя презентации и още как, направо съм се пристрастила, майтапят ме вкъщи даже. 😂 За ВСВ не съм чувала да се говори у нас, нито за комунизма. Но миналата година го заведохме в Дахау в КЛ, отделно много харесва филма Пърл Харбър, та определено има мнение по въпроса. Аз също се интересувам от темата. Сега предстои проект по история, където ще правим родословно дърво.
Утре вечер ще бъде нашата РС в Школо, ще видим какво ще се случи.

# 642
И аз искам РС, ама няма. Нашият класен досега един път не е събрал децата в Школо. Ей така, да ги пита как са. Други учители питат нашия клас как са, имат ли въпроси, но не и класният. Жалко, че е млад човек, а няма никакъв живец в него...

# 643
А я да ви питам, някой ходил ли е тези дни за да вади лична карта? Дали има големи опашки?
В друг град съм, но да споделя - миналата седмица вадих документи. Само 2-3 човека имаше само преди мен в ранен следобеден час. МВР си бяха много подготвени - очакват тълпите за смяна - всички гишета работеха /това не съм го виждала 20 години в нашето районно/, имаше отделна охрана която се занимаваше само с това колко,кога и кой е на ред. Работеше ПОС терминала. Впечатлена съм.

ПП. Срам не срам да питам за ЕГН - по спомен в НВО комплекта трябва да го попълнят децата, нали?
Моето ще е с ученическа карта, а там не го пише...

# 644
ПП. Срам не срам да питам за ЕГН - по спомен в НВО комплекта трябва да го попълнят децата, нали?
Моето ще е с ученическа карта, а там не го пише...
Пише го в служебната бележка.
Разбира се, старата тема е заключена и не мога да се цитирам. Качвам образеца пак. Моля да ме извините за повторението. Образецът ще е леко променен по неофициална информация. Няма да има ред за НВО по чужд език и ще бъдат добавени изпитите за проверка на способностите, за да не се издава отделна бележка за тях.

Общи условия

Активация на акаунт