205 маскирани субекта на немска територия (Немската тема)

• 26 774
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • The QC to be!!!
А имате ли идея къде могат да се намерят отзиви за тава училище https://www.schule-schloss-salem.de/en/.
Наши приятели от България искат да зи запишат детето там ( за никого не е тайна, че в бг има богати хора нали)
Това ли е? https://www.toytowngermany.com/forum/topic/375998-sis-friedrichs … s-salem-feedback/

Тук има страхтна информация за всичко в цяла германия и хората са по принцип много отзивчиви и споделят; мисля и по рано съм споделяла - този уеб сайт ни е първото място когато търсим нещо или искаме да питаме и по принцип не можем да намерим лесно (много рядко се случвало преди да питаме, защото там има всичко).

Не, не мисля, че е тайна, и без да знам какво точно е зад израза "богати хора" в Бг... но няма даже нужда да си богат в Бг, че да си пратиш детето ти да учи в училище като това! Общо взето "богатите" в Бг. не търсят информация от познати, те си имат хора към които се обръщат да им разрешат въпросите и пуф, решението се появява веднага.

Moni, не беше одавна и имаше един случай с мисля румънка (може и да греша) която беше в дело за нещо подобно - тя си пуши на балкона и от горе съседите и не пушат и не им харесва (мисля бяха германци или поляци, забравих вече детайлите). И съда реши в тяхна полза. Ние сме били в същата ситуация - изключително неприятно ми беше - тичах да прибирам дрехите които бяха на сушка на терасата, тичам да затворя прозорци и врати, отварям от другата срана - общо взето е изключително, изключително неприятно ако някой ти пуши и влиза дима у вас! А пушачите в повечео случай са много несъобразителни и дима лети, те разбира се не могат да го контролират, но около тях страдат хора които не са пушачи!

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 13:40 от Baby*

# 586
  • Am Dorf (BB)
Благодаря много на всички за отговорите.
Просто в началната тема прочетох какво ще ми е нужно за заминаване и при пристигане и за това се поинтересувах.
За втори път ще започвам работа в Германия, но първият ги нямаше бракът и детето Simple Smile
Успех! Питай все пак работодателя и тн какво очакват от теб НR, не знам дали списъка от 1ва стр. е още актуален или не описва всички възможни казуси.
Но съвета ми да напраеите нотар.заверено пълномощно на някой, който да ви представлява пред институциите, си остава.

# 587
  • Germany
Бейби, ние сме в къща и пуша на двора. Много рядко вятъра духа така, че да отвее част от дима към техните прозорци. За сега пробвам да пуша по в средата на двора и не е имало ново мрънкане.
И пак да питам - нали преди няколко седмици имах кърлеж /на 17ти май/, следя мястото за типичният кръг при лаймска болест и за сега е ОК, но от 2 дни съм с главоболие. Четох в нета за този енцефалит /FSME/, който го има само тук и нямам нито един от другите симптоми, но леко се вкарах във филм. Може и да е мигрена, имам си често пристъпи, но знам ли. Според вас да звъня ли на личният?

# 588
  • Варна
Аз летях преди 10 денас Уиз  с деца на 1,5 и 3,5 годинки. Проблеми нямаше. Сега съм в Бг и тук е много хубаво при любимите хора Simple Smile

# 589
  • Германия
Dalivali, е сега ти завидях, ама много! Само да доживея до август и не затворят пак нещо, отлитам.

# 590
Искат ли на немските летища декларация за пътуване само с единия родител?
Ще летим от Дортмунд другия месец, а имам декларация само на български.

# 591
Ако сте само български граждани - не.

# 592
Някой пробвал ли е да вари соево мляко докато се сгъсти и заприлича на кондензирано мляко? Чудя се дали няма да се пресече Thinking

# 593
Moni, спокойно! Май обичаш да се вкарваш във филми. Инкубационният период на този менингит със сигурност е по-къс от на борелиозата. И не чети какви още болести пренасят кърлежите, че са доста. Wink
Времето е толкова променливо последните дни, може от това да ти е главоболието... още повече щом често страдаш от такова.

мама-ени, не мисля, че ще стане нещо. За пресичане не знам, но соята си е бобено... какво толкова да остане като изври водата Thinking (ако не загори и не замирише на загорял боб). Какво искаш да направиш?

# 594
мама-Ени, соево не съм варила, но кокосово съм правила по тази рецепта
https://chocolatecoveredkatie.com/coconut-caramel-recipe-vegan/

# 595
За постен сладолед ми трябва.
Правим прекрасен сладолед със сметана и кондензирано мляко и добавки по фантазия. Днес обиколих 5 магазина, но не намерих растителна сметана. Ще я заменя с кокосово мляко - от това в металните кутии. Купих и соево мляко, но ми се иска да редуцирам водата в него.

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 20:16 от мама-ени

# 596
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Направи гранита, тя е постна.
Според мен няма да се сгъсти соевото, по-добре към някакъв тахан добави малко вода. Но незнам как ще е на сладолед.
За сгъстяване и пухкавост аз добавям гуар гъм

# 597
Аз пускам през сокоизстисквачката накиснати ядки с много малко вода. Става много сметанесто. В кафе се държи точно като истинска сметана. На сладолед би станало също... ще взема да пробвам.

# 598
Аз летях преди 10 денас Уиз  с деца на 1,5 и 3,5 годинки. Проблеми нямаше. Сега съм в Бг и тук е много хубаво при любимите хора Simple Smile
Благодаря за отговора. Самолета пълен ли беше? Има ли такова нещо през седалка, че и през ред съм чувала? Имаше ли много деца? Бебета? Чета и за някакви закъснения на самолети от 1 до 3 часа, ичакване на пътници току що дошли от БГ за да ги върнат обратно, чакане за контрол в Сф по над час..всичко това ме плаши да тръгна с бебе барабар с короната

# 599
  • Варна
Аз летях преди 10 денас Уиз  с деца на 1,5 и 3,5 годинки. Проблеми нямаше. Сега съм в Бг и тук е много хубаво при любимите хора Simple Smile
Благодаря за отговора. Самолета пълен ли беше? Има ли такова нещо през седалка, че и през ред съм чувала? Имаше ли много деца? Бебета? Чета и за някакви закъснения на самолети от 1 до 3 часа, ичакване на пътници току що дошли от БГ за да ги върнат обратно, чакане за контрол в Сф по над час..всичко това ме плаши да тръгна с бебе барабар с короната
Доста от информацията ти е точна.
Самолета беше наполовина пълен и ни попитаха дали имаме нещо против да ни настанят на други места, така че да сме разредени. Долу- горе бяхме шахматно разпределени Simple Smile
Деца нямаше много. Моите бяха достатъчни  Simple Smile
Самолета закъсня 40 Мин. с излитането точно поради причината, че изчаквахме да качат обратно недопуснатите пътници, като ги накараха да слязат последни.
Във Варна наистина чакахме около час, защото се попълват едни декларации, мерят ти температурата,  паспортен контрол, после ти сверяват номера на личната карта с  декларациите. Абе дълга и широка, но аз толкова време го чаках това прибиране, че бях склонна да изтърпя много повече.
Иначе в самолета всички бяха с маски и за мен това беше най- неприятното, защото ми става лошо.
Иначе сама с две деца не бих се навила така лесно на такова предизвикателство. Успях да убедя мъжа ми да ни ескортира и той след един ден се върна в ДЕ, защото беше на работа. Малко скъпо пътешествие, но децата имаха нужда от разнообразие и сега са много щастливи, защото им се свиха душиците вкъщи заради тая корона.
Ако си сама с бебето, мисля, че няма да имаш проблеми. И екипажите са много любезни и помагат, ако се наложи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт