205 маскирани субекта на немска територия (Немската тема)

• 26 761
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Сега не мерят температура и не се попълват декларации. Не виждам причина и от тук да връщат пристигащи. Мерки и в двете държави на практика няма и пътуването между двете е свободно.

# 601
Soft Click какво имаш предвид, като пишеш, че мерки в двете държави няма?
За самолетните превози ли мерки?
Защото ако имаш предвид по принцип, не е вярно, че няма мерки.

# 602
Какви мерки има освен маски в магазини и ГТ? Мярката с разстоянието вече е напълно фиктивна, а от понеделник почти всички държави в Европа отварят границите си за останалите. За пристигащи от Германия в България и обратно вече ги няма.

Е да, още няма концерти и пълни стадиони, но няма връзка с разговора.

# 603
Soft Click, затова те и попитах дали имаш предвид мерки, свързани със самолетните превози или по принцип.
Защото за мен лично на практика има мерки.
Но конкретно за самолетните услуги не мога да се произнеса, защото не съм ползвала самолетни услуги от края на февруари, не съм се интересувала подробно и не работя в тази сфера.

# 604
Там е работата, че сама с двете деца ще трябва да летя..ако ММ можеше да ме придружава нямаше да го мисля, но така май ще ми е в повече стреса...ами ще го мъдря още...

# 605
  • Germany
Moni, спокойно! Май обичаш да се вкарваш във филми.

Много си права! Много се филмирах с този кърлеж, покрай тази корона съвсем изперках...

# 606
Скрит текст:
Искат ли на немските летища декларация за пътуване само с единия родител?
Ще летим от Дортмунд другия месец, а имам декларация само на български.

На твое място бих направила декларация. На мен винаги са ми искали от Германия, въпреки че сме български граждани(винаги летя от Дортмунд). На някои не им искат, но не бих рискувала. Заверката е 2-3 Евро в Bürgerbüro-то.

# 607
Момичета адресната регистрация в Де трябвало май да се подновява на всеки 6 месеца,това вярно ли е,аз мислех ,че само при смяна на адрес се подновява. Thinking
Знам,че трябва да се носят задължително ,ако пътуваме извън ДЕ тази година.

# 608
Габи, формулярите на ADAC Reisevollmacht ли имаш предвид? Или е друго?

# 609
Скрит текст:
Габи, формулярите на ADAC Reisevollmacht ли имаш предвид? Или е друго?

Да, с такава минавам аз. Заверявали сме и при нотариус, но е десет пъти по-скъпо отколкото в Anmeldeamta ,не си заслужава.

# 610
Нотариална заверка е 11-12 евро.

Дъщеря ми е пътувала 6-7 пъти сама до България, никой никога не е искал декларация от нас. И от България не би трябвало да искат, ако в МВР е заявен настоящ адрес в чужбина.

# 611
Скрит текст:
Нотариална заверка е 11-12 евро.

Дъщеря ми е пътувала 6-7 пъти сама до България, никой никога не е искал декларация от нас. И от България не би трябвало да искат, ако в МВР е заявен настоящ адрес в чужбина.

27 евро платихме за нотариална заверка.
Иначе затова казвам, че не на всички им искат. На мен винаги са ми искали от Дортмунд. И винаги си правя.
Първият път пробвах да видя дали ще стане без да им я дам. Питаха ме къде е бащата и ми казаха, че ако нямам декларация, трябва да му се обадят. В същия полет до мен седеше жена също с бебе и тя беше минала без декларация от бащата.

# 612
Имам предвид Meldebescheinigung , който се издава от общината,когато се регистрираме на адреса в Де.

# 613
Аз пускам през сокоизстисквачката накиснати ядки с много малко вода. Става много сметанесто. В кафе се държи точно като истинска сметана. На сладолед би станало също... ще взема да пробвам.
С какво бих могла да заменя сокоизстисквачката, че нямам?

# 614
Ася, може ли да споделиш рецепта за гранола-блокчета? Твоите фалафели от леща са неизменна част от всеки наш пост. Вчера Джейми Оливър правеше фалафели от консерва нахут+консерва боб. Ще взема да пробвам и тях.

Анелка, аз не съм чувала за задължение да се заверява адресната регистрация на всеки 6 месеца и ние не го правим.
Идеята тази година да си носим копие от нея за всеки случай ми харесва и определено ще си взема такова. И може би копие от трудовите договори. За в случай, че се наложи да доказваме, че живеем и работим в ДЕ.

За пръв път чувам за задължение да се декларира в МВР настоящ адрес в чужбина. Би ли трябвало лятото да свършим и това?

Общи условия

Активация на акаунт