Отговори
# 300
Аз я събличам,защото е ад при нас,много е горещо! Взех слънцезащитния на Бочко-30фактор е! Но смятам да отида до Джъмбо да взема чадърче за количка,защото тя много мрази ако случайно я напече малко слънце,което не мога да скрия със сенника и се ядосва много!

# 301
@Марти, супер, радвам се, че има и друга ЗВБ мама, може да обменяме опит при нужда. Бататът се хареса много днес, тиквичката само я облиза, но вече има добра координация ръка-уста.

Относно #Гърнето - за сега сондирам мнения, коя как мисли да подхожда, самата аз едва сега започнах да чета по темата. Понеже се сдобихме вече с гърне, го слагах два пъти да го опознае, но нещо не се впечатли особено.

И аз прочетох, че е най-добре веднага след сън, но моето момче напоследък иска веднага да хапва и надава вой, така че засега пропускаме този момент. Напоследък прави номер 2 навън, но ако го хвана у дома, ще го пробвам над гърнето.

Иначе - казват че като пропълзят ствало по-трудно да седят на едно място и по тази логика може би 8 месец е вече късно?!

Малечко днес става на 6 месеца и за изненада седна самостоятелно. Супер съм щастлива Simple Smile

# 302
  • Sofia
Ние точно се връщаме от изследвания. Доста добре се получиха нещата. Първоначално се шашнах, защото видях голяма опашка за Covid. И си викам - ужас, какво става... То пък се оказа една фирма, с която работи и моята си праща служителите профилактично... Но си викам съдбата обича смелите - в основната лаборатория нямаше никой. Чакам резултати сега.

За гърне въобще не се силя. Баткото беше на година и половина, когато започнах да го уча. Буквално за 2 седмици нещата се подредиха. Може би уцелих момента, пак лятото беше.

Аз захранвам от 5.5 месеца и всичко на всичко съм вкарала 5 неща... Така че, Мама Мартина, не мисля, че се бавиш. Simple Smile

# 303
Джулс, ние днес сме на ваксини и сме на тиква. Харесва я много. Мисля след 3-4 дни да вкарам авокадо, после круша.
За гърне не бързам, сигурно към годинката ще я пробвам. Или 8-9 месец най - рано. Сега за мен е безмислено.

# 304
Джулия, честита месечинка! Heart браво за сядането!
Докато се включа и забравям какво съм искала да напиша. За гърне и аз не бързам. Моят юнак си върши работата, докато яде и изобщо не знам как точно ще се случват нещата.
Слънцезащитен продукт имам на Мустела за бебета, още не съм обличала по къс ръкав и къси панталони. Излизаме сутрин и привечер, когато е по-хладно. Взех една слънцезащитна мрежа (слънчобран),но нещо не стана за моя модел количка. Май ще взема и аз чадърче. И при нас като му пекне слънце се криви веднага и надава стон

# 305
Аз съм в шах и паника,като се наспа беба видях,че дясната и гърдичка е подута и зачервена..звъннах на педи и каза да отидем да я види към 2! Направо ще ми се пукне душата,дано да не е нищо! На някой случвало ли му се е?

# 306
Аз досега съм дала само картоф и морков. Картофът се оказа предпочитан. Искам да захранвам със сезонни плодове и зеленчуци. Но, какъв плод да дам??
Мана Мартина, дано е нещо безобидно. Стискам палци. Пиши, когато минете прегледа.

# 307
  • Sofia
Мама Мартина, нямам опит с подуване на такова място. Стискам палци да е нещо безобидно.🤗

# 308
И ние сме по ЗВБ. Засега имаме въведени бая работи - броколи, картоф, карфиол, тиквичка, батат, морков, от плодовете- банан, кайсия, круша, ябълка.
Днес въведох пащърнак, но на пюре, тъй като не намерих пресен. Не остана очарован, но според мен не заради консистенцията, а заради това, че го смесих с повечко картоф. А той на картоф никак не се кефи.

От картоф и морков в комбинация обикновено много се запичат бебчетата, тъй като и двата зеленчука са запичащи. Та съветвам, когато правите комбинация да съобразявате тя да бъде от запичащ+разхлабващ зеленчук. 😊

На гърне и аз още не го пробвам. Не бързам. Вероятно ще е около 10тия месец. При нас каката така и не хареса гърнето, а директно започна да ходи в тоалетната, но с тези детските седалки.

Мама Мартина, дано е нещо безобидно!

# 309
Мама Мартина дано да не е нищо сериозно!
По къс ръкав и къси гащи е над месец вече и добре, че бяха момичетата в груоата да ме вразумят!
Аз захранвам от месец с пюрета, въведени са - тиква, картоф, морков, пъщърнак, тиквичка, броколи, сладък картоф, круша и пуйка. От днес давам банан в силикон биберон и голям кеф, много му харесва. Grinning
За гърнето ще пробвам след като седне стабилно, не очаквам да свършва нещо там, а по скоро да го запозная с този предмет.
Честита половин годинка на бебчето ти Джулия! 🤗

# 310
Момичета каза ни педи,че това е хормонална криза,случвало се често при момиченцата! Засега ще правим само компреси с риванол,ако се подуе или се зачерви повече,тогава ще отидем пак! Надявам се с компресите да се оправи! Благодаря Ви! Heart

# 311
благодаря ви момичета от сърце за пожеланията.

бързо спадане на отока пожелавам Мама Мартина.

и аз го извеждам по къс ръкав от месец някъде, винаги като съм аз по къс ръкав и той е така. понякога с панталонки, понякога по боди само. не го завивам. въобще, гледам да го калявам и засега не е боледувал, пупу.

оня ден даже беше само по потник и памперс, защото беше доста горещо тук.

# 312
  • Пловдив / София
Момичета, днес и моето човече навършва 6м. Черпя ви виртуално с тортата, която поръчах.

Джулс, честито и на твоето момченце.

За гърне, не съм слагала още. Даже нямам такъв “уред” все още.
Иначе за захранването - въвела съм картоф, сладък картоф, морков, тиква, пащърнак и круша. Крушара я дадох, за да мога да му я предлагам като давам запичащи зеленчуци.
Напр., днес му дадох пюре само от сладък картоф и следобед преди млякото дадох ок 30 гр круша.

# 313
Да са ви живи и здрави малките човечета! Много щастие и радост им пожелавам! Едно безгрижно и изпълнено със забавления детство!! Balloon

# 314
Честито Фам и на твоето момченце, както се шегувах с една приятелка днес, вече "вниманието ще е на шест", че от тук започва щъкането, пипането, изследването Simple Smile

Имаше и други мами с бебета, родени на 9-ти. Да са ви живи и здрави! Честито и на всички наоколо.

Беърче, радвам се, че и ти си по ЗВБ, доста неща сте въвели вече. Днес моят юнак засмука едно парче лимон с такова блаженствоооо, а ние чакахме да заснемем кисела физиономия. Май засега това му е най-любимо и като че ли най-много лимон е "изял" Stuck Out Tongue Closed Eyes

Общи условия

Активация на акаунт