Отговори
# 315
Честити месечинки на порасналите бебчета! Да са много здрави и послушни🥰

Фам, много хубава торта и сигурно вкусна 🥳

И аз най-редовно я извеждам по къс ръкав, вкъщи по цял ден е и боса.

Днес давах сок от пресни череши и такава кисела физиономия направи, а представям си от лимон 😝
Джулия, много интересно че си хапва лимон със сладост пупупу

Мама Мартина, като е хормонална криза какъв е смисъла от риванола се чудя? Зная че отшумява проблема за около месец може и повече отсамосебе си.

За слънцезащита съм купила на Юриаж Минерален слънцезащитен крем SPF50+

# 316
Аз днес сложих череши в кашата и при нас кисела физиономия.
Черешите бяха узрели доста, но не и е фен. Изяде ама ги бавно и славно.

# 317
Irmir и аз това се зачудих,ама ме досрамя да попитам,да не се сопне нещо,знам ли.. а и си бях доста панирана! Но не ми каза,че може и месец да е така,добре че каза,че иначе пак щях да се панирам след някой ден! Днес направих три компреса,да видим! Дано минава бързо!

# 318
Irmir и аз това се зачудих,ама ме досрамя да попитам,да не се сопне нещо,знам ли.. а и си бях доста панирана! Но не ми каза,че може и месец да е така,добре че каза,че иначе пак щях да се панирам след някой ден! Днес направих три компреса,да видим! Дано минава бързо!

Нашата педиатърка още при първия преглед ни предупреди, че е възможно подуване на гърдичките точно поради хормонални причини и ни препоръча да правим компреси с риванол, ако се случи.

Не ни се наложи, слава богу, но явно това е общоприет начин за реакция при такива случаи.

irmir, kikair - странна реакция, черешите са толкова сладки

# 319
Честито Фам и на твоето момченце, както се шегувах с една приятелка днес, вече "вниманието ще е на шест", че от тук започва щъкането, пипането, изследването Simple Smile

Имаше и други мами с бебета, родени на 9-ти. Да са ви живи и здрави! Честито и на всички наоколо.

Беърче, радвам се, че и ти си по ЗВБ, доста неща сте въвели вече. Днес моят юнак засмука едно парче лимон с такова блаженствоооо, а ние чакахме да заснемем кисела физиономия. Май засега това му е най-любимо и като че ли най-много лимон е "изял" Stuck Out Tongue Closed Eyes
Лимонът не се ли дава след 10-тия месец? Чела съм даже, че цитруси е хубаво след 12-тия.

# 320
Лимонът не се ли дава след 10-тия месец? Чела съм даже, че цитруси е хубаво след 12-тия.

Честно казано, различните школи имат различно мнение по въпроса за лимона.

Някои казват след 8 месец, други след 9-ия, трети - след 6-ия. Всеки си избира на кой да вярва Simple Smile

Аз чета повече амрикански ЗВБ блогове и при тях не е проблем да се въведе с първите храни, понеже след това се използва доста често в рецепти като дресинг за зеленчуци със зехтин. Те и цяло яйце въвеждат като една от първите храни под формата на омлетени пръчици, а тук е прието след 12 месец чак цяло, а само жълтък и то на постепенни порции след 7-8 м.

Скрит текст:

# 321
Еха, момичета, колко сте активни!😃

Виждам и доста мамчета, които не се бяха включвали дълго време, което много ме радва💖💙

Джули, Фам, честита половин годинка на бебоците ви!❤

Рядко пиша вече, но при мен майчинството свърши и вече работя както преди, макар и от вкъщи. Децата също гледам ии съм изкуфяла тотално.

Днес Виктория се преметна от леглото си и после много плака. Не знам как е успяла, високо е, на най-ниската позиция е матракът....но пък тя е мнооого упорита. Явно ще трябва да направим някаква промяна.

Аз захранвам Ани по ЗБВ. Засега имаме въведени тиквичка, морков, картоф, пащърнак, батат, броколи, круша и банан. Банан и броколи са фаворити.

Джули, аз също се опитах да заснема Ани с киселата физиономия при опитването на лимон, нооо уви, не ми се получи🤣
Каката толкова се беше потресла, имам си клип от нея, а това второто....така мощно засмука лимона😁 Разбира се, малко сме дали, колкото да видим реакцията.

Лани, пиша ти едно писмо, миличка, вече не знам кой ден подред. Май в събота го почнах...още го дописвам😆 Не съм те забравила, да знаеш❤

# 322
  • София
Джулия, Фам, Честит половин рожден ден на мъниците ви. Да растат здрави, щастливи и безгрижни!
Моето момче от 2-3 седмици пълзи, и все по-далеч стига. 3-4 метра вече не са проблем за него. Много му харесва, и само това иска да прави 😀 Свърши периода в който където го оставя, том го и намирам 😜
При нас захранването е каша, и в прекия, и в преносния смисъл ☺️ Започнахме с пюрета/и купени, и домашно направени/, минахме през ЗВБ, пробвахме и оризова каша... Всеки ден различно, зависи какъв ни е плана за деня, и какво съм купила, колко време имам и в какво настроение съм. Нищо не отказва, хапва всичко с огромен апетит. Фаворит са круша и банан. Представям си каква физиономия ще направи когато опита лимон. Той си е киселяк по принцип 😀, дано не забравя да снимам.
Алексче, милата Вики 🤗 Сигурно много се е уплашила, да я нацелуваш.
Дани е по къси гащи и ръкав отдавна, още преди мен даже 😜 Дори има малко тен на ръчичките и крачетата. Много мрънка и се налага да го вадя редовно от количката да го гушкам и успокоявам. Язък за огромния сенник 😀 Много се поти, и никак не обича да е навлечен. Вкъщи редовно е по памперс само.
За гърне мисля че му е рано, така или иначе преди годинката бебетата не могат да контролират червата си.
Ще го мисля в движение, както и всичко до сега. Толкова теория имах в главата преди да родя, всичко отиде по дяволите. Карам го на интуиция и стъпка по стъпка.
Слънцезащита нашата педиатърка каза, че няма подходяща за деца ход 1 година. Крием се на сянка при силно слънце, и това е.  А той е бял като тебешир, точно като мен.
Вие какво ползвате или ще ползвате против комари? Ние вкъщи сме с течен Райд, но за навън не знам какво да взема. Има ултразвуков уред на Чико, но някои бебета много се дразнели от звука. Моето какъвто е киселяк само това ми липсва. Гледам и някои етерични масла, и се чудя 🤔

# 323
  • Пловдив / София
Благодаря на всички.

Ирмир, да, вкусна беше тортата. Не прекалено сладка. Ще ползвам и друг път тази сладкарница.

Нищо не съм купила аз за слънцезащита. И аз така съм чувала, че под годинка не се изпилзва, обаче ме е страх ит слънцето.
Той е много бял за разлика от мен. Вече спрях да излизам по обяд. Гледам сутрин или следобед, привечер.

За комари и аз не знам. Етеричните масла не знам дали са за бебета подходящи. Иначе лимонената трева е против комари.

# 324
За етеричните масла може по 1-2 капки в края на кошарата откъм крачетата, количката и т.н Кои масла са подходящи освен лавандула не зная точно...

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 13:00 от Irmir

# 325
Момичета,аз за комари купих от аптеката гривничка,дават ги за 6+ месеца,аз не я слагам на крачето,а на кошарата и количката! Струваше 8 лв-изцяло с етерична масла различни! Дават я за около 15 дни,но аз си купих лимонена трева и слагам по 2-3 капчици,прилагам ви и снимка направо да видите,че малко се обеснявам катоо.. Joy

Лимонената трева капвам на двете прасенца и попива

# 326
Аз съм в шах и паника,като се наспа беба видях,че дясната и гърдичка е подута и зачервена..звъннах на педи и каза да отидем да я види към 2! Направо ще ми се пукне душата,дано да не е нищо! На някой случвало ли му се е?
Мама Мартина, дъщеря ми имаше такава хормонална криза и съм я водила на детски ендокринолог. Минава от самосебе си и не се слагат никакви компреси с риванол. Това не е рана. Всичко се оправя. Спада след време. Възможно е и другата да се подуе или и двете. Подобна криза може да има и при момчета.

# 327
благодаря за пожеланията момичета  Flowers Cherry Blossom

Алексче, браво на теб, с 2 деца и работа едновременно си е голямо геройство. Няма как без инциденти, дано да са леки.

Неда, 3-4 метра са си супер дължина, браво!

за #комарите не съм го мазала още, но взех на Бочко за след ухапване и мисля за сега да го мажа с него, ако случайно го ухапе някой.

# 328
Аз съм в шах и паника,като се наспа беба видях,че дясната и гърдичка е подута и зачервена..звъннах на педи и каза да отидем да я види към 2! Направо ще ми се пукне душата,дано да не е нищо! На някой случвало ли му се е?
Мама Мартина, дъщеря ми имаше такава хормонална криза и съм я водила на детски ендокринолог. Минава от самосебе си и не се слагат никакви компреси с риванол. Това не е рана. Всичко се оправя. Спада след време. Възможно е и другата да се подуе или и двете. Подобна криза може да има и при момчета.

Окей,аз днес само един и направих компрес,иначе и аз не виждам смисъл в него,не мога да си обесня какво точно прави! А на доста места пише да се слага! Четох също така че може да мине след 1 месец чак!

# 329
Джули,Фам честити месечинки на бебчетата 🍰💋💚Да са ви живи и здрави и много послушни!
Мама Мартина много неприятно с жена,но ще се оправят нещата.Не ми се е случвало до сега,и не знам какво се прави в случая.Силни прегръдки.
Алекс,какво си преживяла след падането не знам, прегръщам те силно,Вики е голямо и силно момиче и ням ада се случва повече.
Аз тези дни тичам насам натам да организирам погачата,че е лудница.
За комарите не съм мислила с какво ще пръскам или мажа,но трябва да се вземе решение.
Целувки и слънчев ден от нас💋💚❤️💚

Общи условия

Активация на акаунт