Банята - 36 тема

• 58 840
  • 796
  •   1
Отговори
# 150

Благодаря за обнадеждаващият коментар, но все пак може ли някакви насоки, къде да ги потърся тези плочки, защото до момента не съм виждал никакви подходящи малки плочки 20х20(само чисто бели като тези, които се слагаха "едно време")
Делян

От болднатото в първия пост направих извод, може и да съм сгрешила, че Делян не харесва бели плочки.

Иначе на мен ще ми трябват около 8м2 фаянс, защото само душ кабината ще е с фаянс...
Интересуват ме по-скоро едноцветни плочки и евентуално няколко броя от ъщия десен, с някакви мотиви.
Делян

А от тук направих извод, че не търси "шарени" така да се каже.

Т.е. търси цветни плочки дюс с по-малък размер, като ще му трябват и няколко в същия цвят, но декорни.
Може и да не съм разбрала правилно, няма значение.

Иначе Раньо са много хубави и качествени плочки, по-малък размер са, защото са по-стара колекция. Дано в Студио Сенс да имат мостри на тази серия, защото нямат мостри на всичките серии на производителя. Но Раньо предлага и Диляна дизайн, така че може да потърси и там. От показаната серия на Раньо имат в наличност само Магента, другите са по поръчка (2 седмици за доставка), да го има предвид все пак.

Съгласна съм, че може би мат или сатен би било по-подходящо на полиран мраморен под, зависи и от конкретните плочки. По-качествените плочки мат не са тотал мат, в смисъл не стоят като негледжосани грънци.  Имат си хубав финиш, но не са толкова лъскави като гланца.

Един съвет към Дилян, практически, не естетически Laughing Ако фирмата, която ще му полира мрамора, предлага и някакъв вид противохлъзгащо покритие, добре е да си го поръча и него. Мраморът е много хлъзгав (поне за мен, имам в коридор), особено пък намокрен и с остатъци от сапуни, шампоани и дори препарати за миене.

# 151
Благодаря ви за мненията дами,

В същност ако трябва да съм откровен, търся нещо изчистено, но интересно, без да е по някакъв начин "тежко" или претенциозно дори. Според мен с мрамор би вървяло нещо "по-винтидж" и може би сатен или мат, защото самия мрамор е малко "класическа" настилка. Колкото до големите размери плочки - не съм фен, защото според мен стесняват. Душ частта/кабината е душ параван с продължение по цялата стена до вратата. Реално 1/4 от банята + 70см от другата стена, на която ще е душ окомплектовката. Съответно ако сложа големи плочки ще стигна 3-4 на ширина, от край до край и ще изглежда малко помещението(ще се покрива от малък брой плочки). Като цяло съм склонен и на по-голям размер, но трябва мнооого, мнооого да ми харесат. Ще погледна внимателно там където споменахте, колкото до белите плочки - зависи от плочките. Wink

Поздрави,
Делян

# 152
Мрамор се комбинира добре с гранитогрес имитация на дърво, с шарени тип марокански също, но при мен две от стените са с фаянс, имитиращ мрамор, а не под. Сиво и дърво също би било добра комбимация (зависи какъв цвят са нишките на мрамора при Вас

# 153
Давам глас за магазина на Саем Борисов. Преди почти три години, когато обзавеждаме, от там си поръчах плочки, които те съответно поръчаха от Италия и ми ги доставиха.

# 154
Ако се абстрахираш от локацията на магазина и външния му вид, разнообразието на предлагани плочки, налични и по поръчка, е доста голямо.
Аз като отидох там за първи път и видях магазина, се отчаях, реших, че само съм си изгубила времето. Намира се зад двора на техникума, а пред него има един доста невзрачен паркинг. При влизането, в началото, стендовете с КАЙ и клиентите, които ги разглеждаха (преобладаваха по-мургави жители на Красна поляна) ме отчаяха още повече. Но по-навътре и отзад на първия етаж и вторият етаж са нещо съвсем различно.
Но не са евтини, италианските и испанските плочки. Доколкото разбрах от консултантката, всяка седмица имат транспорт от Испания и Италия. Сега може да е малко по-различно, защото част от производителите може скоро да са възобновили производството заради корона-та. Но е напълно възможно и да експедират стока, налична на склад и да няма забавяния. Просто трябва на място да се гледа, въпреки че на сайта има доста информация, все пак плочките на живо са едно, на картинка - съвсем друго.
Сайтовете по принцип би трябвало да са само ориентир.

# 155
  • София
Здравейте,можете ли да споделите с какво да боядисам тръбите на парното в банята Hug

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 12:07 от cveti__petkova

# 156
С боя за радиатори, за да не жълтеят особено тръбите за парно и топла вода (от топлината). Най-често тръбите/щранговете ги боядисват бели, но можеш да си избереш и друг цвят - сребриста или нещо друго.

# 157
Здравейте,можете ли да споделите с какво да боядисам тръбите на парното в банята Hug
Боядисват се с автоемайл лак. Има избор на цветове и марки. Така боядисваме и врати, и съм повече от доволна.

# 158
Привет на всички, предстои ни ремонт на баня, купили сме почти всичко, само не мога да избера долен шкаф окачен! Ще се радвам , ако ми препоръчате сайт или фирма! Прикачвам снимка на какво търся, само че с една мивка! Благодаря предварително!

# 159
Вижте във Visota:
http://www.visota.com/catalog/%d0%b1%d0%b5%d1%82%d0%b8-50-pvc/
До колкото знам, изработват модели по поръчка.

Сетих се и за Русенската фирма:
https://www.triano.bg/mebeli-za-banya

Последна редакция: пн, 13 юли 2020, 16:49 от petiaivanov

# 160
Някой ползва ли за баня вентилаторна печка със сушилник и от коя фирма производител сте доволни?

# 161
Здравейте! Препоръчайте ми майстор за лепене на гранитогрес за София, който да работи добре. Трябва ми спешно! -  13 квадрата трябва да се направят....благодаря!

# 162
Здравейте,

Опитах се да потърся отговор на моя въпрос във форума, но не открих. В момента ремонтираме нашата баня, като сме намалили височината на банята на 258см. Банята е почти квадратна 226x228, като в един от ъглите е поставена душкабина с размери 90x120. Оставили сме 5 извода за LED луни: в центъра на душкабината, съответно огледално и на другите 3 ъгли  и една в центъра. Спрямо калкулатор в интернет ми изведе информация, че са ми необходими 3W, но според мои приятели 5 led луни по 3W не биха били достатъчни. Това което целя е добре осветена баня с неутрална светлина. Допълнителен източник на светлина ще е лампа над огледалото, но предполагам че тя ще бъде по-скоро с декоративна цел, с други думи не очаквам да спомогне за осветеността в помещението. Цветовете на банята са мръсно бяло с комбинация от светло сиво. Бих искала да чуя и ваши мнения за необходимата осветеност, която да търся. 

# 163
Аз съм с 4 лунички и 3 вата определено е малко. Хубавото е, че можеш да си ги ъпгрейдваш. Аз май съм на 7 вата даже, с уговорката, че важни са не ватовете, а лумените. Днешните сигурно светят по-силно. Та може да пробваш с 5 ватови (избери най-силно светещите и задължително да светят под 120 градуса) и после да подмениш някои със 7 вата, ако решиш. Не са толкова скъпи.

# 164
според мен лампа над огледалото,доставя поне 50% от осветяването
имам баня с 3 фокусна ,3W  над огледалото+ 3 луни по 3W, 2,20м*3,20м, и за мен е повече от достатъчно
но,това е субективно

Общи условия

Активация на акаунт