Банята - 36 тема

• 58 813
  • 796
  •   1
Отговори
# 240
Уф, не звучи добре. Но чугунените попти никъде не се намират. Май 2-3 само видях(в интернет) и бяха доста скъпи.
Не знам какво да правя вече, а така си мечтая за вана.

# 241
Ми вземаш си пластмасова и толкоз. И една моя идея - на тенекиените мивки от по-висок клас им слагат някаква изолация отдолу, да не дрънкат и да не се образува конденз. Не виждам какво пречи и една пластмасова вана да се напръска отдолу с монтажна пяна. Ще се усеща по-плътна, а и няма да изстива толкова бързо. Но аз само така, разсъждавам си.

# 242
разсъжденията ти може и да са резонни
защото ,винаги ми е бил неприятен елементът на потъване при стъпване в така монтирани вани:

докато не срещнахме вариант за запълване с материал ,подобен на перлит
предполагам, с полиуретанова пяна, също би било добре

# 243
Има една пяна, която не е уплътнителна, а се ползва за изолация на фасади, но се пръска. Тя не се раздува толкова и ще е перфектна. Едни съседи си изолираха кооперацията така - изпръскаха фасадата и отгоре гипскартон и мазилка.

https://www.facebook.com/pg/polyurethanefoambulgaria/posts/

# 244
У Тексас ги гледам как ремонтират къщи за събаряне и след свалянето на азбестовия сайдинг, второто нещо е изолацията с полиуретанова пяна отвътре. Професионално за 3-4 часа къща стотина квадрата изолират и изрязват пяната на стените и тавана/подпокривното пространство. По едно друго филмче едни бяха решили сами да си го правят - купиха големи флакони, ама нъц, не ставаше. И пак си извикаха фирма.
Само не знам как се държи пяната на влага. Не казвам нищо, само се чудя, не знам.

# 245
Няма проблем с влагата, евентуално с УВ лъчите, ама под ваната ще е сянка Wink

https://www.praktika-bg.com/index.php?id_product=282&controller=product

# 246
  • София
Уф, не звучи добре. Но чугунените попти никъде не се намират. Май 2-3 само видях(в интернет) и бяха доста скъпи.
Не знам какво да правя вече, а така си мечтая за вана.

Стоманените на Рока са на съвсем прилични цени. Чугунените им са скъпи, вярно, но пък са най-дълготрайното нещо за вана.

# 247
Точно стоманени на Рока гледах, но не знам къде да ги видя на живо. Казаха ми, че евентуално може да има някоя в шоурума срещу Халите. Ще трябва да се разходя до там.
Редактирам, пак погледнах чугунените. Цената е поносима, но не знам със страничен панел, сифон и всичко каквото трябва, колко ще излезе. Бях гледала някакви на 1500-1600лв. И те са ми скъпи вече.

# 248
Звъннете и в Рокандо да питате дали има изложена.

# 249
чугунените вани са минимум 3/4 пъти по-скъпи от акрилните и стоманените.

тази тук идва на доста добра цена: https://rocando.bg/vani-za-bania-roca/contesa-stomanena-vana-roca-170

# 250
На снимка са супер. Свързах се с Рокандо, отговориха ми, че нямат изложена стоманена вана нито в магазините, нито в изложбените зали.
Може да поръчам да зтеглят една от склад за да я видя. Ще помисля.

# 251
Здравейте Simple Smile
Първо се извинявам , че нахлувам в темата Simple Smile прегледах последните страници от темата..
Имам няколко въпроса. Налага ми се да избера всичко за баня с тоалетна в едно.. като това днес ми се поднесе буквално... т.к. жилището е наследствено и ще се дава под наем.. но мислех, че друг ще се занимава с това..
Зная, че имаше от онези мивки вградените, изкъртена е.. цялата ВиК е сменена, но не съм я виждала още, сега ще ходя на оглед. Майсторът на ВиК бил дал идея къде какво да бъде поставено, и казал да се вземе 18 кв. фаянс и 3 кв. теракот... За бяна с тоалетна, малко ще да е пространството.
Та ще минем на оглед и след това ще ходим за плочки.. не знам как ще стане това.. без цялостна визия за нещата..
Нямам си никаква идея.. какво да гледам и меря.. дайте някакви насоки...

# 252
  • София
И аз имам питане... по-назад в темата прочетох, че трябва специална мазилка в банята, ако не се слага фаянс навсякъде, след това май някой го опроверга и се обърках. Трябва ли, или не трябва и само боята е от значение?

# 253
  • Пловдив
Ползвахме дълги години(12) стоманена
вана и съм с положително мнение.Сега купих акрилна свободностояща и като я гледам,въпреки,че още не е монтирана ми изглежда по-некачествена като покритие.

За мазилките писах,че ако не се мокри пряко стената ,може да е обикновена вароциментова,все пак диша повече,в сравнение с гипсовата.

# 254
Здравейте Simple Smile
Първо се извинявам , че нахлувам в темата Simple Smile прегледах последните страници от темата..
Имам няколко въпроса. Налага ми се да избера всичко за баня с тоалетна в едно.. като това днес ми се поднесе буквално... т.к. жилището е наследствено и ще се дава под наем.. но мислех, че друг ще се занимава с това..
Зная, че имаше от онези мивки вградените, изкъртена е.. цялата ВиК е сменена, но не съм я виждала още, сега ще ходя на оглед. Майсторът на ВиК бил дал идея къде какво да бъде поставено, и казал да се вземе 18 кв. фаянс и 3 кв. теракот... За бяна с тоалетна, малко ще да е пространството.
Та ще минем на оглед и след това ще ходим за плочки.. не знам как ще стане това.. без цялостна визия за нещата..
Нямам си никаква идея.. какво да гледам и меря.. дайте някакви насоки...
Най-елементарното е да измерите ширина и дължина на пода и височина на стената. Скицирите на един лист къде са тръбите за мивката, за душа, за тоалетната и къде се навира вратата. Нея същи мерите ширина и височина.
На знам от къде сте, но например отивате в Хоум макс и или друг голям строителен магазин или специализиран за бани и давате размерите и скицата на консултант в магазина. Той ще ви сметне колко плочки да купите, като предвиди и фира. Ще ви консултира колко голяма мивка и тоалетна да си купите спрямо размерите на банята. Според бюджета ви си избирате плочки,фаянс, смесители осветление и ако слагате нов таван и плоскости за него, ако не е от водоустойчив гипскартон и боадисан с латекс.
Дадох за пример Хоум макс защото е доста бюджетен магазин, в който има всимко от до. Ние строим къща и вече няколоко пъти купуваме от там всичко бързо и лесно и то на доста добри цени. Правим 3 бани. Непрекъснато имат плочки, мивки с шкафове, смесители и т.н. на промоция. Като изберете плочките веднага ще ви направят проект и ще можете да види как ще изглежда банята. Тъкмо ака нещо не ви хареса може да изберете друг вид/серия плочки. Такива проекти правят в повемето магазини, но в ня6ои ако не купите от тях плочките, може да поискат да платите проекта. Ако жилището по принцип и въобщи за в бъдеще ще се дава само под наем, то не е нуждо са се купуват скъпи мателили за банята, но и не само. Може и за вас си да решите да направите банята с по-евтини плочки и санитария. Има стари модели/серии на КАЙ ГРУП които са много хубави и не толкова скъпи. Ако пък сте решили, че бянята трябва да луксозна то търсете в специализирани магазини за баня, които основно продават италиански и испански фаянс и скъпа санитария, смесители и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт