Банята - 36 тема

• 58 731
  • 796
  •   1
Отговори
# 435
Моята е за две плочки-20х40 см е. Отзад е с капак, на който се залепват плочките с нормално лепило за плочки. Фугата между двете е истинска, а не силикон

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 11:28 от second

# 436
И ние сме с такава ревизия, направена е по същия начин като на second. Аз се притеснявам да не  изтърва като махам капака и като го слагам, защото е тежък.

# 437
Супер сте, много благодаря Simple Smile. Фугата между капака и останалите плочки на стената имах предвид. Намерих я (https://osnovi.com/bg-product-details-2850.html)

man_darin_ka, нямам представа, сигурно работи човека - снимките са от негов публичен профил във снимка бг.

Сами ще си изпълним ревизията ако решим да бъде тази, затова разпитвам. Иначе търся и от руските механизми, но засега доставка до тук не съм намерила. Последната баня пак беше яко търсене на ревизия - накрая направихме вградена, но отварянето е към коридор - от известните е

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 12:41 от Annika Hansen

# 438
Аника, мислех, че го познаваш. Той известно време не работеше, затова попитах. Иначе това е неговата лична баня. Известен е сред плочкаджиите.

Иначе за ревизия, освен специалните капаци, тук са показвали и обикновен профил - алуминиев или ПВЦ, вече не помня. Естествено, ако съвпада с визията.

# 439
Как отваряте тези ревизии? Ние сме с две такива. Едната се отваря ако я натисна в долен ъгъл, но другата не може. От три месеца ми е готова банята и стоим с една лепенка, сложена от майсторите, която ако махна нз как ще отворя

# 440
Мисля, че се отваря с вакуум, като на снимката на Аника

# 441
https://praktiker.bg/bg/Instrumenti-za-styagane/VAKUUM-ZA-ST … A-SPARTA/p/475537
Моята си има едно прозрачно нещо като тиксо, за да се издърпа. Засега не ме дразни.

# 442
Second линка не се отваря. Може ли друг или снимка

# 443

От същия линк е снимката.
Но всеки не-професионален вакуум също ще свърши работа.

# 444
За какво си причинявате такива вратички на ревизии, че после пък се чудите от къде да ги отворите?! При скоро правен ремонт на баня майсторите сложиха обикновена вратичка на ревизия от тези пластмасовите и отгоре залепиха фаянсовите плочки. Само се натиска и вратичката се отваря. Нямам снимка да покажа, но ще опитам да постна допълнително.

# 445
Това с ревизиите е много хубаво, обаче най-напред трябва да се намери свястна ревизия, иначе не си струва. В нета намерих супер такива, с много здрави и стабилни изхвърлящи панти, които носят тежестта на всичкото (хич не е малка) и така нито се очукват ръбчетата на плочките с времето, нито се рони фуга - всичко е стабилно до милиметър. Обаче не намерих къде се продават, намерих една по-лоша, която е по-скоро на куки, отколкото на панти. Принципно не я намирам за особено удачна, а и майсторът ми направи грешка да я сложи да се отваря настрани (работи горе долу добре само, ако се отваря напред и надолу).

# 446
Аника, мислех, че го познаваш. Той известно време не работеше, затова попитах. Иначе това е неговата лична баня. Известен е сред плочкаджиите.

Иначе за ревизия, освен специалните капаци, тук са показвали и обикновен профил - алуминиев или ПВЦ, вече не помня. Естествено, ако съвпада с визията.
Да не е
Скрит текст:
Чапара
?

# 447
За какво си причинявате такива вратички на ревизии, че после пък се чудите от къде да ги отворите?! При скоро правен ремонт на баня майсторите сложиха обикновена вратичка на ревизия от тези пластмасовите и отгоре залепиха фаянсовите плочки. Само се натиска и вратичката се отваря. Нямам снимка да покажа, но ще опитам да постна допълнително.
Защото ми харесват и стоят по-добре от пластмасовите. Относно отварянето...чудя се как да я отварям защото майстора ми е сложил такава с "тъпо" отваряне. Не очаквах да сложи точно този модел. Има други пак с плочка, но с пуш отваряне примерно. Има и други варианти, просто не ме е питал, а и аз не съм се сетила, че ще сложи точно такава за да си искам по- хубава. Здраве да е, рядко се отваря

# 448
Папи Hands Plus1 Дето му се носи славата сред майсторите, че "огъва" плочки. И пили ръбове като за световно.
Видях го наскоро на улицата, но не беше удобно да го заговоря.

# 449
Хах, и нашата ревизия такава, че и майстора Simple Smile

Всичко е казано, аз отварям с един вакуум, а е огромна нашата- две плочи 60х30. Силикон е отвън. Мапей имат силикони във всички цветове, в които имат фугиращи смеси.

Относно тези с изхвърлящи панти - твърдо бях решена да намеря такава извън Русия и след повече от месец търсене намерих с доставка до България - ето я https://sanluk.eu/en/inspection-hatch-tiles-covering
ето и клипа - https://www.youtube.com/watch?v=92hygU00uQs

Мисля, че точно в тази тема я видях Simple Smile

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 20:34 от Alcarin

Общи условия

Активация на акаунт