Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Банята - 36 тема

 • 13 846
 • 313
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 2 966
Хепи, няма стандартен размер плочки вече. Всяка фирма си прави техен си размер и променя периодично размера. Според мен, за да не можеш да комбинираш плочки от различни производители. И като дебелина се различават плочките на различните производители.
От известно време повече на мода са по-големите плочки, което не значи, че не могат да се намерят и по-малки.

Според мен по-голяма част от бюджета отива за майстора, за реденето на плочките, а не за самите плочки - изключвам варианта с огромна баня и плочки от 100 лв. нагоре за квадрат.

Сметни си площта на стените и пода, прибави едни 10% отгоре за фира при рязане, пукнати и за резерва за смяна и оттам нататък си определи бюджет. По всички големи магазини има и по-евтини и по-скъпи плочки.
Виж в Сико под моста на Подуяне или малко преди Централни гробища. Виж сайта на Хикови, те имат както бюджетни, така и скъпи, а сайта им е доста добър. Баня мечта също имат добър сайт, въпреки че от тях май имаше оплаквания за обслужването. Сима имат и полски плочки, които са по-евтини.

# 46
 • Мнения: 2 981
Добре, убедихте ме Grinning
Към каква марка мебели за баня тогава да се насоча?

# 47
 • Мнения: 808
Дали ще е удобно да има параван на тази тясна стена в ляво от вратата по цялата дължина до мивката?
В момента до мивката има душ, но ще се мокри всичко, а ми се иска да се затвори с преграда.
Предстои цялостен ремонт и в момента е на мазилка, което означавава ще се намалят още стените с дебелината на плочки и лепило. Мерси.


Скрит текст:

# 48
 • Мнения: 9 280
Покрай ремонта най-доволна съм от обслужването в Баня Мечта. Ако има проблем, решават го веднага.
За горната схема - ако преградата е малко пред ваната, както е нарисувано, как ще се чисти стъклото отвътре долу?

# 49
 • Мнения: 2 280
То ако е вана- има едни подвижни паравани, които лягат върху ръба.
Според мен дамата пита за душ пространство.

# 50
 • Мнения: 808
Може би не се разбира от схемата, но няма вана, а само използвах картинката, за да се укаже място за стъклен параван по цялата дължина.

# 51
 • Мнения: 13 963
67 см е хипер тясно за душ зона. Трябват поне 80, най-добре 90. Според мен ще се получи супер, ако просто изместите вратата двадесетина см в дясно. Тогава ще имаш супер лукс размер душ зона с място и за пейка и за всичко. А врата се место лесно - не е много къртене (не е панел, нали?) . И аз за баня харесвам отваряне навън, но това ще си прецените. Но помещението има потенциал.

# 52
 • Мнения: 2 280
Аз няколко пъти тук съм пускала идея за ъглова мивка. В случая не само душ зоната ще дойде тясна, ами и мястото за мивка е ограничено. Затова ми се струва удачно да се сложи една ъглова мивка срещу тоалетната.
Скрит текст:

# 53
 • Мнения: 808
Панел е, вратата ще се сменя, има място да се премести в дясно плътно до тръбите на лирата. Но не знам кой ще ми се "върже" на идеите. А и това местене в дясно може би ще засегне ключа за осветление и вентилатор, и съвсем гранде ще стане промяната на банята.
Срещу тоалетната зад вратата е лирата и още две тънки тръби има там.

# 54
 • Мнения: 2 966
Имам такава баня като показаната, само с огледално разположение на душ зоната и тоалетната. Тухлена кооперация.

Според мен, ако толкова държиш да не се мокри мивката, можеш да сложиш само статичен параван покрай мивката, а останалото да не е затворено. Така мивката с шкафа няма да се мокрят, ако душът е на стената на мивката, т.е. на стената срещу вратата.

Да се кърти панел и да се мести врата било кански труд и мърсотия. Дори само да се избият касите на вратите, за местене да не говорим.

# 55
 • Разпиляна във въображението
 • Мнения: 14 228
Lady Stardust, харесва ми. Спряла съм се на плочките "Метро" и мисля да ги сложа и в банята и в кухнята. Не мисля да слагам и на останалите стени в банята, освен под душа, може и около мивката, но ще преценим в движение. Търсих си "полупараван" - да сложа стъкло над половин изградена стена, но няма.

Всичките са "цели", и прозрачни. Чудя се дали да не говоря със стъклар.

# 56
 • Мнения: 2 966
Стъклото е добре да е закалено. Защо не потърсиш фирми за стъклени парапети. Бях пускала примерни линкове на такива фирми в София, но практически тези фирми разполагат с обкова, както и със стъклата.

# 57
 • Разпиляна във въображението
 • Мнения: 14 228
Ще потърся. Благодаря.

# 58
 • Мнения: 2 966
Добре, убедихте ме Grinning
Към каква марка мебели за баня тогава да се насоча?

В предишни теми са давани имената на фирмите Висота, Триано, Викард. За мебели по поръчка, имат и стандартни. Периодично някой иска препоръки.
По спомени цитирам тези имена.

# 59
 • Мнения: X
И моите плочки са подобни, имам идея да се лепят вертикално, а над тях ще има тънък фриз.
Скрит текст:
Стъклен параван още не съм търсила. Много ми харесва душ зоната да е отделена с малка стена, но мъжът ми се възпротиви, та ще е само със стъкло.

Общи условия

Активация на акаунт