Банята - 36 тема

• 57 481
  • 796
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Rumen_Iankov, на 4ти (предпоследен) етаж.
Съседите под нас нямат теч или мокри петна.
Съседите на 1ви етаж също.
На 2ри и 5ти етаж никой не живее и там не знаем как е положението.
Този теч се вижда само на приземния етаж.

Няма начин, ще трябва да подходим коректно и да си проверим нещата. В единият случай проблемът ще се окаже при нас, а в другият ще се изключим като "заподозрени". Simple Smile
По-добре ако наистина има проблем сега да се установи и да се отремонтира, преди да сме наводнили някой съсед. Тогава вече ще има напрежение.
  По тези обеснения теча е от 1 етаж.

# 586
Спрете си водата за цяла нощ и вижте дали ще изсъхне. Ако изсъхне, сте вие. Ако не изсъхне, не е при вас. Кой какво слушал няма значение.

# 587
  • Пловдив
Днес изпробвах сифоните от неръждавейка.Мога да дам положителен отзив.Водният затвор е голям,30л/мин ги пое без да се образува локва.При това  дължината на сифона е метър при ширина 1,4 м на поддушовото пространство.
Не искам да обидя някой,но ги предпочитам пред адски скъпите пластмасови.Бях свидетел как един такъв се повреди от силна химия за отпушване на канал.Може да е било единичен случай,но не винаги скъпото е панацея.

# 588
И какви са тези пластмасови, по-скъпи от иноксовите? Кой ще даде повече пари за пластмаса?

# 589
  • Пловдив
Черна станция,и аз бях много учудена,че по-магазините се продават пластмасови сифони над 300лв,а някои на Виега,които може сам да си отрежеш с нужната дължина са над 600лв.На Алкапласт също са пластмаса,и други производители чийто имена не помня.

# 590
Привет!
Преди години посещавах ежедневно форумите на bg-mamma, но децата ми порастнаха и преустанових следенето им.

Миналият месец обаче, търсейки в Google мнения за обзавеждане на баня, попаднах на няколко позитивни отзива за Баня Мечта и доста негативни за Баня Стил, затова сега реших да изкажа и моето мнение, което публикувах на FB страницата на Баня Мечта:

"Искам да изкажа огромната си благодарност на целия екип на Баня Мечта!

В момента обзавеждам нов апартамент в София, като в същото време живея на 3000 км от там Grinning (в Стокхолм).
В рамките само на 2 дена, контактувайки единствено по мейл и телефон, получих изключителен support, невероятни идеи и предложения и ми беше много лесно да направя своя избор.
3D проектът на банята беше готов само за няколко часа след като изпратих запитване.
Доставката беше извършена в рамките на 3 дни, съобразена с моето време.

Благодаря ви! Чудесни сте!"

Надявам се тази информация да е полезна за всички, на които им предстои обзавеждане на баня Simple Smile

# 591
И ние сме доволни от тях. Може през тях да си поръчаш някои неща, които ги няма на сайта им, те се опитват да ги издирват и доставят. Дори да има нещо объркано, реагират и оправят веднага.

# 592
  • Sofia
Ние слагахме 2016 на ROCERSA керамика и съм много доволна от качеството.

# 593
Исках да попитам хората, които нямат прозорец в банята - вашите врати в баните имат ли решетки? Мъжът ми страшно настоява вратата на банята да е с решетка, вещае наводнителни апокалипсиси, но от това му преучвеличение се видях в чудо и исках да чуя и други мнения.

Самата врата няма да се мокри директно. Ще има душ кабина на 1 метър от нея като отделно самата баня има два сифона. Няма да лъжа, изглежда ми грозно с решетка, но ако се налага няма да се противя.

# 594
Исках да попитам хората, които нямат прозорец в банята - вашите врати в баните имат ли решетки? Мъжът ми страшно настоява вратата на банята да е с решетка, вещае наводнителни апокалипсиси, но от това му преучвеличение се видях в чудо и исках да чуя и други мнения.

Самата врата няма да се мокри директно. Ще има душ кабина на 1 метър от нея като отделно самата баня има два сифона. Няма да лъжа, изглежда ми грозно с решетка, но ако се налага няма да се противя.

Решетката на вратата няма нищо общо с мокренето на същата, а позволява добро засмукване на парата от помещението. Ако няма приток на въздух, няма и отвеждане и вентилаторът само бръмчи. Но ако под вратата има поне 1 см луфт може и без решетка.

# 595
  • Варна
Аз също съм твърдо ЗА решетка.

# 596
Нямаме решетка, но имаме вратичка за котката и май наистина се получава добра аспирация.

# 597
  • софия
Имаме решетка. Имаме и параван, около вратата не се мокри изобщо. Не мога да преценя дали има полза от нея. Когато се къпят другите, вътре става сауна, но единият седи по час, а другият се къпе с вряла вода.

# 598
  • Sofia
Имаме решетка и мисля, че с решетка е по-добре.

# 599
Имаме решетка. Имаме и параван, около вратата не се мокри изобщо. Не мога да преценя дали има полза от нея. Когато се къпят другите, вътре става сауна, но единият седи по час, а другият се къпе с вряла вода.

А без решетка какво щеше да бъде? Но то не е само въпрос на решетка, трябва и добър вентилатор и пак по време на къпане се запарва, няма начин. Въпросът е колко бързо се изтегля после влагата.

Общи условия

Активация на акаунт