Банята - 36 тема

• 58 776
  • 796
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте,какъв смесител е подходящ за тази мивка https://baniamechta.com/shkaf-s-mivka-florida-75/,този който взехме водата не пада в центъра ....Благодаря

A защо смятате, че е задължително условие водата да пада в центъра?! Ако пада в центъра има голяма вероятност водата да ви измива едновременно и краката докато си миете ръцете.
Измерете разстоянието от което смесителят трябва да се захване към мивката и желаното от вас място, където искате да пада водата. Потърсете смесител с необходимата ви дължина.
Имайте предвид, че струята на водата не пада под прав ъгъл към мивката.

# 211
  • София
Привет,

В процес на ремонт на банята съм и наближава време за поставянето
на статичен душ-параван. Искам да е нещо по-бюджетно и същевременно
здраво - но това, което намирам в Бриколаж, Практикер и тн., нещо не ми
се струва надеждно - дебелината на стъклото е 6-8 мм и не знам дали ще
е достатъчно здраво. Та се чудя дали не е по-добре да си поръчам - тук видях
да се споменават фирми за стъклени парапети, та много ще съм благодарна,
ако ми препоръчате някоя изпитана. Или пък да споделите мнения за тези
готови душ-паравани - бива ли ги, или не.
   И още един въпрос: майсторът ме убеждава, че не е нужно да се сменят
тръбите на канала, били пластмасови, достатъчно широки, и с една дума
наред. Един приятел обаче (хоби му е да слага плочки и се изживява като
експерт) е на противоположното мнение. Аз пък имам доверие на майстора,
дългогодишен професионалист, не се опитва да ме зомбира да сменям какво
ли не и да слагам еди-си какво.
  Малко объркано се получи, за което се извинявам.

# 212
  • Пловдив
Тъкмо съм на вълна паравани и ще се включа.
За статичен параван с примерни размери 2×1м. 8 мм закалено стъкло си е стандартно изпълнение.Не се притеснявайте за здравината.Имаме стъклопакет 250×280 см изпълнен с 6мм стъкло.
Най-евтин вариант е да си поръчате стъкло ,директно от фирма,която обработва стъкла,огледала.Мога да споделя такива само за Пловдив.
Преди 2 седмици направих запитване за 8мм .закалено стъкло  135×2м .Дадоха ми цена около 140 лв,приблизително 50лв/м2.
Същият размер от специално стъкло за баня(структурата е различна и има отношение единствено към почистването,не към здравината)бе  ×3  на споменатата ,или 150лв/м2.
Относно обкова,отново най-бюджетното решение е алуминиав П профил с гума за стъкло (под 20 лв за 3 м. дължина).Поставя се на пода и стената и стъклото влиза в него.
Имаме изпълнен такъв монтаж  преди 8 г,става доста здраво.

Оранжевите ПВЦ тръби биват с различно качество и дебелина на материала.Няма как да се изкажа така,добри ли са или не.

# 213
Като се прави ремонт на банята, тръбите се сменят. Може да искате писмена гаранция от майстора, че тръбите ви не са пукнати и са качествени. В противен случай, значи че го мързи да ги сменя.
Смесителят на мивката трябва да е удобен, показаният на картинката е много нисък. При нас водата пада в средата и не мокри нищо отвън. Но е наистина много висок, което за мен е страшно удобно.

# 214

Смесителят на мивката трябва да е удобен, показаният на картинката е много нисък. При нас водата пада в средата и не мокри нищо отвън. Но е наистина много висок, което за мен е страшно удобно.

Показаният на снимката е илюстративен и е типичен смесител за баня, където се очаква хората да си мият ръцете и зъбите. Не виждам смисъл от висок смесител, освен ако не искаш да переш в мивката.
Ние не знаем какъв е смесителят на потребителя, но се предполага, че го намира за къс, или поне аз така разбрах.

Високите смесители са за кухненски мивки.

# 215
Смесителят за баня не може да е много висок, защото ще се удряш, като се наведеш да си измиеш лицето. Или за да не се удряш ще стоиш високо и ще пръскаш повече.  Не може и да е с прекалено дълга "човка", защото е грозно, а и пак заема цялата мивка. За мен оптималното е относително висок и с дълго рамо такъв (има едни съвсем микро, дето много ме дразнят), но все пак естетичен, а не огромен и непропорционален, но струята да се насочва под по-голям ъгъл напред. Така рамото е относително късо, но струята стига напред. Този по-долу например - вижда се, че сигурно има ъгъл от 45 градуса между струята и вертикала (иначе е с късо рамо, но илюстрирам друго).

https://bania24.com/image/cache/data/Interceramic/148900-800x800.jpg

На мен ми харесват и тези тип водопад. Там колко далеч отива струята се регулира с крана:

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/71m4K4Gbp7L._SX425_.jpg

И тази ме кефи, нещо смесено е:

https://vendo.bg/image/cache/data/novo/9928/1-600x600.jpg

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 16:52 от Черна станция

# 216
Аз не понасям примерните ниски батерии, за мен те са за обществени тоалетни, да си измиеш единствено ръцете. Британската система за батерия, която не е смесителна, и водата се смесва в мивката и в нея се миеш, мисля, че на континента не се смята за хигиенична.
За лицето и зъбите за мен не е удобно да се свиеш на прав ъгъл, или пък да плискаш обилно вода на високо, която да хвърчи наоколо. Не виждам и нищо лошо или срамно да се изпере нещо дребно на мивката, а най-удобното нещо за мен е било да измия дупето на бебето на чешмата в мивката. Което няма как да стане, ако батерията ти е на по-малко от педя над мивката. С такава височина и една чаша вода не можеш да си налееш на нея.
Оптималният вариант за мен е издаден навътре чучур средна големина. Най-големите - за кухненската мивка, естествено.

# 217
Оптималният вариант за мен е издаден навътре чучур средна големина. Най-големите - за кухненската мивка, естествено.

Мисля, че и аз това казах - много малък е неудобно, но и много голям е неудобно, че и грозно. И затова оптимален размер, но с добър ъгъл на падане на струята.

# 218
И аз се съгласих с теб, само не успях да те цитирам, но сега те подкрепям официално Smirk
От линковете на Черна станция гледайте схемите на чучурите, навсякъде има под какъв градус тече струята, както и разстоянието между тялото на батерията и струята, съобразете го с ширината на мивката, това ще ви е от помощ.

# 219
Този, който е показал потребителят, не е от най-ниските, а и отчитам формата на показаната мивка - задната стена (доколкото виждам) пада косо надолу, а не е полегата. Когато са заоблени всички стени на мивката и имаш от най-ниските смесители, с къса човка - е, тогава е почти невъзможно дори ръцете да си измиеш.
Най-добре е всеки, като знае какви дейности извършва на въпросната мивка, да си съобрази големината и формата на смесителя.
Вземаш рулетка, мериш, отиваш в магазина, мериш/избираш - модели бол.

Мисля, че избягахме от основния въпрос на питащия, а именно - да пада или не струята на водата в средата на мивката.

# 220
В момента правим ремонт и подменяме всичко. Ще купим смесител за мивката в банята с висок чучур. Харесах на Vidima в магазин Практикер. Държа да е средно висок. Нисък не искам, случвало ми се е в хотели да не мога да напълня дори малка бутилка  с вода, или да ми опират ръцете в умивалника, когато се мия.
Също ще гледаме да е въртящ се, да го завъртя настрани малко, ако пречи за миене или пране.

# 221
Мисля, че избягахме от основния въпрос на питащия, а именно - да пада или не струята на водата в средата на мивката.

Определено. То си зависи и от размера на мивката, но да бие струята в средата на купата  е оптимално. Това значи, че заради ъгъла на падане на струята на нивото на ръба ще е малко по-навътре, да се има предвид.

# 222
Да, забравих да напиша, че и това съм премерила. Разстоянието до мястото на падане на водата.

# 223
Смесителят ни е висок за баня, а не за кухня. Специално е търсен, не за да пера в мивката, а за да се измиваме с минимално натоварване на кръста. Комфорта при ползване е несравним. Не пръска извън мивката.

# 224
Смесителят ни е висок за баня, а не за кухня. Специално е търсен, не за да пера в мивката, а за да се измиваме с минимално натоварване на кръста. Комфорта при ползване е несравним. Не пръска извън мивката.

Измиването с минимално натоварване на кръста се постига и с повдигане на нивото на самата мивка. Сложи я на 1 метър и всичко е на шест.

Общи условия

Активация на акаунт