Банята - 36 тема

• 58 752
  • 796
  •   1
Отговори
# 405
при всички уреди на ток-котлони,фурна,бойлер-как може да  стига 7,5,или дори 9 kW мощност!?

Стига. Номерът е, че никога не работи всичко на макс. Сега, за по-големи жилища или за жилища без парно може и повече да дават, де да знам. Но като цяло плотът ми е 7 киловата, ама само ако и четирите котлона бачкат на 9.  И ако пусна и фурната там с още 2 киловата стават 9 и ще изключи. Ама не се е случвало. Ако бачкат два котлона и фурна (много рядка работа) теоретично е 5 киловата, ама ако котлоните са на 9. А аз на практика готвя на 5-7. Което ще рече, че осреднената им ефективна мощност  е 3-4 киловата. И какво остава? Хладлник, миялна, пералня - и те не работят едновременно, нито все на макс. Има и друго - защитата от претоварване не работи като защитата от късо съединение, а е времезависима. Или по-просто, ако вместо 7,5 киловата вдигна консумацията на 8 киловата ще изключи след 2 часа (примерно). Ако вдигна на 15 киловата, ще изключи след 2 минути. Та даже и по някакво съвпадение за кратко време всичко да се случи да бачка на макс, пак не спира токът.

И аз си мислех, че е малко, ама се оказва, че става.

# 406
Здравейте, момичета,
Може ли някой да ми препоръча душ кабина с поддушово корито. Имам сифон в средата на банята и още един под душа. Баня на 13 години, със здрав и още красив гранитогрес - няма как да разбия само пода и да направя наклон за параван...
И реших да сложа душ кабина.
Моля за идея, фирма каква душ кабина да сложа и да стои добре.
Благодаря!

# 407
  • София
Здравейте, момичета,
Може ли някой да ми препоръча душ кабина с поддушово корито. Имам сифон в средата на банята и още един под душа. Баня на 13 години, със здрав и още красив гранитогрес - няма как да разбия само пода и да направя наклон за параван...
Благодаря!

Звънни на 0893593775 Ясен.Производител е на  душ кабини.

# 408
Здравейте, момичета,
Благодаря!

Звънни на 0893593775 Ясен.Производител е на  душ кабини.
Ще му звънна, много ти благодаря наистина!
А дали ще стане, ако пода са разбие само около сифоните /те са стари, слагани още от строителя/, сложат се нови сифони и се залепи нов гранитогрес върху стария на пода? Четох, че се лепи със специално бързосъхнещо лепило на гребен.. Т. е. дали ще са ОК наклоните, за да сложа параван...

# 409
А дали ще стане, ако пода са разбие само около сифоните /те са стари, слагани още от строителя/, сложат се нови сифони и се залепи нов гранитогрес върху стария на пода? Четох, че се лепи със специално бързосъхнещо лепило на гребен.. Т. е. дали ще са ОК наклоните, за да сложа параван...

Това няма да стане, но можеш да сложиш праг от технически камък и вътре в него да разбиеш и сложиш някакви подходящи, но и контрастни плочки с нужния наклон. И тогава вече само вътре ще имаш наклон и ще си сложиш параван - статичен, с врата или какъвто искаш.

С малки плочки тип мозайка става лесно, а и там нюанси бол.

# 410
Сърахотна идея! Черна станция, мерси!

# 411
Приемам идеи с какво да запълним фугата, която остана между мивката и плочките, за да не се стича вода надолу, и да стане красиво - само със силикон не е решение, защото е широка около 1 см.

# 412
Е как остава толкова голяма фуга? Ами с фугираща смес в подходящ цвят освен?

# 413
За пръв път чувам за такова нещо, кой я е монтирал така?

Според мен само с фугираща смес, но вижте да е от онази за басейни, че да не се напуква и рони. Тя не е такава циментова, а по-скоро някак епоксидно стои.

# 414
Иноксова или алуминиева лайстна (шина), има по строителните магазини.
Ето примерно

https://bauhaus.bg/aluminieva-shina-kantoflex/p/22578

Няма да е красота неземна, но определено по-лесно ще се чисти от фуга.

# 415
# 416
  • SF
Здравейте, имам въпроси за ремонт на малка тоалетна. Тук ли да ги задавам или има отделна тема за тоалетните?

# 417
Приемам идеи с какво да запълним фугата, която остана между мивката и плочките, за да не се стича вода надолу, и да стане красиво - само със силикон не е решение, защото е широка около 1 см.
https://videnov.bg/vodobranna-laysna и мажеш с хубав силикон от двете страни . Купуваш си и две тапи.

# 418
https://videnov.bg/vodobranna-laysna и мажеш с хубав силикон от двете страни . Купуваш си и две тапи.

Супер красиво Wink  Аз това няма да го пусна в банята си.

# 419

Супер красиво Wink  Аз това няма да го пусна в банята си.
Като си допуснала един сантим фуга ще го допуснеш и това.

Общи условия

Активация на акаунт