Слънцезащита 2020 - V

• 67 855
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Може ли да помоля за коментар на състава, по-запознатите от вас на този слънцезащитен лосион за тяло.

Aqua, Glycerin, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Ethylhexyl Salicylate, Titanium Dioxide (nano), C12-15 Alkyl Benzoate, Coco-Caprylate, Dibutyl Adipate, Diethylhexyl Butamido Triazone, Tapioca Starch, Tocopheryl Acetate, Triacontanyl PVP, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, VP/Hexadecene Copolymer, Silica, Caprylyl Glycol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Hydroxide, Decylene Glycol, Xanthan Gum, Dimethicone, Caprylhydroxamic Acid, Disodium EDTA, Citric Acid, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil.

Благодаря предварително!

# 436
  • СОФИЯ
За околоочната зона ползвам от същия слънцезащитен крем, нанесен внимателно и не върху клепачите, също и слънцезащитни очила от по-широките модели.

От всички пробвани кремове ми люти на очите.  От някои - веднага,  от други- след час или 2 и трябва да се мия. Някой да препоръча марка за чувствителни очи?
търсете без октокрилен в състава

# 437
Авобензон е основната съставка, която люти на очите - пускайте си състава в cosdna.com - тъй като филтрите имат много имена, може да не разберете кое е авобензон и кое октокрилен - като излязат там съставките и кликнете върху сложното химишно име, ще излязат всички имена и сред тях ако има авобензон или октокрилен, значи ще люти.

Lale_Lili, От горния състав, който е копиран виждам 2 филтъра, които не са ок - единият при излагане на светлина образувал свободни радикали, а другият е октисалат, който мисля, че абсорбира в организма и може да имитира хормон по спомени от това, което съм чела...

# 438
Искам да избегна точно съставките имитиращи хормон, защото имам проблем и ми е важно да не приемам дори и чрез кожата си такива неща.
Ще прегледам състава и в сайта, който ти препоръчваш. Благодаря! 🌺

# 439
Честно казано е доста трудно с химичните филтри - повечето са такива, които избягвам, заради различни неща и всичките нехубави. Опитай с физични филтри да потърсиш, но не знам за тяло има ли с такива... тепърва ми предстои да търся за тяло читава защита, която да не ми излиза златна...

# 440
Момичета, може ли за мнения относно този крем - https://www.notino.bg/clinique/sun-mineralen-slncezasshiten-krem-za-lice-spf-50/
Със суха кожа съм, бременна. 2-3 години ползвах Шака флуида на Ла Рош, но ми се ще да разнообразя.
Благодаря!

# 441
  • Ланкър, планините Овнерог
Като добър откъм съставки го дават този

Но го намирам само в един сайт, от където доставката е 10лв, а и дали пази...

# 442
Сигурно е глупав въпрос, но досега съм ползвала само за морето и не знам.
Не е глупав въпроса. Моята кожа си променя цвета, въпреки слънцезащитата. И аз съм доста светла, но и много лесно и бързо правя тен по принцип

# 443
Тази година съм решила да заложа на Юсерин за мазна кожа.
https://www.eucerin.bg/products/sun-protection/sun-gel-creme-oil-control-dry-touch-spf-50plus

Може би тук, в миналогодишната тема, съм чела хубави отзиви ъм си го набелязала. Дано не сгреша.
Ако някой се включи с допълнителни впечатления, ще се радвам.

Гита Ог, кой е този сайт за проверка?

# 444
Някой ако е ползвал този тониран крем на Avene Може ли да ми каже горе-долу Цвета светъл ли е или среден тон.

# 445
Аз! Миналата година го взех без проба никаква /заради ковид нямаше никакъв шанс/. За мен е тъмен, аз съм със светла кожа и не ми стоеше изобщо добре. Да не кажа, че май ми и оранжавееше. Затова съм решила тази година никакви тонирани.

# 446
И аз. Ползвам го от скоро. Кожата ми е светла, но не порцеланова и суха. Задължително под него слагам нещо по-мазно. Като цвят почти се слива с естествения ми, но има леко жълтенеене, а аз съм с розов подтон.
Ще се радвам някой да сподели тониран слънцезащитен крем, антиейджинг, за лице с розов подтон. Много ли искам? Simple Smile))

# 447
Дами, някоя да е пробвала така наречения златен цвят на Bioderma Photoderm Aquafluid и да може да ме ориентира за цвета?

Не знам дали сте видели, но в сайта на Субра има много сериозни намаления на слънцезащитни продукти - 50% при Биодерма, Авен и Хелиокеър, други марки с по 30%... Надникнете Simple Smile

# 448
Вие успявате ли да си намерите тестери по аптеките защото в града ми в която аптека да питам ми казва че заради ковид нямат тестери ама Защо да няма като те са опаковани в отделни пакетчета никой няма допир. В началото си мислех че нарочно така ме отсвирват  и най-вероятно си ги ползват за лични нужди но попитах и една позната която работи в аптека и тя също ми каза че нямат много ми е странно.
Аз в момента ползвам на Vichy но ми се ще да тествам и нещо друго , за да знам дали да купя отново Vichy че ми е от миналата година искам да го подновя или да взема така на сляпо някой но много не ми се и ще.

# 449
Не ми се струва вярно това за тестерите, мъжът ми е представител на една марка и постоянно носи мостри по аптеките, отделно се засича с други колеги-представители, които също оставят.
Да не говорим, че преди да ме карантинират си взех мостри на няколко слънцезащитни.
Отделно днес пратих ММ до аптеката и той ми взел мостри на Юсерин.
Тъй че имат си.

Общи условия

Активация на акаунт