Слънцезащита 2020 - V

• 67 811
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
О, ще чакам да дадеш отзив как се държи на лицето Simple Smile Иначе физичните филтри си изсушават, пък химичните омазняват Simple Smile

# 556
  • София
Tакаа.. давам отзив за тонирания минерален флуид на Avene 50 Spf и върху лицето. Много добра текстура има според мен, отлично се разнася и направо се разтапя и слива с кожата и като цвят и като текстура, не стои мазно или изкуствено, няма ефект маска, нито става на петна, просто за секунда се слива много добре. Цветът е ОК, много близък до моя се оказа, даже 1:1.  Може би е най-подходящ за нормална към суха кожа, не и за по-мазна, понеже ми прави впечатление,че много добре хидратира. Важно е да кажа, че не е толкова покривен обаче, (да речем нещо подобно на ББ крем е), та за кожа с повече несъвършенства може би няма да успее да ги скрие добре и да се наложи фон д.тен отгоре (за който си слага такъв, като мен)   Остава и да защитава добре, но не ми се рискува още сега да отида на терасата на припек само за експеримента Grinning та това с времето ще стане ясно. Дано е било полезно за някой Simple Smile

# 557
LoLo30, дали ще ти представлява проблем да ми покажеш снимка с цвета на Авен. И аз съм се насочила към него, но казахте, че е тъмен. Така и не мога да си намеря слънцезащита, която да е тонирана, да не лъщи и да не ми се набива във фините линии. Все нещо трябва да има....

# 558
За Avene 50 В протект да кажа аз, че е тониран и това не е хубаво. Никъде не пишеше, че  тониран. Не е покривен изобщо, защо му сложили цвят не знам. Много съм възмутена. Само цапа...
Не се забелязва когато го полагаш, на ръката ми си беше бл.ял. Но като слизам от колата онзи ден, гледам на чисто новата ми бял, копринена блуза едни такива бежавеникави резки. Сметнах, че е от колана, механизма нещо си помислих, че е изпуснал някаква смазка. Почистих го внимателно - никакви следи и петна нямаше. Чак вечерта, като си свалях грима видях, че е от цвета на крема. Ужас някакъв!
Защо, защо, защо са го оцветили!:rage:RageRage

# 559
  • Варна
На мен Авен b-protect много ми харесва именно заради лекия цвят. Придава свеж вид и кожата засиява. Не е матиращ и това е единственият му минус за мен.

# 560
Момичета, не съм химик и коментарите за опасни съставки ме объркват понякога, признавам си.
Какъв би бил неблагоприятният ефект, ако ползвам слънцезащита, която евентуално може да повиши нивата на естроген в организма ми? При положение, че след 40 той и без това спада и много жени го приемат с таблетки, а аз съм в тази възрастова група?
Признавам си, че не задълбавам много в състава на козметиката. Преценявам я според това как ми се отразява.

Авен върху чуждо лице забелязвам - белее и лъщи.... затова не съм купувала да пробвам.

Paula's Choice е следващият таргетиран за проба. Лични отзиви за него имате ли?

Лайтче, и аз не съм химик и все се чудя, защо в козметиката каквато и да е тя се влагат вещества, които са опасни за потребителите. И аз се обърквам, не мога да ходя постоянно със списъка на това, което трябва да избягвам.
Ако се случи хормонален дисбаланс и се увеличи естрогена, то това сигурно води до повишено окосмяване по лицето ли?

И аз отдавна искам да пробвам продуктите на Paula's Choice.

Tакаа.. давам отзив за тонирания минерален флуид на Avene 50 Spf и върху лицето. Много добра текстура има според мен, отлично се разнася и направо се разтапя и слива с кожата и като цвят и като текстура, не стои мазно или изкуствено, няма ефект маска, нито става на петна, просто за секунда се слива много добре. Цветът е ОК, много близък до моя се оказа, даже 1:1.  Може би е най-подходящ за нормална към суха кожа, не и за по-мазна, понеже ми прави впечатление,че много добре хидратира. Важно е да кажа, че не е толкова покривен обаче, (да речем нещо подобно на ББ крем е), та за кожа с повече несъвършенства може би няма да успее да ги скрие добре и да се наложи фон д.тен отгоре (за който си слага такъв, като мен)   Остава и да защитава добре, но не ми се рискува още сега да отида на терасата на припек само за експеримента Grinning та това с времето ще стане ясно. Дано е било полезно за някой Simple Smile

За да не белея си вземам тониран продукт на Авен и понеже си го забравих на мястото където бяхме за Великденските празници, днес за басейна си сложих минералния тониран пак на Авен, че да се отчета и аз:
Подкрепям Lolo30, че се разтапя при нанасяне, не е стои мазно или като маска, на петна, не се набива в порите, сочен е. Аз нямам пъпки и неравности, и затова не мога да кажа дали ги прикрива. С нормална към суха кожа съм и нито ми е изсушило лицето, че дори и в момента си стои меко и нежно. На мен единствено не ми допада цвета - много сивея с него особено пръвите 3 часа, контраста е огромен на фона на тялото. Не съм изгоряла в лицето, сега ходих да се гледам в огледалото.

# 561
  • Нидерландия
#LigtBeam споделям че екрана на Кларинс отдавна изчезна при нас. От онлайн магазина им си поръчах капките за тен и избрах две мостри от новият екран вариант бял и леко розов. На мен ми е сух за кожата. На Paula's Choice съм ползвала само дневният крем със фактор 50 в синята тубичка. На мен ми белееше и дразнеше на очите.

# 562
  • София
gera* да, пробвах да направя няколко снимки, но не знам колко се вижда на тях, може би ще е трудно да прецениш от снимката, но дано пък поне малко се улесниш в избора. Иначе най-добре потърси тестер иле мостра в аптеката,за да видиш на твоята кожа как ще е.  

Едната е на слънце, другата-не.  Не остава на линии, не изсушава, дори може би една идея по-мазничък стои, но поносимо и не се усеща, че имаш нещо на лицето. Докато други продукти сякаш ги усещам, но този изобщо.

# 563
На мен Авен b-protect много ми харесва именно заради лекия цвят. Придава свеж вид и кожата засиява. Не е матиращ и това е единственият му минус за мен.
Е, аз пък точно сочният финиш харесвам. Не намирам, че дава някакъв цвят на лицето!
Аз бих предпочела да белее!
Тези припечени кожи са за работещите на тръстиката!

# 564
#LigtBeam споделям че екрана на Кларинс отдавна изчезна при нас. От онлайн магазина им си поръчах капките за тен и избрах две мостри от новият екран вариант бял и леко розов. На мен ми е сух за кожата. На Paula's Choice съм ползвала само дневният крем със фактор 50 в синята тубичка. На мен ми белееше и дразнеше на очите.
Благодаря, Mandelief! Тук още се намира. Явно и заради спирането на производството беше скорошната промоция - 2 на цената на един Grinning Ако новият е сух при теб, най-вероятно и при мен ще е същото. Мен ме притесни това, че го описват като гел текстура, а върху сухата ми застаряваща кожа гел продукти не попиват, само се плъзгат и правят кир....
Ами, така и така имам 2 пълни опаковки от Екрана. Имам време да тествам  и на принципа проба-грешка да намеря друго.
Pink Dress, принципно силно завишеният естроген освен окосмяване, може да провокира и ендометриоза. По други причини ми се налага да се следя редовно и смея да твърдя че целогодишната употреба на Екрана в продължение на няколко години засега не ми се е отразила, поне в това отношение. А и хормоните ми са в нормите.

# 565
  • Варна
Melany99 Много ясно си е описано на самата опаковка, че тази деликатно тонирана текстура се трансформира и освобождава микрокапсуловани пигменти за сияен тен. В аптеките имаха  тестери и  е  хубаво да се пробва преди да се вземе.Все  пак сме с различни кожи няма как да се хареса на всички!

# 566
aivito92, тонираната казваш, че е тъмен цвят - но има ли оранжева нотка или е тъмен, по-скоро кафяв? И въпреки, че е минерална, не ти изсушава, така ли?

Не, няма оранжев утенък. Моята кожа е суха и се чувствам добре 5 години го полвам

# 567
LoLo30, жалко, тъмен е за мен. И то много. Пак съм в търсене тогава...
А за тестерите тук в Казанлък ме гледат все едно съм им поискала динозавър. Явно те си ги ползват. Иначе, много ти благодаря!

# 568
  • София
gera* жалко, не мога да ти препоръчам някой друг, за който знам,че е по-светъл. Нямам много опит в слънцезащитата още, само 2 продукта  са ми минали през ръцете досега (след задълбочено проучване преди това хаха) Иначе за мостричките- не е само при теб. И В София на много места изобщо нямат..особено на някои марки..трудна работа. Успех в търсенето и ако намериш подходящ чакаме да се похвалиш. Simple Smile

# 569
  • София
Четох, но нещо не открих информация.
Да ви питам този крем на Авен става ли за под грим и мазна кожа – https://www.notino.bg/avene/cleanance-solaire-matirassha-zasshit … a-km-akne-spf-50/

Общи условия

Активация на акаунт