Слънцезащита 2020 - V

• 67 765
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • София
За града ползвам по-лек продукт, защото се гримирам, а на плажа използвам по-тежък, който е оцветен. И двете са 50-и фактор.

# 676
  • Somewhere far away
Ползвам едно и също и за града и за море. стига да е 50 фактор.

# 677
  • София
За плаж задължително минерална слънцезащита, която е плътна, докато в градска среда може и да е нещо по-лекичко, но и минералната си я ползвам при силно слънце.

# 678
  • София
А минералната слънцезащита попринцип не се ли води по-слаба от химическата (поне така бях чула) и даже някои хора препоръчват да се ползва продукт с комбинация от двете, за по-сигурно. Аз обаче с моята проблемна кожа мога да ползвам единствено минералната (50 SPf)  надявам се все пак,че достатъчно силна (за плажа вклчително)

# 679
  • София
Ами не знам дали е по-слаба. Предпочитам я и аз, макар че е неприятна за ползване, защото е продуктите са плътни и често белеят. Харесвам я, защото моята кожа също е проблемнна и при обилно потене (тичане, например) според мен се задържа повече по лицето, сравнено с химичната.

Пък и хубави химични филтри не се ползват масово все още.  Ето една статия за това какви са химичните филтри и кои стават, и кои - не (под не стават имам предвид, че са вредни).

https://embelliebeauty.com/2019/07/08/%D1%85%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D … 1%82%D1%80%D0%B8/

# 680
  • София
Някой има ли добри впечатления от тази минерална слънцезащита ?

# 681
  • Чукарландия
Чакам да си получа тази слънцезащита. Съставът е чудесен!

# 682
  • София
Аз в крайна сметка си взех днес крем пудрата на Аvene 50 spf , след като пробвах тестера в аптеката бях приятно изненадана , не е мазна както очаквах, а доста бързо попи и остави кадифен матов завършек,покривна е, цвета също ми хареса и доста добре се допълни с основната ми слънцезащита (на Bioderma cover touch) ,та май ще я ползвам за подновяване през деня вместо спрей и се надявам да не ми запуши порите след няколко нанасяния. Иначе е много е удобна - с огледалце е и с гъбичка за нанасяне,което е плюс,защото не винаги през деня си с чисти ръце.  Казвам всичко това, понеже преди време беше попитано за тези пудри, но нямаше особено отзиви. Дано е полезно на някой Simple Smile

# 683
Скрит текст:

Bella, в състава видях само един филтър, който пази само наполовина УВА лъчите - Увинил А и то на шесто място - аз ли нещо не виждам другите филтри или то няма?

# 684
Аз в крайна сметка си взех днес крем пудрата на Аvene 50 spf , след като пробвах тестера в аптеката бях приятно изненадана , не е мазна както очаквах, а доста бързо попи и остави кадифен матов завършек,покривна е, цвета също ми хареса и доста добре се допълни с основната ми слънцезащита (на Bioderma cover touch) ,та май ще я ползвам за подновяване през деня вместо спрей и се надявам да не ми запуши порите след няколко нанасяния. Иначе е много е удобна - с огледалце е и с гъбичка за нанасяне,което е плюс,защото не винаги през деня си с чисти ръце.  Казвам всичко това, понеже преди време беше попитано за тези пудри, но нямаше особено отзиви. Дано е полезно на някой Simple Smile
Цвета сввтъл ли е или по-тъмен?

# 685
  • София
gera* като цяло мисля,че са по-тъмнички цветовете на пудрата, но може и да има и светли, просто аз гледам само тъмните и не знам. Не си взех най- тъмния, но пак си е тъмен Grinning иначе не жълтее/оранжавее, по-скоро е кафяво-златист, не и жълт, но пък всеки има различна представа за кое колко е тъмно. Мога утре на дневна светлина да снимам цвета, но като цяло доверявайте се главно на мострички и тестерите в аптеката, че то си е до кожа (а и въпрос на вкус).

# 686
Влизам да похваля тази слънцезащита

Цял ден в планината, намазах сутринта лицето и нямах възможност да подновя. Прибрах се със зверски изгорели ръце и лице без никакви поражения.
Може ли да снимате цвета? Че му се чудя на този или не тониран да взема

# 687
  • Чукарландия
Скрит текст:

Bella, в състава видях само един филтър, който пази само наполовина УВА лъчите - Увинил А и то на шесто място - аз ли нещо не виждам другите филтри или то няма?
Има и Ethylhexyl Triazone
(Uvinul T 150). Може би са достатъчни, знам ли?!? Това са т.нар. модерни филтри, може би пазят в малко количество повече от останалите ... 😉

# 688
И аз съм в чуденка за тази пудра. Какъв нюанс си купихте и с какъв цвят и тип кожа сте?
Питам, защото в една онлайн аптека са на доста добра цена - ок. 25 лв.
Благодаря!

# 689
  • Отвъд алеята зад шкафа
Може ли мнение за този продукт?

Общи условия

Активация на акаунт