ПЛОДчето хапни, ЧАЙче с мед пийни и мечтана фигура постигни! Тема 53

• 63 816
  • 832
  •   1
Отговори
# 405
  • София/Испания
Браво Креми!Аз също се интересувам от захранването.Като те чета ме обзема желание и аз да започна!

# 406
Като правещ режима + житния пост от много, много години, мога да споделя, че не е много подходящ за отслабване. Първо, обичайно килограмите се връщат, второ - сваля се твърде много мускулна маса. За съжаление резултатът не е много добър визуално. Да, стопил си се,но си по-скоро скини фет. Въпреки, че тренирам и по време на режимите, при последния направо се фрапирах как ми изчезна формата на задните части, за която толкова кляках. Та не лежете много на кълката, че ще се сдобиете с хубави форми с такъв глад. Но се поприбира човек, де. Другото е ясно - захранването е най-важно.

# 407
  • Берлин
Съгласна съм с теб. Трайното отслабване не става ни с глад, ни с диети. Разумно хранене и движение - това му е майката. След мноооого диети го разбрах по трудния начин. Сега плодувам по здравословни цели и не е много трудно (към момента). Мотивацията е важната, всичко е между двете уши.
Днес съм с кутия нарязан пъпеш.
А дребноплодните - ягоди, боровинки, малини и подобни ок ли са?

# 408
  • Варна
Повече от Ок са горските плодове.
 Факт е,че не е добър метод за отслабване плодолечението,а то по-скоро е страничен ефект на детокса. Аз го правя защото ми помогна да се отърва от гаден здравословен проблем и отвратителните симптоми на пременопаузата.
Благодарение на него се чувствам добре и здрава. Миналата година за 20 дни на плодове и 10 дни захранване свалих 12кг. После за 2месца свалих още 6. Да кажем,че хранителните ми навици се промениха доста. Зимата бях качила няколко кг.,но още първата седмица на това плодуване те се махнаха. Детоксът обаче е несравним с нищо. Буквално се преражда човек.

# 409
  • Варна
Да горските плодове са чудни, всичко сезонно от плодовете е добре да се хапва Simple Smile
Описано е и в книгата, че ако си върнем старите навици, всичко се връща с пълна сила - килограми, болести, така че ако се храним след режима природосъобразно и от време на време си позволяваме джънк фууд и лакомство, плодуваме и ли само на вода 1 ден в седмицата, не мисля че ще се получи йо-йо ефект. Аз също лекувам с този режим цялото си тяло, килограмите надолу са бонус, който ми харесва. Нямам отпуснато, провиснало тяло, за моите 42 години, единствено за сега което не си харесвам е леко коремче, което с времето ще успея да го "стопя" и него и пустият целулут Simple Smile
И последно да вметна Wink Когато започнах преди години да правя режима започнах от ОГРОМНИТЕ 84 кг. Е не съм си ги върнала, към днешна дата съм 57.8кг
prinzesata За детокса подкрепям напълно. Много се радвам като те чета, за постиженията ти Simple Smile

# 410
Е, всички знаем теорията, но практиката в различна. Обичайно който сваля много кг не се храни добре, което продължава в един момент. Друг вариант за такива хора е гладът, което е мега нездравословно. Почти всички с наднормени кг са с ИР и се въртят едни порочни гладни кръгове.
Откъм чистене режимът в ок, макар че житният е много по-интензивен и много по-духовен.
А след толкова гладуване, дори и с повечко спорт, няма как да си стегнат и апетитен, уви. Много е тъпо, че човек се кефи как се е стопил, след това вижда как всяка нормална хапка му се лепи и така.. знам

# 411
  • Берлин
Ден3 върви тегаво. Нямам сили. Боли ме стомахът, имам ситен обрив по скулите. Рано ми се струва за ефекти от плодолечението, но пък реално не съм пробвала досега, та... оставих колата на служебния паркинг, не бях в състояние да шофирам...Ще удържа, само да стигна до вкъщи, че пътуването от работа до нас е дълго.

# 412
Странни са болките в стомаха. За силите е нормално, за обривите по-скоро е рано. Първите дни има главоболие евентуално. Следи се за стомаха, смени плодовете. Ако се наложи спирай, не си заслужава. Аз съм с много кофти стомах, но нямам проблеми. Иначе както казва Дънов - най-много трябва да пости/гладува този, на който му е най-трудно. ММ правеше страшни кризи. Но това със стомахът не е ок, ако продължава. Все си мисля, че може да е от някои плодове. За съжаление при нас режимът е много опорочен, защото плодовете масово са кофти и натровени.

# 413
  • Берлин
Благодаря ти. Аз нямам жлъчка, пия животоподдържащи лекарства и към тях специално за стомаха, че много болеше преди заради тях. Плодовете ми за тези 3 дни бяха пъпеш, нектарини, пъпеш. Не знам мога ли да смесвам плодове, не на едно хранене, а в рамките на деня. Чета и само противоречия. Същото и за бананите.
Болката беше концентрирана в една област с големина на орех. Премина. Надявам се и силите да си върна. Засега ще опитам да си гоня целта. Иначе за 2 дни -2.6 кг, но не това ми е целта.

# 414
  • Варна
Zenata, незнам дали към мен са насочени коментарите, но са след мои коментари, та ще си позволя да отговоря на някои твои твърдения в коментарите ти - ако не е конкретно към мен - моля да ме извиниш Flowers Rose
Та мисля че не се познаваме и не знаеш как изглеждам Simple Smile Еми чувствам се страхотно, изглеждам много добре за години, ръст, така че това което съм постигнала с този режим е НЕ СЪМ ПИЛА НИКАКВА химия от фарма индустрията за да си регулирам хормоните и щитовидната жлеза. Не съм се подложила на операция толкова години - възел на щитовидната жлеза и след това до живот да пия поддържащи хормони, единствено и защото съм на този режим Simple Smile Има си хора и за Житния режим, имаси хора и за Узунов, аз съм си намерила моя режим. Едно е да не се храниш добре, друго е от хормоните да летят нагоре килограмите - не ми обяснявай кой не се храни и кой се храни добре. Мога да преценя каква храна да приемам Wink Консуматорско общество сме, но пак казвам - не ме познаваш!
ИР нямам надявам се и да нямам. Не съм и в порочни кръгове, не съм и от гладуващите.... Описала съм в годините от къде съм тръгнала и до къде съм стигнала Simple Smile Житният режим, доколкото съм запозната е най - подходящо да се прави веднъж в годината - февруари. Не претендирам за точност. Преди години бях чела, малко признавам - не е моят режим. Имам и няколко познати, прави ли го - не е и тяхното. Не може всички да сме като стадо и всички да следваме един път!
Твой цитат: " А след толкова гладуване, дори и с повечко спорт, няма как да си стегнат и апетитен, уви. Много е тъпо, че човек се кефи как се е стопил, след това вижда как всяка нормална хапка му се лепи и така.. знам" Ха ха, е мога да те уверя, че изглеждам и стегнато и  апетитно и никак, ама никак не се чувствам тъпо и не си мисля че съм се стопила, изглеждам така както искам да изглеждам и се чувствам чудесно от добрият резултат Wink А и не знам режим, който и да би бил той, след като го приключиш и си върнеш старите навици, говоря за диета - не за лекуване и да не си върнеш, че и от горе килцата. С лекуването е друга работа.... Не си изменям кой знае колко навиците след това, освен с всеки път все повече да ограничавам тестени и шоколадови изкушения. Но с излекуването и след приключване на захранването, продължавам да задържам, малко свалям, малко качвам нормално - празници, РД и т.н. отпускаш малко повече. Практика/ теория това е за мен. Извинявам се, ако не е насочено към ме , а като общоприето твое твърдение, но аз все пак държах да ти отговоря Wink

Да се върна и на моето захранване, ден 10 - ти е при мен. Сутринта кантара показа 56.8 кг, т.е. колкото и вчера, мислех че след млечните и леко солен катък ще кача днес, но не Simple Smile Днес сутринта чай с мед, закуска след два часа киви, обяд салата домати, краставица, кашкавалена извара - обезсолена и обезмаслена на Елена, в близкия магазин само такава извара имаше и една малка консерва 80 гр. Риба тон в собствен сос Следобед ранен - кафе, в късният - малко  печени без сол лешници и праскова. За вечеря половин варен малък картоф, домат с изварата и още една малка консерва 80 гр. Риба тон в собствен сос.

PAPURCHE MEHURCHE, , за главоболието си мисля че е от чистенето на токсините, но за болките в стомаха и за обрива, нищо не мога да кажа Sad  Нямам проблемен стомах, единствено когато правих първите режими, чак не можех да си отворя очите от главоболие. До ден, два при мен отминаваше. Ако мислиш, че нещо те притеснява, спри. Прави по веднъж в седмицата на плодове и след някои и друг месец пак опитай. Може така по лесно да преминеш този период с кризите

Малко дълго стана този път, за което се извинявам Flowers RoseFlowers RoseFlowers Rose

# 415
  • Sofia
И аз съм без жлъчка от 7год.и от тогава не съм правила този режим 🥺 ,а само с него успявах и да сваля някое килце...
Знам,че не е много ок 🤨

Правя по 1ден в седмицата лунно въздържание от храна,само на течности.

# 416
Въобще не съм имала предвид теб, не знам защо го прие лично написаното. Не мога да следя под кой пост пиша.
Папурче, щом имаш здравословни проблеми внимавай. Гладолечението не е панацея и при някои състояния е противопоказно. Иначе за деня можеш да приемаш различни плодове. Банани не по принцип. иначе за мен е ок сутрин да се хапне по някой банан в първите дни, ако ти е натоварено ежедневието

# 417
  • Варна
zenata, още веднъж се извинявам Flowers Rose Не съм го приела лично. Изложих си и моята теза, при мен как е - не казвам че при всеки е така. Всяко тяло реагира различно. Тъй като пишеш без конкретно обръщение, затова и по този начин отговорих - конкретно към мен. В другия случай щях да напиша същото за мен без формулировките Simple Smile Приятно ми е да чета в темата, развива се дискусия Simple Smile

# 418
Здравейте сладки плодуващи!
Радвам се,че открих темата.
Аз практикувам около 20 години вече плодолечението и ще ми е приятно да комуникирам със съмишленици.
Всяка година правя едно или две гладувания 20 дни на плодове със последващо захранване,а после всяка седмица правя по ден или два.Тази година края на март началото на април месец направих 20 дни и после 10 захранване.
Започна много да ми капе косата напоследък Confused Имала съм и друг път такъв проблем след гладуване,но като,че ли сега е в повече.
Да ви попитам капе ли ви косата след такъв режим?

# 419
Здравей, kriani.
Аз плодувам от няколко години /по здравословни причини/, като през първата година бях на вегански режим на хранене и през 3 месеца правех 14 дни плодове с последващи 7 захранване. Някъде след 4-тото плодуване започнаха симптоми на замайване, трудно ставане сутрин, липса на концентрация и обилно падане на косата. Голям шок! След кръвни изследвания се установи, че желязото и B12 са под нормата. биха ми B12 на инжекции, а след това започнах редовен прием ва B12.  Желязото го компенсирам, като в ежедневния си чай добавям коприва /бера и суша и за зимата/. За сега нещата са нормализирани при мен.
Но, с риск да се повторя, ще напомня, че за да се избегне рязко и рисково нарушаване на минералтия баланс по време на плодуване, е препоръчителна/според Емилова е задължително/ включването на зеленчуков  бульон след 10 ден.
Ако обаче имаш притеснения, най-добре е да си направиш кръвни изследвания, за да се види имаш ли някакъв дефицит.

Иначе, за протокола - сред успешни 20 дни плодуване, направих и захранването, с леко прегрешение. Започнах хляба явно по-рано от това, което е подходящо за моя организъм. И съответно се опъпчих като бебе с глутенова алергия. Ама ... ГГЗ както се вика (Г*з глава затрива). Към днешна дата всичко е наред. Чета ви с удоволствие и хапвам джанки.

Общи условия

Активация на акаунт