На море в България 2020 г.! - 3

• 46 709
  • 756
  •   1
Отговори
# 285
  • There I was on a July morning
Ходила съм в Чехия - в Прага и Карлови Вари и впечатлението ми е, че са много чисти и дисциплинирани. Събират си екскрементите от кучетата в пликчета, спазват стриктно правилата за движение по пътищата и изобщо всякакви наредби и ограничения. За разлика от нас.
Така че, не се притеснявам точно от тях, а по-скоро от някои други граждани на ЕС, които ще бъдат допускани без карантина у нас, а все още имат много активни случаи на коронавирус.

# 286
  • Варна
Ами то минаха поне 10тина най - различни правителства вкл. 1 цар Simple SmileSimple SmileSimple Smile Проблема не е че идват чужденци , а че идват най - евтините , калпавите и невъзпитаните !

# 287
  • There I was on a July morning
Има нещо вярно в това, по-богатите избират други дестинации.
Очаквах, че поне това лято, управниците ще ограничат достъпа на чужденци у нас, обаче явно икономическата полза им е по-важна.
Надеждата ми е, че много от тях ще се откажат поради ограничения от страна на техните правителства, застрахователни компании и лични причини. Нищо, че Ангелкова навсякъде тръби, че нямало отменени резервации досега. Фактите друго говорят.

# 288
Само че за съжаление има достатъчно мърлячи и българи.Миналата година бяхме в хотел само с българи.Деца пикаеха навсякъде.В ресторанта беше мазало.Бараше се с ръце,разсипваше се храна.И всичко това пред самодоволния поглед на родителите.И аз съм с две деца но ги уча че света не се върти около тях и правилата са за всички.

# 289
Затова си избирам малък хотел или наемам апартамент, храним се на различни места, където не съм длъжна да търпя лошото възпитание на някого, и най-важното - не в пиков сезон. Просто тълпите на плажа или в ресторанта не предполагат особен релакс, а то се започва още от магистралата......

# 290
Това лято ще има значително по-малко чуждестранни туристи по нашето Черноморие, особено юни и юли. Ако някой иска да е далеч от чужденци може да не отива в голям хотел в Слънчев бряг, а някъде в по-малко хотелче или апартамент, особено на места, които не се рекламират от туроператори. Не разбирам страха от зарази. На повечето места си е както във вашия град- не знаете с кого се разминавате по главната,  кой ви готви храната и продавачката дали си е мила ръцете скоро. Предполагам не се търкате и целувате с "прокажени" чужденци, освен евентуално в дискотеката. Не знам само водата в морето и басейните дали убива Корона вируса. Ако стане толкова страшно положението, ние по морето първи ще се изпозаразим. Слънцето, морето, почивката, приятните емоции ще излекуват доста зарази! Nature Sun With Face Flowers Hibiscus

# 291
  • София
Това лято ще има значително по-малко чуждестранни туристи по нашето Черноморие, особено юни и юли. Ако някой иска да е далеч от чужденци може да не отива в голям хотел в Слънчев бряг, а някъде в по-малко хотелче или апартамент, особено на места, които не се рекламират от туроператори. Не разбирам страха от зарази. На повечето места си е както във вашия град- не знаете с кого се разминавате по главната,  кой ви готви храната и продавачката дали си е мила ръцете скоро. Предполагам не се търкате и целувате с "прокажени" чужденци, освен евентуално в дискотеката. Не знам само водата в морето и басейните дали убива Корона вируса. Ако стане толкова страшно положението, ние по морето първи ще се изпозаразим. Слънцето, морето, почивката, приятните емоции ще излекуват доста зарази! Nature Sun With Face Flowers Hibiscus
За морската вода от Щаба бяха категорични, че е солена и вирус (корона такъв) трудно можеш да хванеш, освен ако не спазваш дистанция от други плуващи, съотв. да се заразиш директно от тях самите, не от водата Simple Smile Е, стомашен може и да хванеш, но какво тук значи някаква си диария в условията на корона пандемия.
За басейните, от щаба бяха Още По-категорични - хлорът убива короната, затова и басейните ги разрешиха още в средата на май, ако се не лъжа.

# 292
И аз си мисля, че хлорът и солта би трябвало да убият вируса. А относно диарията, трябва да се глътне вода за да има взаимодействие със стомаха. През ден съм на плаж и стомашни проблеми не се хващат задължитено толкова лесно. Има си по-чисти плажове има си и доста мръсни, всичко опира до това, да знае човек къде да отиде - добре, че имаме форум за целта.

# 293
  • София
И аз си мисля, че хлорът и солта би трябвало да убият вируса. А относно диарията, трябва да се глътне вода за да има взаимодействие със стомаха. През ден съм на плаж и стомашни проблеми не се хващат задължитено толкова лесно. Има си по-чисти плажове има си и доста мръсни, всичко опира до това, да знае човек къде да отиде - добре, че имаме форум за целта.
Така е.
За хлора и аз съм сигурен. За солта обаче - не знам. В смисъл, само сол да трепе вируса...., не знам.
Сега, факт е, че морето не е статично, а е доста динамично, но има плажове/заливи, в които "плиткото" е цял километър, там водата се застоява с една идея повече, но се надявам и вярвам да няма проблеми.

# 294
210 лева за седмица е мираж. Да не заблуждават хората. Или искам да видя някой депутат с 210 лева за седем дни как ще изкара почивката си без доплащане. Ще следя с интерес.

# 295
210 лева за седмица е мираж. Да не заблуждават хората. Или искам да видя някой депутат с 210 лева за седем дни как ще изкара почивката си без доплащане. Ще следя с интерес.
Това ще важи само за медицински персонал на първа линия в болниците, служители на МВР, също на първа линия, РЗИ и спешна помощ. Тези ваучери ще се ползват само в държавните почивни станции. Не съм сигурна обаче дали изобщо го гласуваха и дали влезе в сила. А иначе също става. Дадох пример скоро. Синът ми ходи всяко лато август месец в Созопол в новия глад. Малки семейни хотелчета или апартаментни комплекси. Ами цената за ВВ му излиза 20 - 26 лв., Миналото лято пък потвори море за 3 нощувки в края на август в Лозенец, в къща за гости за 14 лв. за нощувка. Т.е. дори по-малко от това,което е предивдено да се предостави на човек като ваучер за 7 ВВx 30 лв.. Никой не е казвал, че със 210 лв. ще почиват в 5*  хотел на ОИ.

# 296
  • В.Търново
Току-що по Нова тв даваха интервю някакви от асоциацията на хотелиерите. Репортера ги попита какво се случва с туристи, които се налага да ги карантинират в хотела.Ами отговора беше категорично, че туриста си поема разноските по престоя.Нито застраховки, нито тур оператори, нито държава-никой няма да помогне.Как да стане тогава?В такъв случай много хора като вдигнат температура или се разподсмърчат ще се крият.

# 297
# 298
  • Варна
то затова и няма хора !
Още нищо не е избистрено , самите застрахователи изрично ИЗКЛЮЧВАТ короната от застраховките за пътуване.На слънчака са отворили 3 от стотици хотели , по другите курорти също.Чужденец да дойде с декларация , че каквото и да стане е за негова сметка е теоретически невъзможно . Самите хотелиери и ресторантьори  плачат и искат да само гарантирано да печелят без да поемат НИКАКВИ  рискове ! Sad

# 299
  • В.Търново
То това им беше целта.Глупави политици си имаме, това е.От глупави по-глупави решения вземат.Няма да ме учуди как ще ни застигне съдбата на Щатите, както и е предсказано, че всичко ще тръгне от Щатите.Размирици по света.Дано не е вярно, но.......така че и ваучери да вземате за догодина, не се знае дали ще се използват. Сериозно го казвам.

Общи условия

Активация на акаунт