За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 882
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • Sofia
  • Мнения: 22 545
Денил, и в билков чай е прекрасна.
Абсолютно! Simple Smile

# 586
  • София
  • Мнения: 3 356
Знам че някои добавят дори мъничко вода при смилането, но това е за малко количество дето ще се изяде веднага, иначе за ден-два като нищо ще мухляса.
За 2-3 дена нищо не мухлясва.Винаги добавям малко вода за по-гладка консистенция.За да стане гладко и кремообразно трябва да се добави мазнина или вода.Аз предпочитам малко мазнина и водичка.

# 587
  • Бургас
  • Мнения: 23 888
Преди няколко дни бях питала за сандвичи в арабски хляб!
Направих и всички у дома ги харесаха!
Децата са им фенове вече.Два пъти им правя.
Ето ги


Доста варианти ми се въртят в главата  да изпробвам!

# 588
  • Мнения: 1 114
Някой има ли робот, коъто реже на кубчета и бели картофи? Аз намерих само един, но цената му е.....Sad.

# 589
  • София
  • Мнения: 3 356
karzz ,и бърза пица става арабския хляб.

# 590
  • Мнения: 12 139
Някой има ли робот, коъто реже на кубчета и бели картофи? Аз намерих само един, но цената му е.....Sad.

За пръв път чувам за робот, който бели картофи. Ще дадеш ли линк?

# 591
  • Мнения: 1 114
Някой има ли робот, коъто реже на кубчета и бели картофи? Аз намерих само един, но цената му е.....Sad.

За пръв път чувам за робот, който бели картофи. Ще дадеш ли линк?

Това е моделът - Breville BFP820BAL The Kitchen Wizz Peel & Dice Food Processor, Brushed Aluminium

# 592
  • Мнения: 43 325
Ще правя кадаиф. Всъщност само ще го залея със захарен сироп. Рецептата на етикета е 1:1 захар и вода, да ври до еднородна смес. Това какво означава? Добавя се и 1-2 лъжици масло. Да не сбъркам с маслото? Нямам спомен да съм слагала. Има и малко лимонов сок- това го знам.

# 593
  • Мнения: 7 692
Момичета, споделете изпробваните ви рецепти за хубава баница.

# 594
  • София
  • Мнения: 12 652
Момичета, споделете изпробваните ви рецепти за хубава баница.

Баница на пури със сметана и сирене - любима ми е! Yum

# 595
  • Мнения: 22 867
Момичета, споделете изпробваните ви рецепти за хубава баница.

И баницата на Морена.

# 596
  • София
  • Мнения: 12 214
Ще правя кадаиф. Всъщност само ще го залея със захарен сироп. Рецептата на етикета е 1:1 захар и вода, да ври до еднородна смес. Това какво означава? Добавя се и 1-2 лъжици масло. Да не сбъркам с маслото? Нямам спомен да съм слагала. Има и малко лимонов сок- това го знам.
По всяка вероятност, това което чета, е готов кадаиф, опечен, не е суров. Водата е наистина 1:1 и маслото е вътре да се разтопи, оставяш да заври  и го държиш на котлона около 5 минути,  заливаш, но много често, чела съм , не съм ползвала готов изпечен, че не става добър, глетав ставал..Пробвай, при теб може да стане перфектен.

# 597
  • Мнения: 43 325
Да, точно готов кадаиф залях. Дано да е вкусен.

# 598
  • Мнения: 1 464
Момичета, споделете изпробваните ви рецепти за хубава баница.

От 5 рецепти най/ много харесваме баничките на малките пурички, хрупкави,вкусни и бързи за приготвяне.
https://www.youtube.com/watch?v=wAvfnL87coU

# 599
  • Мнения: 7 692
Много ви благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт