За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 849
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • София

Първият Нуга с орехов крокан ли е?
Да.

# 631
Здравейте, може ли да ми кажете каква форма за кекс да си купя за да бухва хубаво и да не се разваля покритието толкова бързо. Тази на снимката стана такава на третото ползване, обели се цялата отвътре. Благодаря предварително Simple Smile

# 632
базисни рецепти с добро обяснение на технологията. вече може по свой вкус да се модифицират. въобще в сайта има чудесни рецепти за сладолед.
https://culinarywithme.com/%d0%bb%d0%b8%d0%bc%d0%be%d0%bd%d0%be% … 0%bb%d0%b5%d0%b4/

https://culinarywithme.com/%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%be%d0%b2- … 0%b8%d0%bf%d1%81/

# 633
Здравейте, може ли да ми кажете каква форма за кекс да си купя за да бухва хубаво и да не се разваля покритието толкова бързо. Тази на снимката стана такава на третото ползване, обели се цялата отвътре. Благодаря предварително Simple Smile

Аз си купих стъклена. Единствения й минус е, че я слагам в студена фурна за да не се спука.

# 634
  • Варна
Вземете си форма с керамично покритие.

# 635

въобще не ги харесвам.
зайче, има и такива, които се слагат в загрята фурна. стъклото е екстра иначе.

# 636
  • Sofia

Аз си купих стъклена. Единствения й минус е, че я слагам в студена фурна за да не се спука.
Стъклени и керамични съдове слагам в загрята фурна, но на студена решетка.
За кекс ползвам метални форми с незалепващо покритие и въпреки това намаслявам и набрашнявам. Обръщам фомата с печивото и пада много лесно. Съответно и формата измивам много лесно, без никакво търкане.

# 637
А някой има ли отзив от форма за кекс, която е силиконова?

# 638

Преди време имах за кекс и друга за мъфинки. Уж не бяха евтини /за тогава, все пак преди години беше/, но след няколко ползвания цветът на силикона се промени, изобщо придобиха един мърляв вид, за гледане не ставаха. Изхвърлих ги и повече не купих. Но е възможно сега да има от по-добър материал, знам ли.....Иначе много лесно излизаше печивото, не залепваше, лесно се миеха формите. Заради мърлявия вид ги изхвърлих, бяха с хубав цвят, който стана на едни тъмни петна, пък и се чудех колко ли е полезно да се пече в тоя силикон. Но това все пак преди.......не помня точно колко години, ама не беше скоро. Може би някъде в началото, когато се появиха на пазара.

# 639

въобще не ги харесвам.
зайче, има и такива, които се слагат в загрята фурна. стъклото е екстра иначе.
Моята не знам от кои е, затова слагам в студена.
Ще пробвам със студена решетка!

# 640
  • София
Аз имам една силиконова за хляб от Икеа. Доста по-добро качество от другата от алиекспрес.
Само за хляб съм я ползвала и не намазнявам. За кекс може би ще трябва. Ето тази е:

# 641
Имам силиконова форма за кекс, купена е преди години. Може би, понеже не я ползвам много често не е на петна. Много лесно излиза кексът от нея, не я мажа с нищо. Това, което не ми харесва е, че много се разширява настрани и кексът вместо да бухва, върви настрани. Обикновено, ако реша да пека в нея, я слагам в друга, метална форма, която я държи.

# 642
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз съм най-доволна от стъклените.
Слагам и на гореща решетка, нищо им няма.
Също имам правоъгълна за кекс емайлирана, също съм много доволна.

След няколко керамични тигана, които се скапаха бързо, се отказах от това покритие.

Силиконовите също не ми допадат, кекави са и долната коричка не е хрупкава.

# 643
Моля, за Чили кон карне.

# 644

Общи условия

Активация на акаунт