За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 849
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • София
  • Мнения: 12 213

Първият Нуга с орехов крокан ли е?
Да.

# 631
  • Мнения: 296
Здравейте, може ли да ми кажете каква форма за кекс да си купя за да бухва хубаво и да не се разваля покритието толкова бързо. Тази на снимката стана такава на третото ползване, обели се цялата отвътре. Благодаря предварително Simple Smile

# 632
  • Мнения: 10 628
базисни рецепти с добро обяснение на технологията. вече може по свой вкус да се модифицират. въобще в сайта има чудесни рецепти за сладолед.
https://culinarywithme.com/%d0%bb%d0%b8%d0%bc%d0%be%d0%bd%d0%be% … 0%bb%d0%b5%d0%b4/

https://culinarywithme.com/%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%be%d0%b2- … 0%b8%d0%bf%d1%81/

# 633
  • Мнения: 1 341
Здравейте, може ли да ми кажете каква форма за кекс да си купя за да бухва хубаво и да не се разваля покритието толкова бързо. Тази на снимката стана такава на третото ползване, обели се цялата отвътре. Благодаря предварително Simple Smile

Аз си купих стъклена. Единствения й минус е, че я слагам в студена фурна за да не се спука.

# 634
  • Варна
  • Мнения: 14 673
Вземете си форма с керамично покритие.

# 635
  • Мнения: 10 628
Вземете си форма с керамично покритие.

въобще не ги харесвам.
зайче, има и такива, които се слагат в загрята фурна. стъклото е екстра иначе.

# 636
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
Здравейте, може ли да ми кажете каква форма за кекс да си купя за да бухва хубаво и да не се разваля покритието толкова бързо. Тази на снимката стана такава на третото ползване, обели се цялата отвътре. Благодаря предварително Simple Smile

Аз си купих стъклена. Единствения й минус е, че я слагам в студена фурна за да не се спука.
Стъклени и керамични съдове слагам в загрята фурна, но на студена решетка.
За кекс ползвам метални форми с незалепващо покритие и въпреки това намаслявам и набрашнявам. Обръщам фомата с печивото и пада много лесно. Съответно и формата измивам много лесно, без никакво търкане.

# 637
  • Мнения: 43 313
А някой има ли отзив от форма за кекс, която е силиконова?

# 638
  • Мнения: 22 867
А някой има ли отзив от форма за кекс, която е силиконова?

Преди време имах за кекс и друга за мъфинки. Уж не бяха евтини /за тогава, все пак преди години беше/, но след няколко ползвания цветът на силикона се промени, изобщо придобиха един мърляв вид, за гледане не ставаха. Изхвърлих ги и повече не купих. Но е възможно сега да има от по-добър материал, знам ли.....Иначе много лесно излизаше печивото, не залепваше, лесно се миеха формите. Заради мърлявия вид ги изхвърлих, бяха с хубав цвят, който стана на едни тъмни петна, пък и се чудех колко ли е полезно да се пече в тоя силикон. Но това все пак преди.......не помня точно колко години, ама не беше скоро. Може би някъде в началото, когато се появиха на пазара.

# 639
  • Мнения: 1 341
Вземете си форма с керамично покритие.

въобще не ги харесвам.
зайче, има и такива, които се слагат в загрята фурна. стъклото е екстра иначе.
Моята не знам от кои е, затова слагам в студена.
Ще пробвам със студена решетка!

# 640
  • София
  • Мнения: 1 941
А някой има ли отзив от форма за кекс, която е силиконова?
Аз имам една силиконова за хляб от Икеа. Доста по-добро качество от другата от алиекспрес.
Само за хляб съм я ползвала и не намазнявам. За кекс може би ще трябва. Ето тази е:

# 641
  • Мнения: 12 131
Имам силиконова форма за кекс, купена е преди години. Може би, понеже не я ползвам много често не е на петна. Много лесно излиза кексът от нея, не я мажа с нищо. Това, което не ми харесва е, че много се разширява настрани и кексът вместо да бухва, върви настрани. Обикновено, ако реша да пека в нея, я слагам в друга, метална форма, която я държи.

# 642
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Аз съм най-доволна от стъклените.
Слагам и на гореща решетка, нищо им няма.
Също имам правоъгълна за кекс емайлирана, също съм много доволна.

След няколко керамични тигана, които се скапаха бързо, се отказах от това покритие.

Силиконовите също не ми допадат, кекави са и долната коричка не е хрупкава.

# 643
  • Мнения: X
Моля, за Чили кон карне.

# 644

Общи условия

Активация на акаунт