Професионални серии за коса 137

• 46 056
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Да ви покажа само 3 мои косъма. Как се напоява такава коса...?
Ще пусна в размените разни неща с желание да пробвам маска Епруваж.

# 151
Здравейте, момичета! Не е много по темата, за което се извинявам предварително. Искам да попитам използвате ли продукт, който оставя наистина траен аромат в косата ( разбира се и приятен ) ? Няма значеие какъв шампоан, маска, терапия, олио..
Използвала съм адски много продукти и никой не се задържа. Косата ми в момента е сравнително жива, само крайщата са леко сухи и отново не намирам продукт задържащ приятен аромат.
Най-траен аромат, траен.. траен 2-3ч сигурно беше от маската на Macadamia.
Ще се радвам да споделите конкретен продукт или серия!    Flowers Rose

Аз ползвам маслото на Макадамия след миене и ароматът, който остава е божествен и дълъг.

# 152
Ей ще ме накарате пак да купя пустата коприна Grinning. Хич не я долюбвах едно време когато косата ми беше зле.че и най голямата бях извлачила.
Дразнещи са БГ магазините с тия мостри да,но явно наистина зависи от вносителя и тъпата му политика. Да не са мостри,травъли да внесат/спеиално Генезис има на всички продукти/пак ще е полезно.
 Аз продължавам да се радвам на Спрейчето за плажни къдрици Солей.
 Вчера след спане с масла по скалпа и Еластисайзър по дължините сутринта измих с Лалга Ш и М и завърших с крема Солей и след него спрейчето на влажна коса. Духнах само корен  и после влажна я смотах на кок,че имах работа в къщи . Когато я пуснах по обед беше с разкошни къдрици и много обем.

Крема след реформулирането хич не е лош да ви кажа. Няма блестящи частици,но е довоно хидратиращ и след него спрейчето ми се отрази супер.

Рових назад в старите теми,но не намирам коментар на   
Shu Uemura Satin Design https://www.bellaffair.at/shu-uemura-satin-design а знам,че е коментиран и той и крема....
Колебая се кой от двете. Ще поръчам Шуши слийк маската и вероятно тая за боядисана коса,че едната я приключих,а от другата имам за две три ползвания и искам да добавя и финиш техен.

Тоя крем го имах, нищо особено не беше за изтощената ми коса тогава. Не е силно хидратиращ, просто доста слаб ми беше. Може би е за по-здрави коси или след него да се трупат още финиши. Не бих го повторила...

# 153
Kakто споменах преди 2 дена коприната на CHI ме изненада с дълготраен аромат в косата ми, която изключително трудно и рядко задържа аромат (ако не е на цигари след няколко часа в нощен клуб)

Вчера мих с CHI Keratin серията - днес косата ми все още ухае на кератиновия аналог на коприната, но аромата е много по-сладък и в същото време не толкова натрапчив.

Нещо друго ми направи впечатление, секунда да се самокопирам от другата тема:

Балсамът без отмиване и кератиновата коприна ужасно много ми заприличаха на 2 продукта на Biosilk, които съм ползвала (двата бранда принадлежат на една фирма)

Chi Keratin Leave-In Conditioner Reconstructing Treatment ---> Biosilk Silk Therapy 17 Miracle Leave In Conditioner
Chi Keratin Silk Infusion ---> BIOSILK Silk Therapy Lite

Скрит текст:
Chi Keratin Leave-In Conditioner Reconstructing Treatment
Ingredients
Aqua/Water/Eau, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Propylene Glycol, Quaternium-80, Fragrance (Parfum), Keratin Amino Acids, Panthenol, Argania Spinosa Kernel Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Glycerin, Hydrolyzed Ceratonia Siliqua Seed Extract, Zea Mays (Corn) Starch, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Polyquaternium-7, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Hexylene Glycol, Potassium Sorbate, PEG-8 Dimethicone, Linoleamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate, Hydrolyzed Silk, Citric Acid, Hexyl Cinnamal, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Citronellol, Limonene, Citral.

Biosilk Silk Therapy 17 Miracle Leave In Conditioner

Ingredients
Aqua/Water/Eau Cetearyl Alcohol Behentrimonium Chloride Propylene Glycol Quaternium-80 Caprylyl Glycol Phenoxyethanol Hydrolyzed Silk Panthenol Disodium EDTA Potassium Sorbate Hexyl Cinnamal Hexylene Glycol Fragrance (Parfum) Benzyl Benzoate Linalool Alpha- Isomethyl Ionone Citronellol Geraniol Butylphenyl Methylpropional Hydroxycitronellal

Chi Keratin Silk Infusion
Ingredients
Cyclopentasiloxane, Cyclotetrasiloxane, Dimethiconol, Keratin Amino Acids, Hydrolyzed Silk, Argania Spinosa Kernel Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Glycerin, Hydrolyzed Ceratonia Siliqua Seed Extract, Zea Mays (Corn) Starch, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Polyquaternium-7, C12-15 Alkyl Benzoate, Phenoxyethanol, Fragrance (Parfum), Hexyl Cinnamal, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Citronellol, Limonene, Citral

BIOSILK Silk Therapy Lite
Ingredients
Cyclopentasiloxane, Cyclotetrasiloxane, Caprylyl Methicone, Phenyl Trimethicone, C12-15 Alkyl Benzoate, Phenoxyethanol, Ethyl Ester of Hydrolyzed Silk, Fragrance (Parfum), Butylphenyl Methylpropional, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Benzoate, Citronellol, Geraniol, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool.

# 154
Сег се сещам, че и Milk shake, който съм купувала от Рибата, също оставя пленителен ванилков аромат, който е траен, но предпочитам маслото.

# 155

jiraf4e86
за пръв път ли правиш еластисайзъра? Какво сложи в него? На влажна или на суха коса го нанесе? Някой коси не се разбират с маслени бъркочи колкото и да са зле.

Както си е по оригинална рецепта го направих. Нанесох на суха коса. Правила съм и др път, за първи път се случи така сега
[/quote]

Аз колкото пъти съм правила домашен еластисайзър или само маслена маска и ги нанеса на суха коса, после имам една метла на главата си. От както слагам на влажна или поне напръскана обилно с вода коса, ефекта е съвсем различен... Говоря за дължините, по скалпа може и на суха коса...Grinning Опитай на влажна коса и виж има ли разлика...

# 156
Да ви покажа само 3 мои косъма. Как се напоява такава коса...?
Ще пусна в размените разни неща с желание да пробвам маска Епруваж.

Същата е и моята..
Дълготраен аромант забелязвам от серума на Маракеш за цъфтящи краища, а и е невероятен поне за моя вкус 😚

# 157
Искам да повдигна въпроса за количеството и времетраенето, когато използвате маски и балсами: колко и как използвате? Следвате ли указанията и какви свои промени при употребата налагате?
За маски и балсами не следвам. Много често препоръчваното количество лешник/орех може да ми стигне само за 1/3 от косата. Моята коса поне се нуждае от повече, с по-голямото количество виждам много по-добър резултат. Мия косата на мивка, леко подсушавам да не ми капе, нанасям маска/балсам, слагам шапка за баня, понякога мацвам и маска за лице. И излизам от банята да свърша нещо в къщи. Мин 10 мин, понякога повече. И после цялата под душа.

Кажете моля за това запечатване на маска с балсам. Измивате ли маската преди да нанесете балсама ?
И каква е целта ?
Днес бях на Joico протокол - със синята хидратираща серия. Първо balm, измих и веднага нанесох и балсама. Засега не виждам разлика.

Колебая се кой балсам на Керастас да пробвам Генезис или Блондинския ? За коса обожаваща тежка хидратация ?

# 158
Sea5,

Не съм пробвала боите на Nook, но съм виждала резултат на чужди коси и са ми обяснявали, че имат разминаване в желания и постигнатия по-късно ефект.

Ползвам при последните си три боядисвания Permesse, последния път именно у дома за първи път. Това, което е сигурно е, че е много щадяща за скалпа и косата. Хубава е, но на мен не ми покрива белите коси.

# 159
Аз също не спазвам количествата, слагам колкото усетя, че косата има нужда. На хубаво измита и подсушена леко коса. Стоя както Casual написа докато си свърша нещо. Маските повече, балсамите по 2-3 минути.
Идеята на балсам след маска е, когато се прави протеинова терапия (шампоан и маска), да се запечати протеина с хидратиращ балсам, защото косъма лесно иначе губи натрупания протеин. А две маски една след друга могат да дойдат в повече на косата ( да е утежнят ), затова поне аз предпочитам балсам, а не хидратираща маска след протеинова такава.

# 160
Колебая се кой балсам на Керастас да пробвам Генезис или Блондинския ? За коса обожаваща тежка хидратация ?
От тези двата според мен блондинският би бил по-подходящ.
За Хидратиращите Джойко тъй като имах интерес към новата серия за тънка коса ми направи впечатление, че в клипчето за серията ползват първо балсама като го нанасят за кратко и отмиват, а след това маската, която задържат 5 минути и тогава отмиват. Потърсих и за другата серия, която преди имаха (от нея съм ползвала балсама години наред, защото ми харесваше) сега са сменени опаковките, но и там видях, че ползват първо балсама и след това маската.  https://www.joico.com/moisture-recovery/
Погледнах Ph-то на шампоана, балсама и маската - на маската е най-ниско, а би следвало да бъде най-затварящо действието на балсама и той да е с най-ниско Ph.
Аз от едно известно време си мисля да пробвам точно вариант, в който да сложа балсама преди маската, защото си имам една своя логика, че е необходимо понякога точно това, но тук винаги сме коментирали, че балсама "запечатва" и трябва той да се слага последен....та затова и ми направи силно впечатление последователността, която ползват в тези серии от Джойко. Изключвам, че не са наясно кое как се ползва Simple Smile Скоро ще пробвам серията за тънка коса, в последователност точно като на клипчето, защото взех цялата серия и ще споделя.

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 22:42 от aiki_ira

# 161
Мерси за мнението Ира.

Кърпа тюрбан имам на Филип К - подарък беше при някаква поръчка от английски сайт. Имам и микрофибърна от Лили, която ползвам при пътувания.

# 162
Аз почнах да ползвам преди година някъде простите микрофибърни кърпи от Декатлон за косата и да се отюрбаня след баня и съм много доволна!

# 163
Много Ви благодаря за мненията и препоръките. Ще потърся и ще избера.
Защото за дълга коса като моята и най-вълшебната козметика не би помогнала, ако подсушаването с кърпа не е щадящо.
Уж внимавам, не усуквам, но мократа коса е много крехка...

# 164
Аз след маска съм слагала балсам ако усетя косата заплетена и втвърдена от протеина в шампоана и маската... Балсамите винаги ми разплитат и омекотяват косата и са за мен като спасение от някои серии...Grinning

Аз пък имам една чуденка върху която мисля напоследък. Вие как определяте дали след измиване на косата сте доволни от използваните продукти? Кои са вашите критерии за УАУ ефект например? Моята коса почти винаги е една и съща, трудно се постига разлика и УАУ ефект, но въпреки всичко понякога много се дразня от резултата. За мен добри продукти са ако:
1. Не усещам дискомфорт на скалпа при спане или през деня, на още мокра или на суха коса.
2. На втория ден (до миенето вечерта) корените ми не лъщят, не са като мръсни, не са залепени на скалпа ми и не се налага да ползвам сух шампоан, за да оправям положението...
3. Косата ми не е заплетена отзад, мога да среша свободно и да прокарам пръсти без проблем. Не е матирана, на клечки и не изглежда като немита. Не искам да я смотам на кок или да я вържа, защото ми пречи, дразни или е фризи Grinning
4. Не усещам задушаваща, странна миризма на химия, мъжки автършейф, билки и етерични масла или на ванилия, млечен пудинг или подобни нехарактерни миризми...Stuck Out Tongue Closed Eyes
Харесвам ако всеки косъм е полиран и пада свободно, ако косата ми стои на фитили (не клечки), гладка е и има блясък (получаването на обем ще е направо екстра)..
Постигам го понякога всичко това, но в повечето случаи все нещо издънва цялата ситуация...Smiley
Ако продуктите оставят приятна и трайна миризма ми е бонус... Като Мароканойл например!!!

Последна редакция: вт, 26 май 2020, 00:08 от lunna pateka

Общи условия

Активация на акаунт