Професионални серии за коса 137

• 46 087
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Lunna подкрепям твоите критерии напълно!
Мога да кажа че още под душа усещам кой продукт ми харесва и кой ще даде кофти финален резултат. Обичам след маска/балсам да имам леко лигаво усещане; като сложа тюрбана след баня и го сваля след половин час искам косата ми да е разплетена, ама много рядко го постигам (днес се случи за първи път след Генезис ш + архитект м + Генезис б и обливка с ябълков оцет-не бях ползвала никога)
Обикновено ефекта от всичко +финиши мога да преценя на следващия ден след вечерно миене, тъй като от всичко винаги имам супер фризи коса първите часове след изсушаване. Случвало ми се е от финиши да си докарам матирана и даже “мръсна коса”, което си е направо ужасно, а моята коса е като огледало с правилните продукти!

# 166
Lunna подкрепям твоите критерии напълно!
Мога да кажа че още под душа усещам кой продукт ми харесва и кой ще даде кофти финален резултат. Обичам след маска/балсам да имам леко лигаво усещане; като сложа тюрбана след баня и го сваля след половин час искам косата ми да е разплетена, ама много рядко го постигам (днес се случи за първи път след Генезис ш + архитект м + Генезис б и обливка с ябълков оцет-не бях ползвала никога)
Обикновено ефекта от всичко +финиши мога да преценя на следващия ден след вечерно миене, тъй като от всичко винаги имам супер фризи коса първите часове след изсушаване. Случвало ми се е от финиши да си докарам матирана и даже “мръсна коса”, което си е направо ужасно, а моята коса е като огледало с правилните продукти!

Аз също от финиши много "страдам".. Косата ми преди тях е жива, подвижна и свежа, но сложа ли грешния финиш и на момента става фризи, бухнала и заплетена. Не мога да си обясня защо така. Най-често се получава ако сложа някакво олио или мазен серум на влажна коса - направо катастрофа... Защо при мен се получава така, не знам?!? За това олио - само на суха коса като финален щрих...Grinning
Преди имах проблем ако разреша на влажна коса - веднага се образуваше фриз, ако не я среша - не... Ей такива едни аномалии...

# 167
yoli98 аз траен аромат получавам само от серията  Терапист на Керастаз и Лалга,и слава богу,на другите не им харесвам твърде ароматите.
Casual Маската винаги я изплаквам,преди да нанеса балсам.Като правиш серия на Джойко,няма смисъл от всички продукти.Примерно балсам след балм е безсмислено.Аз съм го правила,но за проба.Но балсамът,нанесен след протеинова серия си е релакс за косата.Почти няма разлика в Ph-то на двете,така че,що се отнася до затваряне на косъма и двете са добри,но балмът със сигурност е по-добрият във всички отношения.Аз до сега не съм попадала на балсам,който е по-добър от маската от същата серия
lunna това което описваш постигам само с Екстеншънист,бе никакви финиши.Вчера за пореден път тествах.Само Ш и М,без финиши...косата е невероятна,без фриз,мека...и днес изобщо не ми се е налагало да освежавам.Това е една от най-добрите серии за моята коса

По темата: малко коментирани продукти са тези на Кевин Мърфи.За мен са добри,макар и не с резултатите на Керастаз например,нямат техните силикони,но са доста добри.Много харесвам хидратиращата серия и балансиращия шампоан.Почистват косата идеално,хидратират(балансиращият е една идея по-протеинов) и не притеглят косата.
Серията Pro longer на Лореал,може би в БГ още не е на дневен ред,и затова не се коментира,но за мен е доста добра серия,при все че,не харесвам Лореал.За мен,това е комбинация от Денсифик,Екстеншънист и Хронолоджист на Керастаз.Подхранена,гъста,обемна,мека и неутежнена коса
Хм,по втората точка ще дам мнение след няколко дни,поръчах най-после с нежелание,но от любопитство Генезис.Ще я пробвам да не съм капо.Иначе обожавам Екстеншънист,Денсифик и Терапист,явно моята коса си има собствено мнение.Тея дни мих за последен път с Маскинтенз и слава богу,ами не се спогаждаме,моята коса не ги харесва
По трета точка много ми е трудно.Аз си мислех че косата ми е рядка,с тънък косъм,но се оказа,че не е никак тънък.Нормална гъстота,нормален косъм,изрусена,и най-лошото къдрава,на моменти чак не мога да я гледам,че ми се скъсява дължината,която в момента е мъъъничко под раменете

# 168
Колкото и да не ми се вярва, "водичката" на ФК наистина действа!
Като таралеж съм Simple Smile

# 169
Вие как определяте дали след измиване на косата сте доволни от използваните продукти? Кои са вашите критерии за УАУ ефект например? ....
.... Харесвам ако всеки косъм е полиран и пада свободно, ако косата ми стои на фитили (не клечки), гладка е и има блясък ...
Мога да кажа че още под душа усещам кой продукт ми харесва и кой ще даде кофти финален резултат. Обичам след маска/балсам да имам леко лигаво усещане; като сложа тюрбана след баня и го сваля след половин час искам косата ми да е разплетена,
Обикновено ефекта от всичко +финиши мога да преценя на следващия ден след вечерно миене, тъй като от всичко винаги имам супер фризи коса първите часове след изсушаване.
В 90% от случаите и при мен е така.
* за шампоан 1вото което ми е важно е да не ми заплита косата при миене ( така са излитали към нови собственици Денсифик, и няколко ДПШ ) , да не ми премива косата и да се получава "скърцане",  да не ми се слепва косата в корените ( някой силно хидратиращи ) и накрая ако издържа косата 3 дни без измиване - това е мой шампоан.
* за маски/балсами като го нанеса да мога да среша косата си без опъване и разтягане на косъма. При измиване да се усеща лигава, и да не се нуждае от голямо количество live-in продукти след това.
* при продукти без измиване - да може гребена да минава леко през косата.
* при финиши - да дава блясък и да не омазнява ( не ми се случва често, защото в моята попива всичко, последното изключение беше някакъв продукт на Pureology )
Още не съм намерила продукт с който на вратът ми да не се заплитат нежните косъмчета, особено зимата. Но ако след протокол мога да прокарам пръсти по дължините леко - значи е успешен.

Относно микрофибърните кърпи се замислям в последно време, откакто разбрах, че са доста замърсяващи околната среда. А и като гледам как хубаво чистят повърхности без препарати, съм в чуденка дали са добре за косата ми. Моята я ползвам само при пътувания, защото е лека. В дом.условия първо попиване една след друга  2хавлиени кърпи и накрая слагам тюрбанчето. Копринени калъфки са ми в wishlist-а, но още не мога да преглътна цената им ( не сатенираните )

# 170
  • Някъде там
Anelia20
И аз съм така Simple Smile

# 171
Момичета ,сещате ли се за салон в София ,където предлагат кератиновата терапия на Lanza?

# 172
aiki_ira,
Хайде влизай в банята! Любопитно ми е за серията, с която си се сдобила. Нали е тази: https://www.arlen.bg/category/927/moisture-recovery-hidratirasht … za-suha-kosa.html
Винаги съм пренебрегвала Joico и не са ми представлявали никога никакъв интерес, но се оглеждам сега информативно...

# 173
Здравейте Simple Smile идвам с въпрос.
Косата ми е тънка, без обем и с бързо омазняващи се корени и от скоро използвам професионални серии, като се хвърлих на по-бюджетните . Взех си шампоани за обем на Лореал и матрикс. Балсам на епруваж пак за обем и една термозащита на олиосета.
Въпросът ми е , понеже почти всички от гореизброените продукти са за обем, трябва ли да ги редувам с друг тип продукти - примерно за подхранване или нещо друго? Не ми е много ясно и ще съм благодарна, ако някой ми разясни Simple Smile
В рибата има -20% на определени марки днес и утре и ми се иска да се възползвам от тях. Загледах шампоаните на Напура, иска ми се и някаква маска да си взема, но нямам идея какъв тип да бъдат.

# 174
Момичета, кажете нещо ефикасно за косопад. Розовата серия на Керастаз не помогна, таблетки приорин пия, но не се повлиява вече месец.

# 175
Рибата днес има добро намаление, но вчера пазарих от Арлен (слабост са ми)  и ще ги пропусна днес, ако разбира се вие не ми вкарате муха с някой продукт от намалението Laughing
Максимайзера на ФК за обем бива ли го? Общо взето само него загледах, Еластизайери няма малки налични така че май от нищо нямам нужда.

# 176
  • София
Мен отново ме подкукоросахте с тия намаления и пак ровя в несвяст. Joy Оказа се, че аргана ми за коса е на KayPro, с години купуван от фризьорката ми, която ме е мила с аргановата серия няколко пъти и доста добре се чувствам с нея. Та наканих се да пробвам някоя друга тяхна серия, но се колебая между кератиновата и ботокса. Косата ми не се обича много кератиновите серии, но ми се иска, тъй като имам само 1 кератинова Афоджий, да си набавя още 1, за да ги редувам във времето, тъй като усещам че й трябва протеин поради ежедневното горене с преса, сешоар. Ако някой може да изкаже мнение, бих била благодарна. Purple Heart

https://www.arlen.bg/product/8604/komplekt-s-keratin-za-prestruk … keratin-trio.html

https://www.arlen.bg/product/8608/komplekt-s-peptidi-za-rekonstr … tu-cure-trio.html

# 177
Мен отново ме подкукоросахте с тия намаления и пак ровя в несвяст. Joy Оказа се, че аргана ми за коса е на KayPro, с години купуван от фризьорката ми, която ме е мила с аргановата серия няколко пъти и доста добре се чувствам с нея. Та наканих се да пробвам някоя друга тяхна серия, но се колебая между кератиновата и ботокса. Косата ми не се обича много кератиновите серии, но ми се иска, тъй като имам само 1 кератинова Афоджий, да си набавя още 1, за да ги редувам във времето, тъй като усещам че й трябва протеин поради ежедневното горене с преса, сешоар. Ако някой може да изкаже мнение, бих била благодарна. Purple Heart

https://www.arlen.bg/product/8604/komplekt-s-keratin-za-prestruk … keratin-trio.html

https://www.arlen.bg/product/8608/komplekt-s-peptidi-za-rekonstr … tu-cure-trio.html
Косата ми недолюбва протеин,затова не мога да съм обективна. От двете серии бих заложила на Ботокса, на мен ми хареса ефекта. Бялата серия е точно никаква, изобщо не я помисляй. Но ботокса е хубав, даде жилавост на косата и виталност.

# 178
Plamena..,
Добре е да имаш и шампоани за хидратация поне. Повечето (или всички почти) шампоани за обем са балансирани и/или с доста протеин. Известно и доказано е, че доста пресушават косата, а много от тях и омазняват пък корените допълнително.
А и ако допълваш с балсам или маска, които пак са за обем, ефектът може да не ти хареса.
Скептична съм въобще към сериите за обем и моето мнение е, че с нищо хубаво не допринасят, а са чиста заблуда.

# 179
Здравейте момичета ! Малко късно се реших да се включа, въпреки че ви чета от години.
1.  Не знам дали е споменавана тук, но обожавам терапията на Кевин Мърфи за тънка коса.
2. В момента привършвам маската Extensioniste, това е втора опаковка, защото имах голямо желание да я обикна, но уви нещо не ми достига. От шампоана и термозащитното мляко съм много доволна. За серума все още не мога да изкажа мнение, използвала съм го веднъж, все не му идва реда. В момента много се колебая дали да пробвам Genesis. Най-вероятно няма да издържа на изкушението и тези дни ще поръчам.
3. Косата ми е с дължина малко под раменете, чуплива, фризи и хвърчаща. Сравнително гъста, но с по-тънък косъм, склонна към накъсване. Не е боядисвана никога. От няколко месеца се боря с косопад.
Anelia20Страхотен резултат !  Би ли споделила кой точно е породуктът на Филин Кингсли ? Hug
Колкото и да не ми се вярва, "водичката" на ФК наистина действа!
Като таралеж съм Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт