Професионални серии за коса 137

• 46 151
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Да, в повечето немски сайтове я има серията Pro Longer, аз поръчах от beautyhairstore.de преди повече от два месеца - имам цялата серия - шампоана, маската, концентрата за връхчета и крема без изплакване. Шампоанът ми харесва най-много. Общо взето имах по-големи очаквания от маската и концентрата.

# 361
И понеже темата е за некороновани таланти, аз ще споделя новото си откритие.

Както най-често се случва, попаднах на него съвсем случайно. Ровех да не изпусна нещо интересно и по погрешка цъкнах на различен продукт. И тъкмо да се върна към общия списък пак и виждам името на едно от най-любимите си цветя и което наистина обожавам  - франджипани. След това видях и интересната за мен комбинацията маска за коса и скалп...
Ето я находката ми: https://www.arlen.bg/product/10970/luksozna-maska-za-kosa-i-skal … p-mask-200ml.html

Оставям тук списък на съставките, ако представляват интерес:
Скрит текст:
Aqua/Water/Eau, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Myristyl Myristate, Cetyl Esters, Behentrimonium Chloride, Fragrance (Parfum), Cetrimonium Chloride, Hydroxyacetophenone, Polyquaternium-37, Sodium Benzoate, Isopropyl Alcohol, Bentonite, Disodium EDTA, Potassium Sorbate, Panthenol, Citric Acid, Linalool, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Moringa Oleifera Seed Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Amyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Fagraea Berteroana (Kau Pe) Flower Extract, Hibiscus Sabdariffa (Karkade) Flower Extract, Caramel, Benzyl Salicylate, Limonene, Benzyl Benzoate, Butylphenyl Methylpropional, Gardenia Tahitensis (Tiare) Flower Extract, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Plumeria Alba (Frangipani) Flower Extract, Plumeria Rubra (Frangipani) Flower Extract, Tocopherol, Dehydroacetic Acid.

Пробвах я през нощта, поставяйки я на суха коса, с влажни ръце. Освен на дължините, сложих и на скалпа. Aбсорбира се много лесно и бързо. След измиването на сутринта, косата беше изгладена, заситена, гладка, с усещане за свежест, чистота и лекота.

Пиша това, защото не всички продукти, с които може да пренощуваш са безпроблемни. Има такива, които после и да изплакваш до болка, пак сякаш са се залепили по космите. Последно такива неприятности имах с нощната грижа Bamboo Smooth PM на Alterna, по протокол следвана от дневната терапия (отвратителни и двете, сякаш желе или сироп, лепнещи и дори дърпащи косата).

След тази маска, косата е напоена, няма сухота по краищата, няма и разхвърчани косми насам-натам. Кожата на главата след нея също е в идеално състояние.

Нямам никакви проблеми, но превантивно и много внимателно се грижа за скалпа. Чувствителен е, но и е сравнително издръжлив. И понеже наистина не знам какво е да имам проблеми с него, много се пазя да не си създавам такива. Ефектът на маската, освен супер почистващ, е и толкова освежаващ, че кожата буквално диша по-добре. Пробвах я и с краткотрайно нанасяне от  15 минути и пак ми даде подхранване и хубав, здрав вид на косата (главата).

Не знам как съм я проспала, но още по-голям пропуск е, че не са продължили с още продукти и да го докарат до серия за коса с франджипани. За аромата въобще няма да описвам...

Критиката ми е, че заглавието, което са подбрали за продукта, е много неуместно, даже глупаво. Звучи смехотворно наистина! Въобще като прочета, че нещо е луксозно и ми става лошо. Не знам какво е луксозна маска, но тази определено заслужава по-сериозно отношение и представяне. А също и да се подчертае по-добре присъствието на франджипани.

Марката Elemis за мен си е хотелски представителен сегмент, но признавам, че продуктите им за тяло си ги бива. Много са енергизиращи. От нещата им за коса преди 4 години съм пробвала и шампоан и балсам, които бяха приятни, но ароматът им беше толкова силен и натрапчив, че ги връчих на любимия. А после ги изхвърлих. Ще си ги поискам обратно! Сега се впуснах с размисли дали да не се сдобия и да тествам с по-конкретен интерес.

# 362
Момичета,сега как да действам - веднъж хидратация на едно миене,а на следващо протеини,нали ?
Или може няколко пъти да речем два поредни хидратация , после протеини ?

# 363
KayPro е с още по-добър ефект днес, след вчерашното измиване. Мека,подвижна, не разхвърчана. Тая маска може да сложи в джоба си всякакви Керастази и подобни съм сигурна.
Нетърпелива съм да пробвам и на Джойко новата Хидрасплаш.

# 364
Да, в повечето немски сайтове я има серията Pro Longer, аз поръчах от beautyhairstore.de преди повече от два месеца - имам цялата серия - шампоана, маската, концентрата за връхчета и крема без изплакване. Шампоанът ми харесва най-много. Общо взето имах по-големи очаквания от маската и концентрата.

А как се усеща серията - протеиново или хидратиращо? Ако си ползвала други серии на Лореал може ли сравниш най-вече маската?

# 365
  • София
KayPro е с още по-добър ефект днес, след вчерашното измиване. Мека,подвижна, не разхвърчана. Тая маска може да сложи в джоба си всякакви Керастази и подобни съм сигурна.
Нетърпелива съм да пробвам и на Джойко новата Хидрасплаш.

Направо ме сърбят ръцете още тази вечер да измия косата с цялата серия Botu-cure, която получих вчера от Арлен, но утре съм на фризьор сутринта и ще изчакам, че и преуош с ФК ще правя. Към поръчката дойде кремчето на Керастас Солейл, но е толкова мрачно и дъждовно, че само го помирисах. Grinning
Към поръчката имам спрей за обем на Кюн + спрея за блясък на Кюн. Относно този за обем - дава фиксация, средна твърдост, предава приличен обем, не е тип поп фолкски и АЛЕЛУЯ - открих продукт, който да свърши работата на тупиране с гребен с естествен косъм и лак за коса (не ме съдете - коса без грам обем, която се лепи бувкално по скалпа, си отглеждам). Спрея за блясък още не мога да го преценя, защото го пръсках в полутъмницата сутринта, а и съм с лак за коса в момента, защото я къдрих по-небрежно. Като я изправя с пресата и напръскам отново ще дам отзиви. Flowers Hibiscus

# 366
Може ли мнение за хидратиращата серия на Мароканойл, в частност - шампоана и балсама. Пише, че е за всеки тип коса. Търся нещо леко и хидратиращо.Затрупах се с протеини и баланс пак към протеин.

# 367
Може ли мнение за хидратиращата серия на Мароканойл, в частност - шампоана и балсама. Пише, че е за всеки тип коса. Търся нещо леко и хидратиращо.Затрупах се с протеини и баланс пак към протеин.

Много харесвам дуото за хидратация. Много съм впечатлена особенно от балсама. Отразява се чудесно на моята коса.

# 368
А как се усеща серията - протеиново или хидратиращо? Ако си ползвала други серии на Лореал може ли сравниш най-вече маската?
Lunna pateka, аз усещам шампоана като балансиран, косата ми става мека и по-плътна, но същевременно не утежнява - иначе пише, че намалява накъсването, заплитането и придава блясък. От информацията в сайта на Лореал излиза, че е по-скоро протеинов, така че не мога да съм сигурна. https://www.lorealprofessionnel.co.uk/hair-care/pro-longer/-shampoo
Концентратът  е протеинов, за да може да уплътни изтънелите краища и да се избегне заплитането на косата, като от него засега не усещам видим ефект, може би защото нямам кой знае каква нужда. Кремчето без изплакване е приятно.
Никога не съм могла ясно да разгранича един продукт дали е протеинов или хидратиращ, най-много ми допадат балансираните.
Ползвала съм назад в годините почти всичко на L'Oreal Professionnel, не знам с коя друга серия да сравня, напоследък ми харесва Expert Vitamino Color, май ми е най-харесваната серия от L'Oreal Professionnel, със сигурност с шампоана и маската се постига по-силен блясък и мекота, отколкото с Pro Longer,  от серията Expert Liss Unlimited също ми допадат някои продукти, но сякаш малко повече утежняват косата.
Pro Longer не си прилича и с Kérastase Resistance Extentioniste, която серия също е за дълга коса, от нея харесвам всичко, може би най-малко шампоана. Отразява ми се добре на фриза, който често имам.

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 17:13 от Rosita

# 369
Някой с отзиви за хидратиращата серия на Nashi Argan ?
Мисля да я закупя днес.

# 370
Вчера ми дойде поръчката от ЗР със шампоана Генезис. Сигурно ще ми повярвате ако ви кажа, че нямах търпение да стане днес и да се изкъпя с него. Grinning
Аромтът ми хареса. Напомня ми на "градинските" парфюми на Hermes. Не го усещам силно след като си изсуших косата.
Под душа сложих малко от шампоана и измих скалпа. При второто нанасяне на шампоана (винаги измивам два пъти) стана по-обилна пяна, емулсирах и оставих да действа 1-2 минути на косата. След шампоана не сложих никакъв балсам, защото исках да видя как се справя самостоятелно.
Резултатът е мека и лъскава коса. Усещам все едно имам още толкова коса, т.е. чувствам я много по-плътна и жива. Другото, което ми харесва е, че не седи на клечки, а всеки косъм си е като конче и се вее свободно (да си имам великите обяснения).
Това е за сега. Ще дам второ мнение след няколко измивяния в две посоки - колко бързо ми се омазнява косата и раздразнен ли ми е скалпа.
За съжаление не мога да определя дали е хидратиращ или протеин, тъй като тези неща са ми още чужди.
И в тази връзка един въпрос към вас, мили дами, бихте ли могли да ми препоръчате някой балсам, който може да слагам след този шампоан, а и след други. Имам само корейски и ми се ще да разнообразя с нещо по-така. Grinning Основното ми желание е да не утежняват косата ми и да става на клечки; да възтановява крайщата. Косата ми е боядисвана, но сравнително здрава, гъста и нормален към фин косъм. И ще бъде още по-чудесно ако цената му не е над 30лв.
И още едно въпросче, знам, че има шампоани с баланс на протеин и хидратация. Има ли и такива балсами, които могат да се ползват след всякакви шампоани?
Простете невежеството ми. Flowers Tulip Красив ден!

# 371

Много харесвам дуото за хидратация. Много съм впечатлена особенно от балсама. Отразява се чудесно на моята коса.

Аз също го имах преди време, но ми отнема от обема. Иначе серията много ми хареса. А ароматът се запазва до следващото миене.
Бях си взела мини опаковки за проба.

# 372

Този шампоан го имах преди и въобще не можах да се спогодя с него.. Прекалено ми заплиташе косата и трудно я оправях след това...

Понеже си пробвала доста на Чи, кератиновата им серия пробвала ли си я? Какъв протеин е - слаб или хард? Въобще има ли сравниние с например Редкен екстрийм?

А някой да каже бюджетен вариант на кератина на Ланза? Или въобще серия която се доближава като ефект до нея?

Rosita, благодаря, ще погледна Pro longer, особено щом я дават протеинова серия...Grinning

# 373
Този шампоан го имах преди и въобще не можах да се спогодя с него.. Прекалено ми заплиташе косата и трудно я оправях след това...

Понеже си пробвала доста на Чи, кератиновата им серия пробвала ли си я? Какъв протеин е - слаб или хард? Въобще има ли сравниние с например Редкен екстрийм?
Хммм, при мен Redken Extreme изобщо не ми заплита, а и аз винаги го ползвам с балсама му, май няма да мога да съм ти от помощ!

А и 2-те ми серии на CHI ги отворих миналата седмица (бях ги купила за дъщеря ми и стояха скрити в багажника ми), та от 2 миенета с CHI Infra и от едно с CHI Keratin не съм екперт изобщо за бранда! Съжалявам!

PS Не го усетих Кератина като много хард, но моята коса изключително рядко се втърдява. От по-протеиновите обичам Екстрийма, Архитекта, Alterna Densifying.

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 17:18 от Agent Provocateur

# 374
  • Варна
Днес ползвах пре уоша на Алтерна и аз, косата ми стана страшно мекичка и лъскава, доволна съм,определено има разлика.

Общи условия

Активация на акаунт