ДНЕВНИКЪТ Да отслабнем всички заедно тема - 102

• 31 359
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
Уникалното упражнение - боядисване на таван с лост и малка гиричка (демек прът с мече Simple Smile Simple Smile ) - тва корем, бицепс, трицепс, рамо... простооооооо няма такова!
10 серии по 20-30 повторения буууууууф
Чака ме 2ра ръка след около час...

А след обед се мятам на стените и там пак ръце и крака ще тренирам здраво SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 481
  • here, there, everywhere
900gr брюкселско зеле разбърквам с 2 с.л. зехтин, сол, пипер, и запичам на 200гр във фурна до леко покафеняване. Периодично го разбърквам. Страхотно става. 😍❤
Да допълня, че и аз така го обичам, само при някои хора докарва газове. Ако имате колит, по-внимателно:).

Дези, радвам се, че не се врътна. Днешният ти пост съвпада с моите разбирания. Каймата и аз подбирам като купувам. Пробвах да си правя сама, но явно не мога да улуча подправките и купешките са ми по-вкусни. Отворена съм за съвети. Относно мазньочите: правила съм си и със смляно от мен пилешко месо. Ако подправките са добри си става супер.

Сега, редно е да кажа, че имаш добър релеф и си развила добра мускулатура, за което те поздравявам. Реагирах, защото има и невръстни девойки в темата, които четат буквално и изведнъж може да откажат храната, а това не е ОК. Ти си възрастен човек и сама си решаваш до къде ще натискаш, но малките ще се хвърлят и те на глад и лишения, после родителите им ще се хванат за главата. Не казвам, че си призовавала, но изказването ти даваше такъв нюанс.  Както и да е, не влезнах за война, само споделих моите мисли.

Мързи ме ужасно, но ще отида да врътна някаква гимнастика.

# 482
Elena_of_Avalor, засичам те в темите от може би 2-3 години. Според мен подходът ти към отслабването е абсолютно погрешен. Ти тръгваш с нагласата, че ти предстои голяма тегоба и глад и това много лесно те демотивира. Първо, според мен храната, която си споменала е много малко като количество. Трябва да осъзнаеш, че ти предстои дълъг път, да се настроиш и да си направиш режим с правилни като количество и качество храни. Трябва да се чувстваш сита, но с правилните храни. Аз също си мислех, че без сладичко ще умра, ами не, въпрос на нагласа и мотивация. Сега намерих храни, които са ми вкусни, а на всичкото отгоре и полезни и си ги ям с кеф. Моята приятелка също като теб е с ИР. От години пренебрегва състоянието си и вече мина 100-те кила. Лута се от диета на диета, гладува с дни, за да се натъпче после до припадък, но аз се отказах да се опитвам да помогна. Не е готова, вероятно. За съжаление.

# 483
Точно така. Нагласата. Или , както аз казвам, трябва "да узрее" човек. Така е и за цигари, алкохол и т.н. зависимости.
Диетите не вървят и това е очевидно. Постоянно излизат нови диети и процента на дебелите хора се увеличава.
И за това не се намесих в дискусията с момичето. Ако започне на 16 години да следва някаква диета рискува постоянно да е. Още повече,  че живее с родители и няма как да стане някой да й прави пилешки гърди на скара и салата с авокадо, а семейството да яде мусака или боб. При това в случая няма излишни килограми. В противен случай пак разговор и промяна на храненето трябва да е с активно съдействие на семейството.
И аз днес съм по пример на Дези: пилешки гърди на парченца със зехтин и магданоз (нямах базилик) и без вечеря. Имах закуска варени яйца.
Много обичам брюкселско зеле и карфиол,  но броколи така и не заобичах. Системно купувам за да проверя дали е почнало да ми харесва, последно преди 3 дни, но НЕ. А брюкселско няма сега...

# 484
Elena_of_Avalor, засичам те в темите от може би 2-3 години. Според мен подходът ти към отслабването е абсолютно погрешен. Ти тръгваш с нагласата, че ти предстои голяма тегоба и глад и това много лесно те демотивира. Първо, според мен храната, която си споменала е много малко като количество. Трябва да осъзнаеш, че ти предстои дълъг път, да се настроиш и да си направиш режим с правилни като количество и качество храни. Трябва да се чувстваш сита, но с правилните храни. Аз също си мислех, че без сладичко ще умра, ами не, въпрос на нагласа и мотивация. Сега намерих храни, които са ми вкусни, а на всичкото отгоре и полезни и си ги ям с кеф. Моята приятелка също като теб е с ИР. От години пренебрегва състоянието си и вече мина 100-те кила. Лута се от диета на диета, гладува с дни, за да се натъпче после до припадък, но аз се отказах да се опитвам да помогна. Не е готова, вероятно. За съжаление.
Този пост сякаш за мен е писан,аз не от 2-3,от 15 г.все искам да отслабна.Но явно мотивацията ми е недостатъчна.Преди да започна режим се натъпквам,сякаш никога повече няма да ям.И аз очевидно все още не мога напълно да осъзная,че трябва да изкореня дадени хранителни навици.Мда, голяма борба водя със себе си.Но и никога не съм се самозалъгвала,че пълнея от нищото или уж почти не хапвам,а качвам.Не,аз си знам,пълнея от лакомия,от преяждане и ако бях нормални кг,можех да се храня нормално,без някакви стриктни ограничения и щях да поддържам кг,ама не, трябва да се налапам.Извинение няма, единствено и само от мен зависи .
И не разбирам себе си, толкова ли нямам воля, толкова ли е трудно.Понякога си визуализирам как съм отслабнала,как обличам каквото си искам,как хората ми се възхищават и ме дават за пример,как се чувствам добре в кожата си,а не като сега,все да придърпвам блузата на стомаха си.Обаче....и това не помага.
Но стига мрънкане, наистина, момичета,надявам се,че този път ще е различно,заради мен,заради здравето ми най-вече,заради децата и съпругът ми.

# 485
Стискам ти палци, Рени, от сърце. Ще успееш. Вкарай малко инат и суета.

# 486
Лакомията и липсата на воля не са виновни.
Най-вероятно проблемът е хормонален и от тук трябва да се тръгне.
С други думи: трябва да оздраееш и тогава идва отслабване,  а не обратното.
За съжаление постоянно лекарските съвети вървят в тази посока: трябва да отслабнеш.
Ето тук за ИР с руско озвучаване, английски оригинал в описанието
https://youtu.be/ej5lnNzakN8
Но има и други , не по-малко важни хормони.
От стрес и безсъние как бързо се дебелее!

# 487
Рени ,изследвала ли си инсулин ?
Суетата при мен е най-големият мотиватор ..

# 488
По принцип хормоните ми уж са баред5,имах един мисед и след него правих всякакви изследвания,а и принципно по време на Б постоянно правя различни изследвания.Кръвната ми захар е перфектна(чак и аз се чудя как,при всичкото яко тъпкане с въглехидрати).Абе, здрава съм като бик.Наистина момичета, много преяждам, пример: вечер салата,огромна,с много олио,с ракия ок.100-150 гр.После мезе,ама много,с 2 л бира или 700 ми вино и накрая десерт някакъв.Случвало ми се е да не мога повече,но продължавам да тъпча.При мен е зависимост,след тежък ден обичам да седна,да пийна,хапна,отпуска ме,само като си помисля как ще си наредя масата и вече ми става хубаво.Така че,аз моите килограми наистина знам от какво са😀,въпроса е да променя някои неща,малки стъпки,така съм се настроила.

# 489
  • София
И да изследва инсулин, все тая... Сигурно е висок, но според мен това нищо не променя.

Подписвам се изцяло под поста на Рени, нямам какво да добавя, все едно аз съм го писала. И аз се тъпча като реша че от утре започвам "страшна" диета, решавам да се наям като за последно. И след три дена на диета съм гладна, нервна, почвам да си представям едни пържени картофи и студена бира и цялата ми диета отива на кино. После пак се натъпквам, защото нали така не се издържа вече на тия кила и "от утре" почвам диета. Резултата е килограми нагоре и нагоре през годините.

# 490
Ами променете си мисленето .
То при вас с глад няма как да стане ,те 5 кг да са ,да ги изгладуваш ..
И не мислете като начало за някакви забрани .Мотивирайте се повече .Не знам и аз какво да ви посъветвам .
Аз си имам снимки примерно на някакви любими дами ,нахъсвам се като ги поглеждам .Купувам си и по-малки дънки Grinning
Просто се мотивирайте примерно месец да изкарате режимни времето ще свикнете .Ако е толкова зле -позволявайте си веднъж седмично нещо сладко .Ама не цял ден ,а примерно един шоколад/парче торта .
Не ви разбирам .Не се чувствате добре ,ама продължавате да си преяждате .Няма да отслабнете за 1 седмица ,при положение ,че години сте трупали .Ако кантара ви демотивира ,скрийте го и след месец стриктно хранене се измерете .д

# 491
И аз в много от случаите не се разбирам🙂
Момичета,аз съм много смотана,то изследването за инсулин е различно от това за кръвна захар, нали?Досега четох,че усетих,че не съм много наясно.

# 492
Познато ми е това, което преживявате. Колко съм имала "от утре, от първи...." макар и в по-кратък интервал (1-2 години).
Най-напред кръвната захар не дава голяма информация. Инсулинът я държи в граници.
Според мен и натоварване с глюкоза е безсмислено.
Ако обиколката на талията е по-голяма от половината на височината имате ИР.
Ако имате коремни тлъстини, издут корем вечер- имате ИР.
Ако ви става лошо от глад, нямате чувство за ситост, налитате основно на сладко, уморени сте от сутринта- имате ИР.
Или сте тръгнали по пътя към ИР.
Решението си търсите сами. Има много възможности и за всеки вкус.
От интрвалното хранене, през "легените салати" до ВМНВХ в най-строгият му вид все нещо може да намерите по ваш вкус и за ОГРАНИЧЕНО време. След това доизкусурявате.
От друга страна трябва да се работи и по безсъние, стрес, щитовидна (без лекарство не става), витамини (Д3) и т.н.
От видеото по-горе, според д-р Берг само 20% ИР се оправя с кето, а 60 % с интервално. Останалото са спорт (подходящ), ябълков оцет, фибри, витамини и др.
Не следвайте сляпо съвети. Вземете и прочетете информация от сериозни източници.
Аз започнах с трикратно хранене на ден с интервал 5 часа между храненията. Е, минаваха ми дните да гледам часовника в началото, но това и доведе до преосмисляне на съдържанието на чинията. Едно от първите неща беше също да не си взимам "допълнително ".
Забелязах, че след вино ми се яде сладко, а след бира не.
Трябва ви само малко усилие и ще успеете и вие.
Рени не си смотана, а не знаеш. Не си и длъжна да знаеш, ако лекарите бяха лекари, а не търговци.

# 493
  • here, there, everywhere
Танче, страхотен пост. Права си за всичко, което написа.

И отново: прекомерните ограничения дават резултат за кратко, в дългосрочен план не водят до нищо добро. Животът е един, и както Тили каза, трябва да му се кефим и да сме зен. Ако човек е постоянно изморен, стресиран, с лошо самочувствие, чакай да се радва на живота заради вафлата в чантата.

Ух, спирам, че все едно наставления давам, а не това целя. И аз съм ги имала преди тези преяждания заради диетата от утре. И след 3 дни пак така.

# 494
И аз в много от случаите не се разбирам🙂
Момичета,аз съм много смотана,то изследването за инсулин е различно от това за кръвна захар, нали?Досега четох,че усетих,че не съм много наясно.
Рени, съвсем различно е. Влез в темата за Инсулиновата резистентност и чети началото.

Общи условия

Активация на акаунт