ДНЕВНИКЪТ Да отслабнем всички заедно тема - 102

• 31 324
  • 754
  •   1
Отговори
# 555

Овесени ядки не харесвам.
Моля за идеи....

Супа е идеално според мен, или зеленчуци по избор.
Аз много тача настъргано цвекло с моркови
Пушена сьомга с домат
Протеин
Или бронирано кафе
Без закуска
Тиква с канела ❤
Печена ябълка с канела ❤
Палачинки от елда с мед
Варена елда с мед и канела

Моите най-най-най си остават яйцата- варени на средно, с мекичък жълтък.
Обожавам овес със гореща вода и мед, но го ям рядко.
Или 1 банан. Но също рядко, и според зависи.

# 556
  • Нидерландия
Хора, със супите не ви ли се разширяват коремите? Както и от салатите? Аз се опитва моя да го стягам а след купа салата съм адски подута. Другото нещо:четяйки разни съвети от диетисти всички препоръчват малки но чести хранения, около 6 бр на ден. Уж метаболизма така се стимулира. Но проблема при мен е че се разяждам много и цял ден хрупам по нещо и накрая ям повече отколкото примерно 3 хранения. Вие как мислите по въпроса?

# 557
Аз не рискувам да ям често. Първо - не съм сигурна, че ще ям "малко" и второ - губя представа какво и колко съм яла. При мен важи с пълна сила правилото - без едно мога, с едно не мога.

# 558
Аз ако ям по 6 пъти на ден, само ще мисля кога и какво ме чака да ям. Това за мен е натоварващо. Аз не обичам да закусвам, става ми тежко. Ям в 12ч. Както и Dara написа , че ще изпусне по колко е яла.

Eden и аз го правя това на ММ. 3-4 яйца слагам аз (зависи колко са големи), 500 грама извара, супена лъжица зехтин и овесени трици на око да стане гъста смес. Разтилам върху голямата тава на фурната, изпичам го за 20-25 мин. и разрязвам после на 9-10 парчета. Става тънка филийка. ММ си го хапва вместо хляб за закуска като го прави сандвич. Понякога слагам семена отгоре, веднъж и малко пармезан с риган му сложих Simple Smile
Какво е бронирано кафе?

# 559
  • Велико Търново
При мен, това с честото хранене не работи, особено след 40-те. Сега се храня два пъти на ден и ми е добре. Иначе, и аз като Dara888 губя представа какво и колко съм яла, а мразя да изчислявам грамажи и калории. Хапвам стабилно на обяд/ако ще ям въглехидрати, тогава ще е/, за вечеря - салатка с месце или сирена.

# 560
Бронираното кафе е кафе с краве или косово масло, най-често разбити с миксерче.

# 561
Здравейте момичета,
След Великден почти спрях сладкото и въглехидрати, от 3 седмици и млечни почти ( примерно млечни приемам ако  има застройка супата, или от Гръцката седмица дзадзикито в Лидл).
Всичко ок, обаче закуската малко ми е проблем, все варя яйца, авокадо, домат. Но ми писва. Плодове също почти не ям.
Гледам много вкусни примерно филийка хляб Вита и отгоре намачкано авокадо и яйде или домат или шунка, да ама аз хляб не ям. Ще ми предложите омлет-писна ми омлета, а и той ми е като "манджа" и ми върви повече за обяд отколкото за закуска.
Овесени ядки не харесвам.
Моля за идеи....
Аз за закуска много обичам половин скир, с половин банан и две-три ягоди нарязани. Много ми е вкусно и засищащо.

# 562
Хора, със супите не ви ли се разширяват коремите? Както и от салатите? Аз се опитва моя да го стягам а след купа салата съм адски подута. Другото нещо:четяйки разни съвети от диетисти всички препоръчват малки но чести хранения, около 6 бр на ден. Уж метаболизма така се стимулира. Но проблема при мен е че се разяждам много и цял ден хрупам по нещо и накрая ям повече отколкото примерно 3 хранения. Вие как мислите по въпроса?

Аз ям малка купа, няма нужда да е обемно.
Многото хранения не са за всеки. За мен е различно през лятото и през зимата.

Зимата е ужас. Трябва да намеря начин да не кача тази година.
През зимата и аз ям в 4 задължително, вечеря в 7, тренировка след 8:30.
Обяда ми е малък, но няма как навън, още повече като съм толкова специфична към изисквания. Ще го мисля наесен.
Тиква в кутия, печени ябълки, ориз със стафиди, ливанска леща с лимон и мед... После вгх ползваш за гориво при тренинга, и вечеря само месо и салата за украса на чинията.

Всъщност, 6 хранения изглеждат така:
1. Закуска в  6:30 (ставам в 5)- 2яйца, 1 домат
2. 10:00 протеин пудра (по желание), често тренирам двуразово, след тренировката пия.
3. 12:30- обяд- месо 120-150гр + вгх
4. 16:00 - малка вечеря
5. 19:00- малка вечеря/пред-тренировъчно хранене (малко, лесно за храносмилане, да не се повръща по саксиите после)
Яка силова тренировка
6. Протеин, глутамин, магнезий

През зимата нямам проблем за 5, дори 6 "хранения". Лятото 3.
Зависи кой от къде тръгва, дали има метаболитни проблеми, дали тренира, по колко, и какво, и най-вече какви цели има.
Един иска да е в здравословна граница и му стига, друг иска максимално изчистване и релеф, трета иска без мускули, четвърта голямо дупе.....
Няма как да имаме еднакви нужди при различни цели.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 11:14 от Dez

# 563
  • София
Аз не мога да ям често и по малко, това е храненето от което напълнявам. Факт е, че моето не изглежда като храненето дето Дези е написала и от там идва проблема явно.

Много по удобно и много по добре се чувствам с ядене два пъти дневно.

Да се похваля, че след 30дни закъснение на мц днес май май ще е денят! Дано като паднат повече килограми да вземе да стане редовен!

# 564
  • Нидерландия
Тук е тема за отслабване нали? С тренировка не се отслабва при мен. Не обичам високо интензивни кардио тренировки. Тренировките ми са с цел стягане. Ще заложа предимно на по_малко храна но баланса ми е труден да открия какво и по колко. Не искам да гладува постоянно защото това не е живот. Прекалено много обичам хубавата храна и готвенето за да ги отпиша. Само ще се депресирам и ще се получи обратен ефект. Според мен психическата връзка и отношение към храната е ключов момент за нормално тегло. Освен това съм на години които килограмите се лепят на корем, ръце и ханш а слабея налице , така че ако отслабна на килограмите които бях на 30 год (55) в лицето сега няма да изглеждам ок.

# 565
Тук е тема за отслабване нали?

Да. Попита за резона зад 6те хранения- отговорих.

Щом не тренираш - ясна работа.

Защо питаш, изобщо, и какво очакваш да ти отговорим?

И ти виждам мисленето- да не се отказваш от хубавата храна. Аз не съм се отказала от хубавата храна, и то изобщо.
Нито гладувам, ако ми видя броя на храненията. И съм -8кг от Великден до сега.
Защо ли се хабя, честно. 🙄

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 12:48 от Dez

# 566
Antonelly, аз го правех преди като хлебче, само с подправки, сол и вода, да попие и пека. И аз като теб, тънко го разстилах в тавата и го нарязвах на правоъгълни филии.

Но по Дюкан май беше 1 с.л. овесени, 1 с.л. пшенични трици, 1 с.л. извара и 1 яйце. Но ми става лепкаво с пшеничните и ползвам само овесени. Май го правех с 15 с.л. овесени, 4 яйца и 4 лъжици извара, малко вода или кисело мляко, за да има течност и да ми омекнат хубаво. И понеже го обичам тип десерт, слагах и подсладител някакъв + 2 ванилии. Момичетата от темата на Дюкан си го правеха и като солено, със сол и подправки и казаха, че също много им харесва.

Ох, аз много обичам трици и като имам мръсно хранене, си правя пица с блат от трици, кисело мляко и яйце, много обичам Blue Heart

# 567
Аз май хванах моята цака. Общо взето- лека вечеря, или поне ранна такава.
Калории в рамките на 1500- 1700, макроси... там е ми е трудно с протеина, но се старая. Целта ми е да е 30%, но често не успявам да го постигна, В- около 40%.

Според мен психическата връзка и отношение към храната е ключов момент за нормално тегло.

Напълно съгласна. Като въобще не става дума за "тъпчене". Wink

Пфффф, пак се стига "до под кривата круша". Grinning
Нали това е форум и всеки има право на мнение, което да изкаже. И когато не е съгласен с нечие такова и не го намира за меродавно- също. Каква е тази борба винаги да има само една истина, не мога да разбера.

# 568
Дез, най-нормално си се отслабва и без спорт Simple Smile Правила съм го, сега пак не съм от най-активните, макар че се старая да го правя повече от комфортната ми зона. Не намирам особена разлика, но силови тренировки не са ми цел (предполагам и на повечето момичета тук) - кардио ок, упражнения, пилатеси и подобни...  - ама твоето наистина е малко повече от нормално Simple Smile
Всеки си има цел, не винаги това е изразени мускули по тялото. Или минималистични килограми. На мен дори не ми харесва така.
Някои не обичат да тренират изобщо, всеки си знае защо, познава си тялото, навиците. Може би ще му отнеме повече време да достигне до приемливо за него тегло. Но с такива натяквания "без як спорт не става" е много демотивиращо...
Няма и как да сме еднакви Simple Smile

По темата за закуската - по-скоро не закусвам, защото яката се разяждам и "не моа се запрЪ"
Малки похапвания също не са ми вариант, защото се увличам и не мога да контролирам количеството.
Обядвам и вечерям, понякога само едно от двете. Като успея и нулев ден правя - хе тогава пък абсурд да се разтренирам, че ще ме събират на части Simple Smile

# 569

Зависи кой от къде тръгва, дали има метаболитни проблеми, дали тренира, по колко, и какво, и най-вече какви цели има.
Един иска да е в здравословна граница и му стига, друг иска максимално изчистване и релеф, трета иска без мускули, четвърта голямо дупе.....
Няма как да имаме еднакви нужди при различни цели.

???

Дез, най-нормално си се отслабва и без спорт Simple Smile Правила съм го, сега пак не съм от най-активните, макар че се старая да го правя повече от комфортната ми зона. Не намирам особена разлика, но силови тренировки не са ми цел (предполагам и на повечето момичета тук) - кардио ок, упражнения, пилатеси и подобни...  - ама твоето наистина е малко повече от нормално Simple Smile
Всеки си има цел, не винаги това е изразени мускули по тялото. Или минималистични килограми. На мен дори не ми харесва така.
Някои не обичат да тренират изобщо, всеки си знае защо, познава си тялото, навиците. Може би ще му отнеме повече време да достигне до приемливо за него тегло. Но с такива натяквания "без як спорт не става" е много демотивиращо...
Няма и как да сме еднакви Simple Smile

Не си ме прочела, но бързаш да ми опонираш, повтаряйки същото което съм казала.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 14:04 от Dez

Общи условия

Активация на акаунт