ДНЕВНИКЪТ Да отслабнем всички заедно тема - 102

• 31 323
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
Тук е тема за отслабване нали?
Щом не тренираш - ясна работа.
Защо питаш, изобщо, и какво очакваш да ти отговорим?

Това имах предвид.
Щом не тренира - значи край Simple Smile Не така де...

# 571
Скрит текст:
Тук е тема за отслабване нали? С тренировка не се отслабва при мен. Не обичам високо интензивни кардио тренировки. Тренировките ми са с цел стягане. Ще заложа предимно на по_малко храна но баланса ми е труден да открия какво и по колко.
Не искам да гладува постоянно защото това не е живот. Прекалено много обичам хубавата храна и готвенето за да ги отпиша. Само ще се депресирам и ще се получи обратен ефект. Според мен психическата връзка и отношение към храната е ключов момент за нормално тегло. Освен това съм на години които килограмите се лепят на корем, ръце и ханш а слабея налице , така че ако отслабна на килограмите които бях на 30 год (55) в лицето сега няма да изглеждам ок.
Понеже съм в твоята група...тази година ставам на 54, също-влюбена съм в храната, обичам да готвя, не, обожавам да готвя, обожавам да ям, се храня ВМ НВ.
Скрит текст:
Основна храна-меса, риби, яйца, зеленчуци, млечни по малко, най-вече зрели сирена, плод-не всеки ден....Всичко останало се води "Храна за душата" при мен и е по изключение.
Храня се така от март 2016, свалих от 95 до 65 за около 2 години, и оттогава поддържам 63-65 кг.Без глад, без броене на калории, без сметки, без спорт."Спорта" ми е ежедневно ходене, понякога 3-4 км, понякога 10...зависи колко време имам и колко ми се ходи.
Декември обикновено се заравям в кухнята, правя по 10-12 вида сладки, коледни сладкиши, торти, баклава, ям от всичко.По Великден също-поне 2 седмици преди това правя козунаци-проби, курабии, торта...пак ям от всичко.Естествено, не кг на ден, но не си отказвам.
Обикновено качвам по 1-1,5 кг, които сами си отиват до месец, като спра тесто/захар.

Ориз не обичам, не ям.Освен в коледните традиционни сърми.
Картофи рядко, да речем веднъж в месеца, обикновено от най-лошите-пържени в кръчма, с риба.
Пия само вода и бронирано кафе, понякога капучино.
Това е.
Намерила съм начина да съчетавам любовта към готвенето и храненето със суетата си.   Smiley

# 572
  • Нидерландия
@Dez: леле ти много ме насоли да не си гладна 😬 недей така че не обичам грубости! Аз зададох този въпрос защото започнах да се съмнявам дали съм в правилната тема, защото следя и други за спорт! А доколкото можах да се ориентирам в тази се коментира повече храната при отслабване а и ми стана интересно как точно съм ти станала ясна и откъде извади извод че не тренирам? Написала съм че високо интензивни тренировки не са за мен, но освен тях има още хиляди начини за тренировки, движение и спорт! Хайде със здраве и приятен ден 🙂
@Франсоаз:  ти си от моя отбор, за храна, готвене и отношение ! Поздравления за резултатите, - 30 кг е нацистина голяма метаморфоза както и за факта че всичко е под контрол 🙂

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 13:57 от Madelief

# 573
  • София
Madelief, аз приемам тази тема по скоро като комплексна. Кой какво прави за достигане на фигурата, която той харесва. Диети, упражнения, каране на колело (къде отиде нашата колоездачка между другото Grinning Духи, къде си?), масажи, детокс и т. н.

# 574
Тук е тема за отслабване нали?
Щом не тренираш - ясна работа.
Защо питаш, изобщо, и какво очакваш да ти отговорим?

Това имах предвид.
Щом не тренира - значи край Simple Smile Не така де...

Щом не тренира, значи е ясно- 6 хранения са твърде много.
Това е моето непрофесионално мнение.
Лаик съм, допускам, че е възможно да греша. Не бих се обидила от различно мнение. Момичетата отслабват успешно и без спорт в темата за Интервалното хранене например.

Писах по-горе, че не всеки тренира.
Не се подвеждайте по моите постове, защото аз самата тренирам, но не за да отслабна.
Имайте едно наум. Затова дадох пример със себе си.
В тази тема трениращите сме доста, далеч не съм бяла лястовица.

@Dez: леле ти много ме насоли да не си гладна 😬 недей така че не обичам грубости! Аз зададох този въпрос защото започнах да се съмнявам дали съм в правилната тема, защото следя и други за спорт! А доколкото можах да се ориентирам в тази се коментира повече храната при отслабване а и ми стана интересно как точно съм ти станала ясна и откъде извади извод че не тренирам? Написала съм че високо интензивни тренировки не са за мен, но освен тях има още хиляди начини за тренировки, движение и спорт! Хайде със здраве и приятен ден 🙂
@Франсоаз:  ти си от моя отбор, за храна, готвене и отношение ! Поздравления за резултатите, - 30 кг е нацистина голяма метаморфоза както и за факта че всичко е под контрол 🙂

Напротив, помня те от трениращите теми.
Знам, че тренираш.
Щом не искаш двуразово, ще се измъчиш със 5-6 хранения (това е мое мнение, не закон).
Къде съм те нагрубила? Моля, цитирай ме, и ще ти се извиня веднага.

Уверявах те, че можеш да постигнеш резултати без да гладуваш и да страдаш.

Ето че Франсоаз се е постарала да го обясни много добре. Това същото имах предвид и аз.

Не може 2 поста един след друг....
Освен това да го сложа в горния.
Но наистина исках да се разберем.
Не знам защо се получи това недоразумение.

Аз май хванах моята цака. Общо взето- лека вечеря, или поне ранна такава.
Калории в рамките на 1500- 1700, макроси... там е ми е трудно с протеина, но се старая. Целта ми е да е 30%, но често не успявам да го постигна, В- около 40%.

Според мен психическата връзка и отношение към храната е ключов момент за нормално тегло.

Напълно съгласна. Като въобще не става дума за "тъпчене". Wink

Пфффф, пак се стига "до под кривата круша". Grinning
Нали това е форум и всеки има право на мнение, което да изкаже. И когато не е съгласен с нечие такова и не го намира за меродавно- също. Каква е тази борба винаги да има само една истина, не мога да разбера.

Да, и аз упражнявам правото си да се изкажа.
Кой настоява за една единствена истина?
Наистина мисля, че 6 хранения са множко, ако липсват двуразови тренировки. (Знам, че Маdelief тренира, но не помня по колко).
Няма спор.
Отново ми приписваш дяволски рога, но те уверявам, че допускам и да греша.
Свободно изразявам мнение като всички участващи.
Недей така. 🌺 Мир? 😊

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 14:33 от Dez

# 575
@Франсоаз:  ти си от моя отбор, за храна, готвене и отношение ! Поздравления за резултатите, - 30 кг е нацистина голяма метаморфоза както и за факта че всичко е под контрол 🙂

Напротив, помня те от трениращите теми.
Знам, че тренираш.
Щом не искаш двуразово, ще се измъчиш със 5-6 хранения (това е мое мнение, не закон).
Къде съм те нагрубила? Моля, цитирай ме, и ще ти се извиня веднага.

Уверявах те, че можеш да постигнеш резултати без да гладуваш и да страдаш.

Ето че Франсоаз се е постарала да го обясни много добре. Това същото имах предвид и аз.

Не може 2 поста един след друг....
Освен това та го сложа в горния.
Но наистина исках да се разберем.
Не знам защо се получи това недоразумение.

Извинявам се за двойния пост. 🍻

# 576
Madelief, аз приемам тази тема по скоро като комплексна. Кой какво прави за достигане на фигурата, която той харесва. Диети, упражнения, каране на колело (къде отиде нашата колоездачка между другото Grinning Духи, къде си?), масажи, детокс и т. н.
Който не внимава 😁

# 577
При мен започна гаденето. Все още е поносимо, но на моменти чак ми прималява. Засега съм желязна и не залитам към боклуците. Grinning

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 22:09 от Не се сърди, човече

# 578
Между другото, отслабвала съм с 5 кратно хранене, и то без никакъв спорт, едниственото ми допълнително движение беше многото ходене пеша. На третия месец спешно трябваше да подновявам целия гардероб и бельо. 3 основни и два снака, но режим час по час. Резултатът се задържа няколко години.
Дези, разбира се, че всеки има право на мнение, нали затова пишем тук. Никакви дяволски рога не приписвам никому, напротив- всяко едно мнение е интересно, а когато се породи дискусия и се получи диалог, се научават и полезни неща.
World peace,  с никого не воювам аз, камо ли пък виртуално. Sunglasses

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 23:33 от TuЛи

# 579
Една хубава тема имаше и тук налазиха тролове и рекламодатели.
Нямам за отчет нищо аз, а така ми се ще кантара да тръгне на долу.

Ния, какво стана със сватбата?

# 580
  • София
Една хубава тема имаше и тук налазиха тролове и рекламодатели.
Нямам за отчет нищо аз, а така ми се ще кантара да тръгне на долу.

Ния, какво стана със сватбата?

Отложихме я за края на септември, така че сега отслабвам за края на август Grinning Имам точно два месеца, не знам как ще ги сваля, а мисля пак и хормони май да започна, ще видим. 59.2 кг съм, трябва да сваля поне 6 кг, ама не се дават, поне тендецията е надолу, 2 кг съм свалила последният месец. Днес калориите са 1000 и имах тренировка по танци и още няколко упражнения допълнително. Минимумът, който трябва да сваля за сватата е до 56 кг, за да вляза в роклята, мотивирана съм и вярвам, че ще успея, но ми се иска и още 3 кг надолу, за да се чувствам и по-добре.

# 581

Отложихме я за края на септември, така че сега отслабвам за края на август Grinning Имам точно два месеца, не знам как ще ги сваля, а мисля пак и хормони май да започна, ще видим. 59.2 кг съм, трябва да сваля поне 6 кг, ама не се дават, поне тендецията е надолу, 2 кг съм свалила последният месец. Днес калориите са 1000 и имах тренировка по танци и още няколко упражнения допълнително. Минимумът, който трябва да сваля за сватата е до 56 кг, за да вляза в роклята, мотивирана съм и вярвам, че ще успея, но ми се иска и още 3 кг надолу, за да се чувствам и по-добре.
Успех, момиче. Ще успееш, защото виждам колко си надъхана. И покрай карантината беше качила, като мен, но ти ги свали, браво за което. Аз съм 61 WearyAnimal Pig. А моята сватба се очертава преди твоята, само дето няма да съм с роклА  Sweat Smile, само подписи...И въпреки това искам за снимкките да съм в приличен вид (и сега съм ОК), но на 57кг се харесвах много повече.

# 582
  • София
Даа, четох те, много се радвам, ще чакаме снимки после и много успехи на новото място.

А за килограмите, не съм ги свалила още, преди карантината бях 56.7 кг, ама поне тенденцията е надолу. Нямам търпение да си върна предикарантинните, тежат ми сега тези на тренировките.

# 583
Със тези 1000калории и яки тренировки, целта не е далече.

# 584
Упаля, айде 73,7 от мен пуууу разгеле Simple Smile
То по-криви цифри не може, ама им се радвам много!
Още две седмици и пращам децата в Бургас при свеки... Ще се отдам с кеф на неготвене и гурме режимности 😎

Като заговорихте за булки, аз бях горе-долу на сегашните си кг като булка, ама в 4тия месец и теглото грам не ме вълнуваше 🙄 въпреки че бях целнала +10 до тогава..
Ама туй преди 15 г, млада и отвеяна хаха Simple Smile)

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт