ДНЕВНИКЪТ Да отслабнем всички заедно тема - 102

• 31 322
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Ее момичета ,чакам снимки после Flowers Hibiscus
Ния ,много се зарадвах ,знам колко ти беше кофти .Ще ги свалиш ,ако трябва тук-там и фаст прави .
Не успях да видя вчера какво ни рекламираше девойката Grinning

# 586
  • София, България
Добро утро! Simple Smile

Днес съм на втори ден от диетата и мога да ям супата плюс зеленчуци (естествено зеленолистните са за препоръчване). Затова си взех една връзка рока и една със спанак. Като ми се "чопка нещо" ще си ръгам листенца в устата.  Хубавото е, че довечера мога да хапна един запечен картоф с масло (което забравих да взема от магазина и сега натам ще ходя).

Иначе, както бях споменала започнах първо с пречистване със вода и хималайска сол. Започнах със 73,3кг.
След като направих пречистването се измерих и кантарът посочи 72,7кг. 600 грама надолу от задържани течности.
В началото се разочаровах, защото други хора споделят за 2-3, че и повече кг надолу, но явно аз не съм имала чак толкова задържани течности и си позволих да се зарадвам на своя успех.

Още не съм ходила до WC, но реших да скоча на кантара все пак да видя дали съм си върнала нещо и да се похваля видях 72,8кг, което е напълно нормално при все, че още не съм минала през тоалетната.

Малко ми е тегавко, че днес няма плод, ноооо утре ще има, тъй че ще го избутам този ден. Това е за сега. Приятно отслабване на всички Simple Smile

# 587
Пречистването не се ли прави с английска сол? Сефте чувам за хималайска... А и солта задържа вода, не отводнява?
Каква е процедурата?

# 588
  • София, България
Пречистването не се ли прави с английска сол? Сефте чувам за хималайска... А и солта задържа вода, не отводнява?
Каква е процедурата?

Стига солта да е нейодирана - върши работа.

https://i.pinimg.com/originals/f7/41/7d/f7417deb6cc254015afa0d32382c67c7.png

На гладен стомах се приема 1л топла вода с разтворени 2 чаени лъжици нейодирана сол. Целият литър топла вода трябва да се изпие в рамките на 5 минути (аз успях за 4:53). Най-трудната част е пиенето на самата вода. Някои хора, които не могат да понесат вкуса могат да сложат и малко лимонов сок за подобряване на вкуса. Не знам какво е научното обяснение, но изпивайки топлата вода с разтворена морска сол има лаксативен ефект и се води като "натурална клизма". След около половин час би следвало да има позиви за ходене по голяма нужда.

Аз изпих водата в 12:30 и отидох в тоалетната в близо 14ч. Повечето видеа в Ютюб, които гледах храта са ходили по 3-4 пъти до тоалетната и свалят между 2-5 кг. Предполага се, че изхвърляш всички задържани течности и изчистваш всякакви затлачени неща, но това не е научно доказано все още. Не се препоръчва за хора, които страдат от диабет, имат проблеми с кръвното, проблем със сърцето, проблеми с бъбреците....

Скрит текст:
При мен не се получи да ходя по много пъти. Отидох си веднъж (да си изходя от предния ден) и после се отприщих с извинение все едно пишкам, ама отзад. 20-на минути прекарах в тоалетната. После се усеща, когато вече си напълно изчистен и нямаш нищо. Пих доста вода заради дехидратацията и така, оправих се. Предполага се, че след 4 часа вече трябва да си се изчистил, при мен стана доста по-бързо, но има хора, при които отнемало повече време.

# 589
  • София
На мен супа, зелена салата, печен картоф с масло..... Това си ми звучи съвсем нормално хранене. Дано даде резултат при теб.
Картоф с масло ли звучи като калорийна бомба за качване на килограми Joy

# 590
За хора с ИР е бомба ,да.За хора без нарушения не е проблем един картоф .

# 591
Картофите сами по себе си не са особено калорични. Няма и 100 калории за 100 грама. Въпросът е доколко се толерират от организма, както количествата и комбинациите, разбира се. Grinning

# 592
Много се замислям за пречистването и аз, ама с английска сол. Правила съм го 2 пъти. По-скоро искам една детоксикация да направя в подкрепа на черния дроб, но не съм намерила подходяща или поне не съм търсила достатъчно, ако някоя от Вас има отзиви - моля да сподели?

Още не съм почнала да тренирам, шИ станИ - обещала съм си !

Нийче и Лъки , аз се записах в темата точно месец и няколко дни преди нашето бракосъчетание. Ще успеете, голяма мотивация ми беше на мен, макар че бяхме само 5 човека ! Ния, какви хормони ?
Duhi - прати и мен в Бургас Heart Липсва ми морето ! Браво за резултата и чудесен план.
Влади - ти откъде намери брюкселско зеле, признавам си - не съм яла до сега, заради лош спомен от детството , но искам да опитам?

# 593
  • София
Аз на Брюкселското зле два пъти му давам шанс и все ми горчи непоносимо.

За картофа ми е останало като някакъв закон, ако ще е мазно (тоест масло в случая) да няма въглехидрат, какъвто е картофа. Сам по себе си нито той ми звучи страшно, нито маслото, просто мазнина + въглехидрат = мазнини по тялото. Съвсем не твърдя, че съм права, те първа на влизам в тия дебри, просто това ми е попадало на много места като правило.

# 594
Права си.

# 595
  • Велико Търново
Като отворихте дума за картофи - днес, на обяд хапнах порция пресни пържени картофи /честно да си призная, не помня тази година да съм яла такива, я хапна два пъти в годината, я- не/, с голяма салата - маруля, домат и краставица. Ммм....няма да повторя, много тежко ми стана. Довечера ще си карам на салатка - домати с авокадо, маслини и малко Бри.
Оня ден си направих експеримент - цял ден /да се смята на обяд и вечеря/ бях на череши, около 600-700 гр. На другия ден - нищо на кантара, няма минус никакъв. Застопорих на 58.5-59 кг. и няма мърдане два месеца. А спортувам три пъти седмично.

# 596
  • На острова
Аз четейки стари мои постове от преди години видях, че съм правила Детоксикацията на д-р Михайлов (мисля, че даже и с Ния сме си писали, ама това преди 7-8 г.), с английска сол. Сега си спомням какво беше, особено вкусът на водата със сол и ми се догадва. Не бих си го причинила, честно.

Аз също май трябва да дам шанс на брокселксото зеле, има хубава рецепта печено на фурна (резнато на половин) с беконче. Обикновено тук се сервира на коледния обяд и е недолюбвано от малки и големи.

# 597
Идеално ми е ,че плодовете не са много добри за отслабване, защото не ги обичам.Ако искате ми вярвайте,но мога с месеци да не хапна плод(на децата обаче се стремя да давам постоянно),за сметка на това,умирам за зеленчуци.
Аз да се похваля-18 ден ОМАД: от 88,9 днес съм 83,7,просто чудесно.Единствения проблем е,че не мога да насмогна да изям храната с това ядене веднъж на ден.Една крем супа от белена леща втори ден ме чака.

# 598
мазнина + въглехидрат = мазнини по тялото.

Това е така. Въпреки че според Зоната разковничето е именно в комбинацията от трите макроса /в съответните пропорции/.

Много обичам картофи, приготвени на пара /или сварени/ , поизстинали и поръсени само с малко сол. Едно- две такива малки картофчета ми вършат идеална работа за снак на крак в по- натоварен откъм ангажименти ден.

# 599
Ох, при мен също приключение с пресни картофки. Сварих ги, посипах ги с ябълков оцет, сложих ги в хладилника и на следващия ден станаха картофена салата с лук, авокадо и много магданоз. По всички правила за снижаване на ГИ и подобни "стабилни" нишестета. Придружено с филе скумрия.
Аз си меря и обема на храната т.е. слагам риба и авокадо в чинията и допълвам с картофки. Цял следобед имах чувство, че цяла козичка съм изяла. Толкова ми беше тежко и гадно, без желание за нищо. Вкусно беше, но не нещо изключително. Признавам, хвърлих останалата картофена салата. Днес се успокоявам с варени яйца (с течен жълтък).

Общи условия

Активация на акаунт