СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 21

• 33 982
  • 794
  •   1
Отговори
# 690
  • София
знаете ли дали на изпитите квесторите обявяват оставащото време в някакъв момент? примерно - остават 30 минути или остават 5 минути?

или е грижа изцяло на децата да си следят времето?

# 691
За да посегнеш към нещо, то си има причина. Скучно ти е, трудно ти е, някой те е отблъснал. За първите 2 мисля, че бих могла да помогна, ако прояви индикация, но с последното е трудна работа. Та по-важно е да си в среда от себеподобни, да имаш много приятели, които да са ти опора, да си приет, да се чувстваш щастлив. Пък какво като 5 души от класа пушат в голямото или се напиват до уши по купони. Дори няма лошо да е шарен класа. Да има и учещи, да има и купонджии. Такъв е светът.
Не искам да е в клас, където да гони непрекъснато останалите и да се измъчва, пък ако ще да е най-престижният швейцарски лицей. Нито искам да е в клас, където само тя да учи, а останалите да са по моловете и да ѝ викат зубър.

# 692
За квестора:
Напомня на учениците за оставащото време 15 минути преди края на всяка част.

# 693
Благодаря Ви за мненията по този въпрос! Вярвам, че всички деца ще намерят своето място и среда, където да се чувстват добре!

# 694
Френският е единственият от 4те езика, до които съм се докосвала по-сериозно, който ме препъна. Явно не е за мен, пък уж го учих след другите 3... Айде и от мен лепта - любимото ми клипче по темата - прави ме щастлива колко лесно с нашия майчин език можем усвоим английски, сравнено с господина от клипа Grinning

https://www.youtube.com/watch?v=-J4yweW-Vfs

# 695
Не е редно да неглижираме немския език
https://m.facebook.com/watch/?v=671395936947460&_rdr

В 10 и 11 клас имахме ЗИП друг език. Избрах, разбира се, френски. Имах много приятели от френската. Те ми пишеха под текстовете с български букви как се чете. Ужасно беше. Дори транскипцията беше по-неразбираема от английската. Добре, че все студенти по френска филология ни се падаха за преподаватели. Помня само "Жу ма пелЬ zvanche". 😂

Покрай ДО се заслушах в уроците по БЕЛ. Ами, и българският хич не е лесен. Кой знае колко трудно им звучи на чужденците?
За 3 март от Американското посолство бяха направили клип. Всички, вкл. офис асистентката, говореха приличен български и бяха много симпатично настроени да го използват.
Българския език, казват е най-лесния на света защото може да се оправиш само с три думи: това, таковата и ебаси.

# 696
  • Велико Търново
Влизам да се похваля Simple Smile - София е приета в АК, и по двете желания - "Софтуерни науки" и "Чужди езици", не е безплатно обучение, не й достигат 2 места до там в класацията, но ще го мислим тепърва. Предстоят НВО, подаване на документи в други гимназии - поне да има избор.
По английски се беше справила най-добре, след това по БЕЛ и естествено, по математика - недотам задоволително.
Ще пиша утре повече, защото бързам за детски рожден ден Wink

# 697
  • софия
Честито, Бисквитка!
Най-хубавото е, когато имаш избор.

Последна редакция: сб, 30 май 2020, 19:19 от zvаnchе

# 698
Браво, честито! Хубав старт на бгмамските деца!

# 699
Браво на София 😊
Успех!

# 700
Бисквитка, честито!
Успех на София!

# 701
  • Отвъд алеята зад шкафа
Biskvitka, Честито!!!!  Кои други училища са ви желание в Търново?

# 702
Поздравления за малката Бисквитка. Дано скоро и ние се похвалим с желани резултати.
Продължавайте с клипчетата. Страхотни са.

# 703
Дайте малко клипчета с програмиране Joy

# 704
Браво на София! Честито, Бисквитка! Страхотно начало Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт