Парфюмни размисли и страсти - 243

• 43 184
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Аз днес носих Moonlight patchouli, пътувах до планинско градче и цял ден бях в движение. С две пръсвания още се усеща отчетливо, във ветровития хладен въздух беше просто прелест.
Рояла поръчах преди време без тест, но успях да го пробвам и отказах поръчката. Нищо от нещата за които пишете не усетих! Аз като чуя "роза", веднага наострям уши, амброви аромати също харесвам често и започнах да си представям нещо неземно. Не мога да кажа, че не ми харесва, семейството го удостои с положителен отзив, като се прибрах няколко часа по - късно, но аз не успях да открия роза в него - на моята кожа беше много ярък, свеж, по - скоро плодов и доста " нахален" парфюм. Ще мина пак да го пробвам - да видя къде се крият тези рози!

# 571
... Ще мина пак да го пробвам - да видя къде се крият тези рози!
И при мен рози няма!

# 572
И аз не усетих рози, затова толкова ми харесва. Grinning За непонасящите рози, като мен, е събитие.

# 573
Искам да си взема нещо на Azzaro и се чудя между Azzaro Wanted Girl, Azzaro Wanted Girl Tonic и Mademoiselle l'Eau Tres Belle. Не искам съвсем обикновена сладка водица, а да има нещо интересно. Ако някой ползва нещо изброените, ще се радвам да сподели.

Базила, имам Armani Because It's You, на мен ми идва прекалено обикновен, сладък, приятен, младежки, но не отговаря на цената си.

# 574
Вярно че имаше такъв парфюм, би ли описала Saharienne, имам спомени като излезе но го обраха сравнително бързо от рафтовете и изчезна, не съм виждала този парфюм никъде с години.

https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Saharienne-11844.html

За съжаление, нямам толкова "добър нос" и не съм много красноречива, но ще пробвам.) Аз се сещам за тази версия и карам по спомени от миналата година. Обективно погледнато, е лек, ненатрапчив, офисен, ежедневен парфюм. Каккто пише в композицията, цитруси и бели цветя. Не знам, дали е реформулиран и се различава от оригинала, но точно този парфюм си представям, че са го носили дами от началото на 20 век, спокойно могат да го носят сега и след 20 години. Не виждам нищо ретро в него, или пък съвсем малка нотка за разкош. Не всички бестселъри от миналото могат да се похвалят със същото като тази непретенциозна красавица.

# 575
  • виртуално
След като скорострелно изхабих една бутилка от Saharienne и беше почти невъзможно да го намеря след това , успешно го замених с Маркизата на Диор. На мен ми носи същото усещане.
Летен, ежедневен, но не стандартен, има нещо различно ..., достатъчна трайност.

# 576
Добро утро,
вчера тествах този спрей:
https://www.fragrantica.com/perfume/Sol-de-Janeiro/Coco-Cabana-56063.html  много сладък, чак накъртващ...не е моя...
Ей това обмислям, Азалия го беше похвалила:
https://www.fragrantica.com/perfume/Victoria-s-Secret/Coconut-Pa … n-Noir-61013.html
Искам такова спрейче, но да не тежи и накъртва, а да има меко усещане за кокос, без да "нагарча" от сладост и да тежи.
Днес сложих водния еликсир- много ме радва, тази нотка морската направо ме докосва, точно като морска вълна, която идва и бавно и като на забавен кадър облива брега...Ммм...

# 577
  • Бургас
Различни са възприятията ни за аромати, но аз не бих описала Сахариен като лек и ненатрапчив. Дори и ежедневен не бих, ако ежедневието не е в офис. Аромата е студен, дистанциращ и елегантен. Цитрусите са в едно с горчивината на кората и има лек препаратен уклон, но е хубав и много траен.

# 578
https://www.fragrantica.com/perfume/Victoria-s-Secret/Coconut-Pa … n-Noir-61013.html
Искам такова спрейче, но да не тежи и накъртва, а да има меко усещане за кокос, без да "нагарча" от сладост и да тежи.
Ами сладък е, но е кокосов. Кремаво-кокосово-ванилов. Точно на пай има мирис. На кокосова торта с пухкав крем. Но на мен не ми накъртва сладостта му.

# 579

Аз си го взех, много приятен кокос и наистина доста траен. Все още не е толкова топло за да усетя как ще стои в жега, но мисля основно тогава да го ползвам.

# 580
В Royal-а и аз не усещам рози, но се радвам, че е така! Обичам ги, но имам много парфюми, в които се усещат отчетливо, че и преобладаващо, а тук нямам нужда, перфектен ми е така. Wink

Днес съм с Womanity заради споменаването му напоследък в темата, а и го поръчах за подарък на приятелка, с която много рядко се виждам, но знам, че винаги ще му се зарадва. Аз буквално от години не бях посягала към него. Мисля обаче, че ще си го понося доста това лято, много ми е добре! Винаги съм го харесвала, обожавам смокини, но масовостта му ме беше отблъснала по едно време. Надявам се, че вече не е толкова често срещан и разпознаваем, за да си го ползвам пак с кеф..

# 581
Искам да си взема нещо на Azzaro и се чудя между Azzaro Wanted Girl, Azzaro Wanted Girl Tonic и Mademoiselle l'Eau Tres Belle. Не искам съвсем обикновена сладка водица, а да има нещо интересно. Ако някой ползва нещо изброените, ще се радвам да сподели.
Не притежавам нито един от изброените, но съм пробвала Azzaro wanted girl и много ми хареса. Сладък и доста траен, но не е подходящ според мен за предстоящите топли месеци. За момент се замислих дали да не отнеса едно бутилче, но накрая се отказах, тъй като за мен е в категорията на Girl of now и прецених, че са достатъчно сходни, за да нямам нужда и от двата на този етап. Simple Smile

Може ли мнение за Salvatore Ferragamo Amo Ferragamo EDP и Amo Ferragamo Flowerful ? Честно казано имат много сладки бутилки и ако имат и прилична трайност, бих отнесла поне единият, макар да не познавам аромата. Simple Smile

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 10:59 от ina-mina

# 582
  • España
Значиииии....уж казах,че приключвам с парфюмните покупки за известен период (само Traversee du Bosphor чакам да ми дойде от чужбина) , нооооо....под въздействието на коментари в темата 🥴 , вчера поръчах , а тази сутрин ме изненадаха приятно ето с тези три бебета :

Напоследък залитам по кожени аромати и Bodega Veneta идеално ми се вписва ! Първоначално доста наподобява Daim Blonde на Serge Lutens, но после преминава в една велурена виолетка и е прекрасен!
Аурата си носи муглерското ДНК , започва звънливо и зелено , като бутилчицата ( ако мога така да се изразя за това красиво зелено сърце) си , после след 10_тина минути става ванилено-смолисто сладък и уютен.
Роялът на Elie Saab не ми е баш най-любимият от бранда ( взех го по-скоро ,за да попълня колекцията си) , честно....има рози ....осезателни и категорични , поне за мен .... Макар да тръгва някак мандаринесто...амбъра и пачули “внасят ред “ !

# 583
ina-mina, благодаря! За сега ще се въздържа от Wanted Girl.

# 584
Базила, имам Armani Because It's You, на мен ми идва прекалено обикновен, сладък, приятен, младежки, но не отговаря на цената си.
Те на Armani като цяло за цената си хич ги няма, ама бранд, това е положението. Който иска. Smiley

Общи условия

Активация на акаунт