Секс без презерватив

• 31 477
  • 407
  •   1
Отговори
# 285
Васко, това със забременяването е точно така и въобще не е вярно, че деца се правят лесно. Ако беше така нямаше ин витро клиниките да никнат като гъби след дъжд.

# 286
Аз, понеже дълги години смятах, че началото на цикъла е първия ден след спиране на кървенето - мислех, че овулацията се пада в средата между два периода на кървене.
А всъщност първия ден на кървене е начало. И овулацията е няколко дни по-рано от моята първоначална идея.
Приложението ми показва овулация около 5-7 дни след приключване на кървене. И точно в тоя ден на овулация никак не ми се прави секс.

# 287
Какво пък не ти се вярва Simple Smile

Гугълнах и чета:
Обикновено овулацията настъпва 12 до 16 дни преди началото на следващата ви менструация.

Затова се чудих каква е тази овулация точно след цикъл.
Противоречията .. не ми се вярват.
Цикълът се брои от първия ден, а не след като е свършил. Седмица след това е овулацията, но преди нея има също благоприятни дни, в които също секретите стават .. по-така до пълно втечняване.
Вярно ли трябва да ви се обяснява А-Б-В?

Кристина, има жени от кихане хващат. Ин витрото са за хора с проблеми обикновено.

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 21:15 от evencee

# 288
  • Варна
Овулацията обикновено е две седмици след първия ден от цикъла, а не след последния ден. В моя случай цикълът ми е 7 дена, така че ову-то се пада 6 - 7 дена след като ми свърши, което си е точно няколко дена след цикъл. Когато на братан му било най-гнусно.
Аз лично себе си не мога да трая ден преди цикъла, какво остава някой друг... че и да се сексам с него.
А не обикновено овулацията може да е изместена и понякога дори се пада в последните дни от менструацията. Така се зачеват бебета дори и по време на червените дни.

Това го пиша за мъжлетата, които се чудят как не сме изчезнали като вид, и смятат за нужно да ни копират статии на нас жените, обясняващи как работят нашите тела. Grinning

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 20:41 от Didi168

# 289
От няколко години си усещам и овулацията.
Дискомфорт както преди менструация.

# 290
  • Бургас
christina1980,зависи.
Когато бях дете още,на 12 години ми махнаха почти целия десен яйчник заради ендометриална киста.Казаха,че предвид това плюс заболяването ендометриоза едва ли ще имам деца.
Имам едно,забременях още на първия месец,когато опитахме с бившия да имаме деца.Но може и да е до съвместимост на двамата,не знам.
Така или иначе най-хубавото нещо в живота ми е моят син.Мечтаех за три деца (при положение,че и едно ме подлудява),но няма да е в този живот.
На моя приятел още на първата среща му казах,че каквито и да са му намеренията,аз деца вече(операция,премахнати матка и яйчници),не мога да имам.А той,милият,каза,че цял живот си е бил сам и ако му протегна ръка да сме заедно,това би го направило много щастлив.И не излъга,с времето разбрах,че е бил съвсем откровен.

Рози и бодли,супер,така можеш и да планираш бременност,и да избегнеш нежелана такава при сериозна връзка.

# 291
Това го пиша за мъжлетата, които се чудят как не сме изчезнали като вид, и смятат за нужно да ни копират статии на нас жените, обясняващи как работят нашите тема. Grinning
"Според национално проучване* повече от 80% от жените в България във фертилна възраст не са наясно какво представлява овулацията. Над 40% пък от тях вярват в схващането, че имат шанс да забременеят извън този период."

Пак от там.

# 292
От няколко години си усещам и овулацията.
Дискомфорт както преди менструация.

Уф, аз нищо не усещам..само кога ще ми дойде. Като ме изджасат хормоните и почна да гледам "на секс" по цял ден, всеки ден - значи до няколко дни ще ми дойде Joy  ,даже и календар не си водя за тия неща..Ама айде, календара не го водя, защото принципно от 7 години съм на хапчета и не следя нищо, освен кога да ги почна, ама това горепосоченото ми състояние е и с и без хапчета. Все същото.

# 293
Мария, ама след като ти е премахната матката, секса ок ли е? Питам защото преживях операция, но слава на бога ми спасиха матката, но се бях подготвила за най-лошото и бях изчела ужасяващи неща от форумите. Така се бях травмирала.

# 294
Благодаря за разясненията за овулацията. То само това остава - да се правим мъжовете тук на компететни по тези въпроси.
Нито ме е засягало, нито някой ми е сядал да ми обяснява надлъж и на шир. Не е пречило на сексуалния ми живот.
Но винаги човек може да научи нови неща.

По време на цикъл лесно се намират алтернативи. Не винаги е нужно да има проникване и лизане, за да получавате оргазми.

# 295
Васко, я дай тоя източник, че много британски звучи.

Овулацията я усещам като малък цикъл. Ама при мен и баш цикълът не е нещо особено тип да не мога да мръдна.

# 296
Е, кое му е суперското, Мария? Понякога така боли яйчника /който овулира/, че баш в овулация не ти е до секс .. Мъка, мъка ...

Вяско, къде ги четеш тия бисери? Не че няма истина в тях.

# 297

Рози и бодли,супер,така можеш и да планираш бременност,и да избегнеш нежелана такава при сериозна връзка.

Мария,аз ще се радвам на внучета от тук нататък.
Всички тези промени си ги обяснявам с настъпващата менопауза..
Въпреки,че хормоналните изследвания не передричат такава.
Хем се радвам..
Хем една менопауза би ми спестила операция
Но и двете ме водят към нещо за което не съм готова Sad

# 298
Васко, я дай тоя източник, че много британски звучи.

Овулацията я усещам като малък цикъл. Ама при мен и баш цикълът не е нещо особено тип да не мога да мръдна.
https://www.actualno.com/health/kakvo-e-ovulacija-koga-nastypva- … -news_616910.html

С уговорката, че на нищо не се правя, от овулация разбирам колкото и от нафтови печки, просто коментирам прочетеното + че много обичам да се бутам в женски разговори докато не ме натирят.

(не съм имал нафтова печка)

# 299
  • Бургас
Мария, ама след като ти е премахната матката, секса ок ли е? Питам защото преживях операция, но слава на бога ми спасиха матката, но се бях подготвила за най-лошото и бях изчела ужасяващи неща от форумите. Така се бях травмирала.
Не много.Преди нямаше проблеми,обаче вече минаха почти десет години и имам атрофия на вагиналната лигавица и вулвата.По време на секс пак си ми е хубаво,но въпреки че ползвам лубрикант,после съм малко попретрита.Минава за два три дни.Трябва по принцип хзт,но заради самата ендометриоза не е препоръчително.
И на последната микробиология се установи,че почти нямам лактобацили и лекарят каза,че за моето състояние е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт