Всичко за всички марки гел лакове - 30

• 36 155
  • 774
  •   1
Отговори
# 600
Скептично съм настроена към бързото изпичане, на всичко му трябва време да се сготви. Скоро само ще пъхваме ръката в лампата, ще броим до пет и готово...

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 10:08 от amini

# 601
Някой ако може да ми помогне в избора Hug искам да поръчам фрешер от makeup, но така описани продуктите не разбирам дали са фрешер или клензър.

До сега ползвах този на Коди в малко прозрачно шишенце. Но в този сайта са само туби. Взаимозаменяеми ли са тези продукти? Ако състава им е само ацетон и спирт не можем ли да си забъркаме и фрешер вкъщи?

# 602
  • Paris, France
Алмира, това, което си показала е почистващи вещество, още наричано cleaner, cleanser. Съдържа изопропилов спирт 70% и разни парфюми и оцветители. Може да се замени със спирт и ацетон. Някои системи хакат и вещества, които в други системи са в nail prep, още наричан fresher, dehidrator, в ултрабонда, в базата. CND Scrubfresh е клензър, фрешър и ултрабонд в едно.

Фрешърите, освен спирт и ацетон, съдържат и някаква киселина, така че базата, която бяга от вода и мазнина и не се закрепва с алкална повърхност, да може да се скрепи с нокът.  Във фрешърите ацетонът и спирта са стабилизирани, в смисъл ацетонът е ацетат, примерно.

Дали са взаимозаменяеми? Да и не. Това е като да заменим фурната с микровълнова. Някои микровълнови имат долен и горен реотан и напълно заменят обикновена фурна, но други не. За един човек, който само си претопля замразена, готова лазаня и мусака във фурната, една обикновена микровълнова, без екстри ще замени напълно фурната му, но за някой, който пече хляб и домашна пица, едва ли.

Всеки нокът трябва да се почисти с клензър преди поставяне на някакво покритие, дори лак, за да е идеално сух и чист. По правило на всеки нокът трябва да се сложи фрешър (nail prep), като допълнително подсушаване и дезинфекция, освен ако производителят не изисква друго. Не всеки нокът има нужда от фрешър за да държи лак. Моите държат и без, но когато ще нося дълго слагам. Слагам задължително и на краката. Принцесата писа, че вижда разлика и с него и държи по-добре.

Ако се слага кисел праймър на цял нокът няма нужда от фрешър, защото киселият праймър прави същото, но в по-висока степен - обезмаслява, обезводнява и дезинфекцира.

Аз имам Scrubfresh, но рутинно чистя със спирт. Там, където ми се бели когато чистя със спирт и слагам фрешър се бели и когато чистя със Scrubfresh. За моите нокти вълшебният продукт е ултрабонд и там, където го сложа белене няма, особено ако сложа 2 пъти и опека 2 минути. Марката няма значение. .

Фрешър, в истинския смисъл, в споменатия сайт е ето този:

https://makeup.bg/product/425066/

Обезводнител, дехидратор се води. Имам го, добър е.

Клензър или фрешър едва ли някога повече ще си купя, а и имам цял кашон, ха ха.

Най-добре се обади и питай в сайта! Или направо купи този, дето ти го показах.

В гел-лаковата система на ИБД фрешър май не се ползува, само се чисти и се слага ултрабонд им, който се казва bond it on, по спомени и е много як.

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 22:32 от Nevena Virolan

# 603
Някой ако може да ми помогне в избора Hug искам да поръчам фрешер от makeup, но така описани продуктите не разбирам дали са фрешер или клензър.

До сега ползвах този на Коди в малко прозрачно шишенце. Но в този сайта са само туби. Взаимозаменяеми ли са тези продукти? Ако състава им е само ацетон и спирт не можем ли да си забъркаме и фрешер вкъщи?
И на мен ми се струва че това са cleanser-и. Аз ползвам за почистване на нокътната плоча преди фрешер и ултрабонд, като обезмаслител, у за почистване от прах, от остатъци от препарата за кожички.... С него чистя и лепкавия слой. С него си чистя и четките, пръчици.... С него махам лак/база/топ, преди изпичане, ако нещо се е разляло, или просто не ми харесва как съм го нанесла. Спирт имам, но не ползвам. За една година и половина, откакто се лакирам с гел лак у дома/мен и дъщеря ми/, съм изхабила една опаковка 500 мл.+една от 150 мл. Ползвам на Коди. Преди седмица си поръчах още една голяма.
За мен е много полезен, пресипвам си го в малкото шишенце, с диспенсър, и така си стои до мен при всяко лакиране.

# 604
Здравейте!
Не знам дали въпроса ми е за тук,но може някой да се е сблъсквал с моя проблем. Преди 2 години получих някаква алергична реакция след маникюр с гел лак. От тогава се лакирам в къщи с обикновенни лакове. Алергичната реакция се изразява в:
- леко подуване на някои пръсти
- сърбеж над кожичките до кокълчето
- поява на ситни воднисти мехурчета отново при кокълчето.
Наскоро реших да пробвам да видя дали нещата са отминали. Отидох със сестра ми на нейн записан час за маникюр и помолих да ми намажат само кутрето да видя дали ще се получи реакция. Момичето ми сложи 2 слоя гел лак и топ лак. За щастие никаква реакция. Толкова се зараздвах,че вече няма да се лакирам сама през 3-4 дни,че още следващата седмица записах час за маникюр и педикюр. 3часа след процедурите резултата беше следния:
- подуване на пръстите на дясната ръка
-сърбеж на същата ръка и на палците на краката
- и леки мехурчета само на 3 пръста на дясната ръка.
Всичко отшумя за 2 дни. Не мога да разбера и да си обясня каква е причината. Ако е от УВ лампата би следвало да няма разлика между крака и ръце. Ако е от гел лака също и не би ли следвало да отшуми след свалянето на гела лака, а аз не съм го махнала. И накрая се осъмних в кожичките. Образувам много кожи и като ми ги оправи на доста честа бяха разранени. Може би от там идва и алергичната реакция.
Някой имал ли е подобен проблем?

# 605
  • Sofia
Намазаха ли ви пръстите с масло след процедурата? С каква марка гел лак са ви правили маникюра? Намажете кожата с масло според мен.

# 606
Намазаха ми ги накрая с масло за кожички на SNB и крем за ръце после. Но марката гел лак не можах да запомня името и не съм я срещала до сега. Ще попитам маникюристката за името на марката.

# 607
Sweet_Dreams@ не съм професионалист. Но според мен пробвай другия път два дена предварително да си оправиш кожичките,с течност за отстраняване на кутикули и по възможност без да изрязваш. След това отиди да ти сложат гел лак. Не давай на момента да ти дообработват кутикулите. Може да извадиш късмет и наистина да е било от това.

# 608
  • Paris, France
Sweet dreams, и аз направих алергия по едно време, но се отървах. Щом може с внимателно лакиране на кутрето да не проявявал реакция, значи може и на всички пръсти. Голяма грешка е да лакираш с гел окървавени пръсти. Много е права krasi78. Кутикулите си отдавна не ги режа и стържа и не давам да ги пипат в салон. Оправям ги със средство за кутикули два три дена преди лакирането с гел.

Засега иди на първа страница, изчети в първия пост дългото писание за алергиите и следвай религиозно съветите. Спри да слагаш гел-лак за известно време, защото с всяко попадане на алерген на кожа ще имаш все по-мощни реакции и може и да не оживееш. Дай си поне година. Доста хора изчакаха само два месеца, но оборотът на имунните клетки отнема година и е по-добре да чакаш.

Ежедневното мазане с масла също е супер важно, но сигурно не го правиш 🥳.

А на слънце гориш ли? Ако не, едва ли е реакция от УВ лъчите. Залагам на някоя съставка в гела.

А, и друго - ако решиш да тестваш CND Shellac, помоли да ти очистят ръцете с обикновен спирт, а Scrubfresh да сложат внимателно с четка, само по нокътя!

# 609
Такива воднисти и сърбящи малки мехурчета може и да са дисхидроза.
Скрит текст:
Не съм ползвала гел лакове, но имам дисхидроза. Понякога се провокира от прах, съставки в козметика/домакински препарати, талк в гумени ръкавици, предаване или силно потене, както и (при мен) най-често се появяват мехурчета през жегите. Третирам със сребърна вода. Само това ми помага, освен овлажняване и избягване на пресушаване и твърде чест контакт с вода. Варовикът много влошава нещата.  

# 610
  • на брега на морето
Аз пък преди година някъде бях направила алергия към масло за подсилване на ноктите на Евелин. Като си намазах ноктите и легнах да спя. И където се бях пипнала под очите - се събудих с едни червени петна, че и бях на работа на другия ден, питаха ме колежките каква е тази алергия. Не беше силна реакция, слава Богу, но засилих маслото в коша. Аз съм чувствителна към масла по принцип, един път се зачервих на петна от едно слънцезащитно олио. Сега си мажа кожите с обикновено олио( за готвене), от страх. Не смея да си купя такова за нокти специално.

# 611
И за мен най-логичното обяснение са разранените кожички в комбинация с прахта от ел.пила и обезмаслителя. Ще пробвам по-натам да си оправя сама кожичкитя 3 дни преди маникюр и ще видя дали ще се получи така. Благодаря ви много!

# 612
  • Sofia
И за мен най-логичното обяснение са разранените кожички в комбинация с прахта от ел.пила и обезмаслителя. Ще пробвам по-натам да си оправя сама кожичкитя 3 дни преди маникюр и ще видя дали ще се получи така. Благодаря ви много!

Както казах питайте преди това маникюристката за марката гел-лак. Коди са сравнително хипоалергични, докато например Блускай дава често реакция при много хора.

# 613
Здравейте, пак моля за помощ Hug Искам читава каучукова база (по възможност по-безвредна) и дехидрант (обезмаслител в малко шишенце, това което се използва след обтриване със спирта). Но да мога да ги поръчам двете заедно от български сайт.
На Коди не ми харесва базата, В makeup.bg  базите са свършили, а във Фейсбук дистрибутора на F.OX. нямат дехидрататор. Някакви други идеи???

# 614
Алмира Сикретли от Емокозметикс.

Общи условия

Активация на акаунт