Всичко за всички марки гел лакове - 30

• 36 150
  • 774
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета, само няколко пъти съм се включвала в темата, но пък за сметка на това следя всеки пост и се опитвам да се обогатя. Любител съм, занимавам се редовно с маникюр, но не професионално. Понеже не можах да намеря по-правилна тема от тази реших да пиша тук. Интересувам се от изкарване на базов курс-държа да е във Варна/защото ми е най-близо/. Опитвам се да събера информация от известно време относно провеждането на курсовете. Наясно съм, че най-добрият вариант е да се изкара по-дълъг курс обхващаш повече информация и модули, но към момента няма как да се случи при мен. Със бебе съм и предпочитам модулите да са отделно, защото нямам много варианти относно помоща за детето, докато карам курса. Тааа така, бихте ли ми препоръчали място където да изкарам базов курс? Иска ли се докато детето ми е бебе да мина поне няколко "модула", но както вече казах да не са наведнъж. Към момента съм на етап, че все трябва да започна от някъде, за това ще ви бъда благодарна за всяко споделено мнение. Благодаря предварително!

# 616
.. attractive .., гледала ли си страницата на Евгения Александровна? В скрития текст е програмата на стартовото обучение, но може цената да се е вдигнала вече. Аз съм питала пролетта, а тя беше писала, че вдига цените от юни.
Скрит текст:
Курс комплексно стартово обучение
5 дни - Цена 1500 лв
от 9:00 до 17:00
Всички курсове се провеждат с материали от организатора и на жив модел.
80% от обучението е практика, което гарантира, че след като завършите курса, ще имате практически умения и увереност да започнете да работите веднага с клиенти, без притеснения.
За курсисти от други градове имам договорка с хотел. Цената на единична стая е 40-50 лв/ден.
След курса получавате международна диплома от Министерството на образованието НЦПО и сертификат от мен. Срокът за издаване на документите е до 2 месеца от деня на получените, подписаните и събрани необходими документи от курсиста: медицинско от личен лекар, 2 снимки и копие на диплома за завършен 12 клас.
Блок1.
Теория на продуктите. Основни знанията.
1. Химия и технология на продуктите.
2. Какви материали използваме.
3. Преглед и запознаване с всички материали:обезмаслител, база, топ, гел, гел лак.  Как да ги проверим.
4. Разновидност на пилите.
5. Начин и стъпките на гел лак.
6. Начин и стъпки на изграждане.
7. Преглед и запознаване с четките при работа.
8. Инструкция и стерилизация на всички инструменти.
9. Теория за инструментите.
10. Анатомия на пръст и нокът. Строеж на естествен нокът.
Блок 2.
Декорации, бързи салонни техники.
1. Запознаване с материалите за декорация: акрилни бои, гелови бои, пасти, пластелин.
2. Видове четки и грижа за тях.
3. Бързи салонни декорации: брокати, камени.
4. Омбре, градиент.
5. Обемни декорации с 3Д паста (пластелин).
6. Френски маникюр.
7. Работа с пигменти.
Блок 3.
Курс за работа с фрезер и електрическа пила. Комбиниран маникюр. Укрепване с база и лакиране под кутикула. Практика върху човек.
1. Видове фрезери и електрически пили.
2. Разлика между фрезер и електрическа пила.
3. Правилният избор на фрезер според работата на майстора.
4. Правилно запиляване на естествен нокът. Възможни форми на естествен нокът.
5. Запознаване със всички видове накрайници. Кои за какво се ползват.
6. Индивидуален подбор на фрези специално за майстори.
7. Комбиниран маникюр. Практика. Работа с фрезер при махане на изкуствения материал (практика на модел), обработка на кожички с накрайниците.
8. Основни правила за безопасност при използване на накрайниците.
9. Комбиниран маникюр, обработка на кожички с режещи инструменти, разлика между комбиниран и класически маникюр.
10. Изпиляване до базата.
11. Премахване на гел.
12. Правилна поддръжка на фрезер и фрези. Стерилизация.
13. Тънкости на гел лака.
14. Укрепване на базата, без да използваме гела.
15. Видове бази.
16. Оформяне на апекса на естествения нокът, изравняване на нокътната плочка.
17. Лакиране под кутикула.
18. Корекция с топ.
19. Тънкости при лакиране.
Блок 4.
Ноктопластика с гел. Практика върху модел.
1. Теоретична подготовка за правилна работа. Запознаване с материалите в ноктопластиката с гел. Технология на продуктите.
2. Правилно подготвяне на естествения нокът. Архитектура на изкуствените нокти.
3. Различни видове: квадрат, заоблен квадрат, овал, балерина, бадем.
4. Задължително и препоръчително рязане на формите при различните видове на естествените нокти. Видове естествени нокти и как да направим точния избор кой тип изграждане да изберем.
5. Архитектурни задължения при работа с изградени нокти.
6. Апекс, стрес зона и свободен край.
7. Стискане на нокътя, точно време, инструменти, С- извивка.
8. Подложка като основа на изградения нокът.
9. Основни правила при моделиране на подложката.
10. Работа с камуфлажни гелове.
11. Техника на изграждане.
12. Видове четки за изграждане и грижа за тях.
13. Видове пили, грижа за тях.
14. Запиляване на изкуствения нокът, начин на захващане на пилата.
15. Основни грешки и тяхното решение при изграждане на ноктите. Често срещани проблеми при работа с гел и с гел лак и тяхното решение.
16. Изграждане с минимално изпиляване.
17. Отработване върху модел.
Блок 5.
Работа с полигел/акригел (Power gel, gum gel, play gel)
1. Преглед на продукт и инструмент.
2. Схема на изградения нокът и демонстрация на изграждане.
3. Техника на изпиляване.
4. Поддръжка. Какви са тънкостите при поддръжка.
Допълнителни условия:
1. Всички необходими материали за курса се предоставят от майстора.
2. Практиката се води на модели осигурени от курсиста или от майстора (по възможност).
3. Необходимо е предварително записване и заплащане на капаро. Капарото е в размер на 50% от курса. Може да се заплати на място, с паричен превод по „Еконт“ или по банков път. Мястото на курсиста се пази само след получено капаро.
4. При евентуален отказ от курса преди започването му, капарираната сума не се възстановява.
5. Пълната такса за курса се заплаща в първия ден от започването на курса.

# 617
  • София
На приятелка, оформянето си е от нея, лака от мен. 🙂 Лака е на Коди, но трудно се работи с това жълто, и на Нес взех жълто, и с него ми е трудно. Моите не ги показвам, че хич не се получи с това жълто, но започнах след всяко нанасяне, преди изпичане, да минавам с клечка покрай кутикул, за да отделя ако има нещо и няма отлепване отгоре вече!
Скрит текст:

# 618
Алмира Сикретли от Емокозметикс.

Ти Сикретли ли ползваш, лесно ли се отлепя? Аз ще я ползвам вместо белеща.
В сайта предлагат 2 каучукови, коя от двете трябва да купя?

# 619
  • София
Щях да питам и забравих, някой да ми препоръча златно-розов брокат? Като това.

# 620
Щях да питам и забравих, някой да ми препоръча златно-розов брокат? Като това.

Аз мога да помогна с този на Веналиса, на май броката е по-едър, и по-тъмно розов.

# 621
  • Варна
Алмира би ли обяснила по-подробно как успяваш да белиш каучук без да страдат ноктите? Правила съм го,но след втория-третия път започва да се бели с част от ноктите,което не ми е опция. Правиш ли апекс? Моля те да споделиш целия протокол.

Такова розово злато имам на Моделонес само,че е с едри и дребни частици. Трепач е като акцент  зимата.

# 622
  • Light of Zartha
На Борн Прити има подобен брокат. Розово злато, но на живо не е толкова жълто. Номерчето е 20, поне на старите шишенца. Позволява повече слоеве и става много плътен.

# 623
Алмира би ли обяснила по-подробно как успяваш да белиш каучук без да страдат ноктите? Правила съм го,но след втория-третия път започва да се бели с част от ноктите,което не ми е опция. Правиш ли апекс? Моля те да споделиш целия протокол.

Такова розово злато имам на Моделонес само,че е с едри и дребни частици. Трепач е като акцент  зимата.

Досега ползвах само този на Коди. И да, наистина след няколко сваляния с белене ноктите стават за резил Grinning
НАД обаче беше препоръчала един немски нормален белещ лак ÜNT, който купих от Амазон и даже е 10 free. Та протокола е следния:

1. Спирт и обезмаслител
2. Каре с UNT
3. Втори слой каре с обикновен безцветен Флормар
4. Каучукова база тънък слой
5. Цвят
6. Топ

Ноктите ми вече не са наранени. Като нови са след сваляне Grinning
Разбира се с изключение на свободен край, под който не е имало каре.

Аз да напомня-  някой ако може да ми даде насока дали втората хибридни база на Сикретли става? Ще я махам с белене

# 624
Моята е точно хибрид 2, взех я защото беше в промоция, Обичах май имаше от другата. Два пъти съм ползвала, единия път махнах лесно, другия трудно, но си зависи и от лаковете отгоре. Не съм белила, киснах.

# 625
  • Paris, France
Алмира, като искаш да белиш си вземи направо белеща се база. Ако ти се бели преждевременно слагаш ултрабонд по краищата.

# 626
Добре, но не искам да е китайска! Имаш ли предвид конкретна белеща? Тази на Неесс съхнеща на въздух вече си я взех

# 627
  • Paris, France
Добре, но не искам да е китайска! Имаш ли предвид конкретна белеща? Тази на Неесс съхнеща на въздух вече си я взех

От много години съм с китайска, но съм тествала и европейски, американски. Правят едно и също и ако случайно не държат се слага ултрабонд. С него всички държат.

Напиши е амазон  UV peel off base и виж какво ще ти излезе. В бога на принцесата сме направили доста подробен списък с много марки белеща се бази, но не зная кои все още се произвеждат. Погледни го!

European nail peel off base ми е фаворит, но трудно се намира.

На Depend perl off базата е хубава, но го няма в България. Намира се в Германия, Словения.

Ако съставките на китайските те притесняват, знай, че в желаещите се бази няма HEMA и няма как да има.  Тя и почти няма да ти докосва нокътя.

# 628
Момичета, здравейте.
Знаете ли от къде мога да намеря като синия брокатен гел лак или каква марка е ?

# 629
Благодаря Невена, ще поръчам и от китайските да ги пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт