Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 397

• 42 682
  • 738
  •   1
Отговори
# 585

https://www.youtube.com/watch?v=rlJh5-L3uvo&feature=youtu.be

Ето го: "Дъщерята на посланика" - трейлър към 17 еп. - ОРИГИНАЛ.

Flowers Bouquet
Едни ще се радват, други ще плачат...

Защо е с тази риза ли е, или яке, да му пречи на Енгин.

# 586
А аз си мисля за Каврук - дали СЦ ще го оставят да оживее...
Или актьорът излиза от сериала - нали чакат със съпругата си бебе.  Може да е пожелал ролята му да приключи.

И защо Наре и Санджар са толкова късно вечерта на мястото на катастрофата, дали намирането на жилетката на Мелек нарочно нацапана с кръв да е някаква примамка от страна на Кахраман.
А сцената в конака да е след това. Наре е в нервна криза и припада, а останалите стоят като в индийски сериал. Само Менекшето разиграва  поредното театро, защото се държи за корема.

# 587
  • Пловдив

https://www.youtube.com/watch?v=WhRlI_81lL4

"Дъщерята на посланика", епизод 17, трейлър с бг. суб.
Приятно гледане.

# 588

Приятно гледане.

Благодаря за фрагмана! Two Hearts
Да... Чака ни поредната доза драма.
Обсъждали сме, че най-големия злодей някак си остана в сянка, а всички се нахвърлиха върху Санджар.
И сега какво - Акън пак със силата на парите си ще "прибере" Наре при себе си.
Кахраман  ще си отмъсти на Санджар, като изпълни плана на Акън и ще получи 12 милиона. Ще спаси Марината  и ще си шефства там самичък.
Обаче кога раняват Санджар - дали той не доплува до яхтата и там да го  прострелят, защото като пада ранен във водата, според мен си  е доста дълбоко. Ако пък го раняват  на пристана, щеше да падне там.

А тези финални фрази - дали ги казват очи в очи или ще е поредното "разговаряне" на астрално ниво.
Навяват обаче мисли за окончателна раздяла.

# 589
Еееееееееееее... Знаех си, че Санджар ще бъде ранен. Не ви ли казах? ;д Толкова предвидимо. С Мелек всичко ще бъде наред, ще се опитат да отвлекат Наре, но може би някой ще я спаси(вероятно Гедиз или дори самия Кахраман), преполагам, че баш тогава ще е й краят на сезона и всички ще се чудят жив ли е, или не, за да държат хората под напрежение до септември. Очаквам да изпадне в някаква кома, или нещо подобно... Септември месец, когато почне пак втори сезон ще е най-вероятно с 1-2 години(ако не и повече) напред и всички ще чакат събуждането му и детето от Менекше ще бъде родено. Ей, какъв сценарий измъдрих. Много вероятно е това нещо според мен. 90% съм убеден, че втори сезон ще е след голям период от време и няма веднага да започнат, от където свърши.

# 590
  • Пловдив

https://www.facebook.com/notes/engin-aky%C3%BCrek-the-actor/the- … 2431930133771590/

Момичета и момче, ето 15-я анализ върху сериала от Навид Шахзад.
Да имаме още нещо за размисъл утре, освен трейлъра.

Хищникът и паразитите
Навид Шахзад

Любовта и злото са сред големите мистерии на живота, които големите писатели и философи са обсебили с различна степен на успех. Великите хроникьори на любовта като Шекспир и Джон Дън драматични текстове и поезия, свързани с любов, копнеж, страст, а в случая на Бард – монументално зло. Въпреки че любовта му няма смъртен характер, тъй като е насочена към Бога, дори самият Сатана се озовава в капан между тях, тъй като избира бунта си със своя култ към: „По-добре да царувате в Ада, отколкото да служите на Небето“ в епоса на Милтоник. Тук в смъртния свят, където религиозните и суеверните конотации на злото са се превърнали в норма, особено във филмите на ужасите, е трудно да се разбере идеята, че някои хора могат да бъдат първоначално зли. В областите на психологията и психиатрията е доста често практика да се опитваме да проследим злото до дълбоки травми от детството, насилници или някаква ужасно изкривена фройдска идея за това какво представлява отмъщение за лична травма. Древните вярвали в "златната средна", чиято основна функция е да се поддържа баланс между двоични противоположности, свързани с мисли и дела, които се определят чрез посредничеството на "негативен демон", който очертава границите между това, което се счита за добро и неговото плашещо друго. Съвременната лексика замества „демон“ с думата „съвест“, която по-често ни казва, какво да не правим, а не обратното. Това, че всички мъже и жени правят своя избор за добро или зло, най-добре илюстрира Солженицин, известният автор на „Архипелагът Гулаг”, където той пише: "линията, разделяща доброто и злото, минава през сърцето на всеки човек.”

Това е неудобна идея, тъй като злото се състои в умишлено поведение, което уврежда, обижда, унижава, дехуманизира или унищожава невинни други. Този ред на мисли предполага, че дори и най-добрите от нас, в даден момент, са способни на зло. Имаме пред себе си катастрофалния случай на Санджар Ефеоглу, чиято неконтролируема ревност и яростен гняв отначало изглежда потискат по-доброто му, по-нежното „аз”. Това е акт, за който той срамно съжалява, когато научи истината, и за негова чест никога не отхвърля възможността да бъде вечно проклет за монументалната си грешка. В пряка противоположност на твърдата вяра на Санджар в Аллах/Бог и признаването на вина поради грешка в преценката, Акън не признава нищо. Невярващ на всичко духовно или отдалечено морално, безсъвестният, нечовешки свят на Акън остава инфектиран от бурна форма на елементарно зло, практикувана за съзнателна вреда, обезлюдяване и унищожаване на невинни хора. Без разделителна линия, която да различава доброто от злото в черното му сърце и водена от непреодолимото его, жадуващо за притежание, сила, подхранвана ежедневно от болезнена ревност и добре прикрита омраза към Сандаар; Акън прави съзнателен избор да бъде зъл, без значение колко болка причинява на момичето, което признава, че обича, или колко живота унищожава. Касапницата, която той оставя след все по-маниакалния си стремеж да владее Наре според собствените си условия, е това, което подтиква трагедията напред, тъй като той тъче порочна мрежа от лъжи около Наре и Санджар, за да ги хване в капан и в крайна сметка да ги постави в клетка, като един безмилостен, рядък вид ловец.

Злите хора се отличават главно по две неща: безпокоителност и липса на съвест; характеристики, които Акън проявява безнаказано. По модел, подобен на Яго в трагедията на Шекспир „Отело”, екранната игра на „Дъщерята на посланика” използва сюжета на пиесата като централен мотив, за да илюстрира лекотата, с която добрите хора могат да бъдат манипулирани, за да станат плодородна почва за зли действия. Почитан генерал и високо уважаван човек, Отело е напълно измамен от Яго да вярва, че съпругата му Дездемона му е невярна. В съвременния сериал, един безстрашен мъж като Санджар, се оказва крехък, позволявайки ревността и гнева да управляват главата и сърцето му; ситуации в които злодеят Акън използва и експлоатира докрай. На пръв поглед един етикет като психопат за Акън би определило действията му като на луд; но това би послужило само за намаляване на монументалното въздействие на цялата трагедия до физическо заболяване, което позволява известно изкупление. Акън е по-плашещ и зловещ, защото е напълно здрав и е лишен от всякакви чувства на угризения или болки на съвестта.

При хора като Акън висшето его, съчетано с остър интелект и безмилостен стремеж към лично щастие, се превръща в чудовищно оръжие за унищожение за всички, освен за самия него. Нещо повече, такива хора са очевидно аморални, тъй като решават да използват и изхвърлят хората, докато ги третират само като трамплин за постигане на личните им цели. Отвратителният начин, по който Акън експлоатира лековерната Мюге, за да действа като „къртицата“, която му доставя интимни подробности за връзката Санджар/Нару, както и за бизнес начинанията на Санджар/Гедиз, говори за неговата безмилостност и садистично отношение към жените. В пиесата „Отело“ злодеят на арката и архитект на трагедията Яго е наричан „спартанско куче“, което е най-порочната порода ловно животно. В настоящия контекст Акън е наистина зловещ хищник, който се приютява за убийството, когато  на кръв, особено в близост до уязвими и доверчиви жени като Мюге и Зехра.

За много мъже притежанието играе огромна роля, което обяснява в известна степен манията на Акън към Наре. Ревността и гневът на Санджар бледнеят в сравнение с свирепия стремеж на Акън към младото момиче, в чийто дом е израснал и се възприема като „брат“. На пръв поглед той е очарователен, мек човек, но сам със себе си Акън безнаказано показва зъбите си, принуждавайки дори Керим, удобният за шофьор на посланика да коментира здравия му разум. Ерхан Алпай играе смразяващ, заплашителен, садистичен Акън Вардарлъ, който доброволно се радва на идеята за завладяване със сила и показва смразяващо безразличие към истината. Освен с използването на ехото на класическа трагедия като „Отело” с голям ефект; екранната игра на „Дъщерята на посланика” интересно използва „злото” като стихийна сила, която изглежда е заразила целия регион, като разпространението на вирус. Това, че има силно заразно естество, може да се види в преобразуването на Халисе за една нощ от матриархат в мафиотски персонаж; неочакваната и разочароваща реакция  на Яхя от морална позиция на съпругата му; превръщането на Менекше от измамно невинна девойка в човек със сенчесто минало, внезапната поява на Локи - считан за бог на злото в норвежката митология; и не на последно място: самият Гедиз, който се колебае между ролите си като най-добър приятел и нещастен любовник.

Моралният живот бързо се разпада, когато злото го дърпа като втъкана основа, а Акън е майстор на манипулацията. Замаян със собствения си „успех“ в изнасилването на Наре, Акън казва на Челеби най-лукаво, че това е акт на взаимно съгласие и предлага да се ожени за дъщерята на посланика. Бихме очаквали всеки баща в подобна позиция да повярва на собственото си дете, да се обади в полицията и да повдигне обвинение на Акън за гнусното престъпление. Гювен Челеби обаче избира да повярва на гъската, която му снася златните яйца и жестоко отхвърля собствената си дъщеря. В този критичен момент, когато неговата репутация и "източник" на доходи изглежда са застрашени, Челеби се разкрива като паразитен, егоистичен, суетен и напълно самообслужващ се човек, който е жесток и безразличен баща към уязвимо, ранено дете. От своя страна Акън с удоволствие държи Челеби на стегната каишка, дори след като последният започва да подозира, че осиновеният му син може да го изиграе.

Менекше, което означава "дива виолетка", е класически пример за манипулативен златотърсач, скрита зад фасадата на наивност с широко отворени очи. За разлика от своя градински събрат, разнообразието от диви цветя, тя не издава аромат и често расте в скърцащ храст. Заедно с майка си Атике и муцунестия си брат Неждет, те образуват трио от паразити, хранещи се с богатството и статута на семейство Ефеоглу. Авторитарната Халисе избра съпруга за сина си и няма кого да вини, освен себе си. Със силно чувство за оцеляване, Менекше несъмнено разпознава заплахата в Мелек и започва тиха кампания за дискредитиране както на майката, така и на детето. Лекотата, с която тя убеждава Халисе да вярва в жалките й истории, говори за нейната хронично манипулативна природа, докато злобата й към новооткритата дъщеря на Санджар ни изкарва от нерви. В крайна сметка тя изчерпва малкото съчувствие, което имахме към нея, когато виждаме бързото й падане от избрана, но изоставена булка до коварна, черна, амбициозна жена с тъмно минало.

Затова трябва да внимаваме твърде рано да съдим героите и да уважаваме факта, че любовта причинява огромни емоционални щети както на мъжете, така и на жените; точно толкова, колкото и ние трябва да разберем, че мъжете и жените обичат по много различни начини. "Дъщерята на посланика" е не само романтичен сериал, но може да се разглежда и като приказка за морал, предупреждаваща ни за зло, т.е., особено съзнателно практикуван недостатък. Акън хищникът, а паразитите, които обикалят земята, унижават най-добрите добродетели на човечеството, като чест, вярност, преданост и истинска любов, към състоянието на стоките, които да бъдат закупени и продадени на най-висока цена в търга. Изглежда, че понастоящем ясният морален център на сериала се състои от Наре, Санджар (въпреки първоначалния му неуспех), Елван, Зехра и вечният верен Каврук.

# 591
Привет на всички.
Благодаря на екипите за преводите на серията и фрагмана.
Благодаря ви и за постовете. С удоволствие ви чета, но нещо не ми се гледа и пише за такива напрегнати взаимоотношения.
Нищо добро не ни очаква, за съжаление. Трябваше да се досетим от публикуваните снимки на гмуркачите, че ще има сцени под вода. Сега остава Кахраман да спаси Санджар /нали актьорът беше постнал, че ще се гмурка/.
Пожелавам ви хубав ден.

# 592
  • Пловдив
Тези Сц нищо ново ли не могат да измислят /моретото по същия начин главния вързан и хвърлен на дъното на черно море / и цяло лятото въпроси кка ще се спаси тоя човек 🙄 а уж мислили сценария над година. Акън нали го издирва полиция как си обикаля така спокойно, а за Наре Санджар е по- лош и от насилника й. Да видим до къде ще я докарат онези двете с химикала 🤔.
Хубав ден 🤗 🤗

# 593
  • Пловдив

Здравейте и добро утро.
Бъдете оптимисти, нали сме на пътешествие с Енгин в поредната история.
Важно е да оценим актьорската му игра. Разнообразието от емоциите, които показва.
Този труд заслужава нашето внимание и коментари.
Е, при добро желание разбира се.

Чакаме снимки, чакаме озет. Нищо не е така, както изглежда...
Успешен петък.

https://www.instagram.com/p/CBl1IpcFud_/

Ето какво написа едната сценаристка - Айше Ферда Ерйълмаз - това ще видим в 17 епизод:

Знаеш ли какво ме устройва? Ако нямах крила! Акън никога не ме е удрял,  той ме обичаше, не ме изгони и не стана съпруг на друга жена... Това е живот, който ме устройва! Щастието ме устройва!!!

Вероятно и Наре е отвлечена, вероятно това е писмо до Санджар, написано от Наре, под заплахата за живота на Мелек и натиск от Акън.

# 594
Добро утро,

Приятно гледане.

Flowers BouquetFlowers BouquetFlowers Bouquet

Съвсем логично се развиват нещата.

Лошите деват "урок" на добрите.

Докато добрите водят война, лошите ще ги наказват.

Дано последствията, не са жестоки.

Момичета, Hug

Приятен ден.

# 595

Добро утро момичета Two Hearts
Хубав и успешен ден петък!

Благодаря за превода на Навид Шахзад!  Много философски е направила този път анализа си върху "ДП". Всяка една дума написана от нея е абсолютно вярна. Сложно е действително да разбереш мислите и оттам постъпките на хората. Абсолютно точно е описала  всичко базирайки се на богат арсенал от теоритични познания в много области. Нейното не е просто някакво споделяне какво видях и ме впечатли.
Дълбоко, из основи разглежда героите и техните постъпки, като търси причините.
Адмирации за всичко което е написала досега и надявам се да продължи да пише.

За себе си се убедих, че нищо не е просто и елементарно в този сериал и в историята която ни разказват.
Всеки герой има хиляди лица, които ни показва във всеки един различен момент.
Но понеже и ние сме различни и гледаме хората и заобикалия ни свят с различни очи - различно виждаме тези лица.
За едни Санджар може да е показал справедливост, за други това да е жестокост.
За едни Наре може да е показала любов, за други това да е притворство.
За едни Гедиз да е показал загриженост, за други да е лична изгода.

Знаете ли - за едно се моля само. Сценаристките тръгнаха с много силна история. История, която учи и дава възможност всеки да разбере някаква истина за себе си, да  направи някаква равносметка, да  помогне за някакво решение.
Винаги съм се чудила /имам предвид в изгледаните сериали и филми/ защо лошите герои винаги са показани като по-умни и с няколко хода напред от добрите. Защо добрите винаги им вярват и позволяват да бъдат обект на манипулации. И много пъти лошите остават ненаказани, защото добрите им прощават.
Честно казано, преди да открия Енгин като актьор гледах това което предлагаха нашите ТВ канали, а то беше предимно латиносериали. Та там цял един сериал от стотици серии, добрите сякаш са лишени от разум в полза на лошите. Ама такива небивалици съм гледала, че чак ме е било яд на мене си  защо продължавам да ги гледам. И то с актьори известни за съответната страна, с име в сериалната им индустрия. Ще кажете ниско качество на сценария - възможно е.

И сега, след като изгледах трейлъра и прочетох тази подсказка от едната сценаристка, както  и поредния анализ на Навид Шахзад,  си мисля нещо - това което заложиха като идея и имаха на разположение едни от най-добрите актьори Енгин и Неслихан, дали ще успеят да продължат да държат здраво "юздите на историята" за да върви в "правилния път".  Или "път" имахме до определен момент, а сега  пуснаха или ще пуснат своите герои всеки сам да си проправя собствена пътечка, водеща незнайно къде.
Това за пътя го разбирайте метафорично казано.

Дано сценарият,  който е приел Енгин и впоследствие търсената съответна партньорка  да остане във вариант, в който те двамата са се съгласили на участие и са подписали договори.
Защото имената на Енгин и Неслихан продадоха този сериал и не ми се мисли, ако втори сезон историята придобие друг, различен характер.

Нека изгледаме и финалната за сезона серия, може нещата да не са толкова черно-отчайващи за главните ни герои, но едва ли ще излязат от клишето с което завършват всеки край на сезона.

Значи това което не се харесва и съответно се харесва /говоря за опита ми с гледани минали проекти/ си е едно и също.
На публиката действат зле  "намеците" и подсказките за раздяла, болести и смърт.  Още повече, когато доверието между  двойката, чиято история гледаме е нарушено. Такъв един финал оставя горчивина и неприятно чувство.
Докато обратното - двойката е в добро и лошо заедно, в зрителите чувствата са други.  Така беше на финала на "КВФ" -  предполагащ продължаващо сближаване на Керим и Фатмагюл, въпреки ареста на Керим, въпреки, че Фатмагюл "остана" до Мустафа.  Дано ме разбрахте какво имам предвид.

Сега, ако финалът е - Санджар ранен и сам в морето, Наре сама на яхтата с Акън и всеки пак да мисли, че е предаден от другия, защото до този момент  те нито се разбраха, още по-малко пък изясниха обстоятелствата довели до първата им раздяла. Някак си не видяха  Злото, което е около тях, продължаващо да им вреди и вместо заедно да се борят с него, те самите  сякаш се загубиха. Лошото е,  че  пропиляха време в личностните си разправии и не усетиха стягащия се капан около тях.
А най-лошото в случая е, че този капан се оформи от най-близките им хора.

И като край на дългите ми размишления, не ме напуска усещането за продължаващи лоши неща и лош край. Ето го и доказателството за това какво би ни оставил края на финала на първи сезон. На никой не му е приятно да чака така - то е като да чакаш резултат от изследването за лоша болест. Докато го получиш си на ръба и мислите ти все те тикат в черната страна.

Момичета Two Hearts  исках нещо хубаво да напиша, но някак не ми се отдаде.
Затова да компенсирам поста си - нещо вкусно и приятно.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 10:37 от Марта_49

# 596
  • Пловдив

Марта, с едно не съм съгласна само.
Повечето зрители харесват драматични истории - съседите се съобразяват точно с това.
Освен за турския тв пазар, наблягат и на международния. От там идват печалбите - писали сме го това.
Не само те обаче - всички сериали в световен мащаб са такива, в т.ч. и българските.
Така завършват сезоните - бомбастично.

Но се мисли и за друга част от зрителите - има комедии, екшъни, фентъзита, хоръри.

https://www.youtube.com/watch?v=rlJh5-L3uvo

Вече минахме 1 000 000 гледания на трейлъра за по-малко от 12 часа.
Това е само линка на акаунта на сериала.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 11:08 от mariana51

# 597
""Изглежда, че понастоящем ясният морален център на сериала се състои от Наре, Санджар (въпреки първоначалния му неуспех), Елван, Зехра и вечният верен Каврук."
Да, страхотен анализ на професорката. В края на сезона, включая анонса на последната серия, Битката между доброто и злото за съжаление е в полза на злото. Санджар е повален, Каврук за дълго отстранен/дано не завинаги/ Гидиз раздвоен. Остава Наре, дали тази крехка жена ще успее от птичка да се превърне в орлица и да защити любимите си същества-това може би във втори сезон. Все пак надеждата умира последна.
Благодаря за преводите, новините- страхотни сте!!!

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 11:35 от zagj

# 598
  • Пловдив

https://vk.com/club144707938?w=wall-144707938_115621

http://www.ranini.tv/haber/40948/1/sefirin-kizi-dizisi-sezon-finali-yapiyor

https://www.ntv.com.tr/yasam/sefirin-kizindan-muhtesem-sezon-fin … L9sqku2sPxElqurAQ

Три линка с информация за 17 епизод - вторият е на Ранини - тя обикновено преписва.

Страхотен финал на сезона от "Дъщерята на посланика"!

Телевизионният сериал "Дъщерята на посланика", който приковава милиони на екран и е продуциран от NGM и O3 Media, завършва сезона със своя 17-и епизод, който ще излезе в понеделник, 22 юни.

"Дъщерята на посланика", където вълнението и напрежението се натрупват, ще даде спиращ дъха епизод между сезоните. Кой ще намери Мелек и Каврук? Ще разбере ли Санджар истината за бременността на Менекше? Дали Акън, който си сътрудничи с Кахраман, ще постигне това, което иска? Готови ли са да се жертват в името на Наре и дъщеря й, ще може ли Санджар да спаси близките си? На всички тези и много други въпроси ще бъде даден отговор в понеделник вечерта, 22 юни. Отброяването започна за великолепния финал на сезона на "Дъщерята на посланика"...

# 599

https://vk.com/club144707938?w=wall-144707938_115621

http://www.ranini.tv/haber/40948/1/sefirin-kizi-dizisi-sezon-finali-yapiyor

https://www.ntv.com.tr/yasam/sefirin-kizindan-muhtesem-sezon-fin … L9sqku2sPxElqurAQ

Три линка с информация за 17 епизод - вторият е на Ранини - тя обикновено преписва.

Страхотен финал на сезона от "Дъщерята на посланика"!

Телевизионният сериал "Дъщерята на посланика", който приковава милиони на екран и е продуциран от NGM и O3 Media, завършва сезона със своя 17-и епизод, който ще излезе в понеделник, 22 юни.

"Дъщерята на посланика", където вълнението и напрежението се натрупват, ще даде спиращ дъха епизод между сезоните. Кой ще намери Мелек и Каврук? Ще разбере ли Санджар истината за бременността на Менекше? Дали Акън, който си сътрудничи с Кахраман, ще постигне това, което иска? Готови ли са да се жертват в името на Наре и дъщеря й, ще може ли Санджар да спаси близките си? На всички тези и много други въпроси ще бъде даден отговор в понеделник вечерта, 22 юни. Отброяването започна за великолепния финал на сезона на "Дъщерята на посланика"...

Flowers Bouquet

Благодаря и за професионалния анализ на Шахзад.Flowers BouquetFlowers Bouquet

Общи условия

Активация на акаунт