Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 67

• 36 005
  • 765
  •   1
Отговори
# 675
Питате- отговарям. Имам диван на Виденов от 7-8 години. Харесах го в нета, но отидох до друг град и там за моя радост беше мострен диван. Харесахме го и до няколко дни ни го доставиха. Дивана излезе много здрав и читав. Ползван е и за спане доста време, а децата се катереха по облегалките. Сега, не бих си купила същия диван, защото нямам идея какво е качеството както на корпуса, така и на дамаската. Ще си претапицирам стария на цената на един чисто нов, но поне ще съм сигурна в здравината му и качеството на дамаската.

# 676
Напълно съм съгласна с Танч, нека да не подценяваме перото тапицерия в ценообразуването на дивана. Така между диван с най- евтината и най- скъпата тапицерия може да се окаже, че има разлика колкото за още един диван. Обратното също важи, възможно е да има производители с добри механизми и материали, но да гонят ниската цена като слагат не чак толкова добра тапицерия.
Тук идва ред на форума, да получим мнение от първа ръка. Мен лично преубедени коментари без лично наблюдение само ме отблъскват и объркват.
Само между първи и втори ценови клас дамаска са около 300 лв разлика, а представете си между първи и пети колко е. Тези цени не са ги сънували случайно все пак.

Пък и масово няма наличност - само мострички, за изработка се чака 1-2 месеца. Да, било да можеш да си избереш дамаска, тинтири-минтири. Просто става дума за малки, миниатюрни фирми, които нямат ресурс дори за производство, камо ли за дизайн.
Като те чета и ми става ясно, че нямаш никакво понятие от търговия с мека мебел, което е нормално, все пак не ти е професия. Но не е редно от незнание да очерняш по някакъв начин производителите. Един диван предлага ли се само в един цвят дамаска, почти на 100 % е внос, обикновено мейд ин чайна. Вторият вариант е да е български, но много ниско бюджетен, разбирай боклучав, нещо от порядъка на 500 лв. Останала им е дамаска, която не се харесва,или е некачествена, те я набиват на някой евтинджак, за да хванат хората с по-ниски възможности и така се отърват от дамаска, която не върви. Никой, ама никой магазин няма да ти поддържа складови наличности на диван българско производство, защото това са много хиляди левове, които стоят заключени и не се знае кога ще се освободят. Освен това, ще ти кажа, че само в първи ценови клас има около 80 модела дамаски. Откъде да знае търговецът какво ще поиска даден клиент като клас, цвят, вид дамаска? Или викаш 5 ценови класа по 80 във всеки клас са 400 броя дивана на склад от един модел само, за да може да дойде Х и щото не ѝ се чака 20 работни дни да си вземе дивана сега, веднага, на момента, в какъвто цвят и дамаска си прецени? Ами ляв, или десен ъгъл да е? Или и двете да складираме? Стават 800 дивана. А да знаеш, че освен дамаската на дивана, можеш да избереш и с каква дамаска да са възглавниците и че може 2 да са зелени, 2 карамбозави на точки?
Много пъти клиенти се хващат за дивани внос, които са в само една дамаска, харесва им моделът, имаме го на склад. Ама той е в сиво, а те го искат в пепел от рози и пак не бива, пак са недоволни. Човек трябва да прецени дали ще чака за това, което иска като цветове, или ще направи компромис с цвета, за да го вземе веднага.Търговията с мека мебел хич не е толкова елементарна, колкото си мислиш, че е. Реално това са дивани по поръчка, а не на конвейер и си искат технологично време за изработка. Всеки е свободен да харесва, или не моделите на българските производители, да чака, или не за изработка и въобще къде и по какъв начин да си похарчи собствените пари. Но е много грозно да се обявяват за некадърни едва ли не, защото не държат на склад хиляди дивани.

Дайте съвет за качествена тапицерия, която лесно да се чисти от кучешки косми и да не задържа петна.
На първо четене ми изникват еко кожите.

# 677
Аз нямам куче, препоръчай нещо, което не е кожа

# 678
След това дълго описание на търговията с дивани, аз пак да се върна и кажа за ДИЗАЙНА на бг диваните, щото тука основно иде реч за това .
Не струва ! И това е! Независимо леви или десни ги държат на склад! Вкл и онзи от линка не бих го взела никак си.

# 679
А може би линк към дизайн, който си струва.

# 680
Няма дизайн за 500 лева който да си струва.

# 681
Аз нямам куче, препоръчай нещо, което не е кожа
Дамаските на Bibtex от серията Polo са доста добър вариант. Водят се втори ценови клас. Визуално приличат на кожа, но всъщност са плат. Не намирам по-читава снимка в нета.
https://mebelilenistyle.com/image/cache/catalog/image/data/damas … olo1-685x380h.jpg
Далас-ът на рекламните снимки е с дамаски от тази серия.

Mars също са добри, макар и в първи ценови клас. Те са меланжирани и при тях евентуално замърсяване не личи толкова много.
Магазините, които работят с мека мебел по поръчка, имат картели с мостри, за да ги пипнеш, да ги усетиш и да прецениш кое е твоето.

https://www.alo.bg/user_files/d/dejarosa/6323622_108189129_big.jpg

https://www.tapicer.bg/damaski/MARS

След това дълго описание на търговията с дивани, аз пак да се върна и кажа за ДИЗАЙНА на бг диваните, щото тука основно иде реч за това .
Не струва ! И това е! Независимо леви или десни ги държат на склад! Вкл и онзи от линка не бих го взела никак си.
Живеем в демократична държава и всеки е свободен да има мнение и вкус, както и сам да взима решението за какво да си похарчи парите. Мен твоят вкус, или на някоя друга хич не ме бърка, както друг не го бърка моят, аз давам информация как стоят нещата с поддържането на склад и защо е така, от там нататък кой за какво ще я ползва тази информация и ще я ползва ли, хич не ми е проблем. Производители, модели и цени - бол. Както са казали хората - " Вкус другар няма ".

# 682
Принципно и мен твоя личен вкус също не ме бърка. Но в тези постове не става дума за личния ти вкус, а за търговската ти дейност.

# 683
Няма дизайн за 500 лева който да си струва.
Кой е казал да е 500 лв 🤔          Танч, точно първия вид искам, благодаря ти!

# 684
Принципно и мен твоя личен вкус също не ме бърка. Но в тези постове не става дума за личния ти вкус, а за търговската ти дейност.
Моят личен вкус е базиран на моя опит и наблюдения върху над 20 фирми - български и чуждестранни. Както и на рекламациите, които влизат, или не влизат към конкретни производители и вносители. Предпочитам да избирам с главата си, когато имам достъп до такава информация. Преди избирах само по визия, както го прави почти всяка жена, това е нормално. Сега е много по-лесно, защото знам на коя фирма къде ѝ е силата и къде са ѝ слабостите. Ако моите постове са ти проблем, можеш просто да ги подминаваш, не е нужно да изпадаме в детински спорове. Все за якой инфото, което давам, ще е полезно, както твоето ще е полезно за друг.

# 685
Всяка мебел се избира И по визия. Аз не искам диван, който да ме надживее, пък да ме дразни всеки път щом го зърна.

# 686
Във Фейса много се хвалят диваните на Фейдом.

И аз давам един глас за Фейдом - от тях поръчахме 2 триместни дивана, производството им е в Македония.

# 687
Големите фирми си имат системи за BI и следят какво се търси, респективно могат да си позволят да поръчат и да държат на склад най-търсените неща - дали в страната, дали в регионален склад. Това важи за всякакви стоки, не конкретно за мебели. Но когато някой иска нещо, което не върви масово, или ако някой е поръчал голямо количество и е изчерпил склада, тогава чака. Това си е съвсем нормална бизнес политика.

# 688
А може ли да препоръчате ъглов диван, който да е удобен, да има ракла, да става за сън, да има висока облегалка, може и на лично ако не искате да пишете тук конкретни марки.
Ние сега сме с диван Виденов на 9 години, в квартира е, но само ние сме го използвали, спано е на него, децата скачат, ми не е мръднал. Приличен е за сън, е и по-удобен може да е, ама като за Видев е доволно. Гледах в магазин едни ловешки, забравих името, харесаха ми, удобни бяха, но нямаха ракла.

# 689
  • при моите любими
Аз също обикалям за дивани последната седмица и тези, които си заслужават са на по-високи цени определено. Харесах един диван в Айко, предложиха ми много видове дамаска, като всяка си имаше брой сядания на износване. Мисля, че най-високата цифра беше 80 000, а имаше и по 20 000. Разликата в цената беше значителна. На вид ми изглеждаха горе долу еднакви. Всеки си има приоритети при избора на диван. За мен примерно, ракла и механизъм не са от значение, а държа на сваляща дамаска, за да мога да я поддържам по-лесно и да я сменя също толкова лесно, ако ми омръзне визията или цвета или се захаби. По тази причина се отказах и конкретния споменат в Айко. Продължавам да търся и аз моя диван.

Общи условия

Активация на акаунт