Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на заболяване на щитовидната жлеза?
Какви тестове са необходими за диагностициране на заболяване на щитовидната жлеза?
Какви хранителни добавки се препоръчват при заболяване на щитовидната жлеза?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на заболяване на щитовидната жлеза?
-
Какви тестове са необходими за диагностициране на заболяване на щитовидната жлеза?
-
Какви хранителни добавки се препоръчват при заболяване на щитовидната жлеза?
-
Какви храни трябва да се избягват при заболяване на щитовидната жлеза?
-
Как трябва да живея, когато имам заболяване на щитовидната жлеза?
Клетките от един момент нататък са толкова пълни с глюкоза, че не могат да поемат повече, въпреки че инсулинът се опитва да набута в тях излишната циркулираща глюкоза. И тази излишна глюкоза или се отлага като мазнини (понеже само определено количество глюкоза може да циркулира в тялото, иначе става токсична за него), или трябва да бъде поета от клетките по-късно/да бъде изхвърлена от тялото...а междувременно си циркулира. А е ясно, че моментът да се обработи тази излишна глюкоза при редовно хранене през 2-3 часа и с повечко вгх така и не идва- понеже с всяко хранене постъпва нова глюкоза за обработване...Клетките са "уморени" от цялата тази глюкоза, на нас ни става уморено и сънливо след хранене...и има защо. Съжалявам, че стана дълго, но дано да съм се изразила достатъчно ясно
Когато има по-ниска КЗ има хипогликемии- тялото е произвело повечко инсулин, но и клетките са все още достатъчно чувствителни спрямо това количество инсулин. Проблемът е когато хипогликемията идва след наистина огромно количество инсулин. Т.е. пак е в пряка зависимост със степента на ИР. Рано или късно идва момент когато клетките "стават глухи" (по-малко чувствителни) спрямо инсулина. И ако не се вземат мерки се стига до преддиабет и после и до диабет...Самото отслабване също подобрява ИР и инсулиновата чувствителност- само че при ИР отслабването е по-трудно.
, както казах чела съм го но не помня да го разкажа. Но сега като ми обясняваше така хубаво, се сетих и че съм гледала...
). Имаш ли оплаквания?