Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 61

• 24 595
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
В Германия скоро не съм попадала на лекарства с глутен. Всички са с царевично нишесте.
Аз едни болкоуспокояващи не мога да си взема от Бг, всичко е с пшенично нишесте. Незнам технологично какво пречи да се подмени с царевично.

На Henning Л-тироксинът е с царевично.
Незнам, ако е произведено за други пазари, дали има разлика в нишестето.

# 661

Това са днешните резултати. В четвъртък съм на преглед. Не се ограничавам с храните,пия Л тироксин 25мг.от 3 месеца....
Ако някой има да каже нещо, относно резултатите,ще бъда благодарна.

# 662
Дозата ти е малко, ТСХ високо, Т4 ниско. Глюкозата ми се струва малко ниска, не е лошо да изследваш инсулин на гладно да се види как е. Това завишено МСV може да е от дефицит на В12, така че е хубаво да се изследва. Левкоцитите ти отиват към горната граница, някакво възпаление има в организма.
Относно холестерола - общия е нисък, защото той е изчислен от другите, а НDL(добрия холестерол ) ти е нисък, т.е. от там идва и общия нисък .

# 663
Дозата ти е малко, ТСХ високо, Т4 ниско. Глюкозата ми се струва малко ниска, не е лошо да изследваш инсулин на гладно да се види как е. Това завишено МСV може да е от дефицит на В12, така че е хубаво да се изследва. Левкоцитите ти отиват към горната граница, някакво възпаление има в организма.
Относно холестерола - общия е нисък, защото той е изчислен от другите, а НDL(добрия холестерол ) ти е нисък, т.е. от там идва и общия нисък .

Само да кажа,че изследванията бяха на гладно. За възпалението подозирам от къде може да е.
Ще видя и В12. В четвъртък ендокриноложката ще каже какво да правя. Благодаря за изчерпателният отговор.

# 664

Може ли някой да изкоментира и моите. Защо фт3 е толкова ниско? Пия Пропицил през 3 дни по 1 таб. Лекаря се притеснява да ми спре лекарството лятото. Кога мога да пусна пак да проверя ФТ3? Тези са от 26.06

# 665
  • София
,Привет! Елтирокса изчезнал, а елтироксина по-евтин и се намира в аптечната мрежа, но дали има някаква разлика, която да се усеща?,
 Сега погледнах по-горе, изследвания и ми направи впечатление MCV,над норма, а моето е от години под норма 81/84-98/ , и МCH 27/ 28-34/ С хашимотото ли е свързано и дали е нещо за притеснение,? Ако някой знае , да сподели,:heartsc:
,

# 666
ММ, при мен е свързано с ниско желязо, феритин, а също и Б 12. Confused

# 667
Момичета, извинявам се за нахлуването в темата, но имам въпрос относно изследване на хормоните, а забравих да питам лекаря днес.
Освен да са сутрин на гладно има ли и други изисквания? 

# 668
Да не си пила хормон (ако пиеш). За половите си има изискване кога да се правят.

# 669
Половите ще са друг ден. А тази вечер мога ли да си пийна магнезия преди лягане? Глътка, две вино от чашата на ММ?

# 670
Аз лично избягвам всякакъв алкохол преди изследвания (предната вечер, дори  ден). Магнезий спирам ако ще го изследвам, иначе не.

# 671
Мерси, Долче.

# 672
..............
 Сега погледнах по-горе, изследвания и ми направи впечатление MCV,над норма, а моето е от години под норма 81/84-98/ , и МCH 27/ 28-34/ С хашимотото ли е свързано и дали е нещо за притеснение,? Ако някой знае , да сподели,:heartsc:

Така са при желязодефицитна анемия

# 673
  • Пловдив
Привет момичета, може ли да помоля и аз за коментар на резултатите ми. Зимата ТСХ ми беше завишено - 4,45 тогава ендокринолога ми каза, че няма да ми изписва нищо / на ехограф жлезата нямаше изменения/ и след няколко месеца да ги повторя. Оплакванията са ми: проблем със съня, задъхване при изкачване и закъсняващ цикъл, на 45г съм. Също имам нужда от препоръка за добър ендокринолог в Пловдив, благодаря предварително.

# 674
Медта ти е на горна граница, хубаво е да се види как е цинка, обикновено в такива случаи е нисък.
Инсулина е малко висок, обаче няма кр.захар а те обикновено се пускат заедно.
ТСХ и Т4 показват хипофункция на щитовидната, няма Т3 обаче.
От ТАТ и МАТ се вижда започнал автоимунен процес, но е още в началото може да се вземат мерки - хр.режим, попълване на дефицити на витамини и минерали, търсене на причината за тях - възпаления, бактерии, вируси...
И вит.Д е нисък, най-вероятно такива ще са В12 и желязо, проверете и тях.

С лекар не мога да помогна

Общи условия

Активация на акаунт