Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 61

• 24 650
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
На някоя от вас да се е случвало да и излизат червени петна по тялото? От около два месеца периодично ми излизат такива, които по картинки в нета приличат на уртикария. На няколко пъти ми изтръпва и се надува устата. В нета пише, че това е амтоимунно и свързано с болестите на щитовидната жлеза. Обикновено минаваше в рамките на 2 дни, но последните 10 вече е непрекъснато. Да търся алерголог в Бургас е мисията невъзможна.
Ако имате идея за добър алерголог в Пловдив моля да споделите, че другия месец имам пътуване до там и да съчетая нещата.
Хм, при лупуса има подобна симптоматика. Пак е автоимунно. Но може и да е друго. Има изследвания за това. Най-добре се консултирайте с лекар. В Бургас за това, може да се консултирате с д-р Казмин.

# 481
  • Бургас
Егвийн ал-Вийр, сега погледнах снимки на лупус - моите петна са различни и изчезват за ден. На следващия се появяват другаде.
Д-р Казмин ревматолога ли имаш предвид?

# 482
Да, ревматолога. Добре е, че са други. Аз само казвам. Скоро на моя близка това се случи, петна и схващане на устата и езика...Това й откриха. Затова реших да споделя.

# 483
При лупус наистина може да наподобява други болести, затова се нарича великия имитатор, и рядко е с "типични" прояви, пък и не се доказва или изключва лесно...
Но сега е сезона на алергиите. Помисли за това. Може да пробваш за пиеш ксизал или друго противоалергично. ако ти минава... вероятно е алергия

# 484
Скрит текст:
Скиорче, в онази табличка нямаше ли други мерни единици за антителата и хормоните? Нещо такова съм запомнила... Thinking
Иначе моите си излизат май под 2- 0,37 и 0,73 Thinking
И ТАТ и МАТ са с горна граница <35, мерните единици са същите като тукашните. Само при нас ТАТ е до 115.
В лаборатория Рамус антителата са с други реф. граници (до 5). Твоите къде са правени? По антитела си мноого далече от Хашимотото;)
В Рамус са правени.
Да ви попитам, как ви влияе хормонът на цикъла? Нещо по-различно усещате ли?
И също, при положение, че Т3 и Т4 са ми в долната 1/3 на референтните, дали е възможно да предозирам с 25 мкг дневно? Питам и във връзка с това, че се затопля все повече, температурите и още ще се покачват? Thinking

# 485
Нередовен цикъл е симптом, така че би трябвало да действа урегулиращо. Аз никога не съм имала проблем с цикъла си  освен веднъж  закъсня с 10дни и така  ми откриха проблема с щитовидната. Та не мога да кажа, че нещо съм забелязала, лека промяна в продължителността имах след раждане и това е.

Дали може да се предозираш никой не може да ти каже Simple Smile , всеки има различни нужди и различно усвоява, независимо лято ли е...аз съм на 5х75 и 2х100мг при долните резултати така че Simple Smile .Преди това бях само на 75мг
Скрит текст:

# 486
Моят цикъл също никога не е бил нередовен. Закъсня ми само веднъж- и знаех, че съм бременна още след 2-3 дни закъснение Grinning Откакто започнах да пия Глюкофаж xr се измести с около 2 дни по-рано, но пак си е точен. Сега 2 дни преди МЦ имах леко главоболие, но може и да се дължи на това, че тези дни стоях на течение и да съм настинала...С хормона не усещам така бързо студ и течение, както преди. Blush

# 487
Да, най-вероятно. Аз понякога имам леки хормонални мигрени преди МЦ, но е от скоро...т.е. от годинките явно хаха. Иначе съм и със синузит, та понякога е от него.

А да и аз така като забременях 2 дена закъснение имах и сутринта ми се догади от кафето и ми беше ясно.

# 488
Значи може и от хормона да е Blush Ще се наблюдавам и следващите месеци дали ще имам подобни симптоми. По принцип, главоболие имам изключително рядко и затова му обърнах внимание сега. Че и 2-3 дни...
Скрит текст:
 А на мен през първите месеци от бременността не ми се гадеше от кафето (пиех го докато още не знаех, че съм бременна), обаче кафето ми миришеше винаги на изгоряло и ММ много ми се смееше...  Kissing Heart

# 489
Аз като казвам хормонални мигрени имам в предвид половите хормони Wink не този дето го пием. Но ти си се наблюдавай де, но се съмнявам, че е от него.

# 490
Да, ясно Joy По-скоро си мислех, че може от хормона за ЩЗ и половите ми хормони да "реагират" малко по-различно, а и като добавим по-високите температури. Може пък и магнитни бури да има- те ми влияят със сигурност. Grinning

# 491
  • София
Аз напоследък си имам ежедневни главоболия:( Най-гадното е, че се появяват още със събуждането. Понякога ме тормозят по цял ден, друг път изчезват от самосебе си. Имала съм периоди на месеци, та й години без главоболие. И аз щях да питам, дали е възможно да е хашимотовски проблема, че вече взех да се ошашквам.
Dolce, аз се замислих, дали не е от постоянно вързаната ми на стегната опашка коса и ще пробвам да походя с пусната, макар, че мразя. Но това може да е основателна причина.
Radinna, да не си на някаква диета или хранителен режим? Помисли, дали си променяла напоследък храненето.
Аз бях в червени петна в продължение на две седмици като започнах елиминационната диета на И. Уенц. Ту изчезваха, ту се появяваха ежедневно.

# 492
Здравейте, дами! Темите са страхотни - чета от около 7 месеца назад и имам още много за наваксване. Толкова съм щастлива да открия съмишленици.
Споделям на кратко за мен с надежда тук да открия подкрепа. На 29г. съм, като от 1 месец приемам еутирокс 25мкг сутрин и Глюкогаж ХР 1000 вечер. Тези медикаменти са ми изписани след последните изследвания от 04.2020 ( прикачам ги) след безуспешно ходене по мъките ( 3 различни ендота в София). Другите изследвания са от 02.2020, когато правих обременяване с глюкоза заради ИР.
Скрит текст:

От 2015 съм с ИР, която контролирах с нисковъглехидратно хранене, спорт и положителен начин на живот. В последната година обаче развих почти постоянна умора, сънливост, липса на енергия, качих 10 кг без никаква промяна в начина на живот и това ме накара да тръгна по лекари и да търся причината. Имам всички симптоми на хипофункция на жлезата. Крайната ми цел е овладяване на състоянието и забременяване. С мъжа ми в момента не правим опити за бебе, тъй като искаме да се нормализират нещата при мен. В последния 1 месец откакто приемам лекарствата обаче няма никакво подобрение - дори имам дни, в които ми е адски лошо и отпаднало.
Моля ви, споделете какво мога да направя за да променя показателите - готова съм на всичко, за да оздравея и да си имаме бебче.
Благодаря, че ме изчетохте!
Скрит текст:

# 493
  • София
Момичета, попадало ли ви е това чудо - тинктура “Дълголетие”?
Случайно попаднах на него и гледам, че производители и потребители се кълнат как лекува ранен диабет и преддиабетно състояние, както и нормализира “рехабилитира” функцията на ЩЗ.
https://apteka.framar.bg/30075868/хелт-агейн-тинктура-дълголетие-100-мл
Мисля да го тествам.

# 494
Здравейте, искам да попитам през лятото с колко си намалявате дозата на Еутирокс? И има ли такава закономерност - топло време с по-ниска доза?

Общи условия

Активация на акаунт