Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 8- ма тема

• 43 483
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Опасявам се, че няма как да се усвои терасата към стаята, защото на горния етаж е този прекрасен двустаен Върху килера от долния етаж има балкон, а терасата отдолу е без покрив. Въобще цялата сграда е култова. Заедно с мезонета на последния етаж. Така става като се опитат във всяка пролука да построят нещо.
Малко се съмнявам, че някой е дал 45900Е за такова безумие. Най-вероятно е даден като обезщетение.

# 421
В спалнята не виждам прозорец, възможно ли е ...

# 422
  • Варна
Здравейте, извинявам се отново ако въпроса ми не е подходящ за тук..
Предстои ни сделката при нотариус, и се интересувам проверката за тежести се случва директно на сделката пред нас или следва ние да я направим онлайн в агенцията по вписванията преди това?
Благодаря!

# 423
Здравейте, извинявам се отново ако въпроса ми не е подходящ за тук..
Предстои ни сделката при нотариус, и се интересувам проверката за тежести се случва директно на сделката пред нас или следва ние да я направим онлайн в агенцията по вписванията преди това?
Благодаря!
Може да си проверите и предварително, но в момента на сделката нотариуса пак проверява.
Успех и честито.

# 424
Това е сградата на ул Никола Михакловски, под сладкарница Синчец. Запазиха част от фасадата, доста странно се получи. Понеже почти всеки ден минавах покрай нея, да си призная не видях да слагат каквато и да е изолация. Разбира се има шанс и просто да съм го пропуснал тоя момент. Но, че няма гаражи или други парко места е очебийно?!

Тази сграда прилича на тухла от 90-те. Жалко че още разрешават да се строят такива сгради дето нямат нищо общо с фасадата на архитектурния паметник. Има някои дето са още по-фрапиращо различни.

# 425
  • София
Обсъжданата горе малка сграда има още един недостатък, който поне е можел да бъде направен по друг начин от архитекта.
Чупката зад асансьора е напълно преодолима. Предвид, че кооперацията е ужасно малка и цялата вертикала от апартаментчета е почти една и съща.
Тоалетната не е нагласена със стълбището и асансьора на една линия. Тя можеше да се помести в чупката, където е кухнята. Така ще се избегнат едни абсурдни чупки във всеки апартамент по етажите. А всеки апартамент да е предимно голям правоъгълник, като тоалетната е извън този правоъгълник. Така и 2те стаи щяха да имат правилна правоъгълна форма и холът щеше да е доста по-приемлив.

# 426
  • Варна
Не схващам. Какво е това? Стара къща, надстроена с още 3 етажа?

# 427
  • Варна
_re_ge Ако имаш предвид "мезонета" - има като че ли капандури точно над леглото за романтика.

Танграта - а как ще се влиза в тоалетната, ако е на мястото на кухн.бокс? Освен от хола директно, защото коридор ще намали площта на и без това миниатюрната дневна.

Чудя се как архитектът се е навил да проектира такава сграда, а още по-чудно ми е как е получила одобрение от всички по веригата. То няма един нормален апартамент. И дори при цени от близо 1000Е / кв.м ЖП има четири продадени апартамента. Районът бива горе-долу, но не е топ.

И понеже се чудим кой е този архитект, погледнах в описанието на проекта и "Сградата е проектирана от група млади талантливи архитекти с ръководител арх. Христо Топчиев, преподавател във ВСУ." Ами какво да кажа повече Grin

# 428
Района си е добре като цяло. Това е пореден опит върху някоя къюурка да извлечем всеки възможен квадратен метър. Не знам кой се примирява обаче с това. Това единствено в Гръцката нещо за по няколко нощувки. За постоянно живеене е неприемливо.

# 429
  • Варна
Няма лошо да се ползва, но според мен е хубаво да се мислят по-авангардни решения за такива тесни сгради - външни стълби, външни асансьори, апартаменти на по два етажа и.т.н. Ама дизайна на тая историческата къща и кооперацията грозни та грозни, малко дете да беше щеше нещо по-красиво да направи.

# 430
  • Варна
https://money.bg/video/kupuvachite-ochakvat-spad-na-tsenite-na-i … i-tendentsii.html

Някой има ли имот строен от Явор? Толкова качествено ли строят наистина? Че като гледах видеото чак почнах да съжалявам, че са продали всичко на 95%.

# 431
Фемили Гардън официално има разрешение за строеж.

# 432
  • Варна

Знам. че имат. Интересува ме, дали някой може да потвърди, че наистина строят толкова качествено понеже не съм влизал в техни сгради.

# 433
Отстъпки не правят, ходих при тях миналата седмица. Но честно казано не разбрах на база на какво беше това самочувствие, след като за доста неща нямаха адекватно решение, да не говорим за локацията и сроковете достигащи почти 4 години.

Колко да е качествено, след като няма шумоизолация дори. След като им изтъкнах, че банята на съседа е лепната за моята спалня, се сетиха да кажат, че щели да сложат шумоизолация на такива стени, ама само на тях. А и прозвуча, че все едно на момента им хрумна.

Честно казано, не очаквам нещо повече от Варна Сити парк като качество.

Все пак дори и без отстъпки цените не са лоши, но сроковете ме отказаха оттам.

# 434

Знам. че имат. Интересува ме, дали някой може да потвърди, че наистина строят толкова качествено понеже не съм влизал в техни сгради.
Зависи какво имаш предвид под "толкова качествено".
Добре строят. Не случайно купих от тях.
На Марто блока го завършват по добре от колкото очаквах, даже съжалявам  че не купих там.
2-те сгради в Младост - Опал и Ахат, изглеждат много добре, за разлика от други сгради на същата възраст -Лабиринт примерно (където от фасадата текат ръждиви струйки).

Общи условия

Активация на акаунт