Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 8- ма тема

• 43 460
  • 752
  •   1
Отговори
# 480

Къде се намират тези прословути кооперации на Явор? В кварталите ли?
Не знам какво имате пред вид прословути, но Явор имат 3 готови сгради в младост, една в строеж пак там, една в строеж на Виница и една актувана на Бриз. За други не се сещам.
Да добавя, че и аз получих цени и разпределения за новите секции във ФМ. Ами цените пак са добри.

# 481
  • Варна
Къде се намират тези прословути кооперации на Явор? В кварталите ли?

Ето тук:

Скрит текст:

Ще е доста голямо.

https://www.yavorad.com/fg/

# 482
Здравей! Някой ще може ли да качи разпределение и цени на втората час от проекта на Явор

# 483
  • Варна
Виа Понтика не е хубаво някой да вземе да се изказва така за чуждия труд и да му руши имижда, не е отговорно - схеми било, подигравки от конкуренцията, че са се показали по телевизията, ами да се покажат и те и.т.н., Интелигентно момче си, не се дръж като човек, който никога не е създавал нищо. Първо не познаваш работата на Явор, а аз следя и имам досег с тях от години, после не е вярно че не са си продали апартаментите защото от първата партида са продадени, това което си дал като пример го пуснаха преди три дни, тези сгради за втори етап и вървят отделно.
Явор взеха награда сграда на годината за една от сградите си и понеже съм ги виждал и съм гледал и много друго ново строителство ще ти кажа, че са светлинни години пред другите, единствено като препоръка към тях - шумоизолация ( пак са по-добре от другите ). Кой те знае с кого си се видял и защо си останал с лошо впечатлените, те наеха и доста нови напоследък. А, апартаментите им се продават преди да почнат защото първо, че от сградите им в Младост набраха добър имидж и второ пуснаха цени примерно за едностаен 25 000 евро и то с хубаво разпределение при някакъв изкълчен едностаен отсреща от друга фирма на цена от 32 000 евро. Та затова и продадоха защото пуснаха много евтино и според мен проекта ще си го направят до край.

# 484
  • Варна
Виа Понтика не е хубаво някой да вземе да се изказва така за чуждия труд и да му руши имижда, не е отговорно ...

Не мисля, че с няколко коментара мога да разруша имиджа на някого. Ако прочетеш коментарите ще видиш, че имам приятел, който си взе апартамент от тях.

Нямам нито строителна фирма, нито роднини/приятели брокери, нито ще взема % ако някой си купи или не си купи нещо от някого. Казвам каквото мисля, какво съм видял и каквото са ми споделили познати.

И също така съм писъл - всеки човек си има вкус - това, че на мен не ми харесва нещо или че някой ми е направил лошо впечатление само по себе си не означава нищо (за друг може да е идеално).

Също така уважавам и твоето мнение (различно от моето), което е позитивно за тях. Може и да имаш повече информация и да ме убедиш в противното един ден - тогава ще си призная, че греша.

Относно "схемите" - извинявай, обаче "сграда на годината" за мен означава точно обратното (платена реклама). Потърси в интернет за най-известната световна българска измамница - Ружа Игнатова - същата е "Бизнес дама на годината за 2014 г." и има снимки с президент Росен Плевнелиев. Потърси снимки и на президент Румен Радев с Лилана (спечелила не една поръчка покрай Васил Божков).  Извинявам се ако не е по темата, обаче много ме жегна с тази тази глупост за "сграда на годината". Защо?

През 2010 сграда на годината е новия МОЛ "Габрово" построен на мястото на сградата на "Женско благотворително дружество 'Майчина грижа'" - подарена на българския народ от един от най-големите ни дарители Пенчо Семов (https://www.youtube.com/watch?v=agEfLbEhj8I) - така, че да ти имам позорната награда.

# 485
  • Варна
Съгласен съм с всичко обаче не съвсем. Ето списък на откровено изопачени и неверни твърдения "защото ще почнат да го строят като имат достатъчно договори и пари, за да не са на минус." , "не знам къде ги видя 90% продадени жилища. Иначе нямаше да пращат mails за новите " , "имат много малко продажби. Който се е "хванал" - "хванал". Започва да става смешно и тъжно, но начинът им за реклама е като на понци схема"
Не случайно в правото си има и текстове предвидени за това. И като споменаваме общественици от миналото можем да кажем и за Буров, който казва, че и с муха и с банка можеш да се справиш с вестник. Та в този ред на мисли "имиджът" е нещо съществуващо и градено с време и пари и не е редно лекомислено да се руши. Все едно ти да гледаш моркови и аз да мина покрай градината, да си измисля някакви неща и да разправям на къде кой среща. Морков купи ли си? Яде ли?

Ако наистина искаш да поднесеш мнение има начин да го направиш и то на база на нещо видяно, сигурно и преживяно. Ама това са разсъждения в свободна форма за маса, те не са мнение, а чиста форма спекулация.

И не работя за Явор, и те имат трески за дялане.

# 486
  • Варна
Ето списък на откровено изопачени и неверни твърдения "защото ще почнат да го строят като имат достатъчно договори и пари, за да не са на минус." , "не знам къде ги видя 90% продадени жилища. Иначе нямаше да пращат mails за новите " , "имат много малко продажби. Който се е "хванал" - "хванал". Започва да става смешно и тъжно, но начинът им за реклама е като на понци схема"

Не виждам нищо от написано, което да не отговаря на мнението ми за "Явор". Не съм разкривал какво съм си говорил с тях, за да не става "лоша реклама" - всеки е достатъчно умен да не вярва на 100% на това, което чете в интернет и да си проверява нещата за себе си.  След като държиш за повече детайли - по този начин започна разговора ни:

Въпрос: "Какво става след 5 години, когато изтича договорът за подръжка на парка?"
Отоговор: "Събирате се и си избирате друга фирма или продължавате договора на тази".
Въпрос: "Как се събират 500 собственика?"
Отговор: (усмихва се)

Въпрос: "Банята на един апартамент дели спалня с друг - няма ли проблем с шумовете?"
Отговор (след малко мислене - все едно сега го наглася):  "Точно на тази стена ще има шумоизолация."

Въпрос: "Може ли да ми дадате някакви ориентировъчни срокове за започване на проекта и за завършване?"
Отговор: (смее ми се) "Спокойно. Ще се се построи."

След това зададох 10 въпроса, които са по-сериозни (задавам ги на всички брокери) и преценявам дали си заслужава да се занимавам с тях. Няма да споделям отговорите им, защото не искам да предизвиквам нещо негативно за служителя и смятам, че всеки трябва да ходи и да си разпитва/преценява сам.

Предлагам ти да не говорим повече по темата - аз няма да ги коментирам, след като не смятам да съм им клиент (засега).

# 487
Абсолютно същите въпроси и отговори и при мен. Сякаш са 1 към 1. Simple Smile Затова се отказах и аз, не ми вдъхват доверие.

# 488
  • Варна
По повод на така коментираната шумоизолация. Колко струва да се шумоизолира въпросната стена, граничеща с банята?

# 489
  • Варна
По повод на така коментираната шумоизолация. Колко струва да се шумоизолира въпросната стена, граничеща с банята?

За баня не съм сигурен дали се прави по същия начин, но за обикновена стена не е много скъпо - прави се с минерална вата - цената на кв. метър е около 15 лв. Проблемът за мен е, че е с дебелина 5 см, т.е. като ти дадат апартаментът по БДС с машинна шпакловка ще сложиш още 5 см за вата и наново ще правиш замаска (ненужно намаляване на помощението).

С няколко строители съм говорил и нямат против да се сложи ватата предварително (като си заплатиш на тях или организираш сам) - така си спестяваш поне едната замаска.

Иначе е добра идеята на сградата на Явор "Кипарис" с тухла, която е и звукоизолищата - затова ми стана интересно.

# 490
Аз също се отказах от Family Garden, защото не ми харесаха отговорите и до голяма степен недомлъвките на брокера. Спомням се, обаче, че беше категоричен, че строежът ще започне февруари, а явно още не почнал. Срещата ми беше октомври.

Виждам, че тук има доста хора, които разбират. Имам 2 въпроса:
1. Кой ще строи точно до сградата на Явор във Виница по пътя към Св. св. Константин и Елена?
2. Как стои въпросът с мухъла във Варна? Посъветваха ме да не купувам близо до морето, защото мухълът бил голям проблем. Simple Smile

# 491
  • Варна
ФалаБела, няма ли информационна табела на този строеж?
Може ли координати в гугъл къде се намира?

То не е тайна ,че морския въздух е агресивен към материалите. Даже бетоните изложени на морска вода се правят със сулфатоустойчив цимент.
Не случайно едно време са си варосвали къщите.
Мухъла е зависим от влажност, проветряване и други условия. Не е само морето причината. Апартаменти с по-малки стаи, натъпкани с мебели, където не може да се осигури циркулация на въздуха са по-податливи на образуване на мухъл. Иначе добрата климатизация в помещения  с нормални размери би трябвало да не позволява развитието на мухъл. Друг проблем е бързането с измазването и затварянето на конструкцията без да се чака да излезе естествената влагата на мокртите процеси при строителството, това също води до развитие на плесен. Преди като се строеше се чакаше около 2 години преди да се нанесеш в нова сграда и да се довърши. Разбира се сега уж има нови материали и технологии, но си куцат нещата.
В София какви работи съм виждала ... ..  не плесен, а мъх беше тръгнал да се развива : )))) , e вярно бяха неизползвани с години помещение, но все пак ... гледката беше покъртителна.

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 21:18 от BVAR

# 492
Опасявам се, че един конкретен брокер във Явор, сваля реномето на фирмата, просто защото не е наясно с бизнеса и работата си. Такива отговори са недопустими.

# 493
ФалаБела предполагам, че питате за този строеж
https://dekaz.bg/sgrada/sunny-homes/

# 494
ФалаБела, няма ли информационна табела на този строеж?
Може ли координати в гугъл къде се намира?

Минавах с колата и само го мернах строежа, но е точно до Азимут на Явор АД.

Иначе по темата с мухъла - живяла съм на брега на едно друго море в държава с по-висока влажност и там нямаше и помен от мухъл. Предполагам, че заради правилното строителство като за климата, а също и защото в най-влажните месеци използването на обезвлажнители е задължително.

ФалаБела предполагам, че питате за този строеж
https://dekaz.bg/sgrada/sunny-homes/

Благодаря за линка. Не виждам точно къде се намира този комплекс. Възможно е да е той. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт