Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 8- ма тема

• 44 083
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Да, има логика, но пак не мисля че ще е толкова евтино. Надали под 600е/м2.
Няма да е толкова ниска цената, и аз мисля така. Но ще има разлики в цените според изложението и етажа. Северните маломерни в Магнолия са били на доста ниски цени. Подозирам, че в Ела ще има от този вид.

600 Е е добре.Във Фамилиите е 950 Е квадрата!!!
950Е на квадратурата от сайта им ли го сметнахте? Защото тя, доколкото виждам, е с общи части. Ако смятаме на ЧЖП ще излезе над 1000Е. Безумие. Явно никак не са на зор да продават.

# 211
  • Варна
+1 за Казаков строй, ние също сме гледали близо до Колхозния, не знам дали за същата сграда става въпрос, но беше ни направило добро впечатление за използваните материали, детайли и завършеност на сградата.Единственото неприятно е, че локацията не ни устройваше, докато на останалите му сгради близо до Генералите вече цените бяха различни доста по скъпо ест....
Така че да, не винаги големите и най-известни фирми са с най-доброто строителство -лично мнение.
Друго хубаво строителство съм виждала при Дончев..

Не са до ключ!По БДС са!
Наистина много са наблъскани сградите.
Никакъв парк, никакви детски площадки....,във Фемили Гардън е по-добре, цените са по-разумни и нормални за района.

На всички проекти пространството около сградите е озеленено и има илюзия за простор. В последствие се оказва, че е не е така. За "Family Garden"  ще видим какъв ще е финалният вариант.

EDIT:

Моя греша - объркал съм строителят, който издава до ключ.

Иначе цените им може да са високи, но с право.  Миналата година, гледах един апартамент на "Казаков строй" в кв. Христо Ботев - не ми хареса разположението и големината на стаите, както и локацията, но наистина човекът беше строил с много качествени материали. Цената му беше почти 1000 евро, докато на друга сграда, която гледах в квартала на Комфорт, цената беше 680 евро.

Да, обаче разликата е наистина от земята до небето - единия беше изпипал детайлите (всичко,за което съм се сещал и повече), другият беше скандален. Например, сложил най-евтиният 2-ра ръка cat 5е замазан в стената (става въпрос за вертикалния интернет кабел). Помислих си - ако някъде този кабел е прекъснат, после трябва да се махне и да се прави мазилката във входа наново - скандално е. И замазването директно в стената - срамно.

Това е хубавото и лошото на зеленото - даваш едни пари, но не е ясно какво ще излезе накрая - от друга страна, може да възразиш (ако ти е записано в предварителния договор). Затова в договора пишете всичко - за на един приятел апартамента писахме, писахме ... накрая брокера, за едното искане каза - "Това е вече смешно хора. Все едно да искате да ви запиша, че стените ще са прави." Смешното беше,че като му слагаха кухнята се оказа, че стените не са прави...

# 212
  • Варна
Нищо не планират!
65000 Е двустаен апартамент ,чакане до края на 2021 г,после 4-5 % нотариални такси,15000 Е ремонт и обзавеждане, 6000 Е паркомясто(нямало къде да се паркира там)...,86000 E в най-добрия случай се получава.
За тези пари вече може да се намери двустаен в центъра на Варна!!!А не в Победа,в Промишлена зона, дочух,че в  близост имало и доста роми.
Тристайните ги предлагат по 80000-86000 Е.....,с паркомястото, нот. такси и обзавеждането, сумата пак удря небесата.

Пак да кажа - не ги защитавам (лично аз не бих живял там), но в една сграда има много неща, които един строител може да направи или не направи:

- ТЕЦ
    - газ
    - оптика до врата
    - фотоклетки на стълбището
    - лампи със соларни панели около сградата
    - висок клас асансъор
    - стъклопакет - колко мм
    - дограма - какъв клас
    - въздоховоди - 120 или 150 фи
    - вода и мръсен канал в гараж
    - възможност за зареждане електрическа коли в закритите парко места
    - видео наблюдение
    - домофони - стандарни или с видео
    - изолация колко см

и т.н, и т.н. ... същото е със самите работници - сезонни новаци или хора с опит (има значение, кой ти слага плочките на терасата например и заплатите са им различни).

Една сграда е много повече неща от апартаментът, който закупуваш и ако не внимаваш едни 50 или 100 евро на квадрат може да ти предизвикат много проблеми в последствие.

Колко качествено правят сградите и какво пишат по сайтовете вече е друг въпрос. Например, в Трошево сградата срещу стария Галерия мол (незнам на кой строител), но ми остави добри впечатления. Ходих 10-тина пъти, защото един колега си взе там апартамент и "инспектирахме"  - харесаха ми момчетата.

EДИТ:

Някой знае ли какво ще правят тук?

Преди време имаше CBA, което сега преместват на мястото на една механа на 2-3 мин от там. Мястото изглежда добро за сграда, понеже няма нищо наоколо, но стои така от доста време.

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 12:11 от Via Pontica

# 213
  • Варна
Ехаа, тия от Комплекс Фамилия верно са се взели много на сериозно с цените, поради каква причина?! Гледам в описанието пише, че се намира в Идеален център? WTF? А, ако беше в района на общината, може би щеше да е в центъра на света?
Фемили гардън дори и с А16 предполагам, че няма да стигнат цената от 80к евро за тристаен с дневна от 20 и две спални по 12м2. Ама пък ще си продават на каквато цена решат, никой не може да им каже 'копче'.
Иначе за сграда Младост някой по-рано беше писал, че има още минимум 7-8 месеца строителни дейности, след това актуване, ала-бала, ако може да сподели защо мисли, че строителството ще продължи още толкова време, интересно ми е?

# 214
  • Най-красивата страна
Идеален център-не.
Но широк-може би да.
Аз харесвам района.
Все пак центъра на Варна не е само до шадраваните.

# 215
За някои хора центъра е входа на морската градина, за други пощата. Аз се отказах да давам определения за център.

# 216
Ехаа, тия от Комплекс Фамилия верно са се взели много на сериозно с цените, поради каква причина?! Гледам в описанието пише, че се намира в Идеален център? WTF? А, ако беше в района на общината, може би щеше да е в центъра на света?
Фемили гардън дори и с А16 предполагам, че няма да стигнат цената от 80к евро за тристаен с дневна от 20 и две спални по 12м2. Ама пък ще си продават на каквато цена решат, никой не може да им каже 'копче'.
Иначе за сграда Младост някой по-рано беше писал, че има още минимум 7-8 месеца строителни дейности, след това актуване, ала-бала, ако може да сподели защо мисли, че строителството ще продължи още толкова време, интересно ми е?

То май не е и широк център даже ама не се учудвам при положение че брокерите водят лятно тракия за център, общината стига до патриарх евтимий, винса до пикадили. Ама нали имаше една приказка за лудия и баницата.

# 217
Никакъв широк център не е, а кв.Победа !

# 218

Мисля на база моя опит с 10-тина кооперации и един хотел . Ти въобще ходил ли си да видиш на какъв етап е строежа на апартамента ти ? Щото аз всеки ден минавам от там , и бих казал че 7-8 месаца е твърде оптимистичен срок . И това за акт 15 . Акт 16 за тая сграда се вади от от София и там ..... срокове просто няма .
Идеален център-не.
Но широк-може би да.
Аз харесвам района.
Все пак центъра на Варна не е само до шадраваните.
Ако Победа  се води широк център , то Варна е можеби единственият областен град , в който Северна промишлена зона се намира в центъра .

# 219
  • Варна
Аха, разбирам. Аз питах от любопитство, ще поживеем и ще видим. Днес си обновиха информацията за напредъка на сградата, та не е нужно да ходя на място и да гледам. Все си мисля, че до макс 5 месеца ще е завършена, може и да бъркам разбира се.

# 220
Аха, разбирам. Аз питах от любопитство, ще поживеем и ще видим. Днес си обновиха информацията за напредъка на сградата, та не е нужно да ходя на място и да гледам. Все си мисля, че до макс 5 месеца ще е завършена, може и да бъркам разбира се.
Не се притеснявай, аз минавам често от там и виждам че се напредва доста бързо. Входове 3 и 4 са почти готови. Акт 15 ще се вземе в срок, убедена съм.

# 221
  • Варна

Като минавам следващата седмица от там ще ти направя няколко снимки (само дано не забравя). Иначе тази сграда и сградата на Комфорт в кв. Трошево (на ул. Фантазия) са малко "спорни".

Без да съм експерт по темата (и с риск да кажа някоя глупост) не мисля, че е много безопасно да се живеее там - в google има много информация за това, дали е добре да се живее до електропроводи. Например:

https://giropark.ru/bg/nasosnye-stancii/chem-opasny-vysokovoltny … ni-cheloveka.html
https://optolov.ru/bg/potolok-v-vannojj-komnate/chem-opasny-lep- … nyh-polei-na.html

Възрастни хора са ми казавали, че тези зони нарочно не са били застроени, защото са били нещо като безопасни (санитарни). На фона на застрояването с цел печалба и погазване/заобикаляне на всякакви норми и закони, вероятността да се строи някъде, където не би трябвало е голяма.

Note - в случея се изкавам на база на информация от google, не съм експерт и съм сигурен, че ако се пита някой контролен орган, ще каже, че всико е точно.

# 222
  • Варна

Като минавам следващата седмица от там ще ти направя няколко снимки (само дано не забравя). Иначе тази сграда и сградата на Комфорт в кв. Трошево (на ул. Фантазия) са малко "спорни".

Без да съм експерт по темата (и с риск да кажа някоя глупост) не мисля, че е много безопасно да се живеее там - в google има много информация за това, дали е добре да се живее до електропроводи.
Около сграда "Младост" няма електропроводи.

# 223

Мисля, че бъркаш сграда Младост, със Армада.
Втората не знам на какъв етап е, и изобщо не е привлекателна и коментирана тук (заради локацията си сигурно).
Сграда "Младост" е на бул. Република, срещу МЦ Младост.

# 224
На нас ни предлагаха на патриарха ъгловата сграда която гледа към Владислав за широк център.  Смешно е. Особено като казваха ще замяна на квадрати около окръжна с квадрати втази нова сграда на  патриарха било равностойно.

Общи условия

Активация на акаунт