Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 8- ма тема

• 43 561
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
И аз не съм фен на брокерите,но адвокат как ще ви показва имотите на вторичния пазар?

# 286
олх, bazar.bg,imot.bg и т.н,някои собственици публикуват и там имотите си.
Който търси, намира!😀

# 287
  • Варна
Рядкост,голяма рядкост да попаднеш на нещо читаво там.

Предлагам да приключим темата(за/против брокери) в зародиш,че едно е сигурно - до нищо хубаво няма да стигнем Grinning

# 288
  • Варна
В гореизброените сайтове няма нищо хубаво по простата причина, че по принцип няма нищо хубаво. На вторичният пазар хубав имот много рядко излиза и като излезе държи цена. Има разбира се, не че няма, но от моя опит няколко години вече с периоди в които съм отделял всеки ден време да гледам обяви стигнах до извода, че основно се продават първи етажи, партери, тавани, мазета, ателиета и някакви извращения, както и крайно нефункционални неща от които собственика иска да се отърве.

# 289
  • Варна
Естествено.Хубавите неща се дават на брокери,които пък ги показват първо на познати или клиенти.До сайтове изобщо не стигат.

# 290
  • Варна
Здравейте! Някакви отзиви за Крис-Билдинг. Видях че скоро ще строят сграда в Цветния. Как са като надежност и качество.

# 291
Здравейте! Някакви отзиви за Крис-Билдинг. Видях че скоро ще строят сграда в Цветния. Как са като надежност и качество.
Когато аз проучвах, бяха с прилична репутация, като качество. В настоящата ситуация, надеждност не мога да коментирам.
Ако цената и района са ви ОК, купувайте.

# 292
  • Най-красивата страна
Много хора не желаят да ползват услугите на брокери.
Някои продават сами.
Други издирват телефонния номер на продавача.
Обаче брокерите искат комисионна и от двете страни.
Което никак не е честно,особено ако клиента сам се е свързал с продавача.

# 293
Ходих в Явор да обсъдим апартаментите и сроковете. Да ме извиняват, но няма начин да чакам апартамент в кв. Победа почти 4 години... Плюс това нямат абсолютно никакво решение за поддръжката на парка след 5-тата година. "500 собственика ще се съберат и ще вземат решение" звучи много несериозно за такъв мащабен проект.

Отказах се, ще търся нещо друго.

# 294
+7,2 % върху цената на имота(за брокерите)

# 295
  • Варна
Скрит текст:
Много полезна тема. Аз оглеждам за ново строителство Чайка или Бриз, с учудване тук разбрах,че май Бризовете не са много предпочитан квартал.Сега съм до Автогарата и искаме да сменим за по-голям.  В Чайка съм се разхождала покрай 7етажните панелкидо ДКЦто, имам и приятелка , която живее там и ми се струва чудесно. Как стои обаче въпросът с по-крайната част на Чайка - сп.Средношколска или Св.Никола ? Изобщо не ми е познат там квартала. Ако се наложи слизане с автобус към центъра и връщане подлезите са единствения вариант за пресичане ...

Скрит текст:

С малки ученици съм, тепърва сами ще се разхождат из района - крадци,наркомани,роми? Колебая се стара панелка в Чайка ли да чакам или да гледам ново строителство ... В Бриз Юг това ми направи впечатление https://www.komfortbrokers.com/bg/proekti/jilishtna-sgrada-briz-yug  , то е пак там, от другата страна на булеварда някъде. Ще се радвам да дадете отзив за района,благодаря !

Скрит текст:
П.П. Като се замисля най-близко до района съм ходила на едно парти в механа Хамбара (ако още съществува) и бях потресена с какви децибели се лееше един специфичен вид музика,която изобщо не харесвам. В съседство блоковете и кооперациите незнам как издържат лятно време,като е отворено всичко ...То и с този многолентов път за комплексите си е пак проблем шума предполагам, ако изложението е към пътя Rolling Eyes
Точно срещу Хамбара сме, но не във високите блокове. Мисля че преди 4 години извадихме невероятен късмет, и за миг не съм съжалявала. Разбира се, цената си беше ... , а и стабилен ремонт. Но сега се чувстваме чудесно в тази част на града /от Аспарухово дойдохме тук, а там - младо семейство/, просто никакво сравнение не може да има. Не ни пречат Хамбара чак толкова много, спалните са ни на обратната страна, ако толкова е зор, затварям и пускам климатика. Понякога лятото сутрин се чува дънене от заведенията на плажа, но аз така или иначе излизам с кучето рано и нямам проблем.
На 3 минути сме от двете спирки, обхващат автобуси за всички райони на града. Пресичаш и си на Паметника ако искаш да спортуваш, Морската градина в тази си част е също много приятна за разходка.
По време на ИП много се разхождахме в самия квартал - Пета ЕГ, панелните блокове зад Акациите, пак са хубави места. Единствено се ядосвам, че района около пазарчето очаквано ще се застрои с някакви гигантски блокове...

# 296
  • Варна
По-света:

https://money.bg/property/pazarat-na-nedvizhimi-imoti-v-ispaniya … tva-kam-sriv.html

и защо да не стане и при нас? Отделно:

Влезлите в България преки чуждестранни инвестиции (ПЧИ) през април са 23,9 млн. евро, докато в същия месец на миналата година бяха 163,2 млн. евро, което е намаление с над 85%, показват предварителните данни на Българската народна банка.

Потокът на чуждестранните вложения към нашата страна за първите четири месеца на тази година, като в два от тях имаше пандемия от коронавирус, се свива на годишна база с 50,4% до 154,7 млн. евро, като намалението е със 157,2 млн. евро.

Нетният поток от инвестиции на чуждестранни лица в недвижими имоти е на минус с 0,2 млн. евро, при положителен нетен поток от 2,3 млн. евро за януари – април 2019 г., пресмятат в централната банка.

източник (https://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/napolovina-namal … ri-meseca-306496/)

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 07:06 от Via Pontica

# 297
Здравейте, виждам, че тук се коментира ново строителство, но все пак реших да попитам: Какво мислите за Пълзящ Кофраж за тотален ремонт? Колко може да струва пълен ремонт със среден клас материали?

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 15:51 от bubanka

# 298
  • Варна
Здравейте, виждам, че тук се коментира ново строителство, но все пак реших да попитам: Какво мислите за Пълзящ Кофраж за тотален ремонт? За мен локацията, хубавата морска гледка и реалната квадратура са от първостепенно значение и търсих дълго, но 3-4 стаен апартамент над 90 кв.м с тези характеристики под 100.000 евро не намерих. Колко може да струва пълен ремонт със среден клас материали?

Много трудно ще стане някой да ти помогне с цена, заради голямия range от цени за всичко (изолация,  плочки, кухня, електроуреди).

Според мен като купиш жилището, ще успееш да си направиш ремонтите спрямо бюджета ти - още повече, че не е нужно всичко да стане веднага. По принцип за мен е най-важно да се направи ремонт на банята, тоалетната и кухнята - другите неща си ги правя постепенно.

По-скоро намери информация за следните неща, които за мен са притеснителни при стари кооперации:

- правилили са скоро ремонт на покрива / има ли течове
    - правен ли е ремонт на ВИК в апартамента - сменени ли са вертикалните щрангове между твоя апартамент и този под него и над него
    - в апартамента над теб има ли своеволия - махане на комин, местене на ВИК (някой хора правят тоалетни в килер, изкарват мивки на усвоени тераси)
   - има ли общински жилища - ако има кой живее в тях (в някои такива настаняват хора от малцинствата, което само по себе си нищо не озчава)
    - как са съседите / събират ли се пари за "фонд ремонт и обновление" / ремонтирани ли са общите части
    - живее ли някой в апартаменът над теб

Повечето информация може да ти да я даде домоуправителят или някой живуващ. На брокера не бих разчитал да е обективен или да има такива данни.

С една дума - твоето жилище си е твое и дори да е въпрос на време, ще си го направиш уютно. Съсредоточи се в/у нещата, които не зависят само от теб и трудно се променят.

# 299
  • София
Съгласен съм, че ако ти е допаднало жилището, ремонтът е приемлив компромис.
Човек винаги се налага да прави по някой компромис. А този е съвсем приемлив.
Ако беше ново жилище, наскоро го смятах в друга тема, излиза към 11000лв необзаведено.
Тъй като е старо жилище, може да включиш къртене на мазилка и измазване.
За съжаление не помня колко ми взеха майсторите преди 3г в София. Но беше някаква нормално скъпа цена. Нещо като шпакловка + боя, т.е. около 10-12лв кв. Материалите, също не помня колко ще излязат.
За къртенето и извозването на мазилката може да имаш и там 1000-1500лв
Стените и тавана го смятах грубо 200-220кв.
Спокойно може да сложиш 5000лв за къртене на мазилка и мазане. След това още 11000лв довършителни, без никакво обзавеждане, без ключове, контакти, плафони, полилеи. Без промяна или ремонт на ЕЛ и ВИК. Без обличане на щрангове в гипсокартон, без какъвто и да е гипсокартон и тн.
Чисто - мазилка, шпакловка, боя, средно евтин ламинат (17лв/кв), подложка, среден теракот (20лв/кв)
И това е ако знаеш какво правиш, и не те лъжат майсторите. Иначе, спокойно може и по 2 да е.

Общи условия

Активация на акаунт