Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 8- ма тема

• 43 532
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Имаме външен домоуправител, минават само таксите да събират. Иначе като гледам таблицата, която изнасят на входа, почти няма длъжници, някакви си дребни суми висят - на тези, които не са си били вкъщи, когато са минавали за таксата.

Но, например, изобщо не можем да доверим на въпросната фирма-домоуправител да движи изцяло нещата вместо нас. Примерно, ако искаме ремонт на покрива, те ще дадат най-много две оферти като вариант и вероятно ще са на техни партньорски фирми. Също така, с голяма вероятност тези оферти да се окажат недотам добри като цена и качество, което от своя страна ще наложи пак някой от по-заинтересованите комшии да се хване и да направи проучване за фирми, ремонти, цени... Демек, хем им плащаме, хем им вършим работата.
Единствено ги бива такси да събират, иначе и ние имаме един муньо, дето се мисли за велик и не обича да плаща (но май вече плаща).

П.П. Хах, Лъки, и ние сме на Акорд, ама силно се съмнявам, че другите са по-добра стока.

# 361
Лъки,благодаря,че сподели !
Майка ми също има оплаквания от Акорд,искат да ги сменят,обаче на събранията все не могат да се съберат собствениците и да гласуват.

# 362
Майка ми също има оплаквания от Акорд,искат да ги сменят,обаче на събранията все не могат да се съберат собствениците и да гласуват.
Прави се събрание, колкото дойдат, чакате известно време, мисля че 1 час,  и минавате да съберете подписи от поне 50%. При нас не беше лесно, но събрахме нужния вот.

# 363
  • Варна
Ние сме на Вход БГ и сме доволни. Входът ни е от 32 апартамента, плюс гаражи и магазин. 20 години нищо не се е правило, сега има раздвижване и по доста проблеми се работи един по един. Човекът доста се занимава с нас. Освен предложените оферти, всеки живущ е свободен да предложи и той оферта и всичко се дискутира. Аз не живея на адреса, но получавам смс напомняне за предстоящи събрания или ако са се насъбрали повече от 4 неплатени такси. Удобно е.

# 364
  • Варна
Ами то който не иска да плаща и с домоуправител, който е от блока няма да плаща. Даже по зле, че никой който живее там няма да иска конфликт заради страх от мръсотии. По-добре с професионален, но както казва Киса да се изисква. Пък и според мен не е справедливо някой от входа да се занимава.

# 365
  • Варна
Ако има проблемни собственици, които се скатават, по-добре е с фирма. В нашия вход всички са изрядни, отдаваме и общи помещения под наем, та проблеми няма със средствата за ремонт и поддръжка. Но дори и с фирма, пак трябва някой от входа да ги контролира.

# 366
Да, така е, кривите стени са типични за новото стротелство. В старо строителство не съм виждала криви стени, а съм обиколила бая такива апартаменти по огледи.
Добре, радвам се за което.
Успешен ремонт от мен. И най вече късмет с перфектните стени на 30 годишното ЕПК. Sweat Smile

Благодаря. Много кооперации ново строителство във Варна са строени с морски пясък и се надявам да останат толкова стабилни и след 30 години.

# 367

Благодаря. Много кооперации ново строителство във Варна са строени с морски пясък и се надявам да останат толкова стабилни и след 30 години.
Aйде сега и градските легенди.  При Новото строителство поне  са спазени някои сеизмични норми, за разлика от старото. С морски пясък може да са строени вилите по морето, но по стабилните строители не вярвам да са се изложили- пясъка е 30лв/ тон.

# 368
  • Варна
Прави се събрание, колкото дойдат, чакате известно време, мисля че 1 час,  и минавате да съберете подписи от поне 50%. При нас не беше лесно, но събрахме нужния вот.

Дори по-малко от 50%. Моите събрания се провеждат винаги по ал. 2 Grinning

@Penkoman И аз искам професионален домоуправител обаче за съжеление от входа само още собственик е съгласен и нямаме кворум Simple Smile

И като сме на темата - за затворените комплекси има такса в зависмост от размера на имота ти, но някой има ли опит как се поддържа осветлението и зелените площи в комплекс, който не е затворен. Например за комплекс "Светлина" във жк. Възраждане има обявена такса, но за комплекса на Комфорт K-Sky последната информацията, която имам е, че няма да е от "затворен" тип, защото хората не искали да плащат такси.  Интересно ми е какво се прави в такъв случай - про-домоуправителя сключва договор и с фирма за озеленяване?

# 369
Виждам, че района Погреби доста критики е отнесъл. Като човек отараснъл в него район мога да кажа, че далеч не е толкова апокалиптично място. Аз лично не съм имал проблеми с никакви малцинства. За сметка на това многократно сме се бухали със сънародници. Улиците наистина са тесни. Навремето там масово бяха къщи и няколко блока. Училища, детски градини и ДКЦ-та си има в района. Да си говорим истината от площад Лаврентий до Катедралата са си 5 мин. Разбира се всеки е свободен да си има своите предпочитания. От Възраждане ще идеш до Центъра пеша ама след час и ще си в насипно състояние лятото.
Относно кривите стени и в ново и в старо са криви от моя опит. Чудех се по едно време да не ми е крив дивана в едно ново строителство. То и строителя едни мошеник, ама какво да се прави. Прави стени единствено съм виждал в апартнамента на дядо ми дето е триетажна кооперация и са си го правили кажи речи сами. Ама стени се изправят не е голяма драма.

# 370
Via Pontica, в началото или за период от 2 до 5 години обикновено, инвеститорът се заема да изпълнява функцията на професионален домоупрсвител. При положение, че комплексът няма да е от затворен тип, разходите за поддръжка биха били значително по-ниски. Правят се обикновено 2 етажни собствености, за собствениците на апартаменти и за собствениците на места в подземен паркинг (ако има такъв), на събрание се взима решение дали да има видео наблюдение, жива охрана и т. Н. Обикновено комплексите от отворен тип нямат особена зеленина за поддържане, предполагам ще има разходи за почистване, асансьор, Ел енергия фонд ремонт и почистване на междублоковото пространство и поддръжка на Ел между блоковете в комплекса.

# 371
Здравейте, дали някой има идея кой е строил този блок в Чайка (до блок 68 е) и евентуално очаквания за качество, също кой го продава? Благодаря ви.[/img]

# 372
  • Варна
Здравейте, дали някой има идея кой е строил този блок в Чайка (до блок 68 е) и евентуално очаквания за качество, също кой го продава? Благодаря ви.[/img]
За това ли питате?
https://rupi-varna.com/
Знам че Явлена бяха взели да продават цялата сграда.

# 373
Да, точно тази е, благодаря!

# 374
  • гр. Варна
Здравейте, дали някой има идея кой е строил този блок в Чайка (до блок 68 е) и евентуално очаквания за качество, също кой го продава?.
https://vsk-bg.com/tekushti/chaika/ е строителя
Продават се апартаменти от собствениците. И строителя има, и възложителите (Кателиев и Христов) имат.
Парцелът, в/у който е построена сградата беше на Кателиев (съпуг на шефката на кадастъра). Той даже живее в този блок, съответно качеството би трябвало да е на ниво.
А това са апартаменти на Христов, понеже виждам телефонен номер на една от фирмите му - "Ваком" ООД
https://papagal.bg/eik/103112532/a993
Не знам документално как са организирали нещата, но хората са сериозни.

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 12:23 от pkol

Общи условия

Активация на акаунт