Ноемврийски бебета - тема 3 - 2019 година

• 22 403
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Аз давам вече всичко.Не съм дала ягоди и мед.На 14 ще стане на 1 годинка,но яденето е кошмар.Предимно е на АМ.
Ще празнуваме РД и ще правим кръщене на 18.10.Запазили сме ресторант,видео,фотограф,агенция ще прави украсата.Ще имаме 80 гости.Общо взето както трябва ще го отпразнуваме,въпреки вирусите.
Решили сме да й купим акумулаторна кола за кръщенето,а за 14,когато й е РД ще я водя на фотосесия и ще й купя някаква играчка.

# 571
Ние няма да празнуваме в тази вирусна обстановка би било лудост за мен. Семейно и това е. Прясно мляко ще дам първо термично обработено на прах, после пълномаслено пак термично обработено. Жълтък не съм давала затова смятам цяло яйце към годинката. Малини дазох и ягоди ще дам тези дни.

# 572
И аз съм дала всичко, освен нещата, които Лейди изброи, но домат и краставица май съм пропуснала.
Първи рожден ден семейно, подарък може би музикална играчка или busy board. Тя хич не се интересува от играчки, разглежда ги като са нови за малко и после пак се занимава с предмети от ежедневието сладурката. Smile 

Искам да ви попитам, случвало ли ви се е да не заспива бебето в количка дори след 1ч+ тикане, а само да се обльга назад и да стои с отворени очи? При нас от няколко дена е така, тикам с километри и все си викам заспала е като се облегне, ама поглеждам и е с отворени очи, спи или си релаксира или не знам. След 5 мин се надига ведро ведро и после пак повторение. Може и да не е проблем, но ме притесни...

# 573
  • MI
Ние ще празнуваме вкъщи, няма да каним гости. Някаква по-хубава играчка предполагам е й вземем, много се радва вече на играчки, особено ако са шумни. Flushed Кръщене вече направихме в съвсем тесен кръг, пак беше много хубаво, тя много се радва на вниманието и повечето хора.
За количката, вече много често не спи, а разглежда. Опитва се да се сприятели с всички кучета в парка и коментира на нейния си език. Свикнах вече, стига да не плаче...

# 574
В количката рядко спи, всичко и е интересно и рядко заспива.
Аз спрях да купувам играчки, не че много съм накупила, но има и от баткото. Нищо не и е интересно освен неговите колички, бута ги и вика бррррр хаха, имитира го. Иначе предмети от ежедневието я влекат.

# 575
Добро утро,  ние ще празнуваме РД,в ресторант , ще поканим най-близките , около 20 -тина души ! Малко украса от балони и торта , без излишни работи,ще хапнем и пийнем да го отпразнуваме и това е.
Играчка не съм му измислила,но ще видим нещо ще харесаме,обича да кара колички.
Но то нищо няма да го впечатли от бебешките играчки,той не играе с тях,бута се при братята си и с тях си играе и разбира се с техните играчки,най-интересни са за сега.
Белтък съм въвела вече,първо давах в печива( кексче,погача,гофрета,палачинка,варено яйце,веднъж дори пържено яйце),но по-много малко,той си яде в микро дози по принцип.
Така и с прясното мляко.
Но веднъж пи прясно мляко от чаша със сламка без да е термично обработено и му се разстрои стомаха,сега незнам да го считам ли за непоносимост....?
Не съм давала от тогава и се оправи , та незнам???
Миете ли зъбките на вашите?
Аз му ги мия с една гумена джижавка за пръста,от едната страна е четка ,а от другата за чешане на венците,слагам по малко паста 0+ на Астера.
Има си седем зъбчета и се белее и осмото вече.

# 576
Ако е купено прясното мляко то си е предварително термично обработено. Поне тези в кутиите. Ако пък съвсем е било несварено е нормално да се разтрои. Още помня като дете какво последва когато пихме на село прясно мляко директно издоено от кравата.
Аз още не съм почнала да мия зъбки, но от неорганизираност, не че не искам. Има седем, но не са излезнали добре, обаче има едни бели петънца по тях. Четох за кариеси, пфууу..мисля да я заведа на зъболекар. Баткото е в трети клас и няма нито един кариес..

# 577
Пастьоризирано краве мляко,пълномаслено,закупено от магазина на Верея(синята кутия). Simple Smile
Може и от зъбките да е било знам ли,и на нашия не са му пораснали напълно,но са прорязани и седемте , растат си бавничко.

# 578
  • Наблизо
И моето дете не спи в количката.Спи си вкъщи и илизаме между дрямките.Иска да гледа и вече обърнах количката напред,защото иначе само мрънка.Не ходи обаче и няма как да се разхождаме освен в количката или в раницата и се опитвам да намирам решения за да не вика по целия път.
Не съм дала нито белтък,нито мляко.Бях давала жълтък и направи реакция и оттогава нищо.бебето не яде нищо сам,не скага нищо в устата си и се чудя как да го науча да го прави,защото ядем само пюрета.Дъвче иначе много добре и само намачквам всичко,ама да отхапе не се сеща..

# 579
Момичета, бяхте писали за обувчици. Какви купихте? Малката си върви вече без проблем, но имаме само едни пантовки, които вече й омаляха и едни маратонки Nike обаче ми се вижда доста твърда подметка та и виждам, че не са й удобни и се мъчи с тях.

# 580
  • Гърция
Здравейте момичета!
От 3 седмици Мария-Стелла пълзи,аз си мислех,че ще пропусне понеже започна да се придвижва по мебелите малко преди да направи 9
 Паяка и на неа вече не и харесва.. иска да пълзи или да я държа за ръчички
Пуска си 1 ръчичка.Много и харесва също да изкачва стълби..знае че трябва да вдигне крачето😁
Аз дадох жълтък на 6,5 белтък на 7,5 варени и ги предлагам. От начало много и харесваха,но напоследък нещо не и допадат.Риба дадох преди 3 седмици много и хареса!
Аз давам всеки ден баман ,тук на острова където живеем ги намирам пресни не пръскани.Вчера обаче една позната ми вика,че не е хубаво всеки ден банан съдържат много калий 🤔
Рожден Ден ще празнуваме в къщи с 2,3 деца
Имаме 2 зъба излели и още 3 онзи ден се показаха избиват едновременно .Вечер неспокойна,върти се и е закачена на гърдата.Буди се по 1000 пъти .Много съм изтощена.През деня я кърмя 2 пъти а вечер цяло нощ🙈🙉
Преди я приспивах в количката,но от 3 месеца не успявам.Само онзи ден като се прибрахме от морето заспа в количката.

Лек ден момичета🤗🥰

# 581
На мен количката ми е мираж все още ....нося си го Роско в раница и това е ....друго не иска Confused
Прави по една -две крачки ,но пада по дупе ,предполагам ,че и той като каката след годинка ще проходи .

За научаване за самостоятелно хранене -пробвайте с мек банан примерно -обелен и давате към устата ,след ден -два слагате в ръчичка и давате да си гризне като придържате и насочвате .Всъщност с всяка храна може да стане .Най-добре си е обаче някакви парчета по таблото на столчето или в купички на масата.Става понякога мазало ,но сина първо с пръсти се научи ,по-късно с прибори и пак си предпочита ръцете,особено ако е много прегладнял.Той пък не обича течни храни,каши ,но и не е хранен с пюрета ,освен картофено .Супи правя гъсти,яхнии...Кюфтенца много обича -пека му месни или зеленчукови,броколи ,карфиол на розички на пара-те са също много удобни за хващане .
Слагате в ръчичка и насочвате към устичка Grinning ,детенцето е свикнало мама да му дава ,ще се научи .Каката още иска да я храня понякога ,различни са децата .

Обувки не съм взела ,имам от тези с меката подметка ,като се бебеносим навън ,за вкъщи чорапки от тези ,които не се плъзгат ,че сме без килими.

# 582
Дребната седна сама..наййй-после. И аз не я видях. Беше в хола с брат си и по едно време гледам я седнала и тъкмо ще се карам на големия, че я е оставил така и ще падне назад, а той на дивана и се разбрахме, че сама е седнала- на десет месеца и половина. Явно по-късно се случват нещата. Яде всичко гладко пасирано, пюретата от 8 месец нагоре които са с що годе дребни парчета се дави с тях, има позиви за повръщане. Та и затова ми се струва много далечно аз да и подавам цели парчета. Но не бързам. Синът ми ядеше отдавна с парченца, все сравнявам и аз.

# 583
Браво на детенцето!Живи и здрави и всичко с времето си идва ! Пу пу .. Прегръдки на бебка.
Аз му обувам обувки на малкия,но не ходи с тях,носим се на ръце,докато заведем братчетата му , а сутрин е студено , все пак сме си в планината.Буйки не сме взимали,проходи си бос сега ще го учим да ходи с обувки,сложно му е още,а може и да му е по-скоро странно , че е с обувки.

# 584
Здравейте мами🤗
Въвела съм прясното мляко,към момента правя десерти(170мл прясно мляко 30мл вода) въпроса ми е може ли всеки ден да и давам🤷‍♀️ и само в деня с риба (от скоро давам )да и го правя с вода🤔
И още един въпрос  каква риба давате,как я приготвяте,колко често и колко грама давате

Общи условия

Активация на акаунт