Пътят на Емир/Emir'in Yolu
2013 - 2015 Кварталът на богатите/Medcezir - Яман Копер
2016 - 2017 Вътрешен човек/İçerde - Сарп Йълмаз
2018 - 2020 Защитникът/Muhafiz - Хакан Демир
2021 - Йешилчам/Yeşilçam – Семих Атеш
2023 - Шивачът/Terzi - Пейями Докумаджи
2024 - Кюбра/Kübra – Гьокхан
2024 - Безмилостен/Gaddar - Дахан
Див мед/Delibal - Баръш Аяз
Хартиени Животи - Мехмет Али
Джентълмен - Сайгън

Той е от най-скъпо платените актьори в Турция с рекорден хонорар от 3,5 млн т.л. на епизод.
Ешреф започва кариерата си като чирак автомонтьор на 14-годишна възраст, когато среща момиче, в което веднага се влюбва и я кръщава Руя
( Сън -''Мечта''). Години по-късно той се превръща в силен и уверен мъж и същото момиче се появява отново в живота му, но вече като негов противник.

Сайгън дава на всяка жена това, което иска, онези емоции от дълбините на душата си, които желаят, но не смеят да изразят. Неговата работа е да ги накара да се почувстват специални, ценени и важни.
Но има един въпрос, който Сайгън никога не си е задавал: „Къде е собственото ми щастие?“ Това е въпросът, който изниква в съзнанието му, когато среща младата и чиста Нехир (Ебру Шахин) и всички баланси, които внимателно установява, рухват и животът му се обръща с главата надолу.
Продуцент - OGM Пикчърс
Режисьор - Онур Билгетай
Сценарии - Дениз Мандиолу
ЖАНР - Драма
В главните роли - Чаатай Улусой и Ебру Шахин.
Участват още Шенай Гюлер , Хакан Биджичи, Назлъ Булум.

Чрез Сайгън той ни показва, че въпреки че миналите ни решения могат да ни бележат, винаги има начин да променим хода на живота си. 🥹

В „Истински джентълмен“, груб драматичен филм за влюбено жиголо, Улусой се чувства, като у дома си. Неговата харизма работи усилено и около него има мистерия, на която филмът отчаяно зависи. Това работи в негова полза, тъй като филмът обсъжда темите за любовта и самотата, разкривайки пращяща химия, която ви кара да копнеете да го виждате повече. Връзката на Saygın с Nehir и Serap формира по-голямата част от времето на изпълнение, докато той опознава себе си повече чрез тези предизвикателства.

Продуцентска компания: "Ay Yapım" От създателите на хитовият проект ''İçerde'' - ''Вътре''.
Главните роли - Чаатай Улусой, Сюмейе Айдоан, Онур Сайлак
Участват още - Уур Йелдаръм, Алпер Чанкая, Ердал Йозячълар, Айтак Шаян, Фатих Берк Шахин, Неслихан Йелдан, Хакан Сюлънмаш и Лачин Джейлян.
Сериал, който се гледа без дъх с екшън сцените си.
Продуценската копания Ай Япъм получи правата върху рок песента на сериала изпълнена от Екрин Корай.
Режисьор - Синан Йозтюрк
Оператор - Толга Кутлуай
Сценарист - Хюрер Ебеолу
Жанр - екшън драма
Канал NOW TV - един сезон от 20 епизода.
Отчуждената му приятелка Айдън е изчезнала. Двамата имат толкова страстна любов, че дори когато са разделени, продължават да мислят един за друг.
Това, че не може да я намери е много изтощително за Дахан...
Семейството му е разбито, той научава, че сестра му е избягала с мъж, брат му е напуснал училище и е попаднал в мръсния бизнес, баща му и майка му са обидени и притеснени.
Оказва се, че Дахан е този, който е закрилял семейството, но когато си тръгва, всичко се разпада.
Нещата в квартала не са както преди, лошите хора са наоколо, старите му приятели са замесени в различни незаконни дейности.
В такава хаотична среда се появява и тип, наречен "Мениджър". Той предлага на Дахан работа. Въпреки че Дахан яростно отказва в началото, за да защити най-добрия си приятел Самет, се озовава насред проблеми. Когато Самет умира, Дахан се съгласява да работи като наемен убиец, за да плати дълга си към директора, в противен случай детето и съпругата на Самет ще умрат!
След като разбира, че приятелката му Айдан има връзка с друг мъж, психиката на Дахан се влошава напълно.
Мечтите му да си я върне са попарени. В същото време той осъзнава, че семейството и близките му са в опасност заради работата му.
Ако продължава да върши тази мръсна работа и да защитава близките си, трябва да стане още ПО-ЖЕСТОК.
Когато се бориш със злото, трябва да си като тях, не бял или сив, а черен.

''Преди бях Дахан нормален човек, сега съм ''Gaddar''

Тогава ти го събори, жестоко
Казваш чакай, чакай, жестоко
Ще пропилееш много от парите ми, жестоко
Бог да се смили над теб жесток
Жесток, жесток, жесток жесток
Ха, ха, ха, ха, предателски жесток
Наричаш ме славей, жесток
Постоянно пееш, жестоко
Вече съм изгорял, жесток
Винаги съм се заблуждавал от теб, жестоко
Ха, ха, ха, ха, предателски жесток жесток.

Разкрива се животът на петима приятели, които живеят с мечтата да станат пилоти. Изживените трудности при обучаването за летене, семействата им, любовта, раздялата, конкурентите, приятелите, жертвите...
Петима приятели си помагат взаимно в този свещен, но много труден и пълен със стрес период. През този период тези, които подкрепят обучението им, им показват пътя. Международната практика на Анадолските Орли ще бъде преживяването, което ще промени живота им.

Режисьор - Али Билгин
Сценаристи - Сия Калем, Билал Къврак
Във филма е използвана оригиналната композиция на Сезен Аксу.

Тази история е за Баръш човек, в когото таланти, страдание и истинска радост от живота съществуват едновременно. За студент от Архитектурния факултет, ярък представител на по-младото поколение, изгарящ от желание за саморазвитие и себеизразяване. Той има две страсти в живота си: музика и архитектура.
Баръш страда от биополярно разстройство. Емоционалното му състояние се променя от периоди на еуфория до дълбока депресия. Но въпреки тези трудности той не губи способността си да се наслаждава на живота, намирайки източник на вдъхновение и утеха в музиката и изкуството. Всичко се променя, когато Баръш среща Фюсун. С тази среща започва тяхната любовна история, която оказва дълбоко влияние върху него.

безгрижен, спокоен
Повярвай ми с усмивка на лицето си
усмихнат мир
Знаеш ли, нямаше ни и двамата.
Но ние наистина бяхме готови
Ако тъмните облаци натиснат отново изведнъж.
Моля, нека никой не напуска тази къща.
Никой не трябва да изоставя никого в тази история
Без щастлив край
бъди щастлив завинаги
Молитвите ми да ни покриват
Не позволявайте на копнежа да изстине
Всичко е диво, всичко е тихо
кажи, че ме обичаш
Излъжи ме, излъжи ме,
давай, излъжи ме.
Обичай ме, обичай ме,
кажи, че ме обичаш.
Напусни ме, напусни ме,
просто кажи, че се нуждаеш от мен.
Не ми пука за нищо друго, освен за теб.
Скъпи, страхувам се, че се изправяме пред проблем.
Не ме обичаш вече, знам.
И може би няма нищо, което да направя,
за да започнеш отново.
Мама казва, че не трябва да се притеснявам,
че трябва да се придържам към друг мъж.
Мъж, който със сигурност ме заслужава.
Но аз мисля, че това си ти.
Затова плача, и се моля, и умолявам:
Обичай ме, обичай ме,
Кажи, че ме обичаш
Излъжи ме, излъжи ме,
Давай, излъжи ме.
Обичай ме, обичай ме
Престори се, че ме обичаш
Напусни ме, напусни ме
Просто кажи, че се нуждаеш от мен.

''Исках да играя сложен образ и говорих с режисьора Али Бингин да направим филм. С разрешението на Керем Чатай започнахме подготовката за него отдавна.''
''Свирил съм на китара не и на барабани и бях притеснен дали ще се справя. Учителят ме успокои, че имам добър слух и ще успея.''

Продуцент - ОГМ Пикчърс.
Сценарист - Ерджан Мехмет Ердем
Режисьор - Джан Улкай.
От фондация „Живот без препятствия", "Хартиени Животи" е обявен за най-добър филм на 2021 г.
Чаатай за най-добър филмов актьор, Джан Улкай за режисьор.
Филмът получава награда на публиката и журито през 2022 год. от Измирския кино фестивал. Чаатай печели награда за най -добър актьор. Сценаристът и режисьорът също са отличени с награди.
Жанр - Психологическа Драма
Когато миналото и настоящето се преплитат.

(Първо място)
2011г. Най-добър дебют
2013г. Най-добър актьор
2013г. ТВ актьор на годината
2014г. Най-качествен актьор
2014г. Най-добър драматичен актьор
2014г. Най-добър драматичен актьор в сериал
2014г. Най-добър актьор
2014г. Най-добър актьор
2014г. Феномен на годината
2015г. Най-добър актьор
2015г. Най-добър драматичен актьор
2015г. Най-добър актьор
2015г. Най-добър актьор

Главните роли
Чаатай Улусой
Арас Булут Йенемли
Четин Текиндор
Уур Йюджел
Бенсу Сорал
Дамла Джолбай
Продуцент - Ай Япъм
Жанр - Екшън, Драма
Сценарий - Ертан Курталан
Топрак Караолу
Режисьор - Улуч Байрактар
Музика - Тойгар Ъшъклъ
Излъчен по канал шоу тв един сезон от 39 епизода.

Той е първият турски актьор подписал договор със световната цифрова платформа Нетфликс, стъпваща на турския пазар със фентъзито '' Защитникът'' който им носи голям успех и занапред. Неслучайно Чаатай Улусой снима още проекти за платформата и е наричан КРАЛЯТ на Netflix - Турция
Именно тази страст и устрем означаваха, че той беше лесен избор за първите награди на GQ в Близкия изток.
''Разбира се, беше вълнуващо и ми дава гордост. Мислех, че ще е важно за кариерата ми и бях прав. Попаднах в съвсем различен свят, всички се озовахме в реалността, но и поех много рискове, когато взех решението. Научих много нови неща, срещнах нови хора в глобален смисъл и придобих международен опит. Успях да видя нашия сектор от друга гледна точка. Видях страхотна обратна връзка от цял свят за работата, която сме свършили, и осъзнах, че наистина вършим страхотна работа. Имах шанс да достигна до аудитория, която досега беше недостижима за нас. Разбира се, всички тези отзиви ме изпълват с гордост и ме радват. Най-важното във всичко това е, че работата с най-известната интернет платформа в света, като Netflix пред мен се откриха нови перспективи''.

The Protector, фентъзи драма за приключенията на Хакан, чийто свят се обърна с главата надолу, след като научи, че трябва да защити Истанбул с тайна мисия. Освен Чаатай Улусой, в актьорския състав са още Окан Якабалък, Айча Айшин Туран, Хазар Ергючлю и Мехмет Куртулуш.
The Protector зад камерата с режисьора Джан Евернол , Умут Арал и всепризнатия оператор Гьокхан Тириаки .
Премиерата на сезон 1 е през 2018 г. След успеха и интереса Нетфликс - Турция заснемат още три сезона на фантастиката.

Чаатай става героят, който играе. Когато започна работата по "Протектор" за много от емоционалните сцени Чаатай настояваше да ги подобри, докато накара Хакан да оживее. Това е възможно най-доброто сътрудничество между актьор и режисьор. Това се случва, когато и двамата са свръх амбициозни. Направихме история в историята с "The Protector", като от Хакан се появи и Харун. Това беше различно преживяване за всички нас, когато един и същ актьор играе и двете роли. Освен това той ставаше и везир в определени сцени. Когато заставаше пред огледало, той наистина се наслаждаваше на тези сцени, което беше забавно и за нас.''
Източник: https://www.northamericaten.com/meet-umut-aral-the-pioneering-filmmaker

Сериалът се състои от два сезона. Главните роли се изпълняват от Чаатай Улусой, Афра Сарачолу и Селин Шекерджи.

Елчин Сафарли
В действителност, дълбоко в душите ни всичко е по-различно, не толкова егоистично. И ние тъгуваме, и ние се въртим в леглото заради нахлуващите спомени. Не вярвам, че любовта се забравя. Невъзможно е да я пуснеш да отлети. Тя е като гълъб в клетка без вратичка – остава си там завинаги в теб. Просто с времето започваш да се отнасяш по друг начин към онова, което е било.
Онова, което е останало там, в миналото, са подводните течения на океаните, които някак неусетно променят ландшафта, но никога не изчезват.

След края на поредицата актьорите тръгват по свой път, но в сърцата на публиката завинаги остават Femir - най-добрата двойка на турското кино.
Сценаристи - Мелис Дживелек , Сърма Янък
Жанр - Драма
Канал - шоу тв
Сериалът "Огледален свят" е сред десетте най-гледани турски телевизионни поредици и се превърна в истински хит в световен мащаб. Има един от най-високите телевизионни рейтинги в Турция, Румъния, България, Азербайджан, Иран, Пакистан, Афганистан и е първата турска телевизионна поредица, продадена на Индия.

Няма как да заличим следите в сърцата си.

Чаатай Улусой
Салих Бадемджи
Шифанур Гюл
Във втори сезон участва Беррак Тюзюнатач в ролята на Джемре
Продуцент - OGM Pictures
Режисьор – Джем Карджъ
Сценаристи - Рана Маматиолу и Бекир Баран Саткъ
Жанр - психо драма
Дори Димитрии най-добрият му приятел не знае за съществуването на Мустафа, вярвайки на семейните предания, че родителите на Пеями са загинали при злополука. Един ден Пеями посещава дома на Димитрии за да накара годеницата му да облече сватбената си рокля. Позовавайки се на семейната традиция булката да не се вижда, майката на Димитри Лиа държи Пеями със завързани очи, докато той измерва Есвет (Шифанур Гюл), чието лице също остава под воала. Като такава, асистентката на Пеями - Сузи също не успява да научи как изглежда Есвет. В края на сесията им Есвет чува Сузи да говори за осигуряване на болногледач за Мустафа и историята наистина започва, когато Есвет се появява в дома на Докумаджи, като Фирузе, предполагаем болногледач, изпратен от агенцията. Тя и Димитрий са сгодени, като не споделят много подробности за това как са се събрали. ''Шивачът'' е базиран на истинска история и като такъв има подобен психологически привкус.

Експлозия от страст - Пейями и Джемре

Той е красив, трудолюбив, талантлив, скромен, дисциплиниран... Гледахме го отдалеч. Старае се. Получи се по-добре, отколкото очаквахме. Чаатай направи голям принос. Той се оказа по-добър, отколкото очаквахме като човек, характерът му се оказа по-добър. Нуждаем се и от структура на характера, за да функционираме.
Например упоритата работа е много важно нещо и идването на снимачната площадка всяка сутрин.
Чaатай е човек, който много добре разграничава личността си от характера си. Той има свой собствен
специален свят.'

ЖАНР - Мистерия, Драма
В Главните роли Чаатай Улусой и Аслъхан Малбора
Участват Още - Айтак Шаян, Ахсен Ероглу , Незан Кесал , Мехмет Мюмтаз Тайлан
Продуцент - OGM Пикчърс
Режисьори - братя Тайлан
Сценаристи - Рана Маматлиоолу, Бекир Баран Саткъ, Мурат Уюркулак.
Сериалът е адаптация на едноименния роман на писателя Афшин Кум.

Çağatay Ulusoy
“Çağatay Ulusoy
Чаатай Улусой

Приятни емоции с Красивата ни тиха лудост!