Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 28

• 63 797
  • 730
  •   1
Отговори
# 15
  • София
DespicableMe , сигурно вече е коментирано, но моля да споделиш как приготви сладкото от сушени кайсии?Благодаря.

# 16
MEERA , може ли да споделиш рецептата за сладкиша ? Благодаря !
Разбира се. Аз най-често импровизирам, след първия път, но в общи линии е това:
Скрит текст:
Овесени ядки: 100-120 грама,
един банан,
3 яйца,
4 супени лъжици мед,
какао - две суп. лъжици, но аз май добавям повечко, по наш вкус.
ванилия,
един бакпулвер,
череши, без костилките.
 Правила съм с боровинки, като че ли е по-удачно. Ако са череши, или други сочни плодове задължително поръсвам с брашно, или пудра захар, за да не овлажняват тестото при изпичане.
Овесените ядки смилам, но не съвсем на ситно, мъничко да се усеща зърнисто. Всички съставки, без плодовете разбърквам добре, тавичката е с хартия за печене, отгоре добавям плодовете.
Пека на 180 градуса. Времето за изпичане също зависи от това какви са плодовете. Просто до суха клечка.
Това е основната рецепта.

Иначе понякога  добавям и брашно, мляко и олио - просто на око, до кексова консистенция, та става не съвсем диетично Grinning

# 17
  • Bарна, морето, сините вълни
B.U 2,
Скрит текст:
Много е лесно. Нарязвам си сушени плодчета (всичко става, пробвала съм сини сливи, червени боровинки). Нарязвам ги, ако са по-големички. Сварявам ги, докато омекнат и пасирам. Засега съм правила малки количества и съм складирала до 2 седмици в хладилник. Сега напълних бурканчето с горещо сладко о обърнах с капачката надолу, запечата се, но не знам колко дълго издържа. Хубавото е, че по всяко време може да се приготви.

# 18
Ала-Бала, благодаря за темата!🌹
Деспи, честита годишнина!🌹

Прясно мляко с яйца

Една весела питка от останалото тесто от пицата

# 19
Бени, благодаря за новата тема Flowers Hibiscus

От мен:
Хляб с квас и спелта

# 20
  • Русе
За запис зеленчукова супа

и гюзлеми по пеп-4о, при мен с добавка на малко зелен лук и джоджен

# 21
  • там където има винаги вятър
Закуска:

Ей, такива манджи обичам - сухи Thinking - в гювеча/картофи, "черен боб", лук.../

# 22
за запис домашен крем с бисквитки за детето

# 23
  • София
За темата Flowers Hibiscus
Бобец

Салата

Ябълки в бутер тесто на Бени.

Кренвиршки

# 24
Добър ден! Наскоро попаднах на тази симпатична тема, в която цари приятелство и спокойствие.
От мен едни мини солени кексчета:

Скрит текст:
Продукти: 4 яйца, 2ч.ч брашно (аз използвах 1ч.ч. лимецово и 1ч.ч. бяло), 1ч.ч. кисело мляко, 1/3ч.ч. разтопено масло/зехтин/олио, на око - нарязани на дребно кисели краставички, шунка, сирене, кашкавал, 1 и 1/2ч.л.бакпулвер. Позволява и подправки, като в случая аз добавих малко сушена мащерка и риган.
Разбивам яйцата с мазнината, добавям киселото мляко, а после брашното, смесено с бакпулвера. Разбърквам добре и накрая добавям краставичките, шунката, сиренето и кашкавала. Пека в предварително загрята фурна на 200 градуса до суха клечка.
ПП: Пробвала съм добавка от спанак, лук и чесън, предварително задушени и сирене (вместо нарязаните на дребно остатъци от хладилника) и също става много добре.

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 11:59 от dea76

# 25
рибена чорба с мерлуза и мащерка

# 26
Добър ден! Наскоро попаднах на тази симпатична тема, в която цари приятелство и спокойствие.
От мен едни мини солени кексчета:
Скрит текст:
dea76, добре си дошла с тия апетитни солени кексчета! Ама, сложи, моля те, рецептата в скрит текст, така хубаво са бухнали, че.....

От мен сладоледец със сладко от къпини, бейлис и да си признавам лиии......върху топките е балсамов оцет. Blush Не знам има ли друг луд като мен, но много ми се връзват вкусовете! Joy

# 27
  • ВАРНА
Бакла със свинско

# 28
Благодаря за вкусната и красива тема! Flowers Hibiscus
Благодаря на всички, които я поддържат и на всички, които списват в нея и я пълнят с красиви и вкусни гозби! Flowers Hibiscus
От мен - качамак с прясно мляко, бучка масълце, малко настърган кашкавал и сиренце:

В тази връзка да похваля царевичния грис от Лидъл. Нещо средно е между брашно и грис, много нежен и пухкав става при приготвяне.

# 29
Джасте, точно вчера го загледах и си казах..ммм яде ми се качамак дали да взема за проба...и след това се нахоках на ум , че ми е станал ХL  мотора и подминах
Днес обаче с тая снимка , направо ме нави Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт