Гобленарска 143 късметлийска тема.

• 32 163
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
  • Карлово
Съвсем четвъртък е.

Динков, семплера е страхотен.Честито и за новата придобивка!

# 601
  • sof
Благодаря ви много!

тихерула, много завладяваща есен, просто блести, прелестен се получава!

Добри, аз си погледнах в запасите, имам от серията "Сара Муун" и е действително на 35ct, забележката ми отпада и се извинявам за шума. Прекрасен ще стане, ronito. А забележката беше предизвикана от неясния спомен за втория, с феята, той е с 30ct лен и в инструкцията определено си пише с една нишка, което точно от едни мини ангелчета пак на същите Lanarte помня, че става твърде постно и прозирно. Когато го започна или ще сменя с по-ситна основа, или ще шия с две нишки.

Мерси и за предложенията за семплери, специално този вече го ших преди години и съм показвала тук http://gallery.ru/watch?ph=bjNF-gSUkm ... те са серия и може някой от тях да направя, имам и аз няколко модела налични, и други пред вид... живота не ми достига... сега ще се заема с подаръка обаче - хем имам нужда от нещо "човешко", с цветове, а не знаех че са серия, ще ми покажеш ли кои са другите, мм заслужава да ми направи подаръци, не е ли така, ммм?!?

# 602

Днес е четвъртък!  Добро утро на всички ранобудници!
Да покажа от Каменната порта на Загреб каква съм я свършила за последните 10 дни - едно петно сняг.... Но колкото, толкова:disappointed:
Чудесни неща сте показали. Аз нямам изобщо опит с различните фирми и бодове освен 1:1 или 1:4....
Тихерула, много ми хареса твоята есен . , на Динков семплера - също, но ми изглежда доста трудничко...
Момичета, тези игли с топче какви са - за всички видове бод ли стават?
Хайде, да изпием по едно кафе....и  ви пожелавам успешен ден!
Скрит текст:

# 603
Здравейте, аз без етап че боцкам дребоси за бижута, но не съм монтирала още. Уикенда евентуално ще подготвя нещо ново за започване.

Динков, чудесен семплер. Аз не съм им фен, но този ми хареса.

тихерула страхотно става, напреднала си доста.

Добри отидох до другата стена да гледам отдалеко Wink чудни бебета.

Мира честита нова работа! Съдбата си знае работата Wink

dessislawa1 целта на иглата с топче е да улучва точно дупката на панамата, т.е. да не цепи нишката. На мен лично не ми е удобна, взех си една, така си стои.

# 604
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
динков, може лекинко да съм те подвела Simple Smile
тези са серия испанско огнена
Скрит текст:

а тези са цветните Simple Smile
Скрит текст:

# 605
Добро утро, момичета!
Не сте спали, рано сутрин сте качили етапи.
Динков, семплера готов и завършен е още по-прекрасен. Чакам да започнеш подаръка.
Добри, на мъжете не може да се разчита за оценка на много неща, особено бродерия. Много добре се получава. Знам какви предположения правихме когато го започна и с всеки бод се разкрива какво ще се получи и колко е нежно и красиво.
Мира, честита нова работа и успех.
Ронито, чакам с нетърпение първи бодове. Гергеф предполагам си купила? Гоблена днес пристига, а ние сме насреща за съвети.
Другите няма да споменавам-отбелязвам "Полезно".
Преди:
Сега:

Не съм напреднала много, нещо ме мързи, а тези дни имам работа, но колкото, толкова.
 Хубав ден момичета.

# 606
  • Варна
Добри, да знаеш, не е честно. Все пускаш фитили за разни красоти, които веднага ми се приисква да ушия, но животът няма да ми стигне да ги ушия.

Днес етап няма да показвам, че не съм напреднала много, но ще дам и моят дам за иглите с топче. Случайно получих една за подарък и открих, че тъй като шия на опъната панама е по-лесно да уцелваш дупчиците с нея, а и не ти се боде пръста като обикновените, а е и по-остра от гобленарските. За контур обаче предпочитам стандартните остри, защото там се налага да се дупчи и върху кръстчетата. Имам и още един тип игли у дома - с улей в ухото за по-лесно вдяване. Подарък са ми от моя мъж, който ми ги подари като изненада с цел да ме улесни, защото съм късогледа, обачееее.... този улей в ухото прокъсва конеца и ако промушвам между вече ушитото отзад, такова заплитане става, че реших да не правя повторни опити с тях.

Оленка, чорапчето става прекрасно!

# 607
За иглите да кажа и аз. Тези, които купувам от тук в магазините за конци и панами ги чупя и изкривявам. На "Дименшънс" също не са качествени. С едни комплекти на "Пана" получих игли с позлатено ухо и са по-дебели(сигурно са номер 24), с тази дебеланка шия и на 18 каунт, няма грешка с нея- 4 гоблен уших, не е мръднала, само покритието от злато малко се е изтъркало.
Нелка, показвай новата бразилска бродерия.

# 608
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
четвъртъците станаха много нагъсто напоследък Wink
малък напредък от предишния пост, но много важен. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Скрит текст:
сигурно милиони пъти съм писала в темата, че трябва да се бодне и последното бодче и тогава да се види истинския вид на гоблена, а аз самата се залепих на полусвършените лица и замрънках, че не ми харесват.
е, завърших ги и всичко си дойде на мястото. като направя и фона около тях съвсем ще се оправи.

а това е резултата от бързането. без гергеф и без игла с топче. Simple Smile но пък с мерак и бързане.
Скрит текст:
на лейка мязаше. махнах го да не ви тревожа. Simple Smile

манжелка, а мен питаш ли ме какво ми е?
оня светъл рицЪР на изгубените каузи как ми лепна само...
аз натискам динков да го направи, но на мен душата ми тегли натам. спира ме това, че сякаш няма завършеността на жабата на Динков. сякаш е част от цялото -  Sad изглежда като да е 1/4 от цялата бродерия.

оленка напълни чувала с играчки... Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 14:31 от st. Dobri

# 609
  • с.Николово, обл. Русе
Ето едно етапче и от мен. Освен със син цвят с друг още не съм стигнала да бродирам.

# 610
Добри, с този пръст...... ще объркаш работата на онези криминалисти от  "От местопрестъплението" и други подобни.Simple Smile
Коте, така ще е...зимна картина и то вечерна-много синьо в различни нюанси, различен брой нишки.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 11:33 от olenka63

# 611
  • БЪЛГАРИЯ
....
Да се похваля - купих си пластмасова кутия за конци с разделители за бобини и резервни игли с топче. Консумативи, но ако знаете как ми се зарадва душичката Simple Smile. Хубаво е човек да се поглези.
...

Манжелка, живо се интересувам от иглите с топче.
Имам единствен екземпляр, подарък от една сладурана тук, и си я къткам като новородено.
Не ми се мисли, ако нещо ѝ се случи- почти всичко бродирам с нея!
Виждам, че си от Варна, моля те да кажеш откъде да си купя (и дали има различни дебелини).
Авансово благодаря!

Позакъснелите пожелания за здраве, дълголетие и обич, надявам се, се приемат! Wink

Харесвам всички етапи, процеси, придобивки, оформления...,
но най си падам по изгъзиците в бродерията (нищо, че не всичко съм опитала)! Grinning

Поздрави и спорен ден от мен! Heart

# 612
Във Варна игли с топче има в магазинчето зад Пощата.
Да се оплача от конците Ариадна-много се завързват и късат! Никога вече!

# 613
  • Казанлък
Да се отчета и аз с почти преполовен гоблен

Много красива есен, с нетърпение чакам да завърша тези хортензии и да започна тази златна есен, която ме чака в шкафа. Относно конците най много ми харесват тези на Анхор, от всички други съм леко разочарована.

# 614
Аз редовно шия с Ариадна дребните бродерии които правя, доволна съм. Нито ми се завързват нито ми се късат, а имат някои цветове които са ми любими и нямат аналог в ДМЦ. Често шия с Ариадна и после веднага нещо друго с ДМЦ, разлика почти не усещам. На мен не ми харесват Пъпетс - много са груби и твърди, буквално ми се запират като минават през панамата. Бях си взела 3-4 чилета, просто заради самите цветове, че ми харесаха, но няма да повторя.

Общи условия

Активация на акаунт